Wednesday, September 10, 2008

λοιμώξεις, δερματικά κ.λπ.

Τα "νερά" που μας κάνει η Λυδία (λιγότερα αυτές τις ημέρες) οφείλονται μάλλον σε μια ουρολοίμωξη που "τσίμπησε" μάλλον από τη θάλασσα/παραλία. Το παθογόνο λέγεται "πρωτέας" και μας είπαν ότι είναι αρκετά επίμονο. Για παιδιά όπως η Λυδία πρέπει να γίνεται ενδολέβια αντιβίωση και νοσηλεία, αλλά, λόγω της καλής της γενικής κατάστασης και της ευαισθησίας σε ένα από το στόμα αντιβιωτικό, την γλυτώσαμε την νοσηλεία και παίρνουμε το απαίσιο zinadol στο σπίτι. 

Επειδή όμως ποτέ αυτά δεν έρχονται ένα-ένα, κάναμε και μια ωραία γενικευμένη δερματική αντίδραση/μόλυνση (κανείς δεν ξέρει ακριβώς την αιτία) πριν από 10  μέρεες, που μας έγινε έκζεμα και τώρα είμαστε σε πλήρη αγωγή - μπανάκι με ειδικά σαπούνια δις ημερησίως, κρέμες, αλοιφές κ.λπ. Δυστυχώς μέσα στις αλοιφές είναι και κορτιζονούχες. Το δυστυχώς πάει στο ότι η θαλιδομίδη είναι γνωστή ότι κάνει άσχημες αντιδράσεις σε συνδυασμό με κορτιζόνη. Όμως επειδή η αλοιφή θα είναι για λίγες μέρες και η ποσότητα που θα απορροφάται από το δέρμα είναι σχετικά περιορισμένη, μας είπαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Εμείς φυσικά θα είμαστε όπως πάντα σε επιφυλακή... 

Αυτό που με ανησύχησε κάπως σήμερα είναι ότι οι γιατροί φάνηκαν να μην είναι πλήρως ενήμεροι για τις πιθανές παρενέργειες της θαλιδομίδης - τόσο η δερματολόγος (είναι σχετικά συχνά τα δερματολογικά προβλήματα με την θαλιδομίδη) όσο και οι ογκολόγοι (σε μια πρώτη ερώτηση δεν φαίνονταν να γνωρίζουν τα περί συνδυασμού θαλιδομίδης και κορτιζόνης - τα οποία και εμένα μου τα επισήμανε γιατρός αναγνώστρια του blog την οποία και ευχαριστώ θερμά). Ελπίζω να κάνω λάθος και απλώς εγώ να είχα αυτή την εντύπωση. 

Είχαν λίγο τρέξιμο αυτές οι μέρες και θα έχουν για λίγο ακόμα. Ξεκινάνε και τα σχολεία, φροντιστήρια, δραστηριότητες κ.λπ. Αφήστε που πλησιάζει και το τέλος Σεπτεμβρίου που θα "φιλοξενήσει" την επόμενη μαγνητική....


49 comments:

Anonymous said...

Εντάξει είναι συχνό φαινόμενο οι ουρολοιμώξεις από τα μπάνια στα μικρά παιδάκια. Οπότε Μπαμπάκα Της μη "σκάτε" και πολύ :)
.....
.....
Ξεκίνησα και έγραψα ένα σεντόνι για να σου πω για τη δερματίτιδα αλλά το έσβησα και το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι στην κόρη μου η κορτιζόνη (Φουσικόρτ) σε συνδιασμό με Ελιντέλ είχε κάποια αποτελέσματα αλλά χωρίς οριστική θεραπεία και το μόνο που την βοηθάει (στην ατοπική δερματίτιδα) είναι μια απλή καλλυντική κρέμα με αμυγδαλέλαιεο.
Καλό κουράγιο για την νέα σχολική χρονία. Εμείς πήγαμε σήμερα και πήραμε την καινούρια μας τσάντα (και ω τι θαύμα την έπεισα να μη είναι Barbie... χιχιχιχι)
Περιμένουμε φωτογραφίες με την σχολική σας αμφίεση.
Φιλιά Χαρούλα

Anonymous said...

