Monday, November 17, 2008

Διευκρινίσεις (τσαντισμένες)

Γράφω σύντομα για το θέμα γιατί δεν αξίζει και δεν μπορώ να ασχοληθώ παραπάνω. Χτες σε κυριακάτικη εφημερίδα υπήρξε ολοσέλιδο δημοσίευμα με αφορμή την ιστορία της μικρούλας από την Αγγλία, στο οποίο γινόταν σύγκριση με την Λυδία, υπήρχε φωτογραφία της σε μεγάλο μέγεθος και μου απέδιδε απόψεις που ποτέ δεν εξέφρασα σε κανέναν. Ακόμα και το γεγονός ότι συναγάγει η συντάκτρια του άρθρου την άποψή μου από όσα γράφω στο blog δεν αλλάζει την κατάσταση.

Λοιπόν, κανένας δεν πήρε την άδειά μου για να κάνει αυτή τη δημοσίευση ούτε για να βάλει την φωτογραφία του παιδιού. Μολονότι κάποιοι με έχουν κατηγορήσει για το γεγονός ότι έχω αναρτήσει φωτογραφίες της Λυδίας στο blog, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την δημοσίευσή τους χωρίς άδεια από εμένα. Όλοι όσοι έχουν δημοσιεύσει στα blog τους φωτογραφία της Λυδίας με έχουν ρωτήσει πρώτα και έχω ρητά αρνηθεί σε πολλούς και το έχουν σεβαστεί. Η συγκεκριμένη εφημερίδα το έχει ξανακάνει πάλι χωρίς τη άδειά μου. Ποτέ δεν έχω δώσει σε καμιά εφημερίδα ή άλλο μέσο άδεια να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε από το blog και δη τις φωτογραφίες.

Δεν έχει νόημα να καταφύγω σε ένδικα μέσα, και δεν έχω ούτε κουράγιο ούτε χρόνο. Ούτε πιστεύω ότι η έννοια "δεοντολογία" λέει σε κάποιους κάτι για να αρχίσουν να την σέβονται. Επίσης, ενώ είχα την  πρόθεση να γράψω κάτι για την περίπτωση του κοριτσιού από την Αγγλία, δεν θα το κάνω γιατί θα θεωρηθεί πλέον ότι απαντάω στο συγκεκριμένο άρθρο και ανοίγω διάλογο - και κάτι τέτοιο μακρυά από εμένα!

Αυτά τα, σχετικά, ολίγα προς άρση παρεξηγήσεων. Εγώ παρά τις σχετικές σκέψεις, δεν πρόκειται να το κλείσω το blog γιατί το θέλουν κάποιοι άλλοι. Είναι και αυτό κομμάτι του αγώνα της Λυδίας  και συνεπώς έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από όλα τα παραπάνω "μικρά".

49 comments:

Anonymous said...

Αγαπητέ Ναυτίλε,

Δυστυχώς αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. Η δημοσιογραφία είναι κατά 99% κίτρινη, οι δημοσιογράφοι βρίσκουν θέματα κλέβοντας απόψεις άλλων ή κάνοντας κουτσομπολιό. Έχουν δε το θράσος να πιστεύουν ότι σας διαφημίζουν κιόλας όταν ασχολούνται μαζί σας χωρίς την άδειά σας.

Μόνο επειδή δεν έχετε το χρόνο και το κουράγιο να ασχοληθείτε μ' αυτό το θέμα, συμφωνώ με την απόφασή σας να τους αγνοήσετε, αλλιώς το σωστό θα ήταν να το φτάσετε μέχρι τα άκρα, ξεκινώντας από ένα εξώδικο. Αλλά, ξεχάστε τους. Δεν αξίζουν ούτε να τους αναφέρετε.

vripol said...

Ναυτίλε, μήν ασχολείσαι μέ ανθρώπους πού έχουν χάσει την ευαισθησία τους, άν την είχαν κάποτε.. Αυτοί ζούν γιά την δόξα καί τό κέρδος.Οι άνθρωποι είναι αθύρματα στα χέρια τους..

Πολυχρονίδης Γιώργος.

Anonymous said...