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και η Λυδία να το ξεπεράσει γρήγορα .Μου έγινε γλυκειά συνήθεια να σας νοιάζομαι κάθε μέρα για να μαθαίνω νέα της Λυδίας.Κάθε μέρα την σκέφτομαι και όταν έχω ένα πρόβλημα προσπαθώ να το ξεπεράσω ,έχοντας στον νου μου τον αγώνα της.
Ανθούλα από Ρόδο.

Anonymous said...

Eίστε υπέροχοι γονείς! Συνεχίστε τον αγώνα σας!!!! Όσο και όπως μπορούμε έστω και με δύο λόγια θα είμαστε μαζί σας!!!

Xainis

Anonymous said...

Oλα καλά θα πάνε.Μην νομίζεις ότι είναι μόνο γιά παιδιά σαν την ΛΥΔΙΑ το θέμα της ενδοφλέβιας.Ο δικός μου γιός έχει μπεί τρεις φορές νοσοκομείο για ενδοφλέβια. Απλά σε αυτή την ηλικία φοβούνται τις πυελονεφρίτιδες που κάνουν ζημιά στο νεφρικό παρέγχυμα.
Το γεγονός ότι καταπολεμάται με στοματική αγωγή δείχνει ότι η Λυδία έχει δυναμώσει ανοσοποιητικά.
Φιλιά σε όλους

Anonymous said...

Ευχές πολλές και πάλι. Λέω και πάλι, γιατί σάς παρακολουθώ καθημερινά και σάς στέλνω ευχές συχνά.

Meli said...

Καλή σχολική χρονιά!

Anonymous said...

gia prwti fora eida to blog sas ....
den mporw na pw tipota allo para mono o THEOS na sas dinei dynami eiste tromeroi kai terastioi pou antexete .....euxomai h skepsimas na sas dinei dynami
giwrgos kai lisa

ATHENA said...

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Anonymous said...

καλη σχολικη χρονια. ολα θα πανε καλα.μια μεγαλη αγκαλια σε αυτη την υπεροχη οικογενεια

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ said...

Μπροστά σε τόσα και τόσα που αντιμετωπίσατε ,αυτά είναι η επιβεβαίωση ότι πάμε καλά. Καλή σχολική χρονιά . Την αγάπη μου.

Anonymous said...

Μια μεγαλη αγκαλια και ολα θα πανε πολυ πολυ καλα!

Princess said...

Πολλα φιλάκια στο Λυδιάκι.. ειναι λιγη η ποσοτητα της κορτιζόνης που απορροφάται απο το δερμα, καιδε φανταζομαι οτι θα χρησιμοποιήσει τις κορτιζονούχες αλοιφες για πολυ -τα ειδικα σαπουνια και οι ενυδατικές κρεμουλες κανουνε καλη δουλειά κι απο μονες τους μολις περάσει η φουντωση.. Καλη σχολική χρονιά, κι ενα πραγματικά καλο Σεπτεμβρη σας ευχομαι!

Tzeve said...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά...θα σας παρακολουθώ από κοντά...

Λυδία, έχεις γνωρίσει την πιο σκληρή όψη της ζωής...αλλά σαν γνήσια αμαζόνα που είσαι...στο τέλος εσύ θα είσαι η νικήτρια...

Unknown said...

καλή σχολική χρονιά προς όλους σας! το λιονταράκι μας και τα αδελφάκια Της να είναι ευτυχισμένα όσο γίνεται περισσότερο. έτσι να είναι και οι γονεις Τους!

Anonymous said...

Ε λοιπόν, όποιος δεν έχει δοκιμάσει Zinadol, δε μπορεί να φανταστεί πόσο απαίσιο είναι! Χριστούλη μου, είναι τόσο, μα τόσο ... μπλιάχχχχ! Λυδιάκι, στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς, και εμείς το τιμήσαμε το zinadol, ουκ ολίγες φορές (είναι όμως πολύ αποτελεσματικό).

Επίσης, επειδή και εμείς αντιμετωπίζουμε δερματικές μολύνσεις συχνά (όχι που θα μας ξέφευγαν)καταθέτω υπεύθυνα ότι όλες αυτές οι κορτιζονούχες αλοιφές, δίνουν αποτέλεσμα συντομότατα, και η αποροφητικότητα της κορτιζόνης όντως δεν είναι μεγάλη. Αλλά συμφωνώ με Χαρούλα ότι μόλις υποχωρήσουν τα εκζέματα μπορείτε να δοκιμάσετε τις ανάλογες καλλυντικές αλοιφές, που είναι πολύ ...σούπερ.

Ένα είναι σίγουρο: όταν γίνεσαι γονιός, μπορείς αυτομάτως να δώσεις κατατακτήριες για το 3ο έτος της Ιατρικής...

Όλα θα πάνε καλά, και εύχομαι καλή σχολική χρονιά στους μαθητές σας!

Anonymous said...

Για τέτοιου ίδους προβλήματα βοηθούν πολύ και οι εναλλακτικές θεραπείες όπως η ομοιοπαθητική και ιδιαίτερα για τα παιδιά είναι ασφαλής γιατί τα φάρμακα δεν περιέχουν χημικά συστατικά. Από προσωπική εμπειρία στο παιδί μου είδα ότι δεν υπάρχει λόγος να χργησιμοποιείς κορτιζονούχες κρέμες όταν βλέπεις εξίσου καλά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας άλλες θεραπείες.

Φιλη απο Κυπρο said...

Καλημερα,παρακολουθω καθε μερα τις σημειωσεις αλλα εχει καιρο να σας γραψω γιατι τα συναισθηματα ηταν τοσο δυνατα που δεν μπορουσα να τα εκφρασω γραπτως.
Σημερα, θελω μονο να πω ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ στα 3 αδελφακια!
Φιλλάκια!

Anonymous said...

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ στα 3 αδελφακια!



(.... λόγω της καλής της γενικής κατάστασης...: ακούγεται πολύ ωραίο)

K@terin@ said...

ελπίζω και έυχομαι μόνο τα καλύτερα!
σήμερα ανακάλυψα το blog σας και είμαι πολύ συγκινημένη με την δύναμη σας και την αντιμετωπισης σας. Να είστε πάντα έτσι δυνατοί , να σας βλέπουμε και να παίρνουμε όλοι παράδειγμα για το τι έχει πραγματικά νόημα στη ζωή.

Anonymous said...

καλή σχολική χρονιά,πολλά,πολλά γλυκά φιλιά στη Μαμά σας και ένα σπέσιαλ ζουμερό φιλάκι στη Λυδία!Ναυτίλε,βάστα γερά και ζήτα οτιδήποτε νομίζεις πως μπορούμε να προσφέρουμε,όσο μικρό κι αν είναι!
Σας σκεφτόμαστε όλοι!

Χρύσα

Anonymous said...

Καλή σχολική χρονιά και στα τρία αδερφάκια και καλές αντοχές στους γονείς ;-)

Για φαντάσου Ναυτίλε μου, ότι έφτασες στο σημείο να πεις ότι λόγω της καλής Tης κατάστασης αποφύγατε την συνηθισμένη κατά τα άλλα νοσηλεία για το θέμα αυτό.

Ε, ναι λοιπόν τα πράγματα πάνε καλύτερα!

BUTTERFLY said...

Αυτες οι μικρες παρενεργειες και λοιμωξεις ειναι δυστυχως μεσα στο προγραμμα. Ταλαιπωρια βεβαια, αλλα εφοσον αντιμετωπιζονται, ολα καλα!
Τη μαγνητικη περιμενουμε ολοι με αγωνια για να σιγουρευτουμε οτι ολα βαινουν καλως για το τιγρακι μας!

Nena said...

Ε, τι να πω, αυτό δεν το είχατε ως τώρα και σας έλειψε! Θα περάσει όμως, ξέρω οι θάλασσές μας κάνουν τέτοια κόλπα σε πολύ κόσμο. Καλό κουράγιο κι απο εμέ και καλή αρχή στη νέα σχολική χρονιά των παιδιών.

Anonymous said...

Cool η κορτιζόνη διαδερμικά δεν κάνει την παρενέργεια που σου είπα...

Anonymous said...