Ετυχε να το διαβάσω το άρθρο χθες και σκέφτηκα ότι είτε επιπόλαια η συντάκτρια μετέφρασε κάποια δικά σου λόγια ως σχόλια για το κοριτσάκι από την Αγγλία, είτε εγώ δεν είχα καταλάβει τι εννοούσες εσύ. Τελικά μάλλον εγώ είχα καταλάβει σωστά από ό,τι φαίνεται.

Είμαι σίγουρη πάντως, ότι όλοι όσοι το διάβασαν και έχουν ήδη επισκεφτεί το blog αυτό, θα ξέρουν ότι τα γραφόμενα δεν έχουν καμία σχέση με σένα.

Anonymous said...

Ναυτίλε είμαστε μαζί σου...
σας αγαπάμε, σας σκεφτόμαστε, σας θεωρούμε οικογένεια...
μην ασχολείσαι μαζί τους... αλλά αν θελήσεις πάλι όλοι στο πλευρό σου είμαστε...
ένα χέρι να σηκώσεις δίπλα σου θα μας βρείς...

αρκετός κόσμος δυστυχώς μόνο το συμφέρον του κοιτάει...
δεν έχει καρδιά...
δεν έχει αισθήματα...

Μην στεναχωριέσαι έχεις πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθείς...
πολλά πολλά πολλά φιλάκια σε όλα τα παιδάκια σου και στο Λυδιάκη εξαιρετικά...
φιλιά

Sad_Vampiress said...

Εχετε ολοι σας σηματικοτερα πραγματα για να παλεψετε και να ασχοληθειτε!

Ολα τα αλλα ειναι λιγα και πολυ πολυ μικρα για να σας αγγιξουν!

Anonymous said...

ΧΤΕΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ
ΑΜΕΣΩΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΑ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΟΥ .
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ .ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ .ΟΥΤΕ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ .
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ
ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ
ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ,ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ,ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ .
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΤΥΧΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΤΙ ΝΙΩΘΕΙΣ .
Ε ΟΧΙ!!ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕ .Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ .
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ .
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΤΗ ΛΥΔΙΑ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Sike said...

καλού κακού, δε βάζεις κάπου στο περιθώριο καμιά ανακοίνωση ότι απαγορεύεται το ξεπατίκωμα κειμένων ή φωτογραφιών από το μπλογκ;

καλό αγώνα, κατά τ' άλλα...

Lela said...

Σα δε ντρέπονται λέω εγώ... Μα τι περιμένεις από αμόρφωτα ζώα που σπούδασαν στο χ εργαστήρι δημοσιογραφίας με μόνη φιλοδοξία να γίνουν η επόμενη Ελλη Στάη... Πολλές φορές θέλω να σχολιάσω τις αναρτήσεις σας αλλα βλέπω ότι άλλοι αναγνώστες το κάνουν πολύ καλύτερα από μενα... Αλλά αυτή τη φορά πραγματικά εκνευρίστηκα με την υπόθεση. Καλή συνέχεια στον προσωπικό/οικογενειακό σας αγώνα.

Anonymous said...

Δεν διάβασα το άρθρο. Δεν έχω σκοπό να το διαβάσω. Διάβασα κάποια στιγμή για την ιστορία του κοριτσιού και σέβομαι αυτά που πιστεύει και πραγματικά την θαυμάζω για τις αποφάσεις της και αυτήν και την οικογένειά της.
Όμως διαβάζω καθημερινά τα ποστ σου και περιμένω με μεγάλη αγωνία τα νέα σας, τα Δικά Σας Νέα και όχι ανταποκρίσεις........
Σας φιλούμε οικογενειακά, (μιας και σήμερα δεν έχουμε σχολείο).
Χαρούλα

Υ.Γ. Μη τυχόν και κάτι τέτοιες "βλακείες" σε κάνουν να μην μας δώσεις άλλες φωτογραφίες της Κουκλάρας μας.

Anonymous said...