τσαντες κασετινες μαρκαδοροι μολυβια ετοιμα????????????? βουρ λοιπον και καλη σχολική χρονια στους φανταστικους τρεις!!!!! ολα καλα θα δεις... σιγα μη μασαει η Λυδια τωρα απο μια μολυνσουλα... εδω περασατε χειροτερα και μεις μαζι με την αγωνια δε μασαμε Ναυτιλε.... οσο για το ζιναντολ......... ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ.. μπλιαχχχχχχχχχχχχχχχχ...

υπομονη και θα περασει και αυτο... ειναι πόλυ μικρο για τη μεγαλη μας......

σας φιλω γλυκα γλυκα και τους πεντε φυσικα....

κελλυ

Anonymous said...

Είστε γονείς ήρωες...

Anonymous said...

Είχα διαβάσει σε προηγούμενο post έναν φίλο που είχε γράψει μόνο μία φράση και πραγματικά, δεν χρειάστηκε να γράψει τίποτα περισσότερο: " ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ, ΕΛΑ ΒΟΗΘΑ" Είμαι άτομο που πιστεύω στην θετική ενέργεια της προσευχής και της πίστης.. Απ'ότι διαπιστώνω καθημερινά στο blog σου Ναυτίλε, υπάρχουν πολλοί σαν κι εμένα που, όχι μόνο λυπούνται γράφουν δυο λέξεις κι έπειτα κλείνουν το pc, αλλά πραγματικά προσεύχονται για το τιγράκι, ανάβουν πάντα ένα έξτρα κεράκι και στα χαρτάκια "υπέρ υγείας" υπάρχει μονίμως πλέον άλλο ένα όνομα.. Σαν μέλος της οικογένειάς μας , σαν κομμάτι της ζωής μας. Έχω 2 μωράκια 4 και 2 ετών που λατρεύω - τι μικρή λέξη ε; δεν νομίζω πως υπάρχει λέξη που να μπορεί να περιγράψει την αγάπη της μάνας - Κι όμως ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένη με αυτά που τους δίνω.. μπορώ να κάνω τα πάντα αρκεί να βλέπω τα ματάκια τους να ανοιγοκλείνουν. Τόσο μικρό και συγχρόνως τόσο μεγάλο....... Μπαμπά Της και Μαμά Της, ζώ με την ελπίδα να με αξιώσει ο Θεός να δίνω τη μισή αγάπη απο τη δική σας στα δικά μου παιδιά, για πάντα. Μικρούλα μου θα τον κερδίσουμε τον πόλεμο..όλοι μαζί για σένα, γιατί Εσύ δίνεις απλόχερα αγάπη, δύναμη, θάρρος, κουράγιο και χαστούκια σε όλους εμάς τους μίζερους καρμίρηδες.. Εγώ προσωπικά θέλω να σε δώ, να σε φιλήσω, να σου σφίξω το χέρι και να σου πώ ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Υπομονή Μικρούλα μου.. όλοι μαζί θα τον νικήσουμε τον ρημαδοπόλεμο και όπλα μας θα είναι πάντα το πείσμα σου, το γέλιο σου και η απέραντη (κι άλλη μικρή λέξη έ;) αγάπη της αξιοθαύμαστης οικογένειάς σου. Καλή Χρονιά και συγγνώμη για το μεγάλο post.

Υ.Γ: ...πρόσφατα περάσαμε πνευμονία και τιμήσαμε και εμείς το Zinadol βρε.. ΜΠΛΙΑΞ! Έλεος!

Anonymous said...

Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου, αλλά μήπως ξέρετε για κάποια επέμβαση καρδιάς σε παιδιά που λέγετε "ομπρελίτσα";
Χαρούλα

Bleeding Soul said...

Περαστικά της....Η Λυδία έχει την δύναμη να ξεπερνάει κάθε εμπόδιο

nautilus said...

καλημέρα σε όλους. Νομίζω ότι χαλαρά μπορούμε να κάνουμε πλέον ένα αίτημα στην εταιρία να αλλάξει η γεύση στο zinadol!



Η ενούρηση φαίνεται να έχει υποχωρήσει. Το έκζεμα είναι ακόμα εκεί, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή της θεραπείας. Για τον "πρωτέα" θα έχουμε αύριο αποτελέσματα από την καλλιέργεια.

Anonymous said...

το αντιβιοτικό όχι σε γεύση φράουλα παρακαλώ, έχει γίνει πια μπανάλ. Ροδάκινο μήπως?