Φιλε Ναυτίλε,
αγνόησε ο,τι ειδες...Σε ευαίσθητα θέματα βασιζονται όλοι οι δημοσιο-καφροι τις Ελλαδας...Θυμήσου την ιστορία του 'Αλεξ απο τη Βέροια...Πόσες φορές εγραψαν για αυτον με την αγνοια της εξαιρετικής μητέρας του...Ποσες φορές έστησαν "πανηγύρια" στη τηλεόραση για τον Άλεξ χωρίς ουσία κ χωρίς να γνωρίζει η Νατέλα...

Αγνοησέ τους...εμείς ξέρουμε τι κανεις κ γιατί...

Φιλησέ μας το Λυδιάκι και τα αλλα μαμούνια σου!!

Φιλικά,
Χ

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΕΧΩ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ TV ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΑΣ (ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ).ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ.
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ

Anonymous said...

Είδα το δημοσίευμα στο Internet. Πρόκειται για μία χυδαία εφημερίδα, που δε σταματάει πουθενά προκειμένου να πουλήσει φύλλα... Καταλαβαίνω γιατί στεναχωριέσαι, δε θα 'πρεπε όμως. Αν και συμφωνώ με την Αλεξάνδρα που είπε ότι ίσως θα πρέπει να φτάσεις και μέχρι εξώδικο. Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει πια...

Anonymous said...

Λυπάμαι γιατί ενώ αυτό το επάγγελμα κάνω, ποτέ, μα ποτέ δεν μπορώ να συνηθίσω κάποιους συναδέλφους που όλα τα βρωμίζουν. Αγαπητέ Ναυτίλε, ναι, θα συνεχίσεις το ιστολόγιο για μας, αλλά κυρίως για τη Λυδία. Καλό κουράγιο.

Anonymous said...

Σας χαιρετώ.
Καλά κουράγια και καλή συνέχεια,
Αβισάκ Σ.

Anonymous said...

Ναυτίλε, λυπάμαι που σε τσάντισαν, όποιοι και ήταν αυτοί (δε έτυχε να πέσει στην αντίληψη μου το δημοσίευμα). Έχεις πολύ πιο σπουδαία πράγματα να κάνεις από το να ασχοληθείς με αυτούς. Πάντως όπως ειπώθηκε παραπάνω θα μπορούσες να απαγορεύσεις τη δημοσίευση φωτογραφιών και κειμένων από το ιστολόγιο σου, αν και δε ξέρω κατά πόσο σε καλύπτει αυτό.
Να είστε καλά. Φιλιά στη Λυδία.

Με αγάπη από τα Χανιά.

Anonymous said...

Κάποτε η δημοσιογραφία ασκείτο απο
ευπατρίδες της πέννας , που εσέβοντο πρώτα τον εαυτό τους .Τώρα ασκείται , απο κιτρινιάρικα λοβοτομημένα ανθρωποειδή .
Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι μαζί τους .δεν έχετε τίποτα κοινό .
Ενα καλάθι φιλιά στη Λυδία και στα παιδιά .
ραχήλ

Sophey-Franny said...

Ρε παιδιαποια εφημεριδα ειναι αυτη?? Στειλτε μου μεηλ αν ειναι με το ονομα. Μπορουμε να στειλουμε εμεις πολλοι μαζι απαντηση σ' αυτους. Ο Μπαμπας της σαφως και εχει πολυ πιο σοβαρα πραγματα να ασχοληθει, αλλα το να χρησιμοποιουνε ετσι την ιστορια αυτου του παιδιου για να πουλησουνε παει πολυ!

Εγω θα στειλω μεηλ στην εφημεριδα παντως! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Anonymous said...

Κι εγώ το είδα και ήμουν σίγουρη ότι δε ζήτησαν άδεια. Μα είναι δυνατόν να δημοσιεύουν φωτο και μάλιστα τόσο μεγάλη? Σ' αυτή την κ...χώρα πια δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Θα τους άξιζε μια μήνυση από εμάς τους αναγνώστες σου. Ωραία δημοσιογραφία με copy paste...

Anonymous said...

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, που κάνουν τα ΠΑΝΤΑ για να πουλήσουν.

Cacofonix said...

Ναυτίλε
μην ξεχνάς το Λυδιάκι. Δεν είναι η πρώτη φορά που κανιβαλίζουν.
Αλλά εμείς έχουμε άλλο σκοπό: τη μάχη για χάρη της Λυδίας. Τα άλλα δεν έχουν απολύτως καμία σημασία...
Και δεν πρέπει ποτέ να παραστρατήσουμε...
Τώρα για τις εφημερίδες κόψτες. Έχω να αγοράσω εφημερίδα 3 χρόνια και θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα έξυπνο γι' αυτό... Κι αν κόψεις και την τηλεόραση ποιος σε πιάνει...
Θεώρησε απλά ότι εσείς κι αυτοί - οι της τηλεόρασης δηλαδή - ζείτε σε παράλληλους κόσμους που δεν έχουν κανένα απολύτως σημείο επαφής...

Anonymous said...

Δεν ξέρω σε ποια εφημερίδα έγινε αυτό, αλλά δεν έχει καμία σημασία - τις έχω όλες καταχωρισμένες ως απόλυτα σκουπίδια, τελείως διαπλεκόμενες και άξιες μόνο να πωλούνται ως περιτύλιγμα των dvd που χαρίζουν... Οπότε, καλά κάνεις και δεν ασχολείσαι!!

Stardustia said...

@ cacofonix και όχι μόνο:

η λύση δεν είναι να κόψει κανείς τις εφημερίδες: εμείς τη συγκεκριμένη ΔΕΝ την αγοράζουμε, το μάθαμε από φίλους που έπεσε στην αντίληψή τους και μας ειδοποίησαν.

από την συγκεκριμένη είχε γίνει κρούση στο Ναυτίλο και είχε αρνηθεί.
Πάντοτε αρνούμαστε όσες φορές κι αν μας έχουν ρωτήσει.
Και θα εξακολουθήσουμε να αρνούμαστε.

μαμά της Λυδίας

Anonymous said...

Καλά κάνεις και δεν ασχολείσαι με τους "δημοσιογράφους", Ναυτίλε. Στο 99% των περιπτώσεων, και να τους απαντήσεις λερώνεσαι.

Meli said...

Δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με όλα τα αισχρά υποκείμενα που κυκλοφορούν ελεύθερα. Έτσι κι αλλιώς ποιός σοβαρός άνθρωπος τους δίνει σημασία. Όποιος πάρει ένα ματσούκι στο χέρι του ονομάζεται δημοσιογράφος. Το αν ξέρει να διαβάζει, να γράφει , τι έχει κάνει στη ζωή του δεν έχει σημασία. Εκτός αυτού η ελληνική δικαιοσύνη ...

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα αγνοήσεις.

Anonymous said...

αγαπημένη οικογένεια,

για δεκαπεντε λεπτα δοξας καποιοι θα θυσιαζανε και τη μανα τους που λένε. Ναυτίλε μου μην ασχολείσαι με δαύτους που θέλουνε να λέγονται δημοσιογράφοι και ασκούν αυτό το επάγγελμα, αυτοι ειναι που δυστηχως δυσφιμίζουν και τους ''αλλους'' που κάνουνε καλα τη δουλεια τους.

απο μένα ενα καράβι φιλια και αγκαλιες....

κελλυ

Anonymous said...

Απλώς, αν δεν αντιδράσεις κινδυνεύεις να στο ξανακάνουν. Επειδή όμως έβαλαν φωτογραφία παιδιού, και μάλιστα χωρίς «μωσαϊκό» στα μάτια όπως λέμε στις εφημερίδες, αν στείλεις ένα εξώδικο και διαμαρτυρηθείς, θα σταματήσουν τρομοκρατημένοι. Επειδή το να βάλεις φωτό παιδιού τιμωρείται βαρύτατα από τον νόμο- χάρη στον εισαγγελέα Μπάγια, (όχι σε κάποια κυβέρνηση) να μην ξεχνιόμαστε.

Cacofonix said...

@Stardustia
Το ξέρω ότι δεν είναι λύση. Απλά θα πείτε ότι δε συμμετέχω κι εγώ στο αίσχος - όπως το έχετε κάνει μέχρι τώρα.
Μην ξεχνάμε ότι ο αγώνας είναι αλλού κι αυτά είναι σαν τις μύγες το καλοκαίρι που έρχονται με θράσσος τριγύρω μας και μας ενοχλούν με αστεία προβλήματα...
Το Λυδιάκη να γίνει καλά... Αυτό μόνο μας ενδιαφέρει...