Καλή καινούργια σχολική χρονιά για όλο το gang.

Στέλλα

Anonymous said...

Καλημέρα σας
οποια καλή δυναμη υπάρχει σε αυτον τον κόσμο να ειναι κοντά σε εσας και στην κούκλα σας
Εμεις εστω και νοερά είμαστε φύλακες κοντα στην Λυδία
Σας ευχαριστούμε εγω και η οικογένεια μου
Νικόλας

Anonymous said...

Περαστικά! Να γίνει εντελώς καλά το κοριτσάκι μας.
Περιμένουμε νέα, καλά νέα...

Με αγάπη από τα Χανιά

apneagr said...

Βρε τι μασήσει η πριγκίπισσα Ζινα με κάτι πρωτεακια εδώ έχει αντιμετωπίσει άλλα και άλλα σ'αυτο θα κωλώσουμε τώρα...

Anonymous said...

Έλα βρε παιδιά, κουράγιο.. Κουράγιο για μια ακόμη φορά!

Anonymous said...

Αχχχχχ!αυτο το zinadol το τιμησαμέ και εμείς εις διπλουν μια και ο γιος μου σε ηλικια 7 μηνων και ξανα 17 μηνων επαθε ουρολοιμωξη.
Ειναι σιγουρα απαισιο.Συμφωνω στην αλλαγη της γευσης του.
Καντε κουραγιο και να δειτε που ολα θα πανε καλα.

ΑΝΩΝΥΜΗ said...

καλό χειμωνα!!

Anonymous said...

Ποτέ να μην υσηχάζετε!!! Τι στο καλό?? Με τόσους αγώνες που έχετε κερδίσει δικαούσαστε αρκετές μέρες ξεκούρασης και ξενιασιάς. Για να δυναμώσει η ελπίδα και αισιοδοξία. Για να δώσετε στο Γιώργο και την Ελένη τη στοργή και το ενδιαφέρον που ίσως να νοιώθουν ότι στερήθηκαν. Συχνά, αναλογιζόμενος τα δικά μου, σκέφτομαι ότι ίσως έτσι δεν χάνουμε την "καλή αγωνιστική μας κατάσταση". Εύχομαι καλή σχολική χρονιά στο Γιώργο και την Ελένη. Στη Ζωή λέω "καλώς όρισες" στην ελληνικη εκπαίδευση.

Anonymous said...

Εμείς Ναυτίλε μου, δεν μπορεί παρά να μην ενημερωνόμαστε καθημερινά για την κατάσταση της Λυδίας μας πλέον, και πρέπει να σου πω ειλικρινά, και όχι για παρηγοριά, ότι έχουμε μια βαθιά πεποίθηση ότι η Λυδία θα νικήσει τον εχθρό. Θαυμάζουμε εσένα, τη σύζυγό σου, τα αδελφάκια της Λυδίας που και αυτά τόσα έχουν περάσει, και φυσικά τη Λυδία μας. Θάλυομε αργά ή γρήγορα να σας γώρίσουμε και από κοντά και να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, αν και μένουμε Ρόδο, όμως αυτό από μόνο του δεν πρόκειται αν αποτελέσει πρόβλημα για εμάς. Φιλιά πολλά ,


Κυριάκος και Δήμητρα

Anonymous said...

υπομονη.. :)

Nena said...

Καλημέρα και καλή βδομάδα σ όλη την οικογένεια. Σας σκέπτομαι.

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ(ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ).ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΑ ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΧΑΡΤΙΑ, ΜΟΛΥΒΙΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η ΟΧΙ.ΦΕΤΟΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΚΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΙΤΑΚΙ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΩ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ(ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ).
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ?
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.ΤΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ.
ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ

Anonymous said...

Καλημέρα σε όλη την οικογένεια και καλή σχολική χρονιά. Φαντάζομαι τον παλιο-πρωτέα τον ξεπαστρέψατε για καλά! Σιγά μην κώλωνε το τιγράκι!

Ιφιγένεια said...

Καλή σχολική χρονιά !!!
Που είναι οι φωτογραφίες των μαθητών ??
Η Λυδία και πάλι θα βάλει σε όλους τα γυαλιά !!