August said...

Δυστυχώς, από τη στιγμή που δημοσιεύεται στο μπλογκ το οτιδήποτε σχετικό είναι πανεύκολο να γίνει αναδημοσίευση οπουδήποτε αλλού και μάλιστα χωρίς να σας καλύπτει κανείς νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η εν λόγω φυλλάδα δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται μαζί σας. Θέλω να πιστεύω πως ούτε την προηγούμενη φορά σας ζήτησαν την άδεια για τη δημοσίευση.
Προσωπικά θεωρώ πως από τη στιγμή που πήρατε την απόφασή να "εκτεθείτε" στο ίντερνετ όλα αυτά ήταν αναμενόμενα. Ίσως λέω ίσως να ήρθε η ώρα το μπλογκ της Λυδίας να γίνει λίγο πιο πριβέ ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά παρατράγουδα σαν αυτό. Μη ξεχνάτε ότι πολύ σύντομα και η Λυδία θα είναι σε θέση να διαβάσει (κι ας μην καταλαβαίνει ό,τι θα διαβάζει) και τα δυο μεγαλύτερα παιδιά διαβάζουν, άρα υπάρχουν πολλές πιθανότητες κάποια στιγμή να διαβάσουν κάτι που δεν πρέπει. Η κακία και η ηλιθιότητα του κόσμου είναι μεγάλη.
Πολλοί από εμάς (καλοπροαίρετα και χωρίς προσωπικό όφελος) κάποια στιγμή γράψαμε κάτι στα μπλογκς μας για την προσπάθεια σας. Πάντα όμως ανάμεσά μας θα υπάρχουν κακοήθης και ηλίθιοι.

tdjm said...

Τι να σου πω Ναυτίλε?

Ενα σιχτήρισμα θα ρίξω μέσα από την ψυχή μου πάλι....



Αι σιχτήρ παλιάνθρωποι!!

Anonymous said...

Ναυτίλε και Stardustia,

Επειδή όλη αυτή η ιστορία (που επαναλαβάνεται κιόλας...) είναι αηδιαστική, μήπως όντως είναι η ώρα να βάλετε ένα προειδοποιητικό μήνυμα του τύπου "H μορφή και τα περιεχόμενα αυτών των ηλεκτρονικών σελίδων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα και προστατεύονται από το νόμο.
Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή ή αποθήκευση του συνόλου ή τμημάτων του ψηφιακού περιεχομένου του ιστότοπου χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του συγγραφέα." ;;

Η ιστορία με το ψηφιακό περιεχόμενο δεν είναι καθόλου απλή. Σαφώς εκτίθεσαι όταν ανεβάζεις υλικό (και μάλιστα της ψυχής σου...), αυτό όμως με κανέναν τρόπο δεν σημαίνει ότι μπορεί ΝΟΜΙΜΑ κάποιος να πάρει ό,τι θέλει και να το κάνει ό,τι καταλαβαίνει. Γι' αυτό υπάρχουν αυτές οι δηλώσεις σε ιστότοπους, διαδικτυακές πύλες κ.λπ. Δεν σε προστατεύουν βέβαια από την ηλιθιότητα, την αναισθησία και την κακοήθεια (αυτά δυστυχώς θα εξακολουθήσουν να συμβαίνουν ό,τι κείμενο και να βάλει κανείς) - αλλά τουλάχιστον σου επιτρέπουν να κινηθείς δικαστικά αν κάτι τέτοιο συμβεί.

Αντιλαμβάνομαι (και συμφωνώ) ότι η Ναυτιλο-οικογένεια έχει πολύ σημαντικότερα πράγματα να κάνει! Μήπως όμως είναι μια ιδέα να στείλουμε εμείς οι υπόλοιποι email αγανάκτησης και διαμαρτυρίας στην εν λόγω φυλλάδα (που δεν ξέρω και ποια είναι, αλλά μπορούμε να το μάθουμε - κάποιοι είπαν ότι το ξέρουν!). Μπορεί να μην ιδρώσει τ' αυτί τους, αλλά μπορεί και να ενοχληθούν αν η κατακραυγή είναι μεγάλη.
Τι λέτε; να ένας τρόπος συμπαράστασης για όλους εμάς που συχνά αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε.

Πρώτα απ΄όλα όμως θέλω να ρωτήσω: Ναυτίλε, το εγκρίνεις ή μήπως θα σας ενοχλούσε; Μπορεί να μην θέλετε ούτε αυτό - πες το και θα το σεβαστούμε!

ΜιΓαβ

Meli said...

Απαντώ στην trelokampero

Το blog αυτό έχει τόση πολλή αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον που νομίζω πως ούτε η Λυδία ούτε τα αδερφάκια Της θα έχουν κάποιο πρόβλημα να το διαβάσουν.

zakis said...

Είναι απαράδεκτο να δημοσιεύουν τόσο ευαίσθητο περιεχόμενο χωρίς την συγκατάθεση του γράφοντος.

Η αρθρογράφος δεν αναφέρει καν την διεύθυνση του blog ώστε τουλάχιστον οι ευαισθητοποιημένοι αναγνώστες να διαβάσουν και τα υπόλοιπα κείμενα.

Έχω στη διάθεσή μου σε αρχείο pdf την σελίδα από την εφημερίδα. Σέβομαι την επιθυμία του Ναυτίλου να μην δώσει συνέχεια αλλά αν το κρίνει απαραίτητο μπορώ να την βάλω online.

zakis

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown said...

να μη βάλεις ζάκη το θέμα ονλάιν, γιατί μπορεί κι ακόμη μερικοί αυτό να θένε.
εμείς είμαστε με το λιοντάρι ναυτίλε, ολοι!
είμαστε μαζί σου.
φίλησέ μας το λιονταράκι μας, κοίταξέ το με την αγάπη σου, και χαμογέλασέ του λίγο και για μας...

nautilus said...

αγαπητοί φίλοι, έσβησα ένα σχόλιο με την διεύθυνση της δημοσιογράφου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κινήσεις εναντίον προσώπων. Παρακαλώ θερμά να μην γίνει από κανέναν καμιά κίνηση προς την εφημερίδα γιατί όπως ίσως ξέρετε μπλέκουν πολλά ζητήματα και το θέμα δεν είναι αυτό. Η προσωπική μου στάση λέει ότι όσο περισσότερο και περισσότεροι τους γυρνάμε την πλάτη τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν δεν έχει καμιά σχέση με την ανθρωπιά που υποτίθεται ότι θέλουν να "υπηρετήσουν".
Τέλος θέματος από την πλευρά μου.

Anonymous said...

Γι' αυτό που έκανε "εν αγνοία" ο αρχισυντάκτης της εδφημερίδας, δηλαδή να δώσει την έγκρισή του για την δημοσίευση προσωπικών σας δεδομένων κατ' αυτόν τον τρόπο, έκανα κι εγώ την ζημιά μου: Ενημέρωσα 50 γνωστούς μου για το συμβάν και αποφασίσαμε το συγκεκριμένο έντυπο να μην το αγοράσουμε ποτέ πλέον στην ζωή μας. Αφού για λεφτά τα κάνουν όλα, καταλαβαίνεις ότι μόνο όταν χάνουν λεφτά πονάν.
Να μου φιλήσεις το παιδί.

Anonymous said...

Όπως έγραψες Ναυτίλε "Τέλος θέματος από την πλευρά μου."

Ωραία τώρα βάλε μας φωτογραφία της κούκλας μας.... :P και γράψε μας νέα σας.
Φιλιά στην ναυτιλοοικογένεια
Χαρούλα

Anonymous said...