Γλυκό Λυδιάκι δείξε σε όλα αυτά τα βρωμο-μικροβια , και λοιπούς τους συγγενείς , ποια είσαι !!

Πολλά σχολικά φιλιά !

dimitris said...

Ο «πρωτέας» είναι ένα πολύ ύπουλο μικρόβιο. Ενώ αρχικά φαίνεται να υποχωρεί στη δράση της αντιβίωσης, μετά επανέρχεται ξανά και ξανά. Στην ιδιότητά του αυτή οφείλει και το όνομά του.

Ο ανιψιός μου είχε το ίδιο πρόβλημα σε ηλικία 18 μηνών. Μετά από πολλές ταλαιπωρίες, κι ενώ η ουρολοίμωξη υποχωρούσε κι επανερχόταν, είπαν στην αδελφή μου ότι θα έπρεπε να νοσηλευθεί και να πάρει ενδοφλέβια αντιβίωση. Κάποιος φίλος μας σύστησε τότε ένα βότανο, πολύ γνωστό στην Κρήτη για τη δράση του σε ουρολοιμώξεις, το πεντάνευρο (διεθνής ονομασία plantago major). Παρασκευάζαμε λοιπόν εκχύλισμα σύμφωνα με τις οδηγίες, και το έπινε ο ανιψιός μου με το μπιμπερό. Το μικρόβιο εξαφανίστηκε εντελώς σε λιγότερο από μια βδομάδα, και δε χρειάστηκε να νοσηλευθεί ούτε μια μέρα.

Αυτά τα ολίγα περί πρωτέα και πεντάνευρου. Εύχομαι περαστικά στο μικρό αγγελούδι, αλλά και δύναμη στου ηρωϊκούς γονείς του.

Anonymous said...

Ναυτιλε, σημερα ηθελα τοσο να σου γραψω για να βγαλω το βαρος και τη στεναχωρια που εχω εδω και 1 εβδομαδα.
Πριν μια εβδομαδα εμαθα οτι το
3 1/2 χρονων αγορακι ενος φίλου μου πασχει απο τον γνωστο εχθρο , εχει όγκο στο κεφαλι ,δεν πρλαβα να συνελθω και μαθαινω οτι το 11 χρονων κοριτσι ενος γνωστου εχει επισης ογκο στο κεφαλι ο οποιος δεν παιρνει εγχειρηση λογω του μεγαλου μεγεθους του...
ΤΙ να πω πια .
Βοηθα Πναγιτσα kαι φυλα τα παιδια μας.
Μια μικρη μανουλα.

nautilus said...

μικρή μανούλα, εάν κάποιος από τους γονείς αυτούς χρειαστεί οτιδήποτε σχετικό, μπορείς να τους δώσεις το email μου ή να μου στείλεις εσύ ένα μήνυμα. Καλή δύναμη σε όλους σας. Απλά να πω ότι αυτό το περί μη εγχειρίσιμου όγκου να τα διασταυρώσουν. Σε κάθε περίπτωση να μην απογοητεύονται γιατί με κατάλληλες θεραπείες μπορεί να μειωθεί ο όγκος ...του όγκου και να μπορέσει να γίνει η επέμβαση. Να ρωτάνε και να ψάχνουν.

Anonymous said...

Μικρή μανούλα, μίλησες στις ψυχές όλων μας. Τι έχει γίνει? Είναι πιο εύκολες, έγκυρες και ακριβείς οι διαγνώσεις των γιατρών και έχουμε μεγαλύτερη πρόσβαση στα περιστατικά που παλιά δεν μαθαίναμε ή έχουμε ξεφύγει πλέον τελείως με την αλόγιστη χρήστη των χημικών και αυτοδηλητηριαζόμαστε. Βοήθεια.

Πρωτέα με όλη μου την καρδιά σου εύχομαι ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ και σου αφιερώνω το παρακάτω πλασματάκι ως παρηγοριά (Πρωτέας, μασκότ των Παραολυμπιακών 2004)

http://weekly.ahram.org.eg/2004/708/sp6.htm

stalamatia said...

Μεγάλωσε η κούκλα μας και θα πάει σχολείο.
Καλή σχολική χρονιά και θέλουμε φωτογραφίες με τα σχολικά. Πολλά φιλιά σε όλα τα παιδιά .