Παρακολουθώ την ιστορία της Λυδίας αρκετό καιρό. Την βρήκα εντελώς τυχαία και με συγκλόνισε η ιστορία αλλά και το θάρος της μικρής Λυδίας. δεν κατάφερα ποτέ να γράψω ένα σχόλιο αν και προσευχήθηκα κ παρακάλεσα το Θεό αρκετές φορές και χάρηκα άλλες τόσες με τις νίκες της μικρής, τη δύναμή της και το νάζι της. Νιώθω σαν να είανι ανιψιά μου ή το κοριτσάκι από τη διπλανή οικογένεια. Συμπάσχω (όσο είναι εφικτό αυτό) με όσα περνάτε. Είστε πολύ δυνατοί άνθρωποι και χωρίς να το ξέρετε με έχετε βοηθήσει αρκετά.

Μέχρι πριν ένα χρόνο ασκούσα κ εγώ το επάγγελμα της δημοσιογράφου. Πραγματικά συμφωνώ με το ότι ήταν αισχρό αυτό που έκανε. Δεν διάβασα το συγκεκριμένο άρθρο και δεν θέλω να δικαιολογήσω την κυρία που προέβει σε αυτή τη πράξη. Όμως Ναυτίλε και stardustia (μου επιτρέπετε να μιλάω σαν να σας γνωρίζω, αν κ αρκετά χρόνια μικρότερη σας σας νιώθω αρκετά κοντά μου με τη δύναμη που μου έχετε δώσει χωρίς να το ξέρετε)αμφιβάλλετε πως ίσως βγεί κάτι καλό;

και τι εννοώ... Ίσως και άλλα άτομα με την ίδια ή παρόμοια "ασθένεια" γνωρίζοντας την ιστορία της μικρής "μας" (θα μου επιτρέψετε κ το "μας"...)πάρουν θάρος για να παλέψουν και αυτοί.

Δεν συμφωνώ βέβαια με τη δημοσίευση ενός τόσο ευαίσθητου προσωπικού δεδομένου όπως είναι η φώτο αλλά ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

Μείνετε δυνατοί κ ανεπηρέαστοι από τέτοιες μικρότητες ατόμων που θέλω να πιστεύω εν αγνοία τους κάνουν τέτοια πράγματα. Συνεχίστε να παλεύετε με το Λυδιάκι σας κ να μαζεύετε δυνάμεις για να τις μεταφράζετε σε απέραντη αγάπη προς τη Λυδία κ τα άλλα παιδιά.

Συγνώμη αν σας κούρασα από αυτό το post. Ελπίζω να καταλάβατα τι περίπου θέλω να πω... ;-)

Anonymous said...

Βεβαίως και εσύ αποφασίζεις. Εμείς απλώς μια γνώμη λέμε. Ομως, μην έχεις ψευδαισθήσεις. Δεν πρόκειται να καταλάβουν, στο λέω μετά λόγου γνώσεως. Πιστεύουν ακράδαντα ότι έχουν δίκιο και ερμηνεύουν τη σιωπή ως αποδοχή των βδελυρών τους πράξεων. Δυστυχώς. Δεν τους περνάει καν απ' το μυαλό πως μπορεί κάπου να έχουν φταίξει, να σε έχουν ενοχλήσει, στενοχωρήσει, πονέσει, εξοργίσει. Δεν πρόκειται να καταλάβουν την ανωτερότητά σου. Δυστυχώς.

Anonymous said...

Δε θα ασχοληθώ με το άρθρο. Είχα να επισκεφθώ αυτό το blog ένα χρόνο, αδικαιολόγητος. Ήταν μάλλον που ήμουν φαντάρος και το μυαλό μου ήταν μόνο στο πότε θα βγω κτλ κτλ. Χαίρομαι πάρα πολύ που η Λυδία συνεχίζει τον αγώνα και εύχομαι με όλη μου την ψυχή να τον συνεχίσει και να τον συνεχίσει και να νικήσει. Να'στε πάντοτε καλά και δυνατοί.
Χρήστος

Ιφιγένεια said...

... ντροπή ...

... απλά μην ασχολείστε με "μικρούς" ανθρώπους , δεν αξίζουν την προσοχή σας ....

Φιλιά στην Λυδιο-οικογένεια !!! :)))

pinelopi t. said...

ναυτίλε δυστυχώς ή ευτυχώς δε διάβασα το άρθρο.Λόγω ερευνητικού ενδιαφέροντος ασχολήθηκα κι εγώ με την περίπτωση του κοριτσιού στην Αγγλία. Καταλαβαίνω το θυμό σου αλλα πράττεις το καλύτερο.Εχεις αρκετά άλλα στο κεφάλι σου για να ασχοληθείς με τον καθε δημοσιογράφο που λειτουργεί αυθαίρετα. Εμείς είμαστε εδώ, παρακολουθούμε την "πηγή" και ποτε δεν θα κρίνουμε οτδήποτε. Εχεις παραπάνω από κάθε δικαίωμα να εκφράζεσαι όπως θέλεις.

Anonymous said...

Λυπάμαι πολύ που κάποια "συνάδελφός" μου σας εκμεταλλεύτηκε τόσο αισχρά.
Αλλά επίσης λυπάμαι που όλοι οι αναγνώστες σας θεωρούν πως όλοι οι δημοσιογράφοι είναι λερωμένοι και ότι προέρχονται από εργαστήρια και όχι από πανεπιστημιακές σχολές.
Εύχομαι καλή συνέχεια και δύναμη. Ο Θεός μαζί σας...
Χρ.

Anonymous said...

νευριασα και θυμωσα μαζι σου την κυριακη ναυτιλε.δεν ηξερα συγνωμη.
μολις ειδα την μεγαλη φωτογραφια της λυδιας παγωσα , λυπαμε. υπαρχουν και προσωπικα δεδομενα
δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο ειναι ΚΙΤΡΙΝΙΑΡΙΔΕΣ ολοι οι φιλοι της λυδιας μακρυα απο αυτη την εφιμεριδα

αφηγήτρια said...

ίσως να ακούγεται παράταιρο εδω μέσα... αλλά για το θέμα του copyright δείτε http://creativecommons.gr/ ...
το copyright της αγάπης σας και της αγάπης του κόσμου προς την οικογένειά σας δεν κινδυνεύει από κανέναν...

Nena said...

Δεν έχει σημασία άν έχεις πτυχίο απο Πανεπιστήμιο ή από εργαστήριο. Σημασία έχει πόσο καλλιεργημένος είναι κάποιος. Αυτή δυστυχώς είναι η σημερινή ελληνική πραγματικότητα κι ήρθε άλλο ένα γεγονός, το δικό σας, να μου επιβεβαιώσει πόσο δίκιο έχω να είμαι πλέον οργισμένη.Τι κρίμα!

manosandr said...

Αγαπητοί Ναυτίλε και Stardustia,

Καταλαβαίνω την πίκρα και την απογοήτευσή σας για τη δημοσίευση φωτογραφιών της Λυδίας,χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Η σιωπή όμως,αποθρασύνει αυτούς τους "δημοσιογράφους",αφού συνεχίζουν
απτόητοι να δημοσιεύουν ό,τι θεωρούν ότι "πουλάει".

Ως νομικός,θα πρότεινα να κάνετε μία καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς και μία επίσκεψη στον Εισαγγελέα υπηρεσίας.Οι ενέργειες αυτές δεν απαιτούν δικηγόρο,ούτε πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σας.Εάν θέλετε,μπορώ να σας βοηθήσω με τα διαδικαστικά (εννοείται δωρεάν).

Μόνο αν αντιδράσουμε σε όσα γίνονται εις βάρος μας και αντίθετα με το νόμο, υπάρχει η ελπίδα να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να βυθιζόμαστε στην αποχαύνωση και αποκτήνωση που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ.

Σας χαιρετώ θερμά!
Μανόλης

Anonymous said...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!

Anonymous said...

ΟΧΙ να μην το κλείσετε το blog!!!! Η Λυδία είναι σύμβολο αγώνα ενός ανθρώπου ενάντια σε κάτι μεγάλο και ανεξήγητο και τόσο φοβερό. Η κίνηση αυτή που χαρακτηρίζεται από έλλειψη δεοντολογίας - ή καλύτερα ανθρωπιάς - στην συγκεκριμένη περίπτωση, καλύτερα ας απομακρυνθεί σαν σκόνη από το μανίκι σας.