Wednesday, August 15, 2007

Σύντομο δελτίο

Όλα καλά από το μέτωπο. Καμιά αρνητική εξέλιξη. Πολλές οι στιγμές της απόλαυσης, της ζωής, της ομορφιάς του τοπίου και των ανθρώπων.

Προς το παρόν η Λυδία ρουφάει εικόνες, μυρωδιές και στιγμές. Θα περιμένω να δω τι από αυτά θα κατακάτσει μέσα της για να καταλάβω τι της άρεσε πιο πολύ. Προς το παρόν είναι τόσο ανοιχτή και χαμογελαστή σε όλα...ίσως και να τα χωράει όλα η αγκαλιά του μυαλού και της καρδιάς της και να μην χρειάζεται να ξεδιαλέξει...

Και εγώ μαζεύω όσες δυνάμεις μπορώ. Και εικόνες και ήχους, αν και με τρία μικρά δεν μπορείς να έχεις την διάρκεια χρόνου που χρειάζεσαι για να απολαύσεις πραγματικά έναν έναστρο νυχτερινό ουρανό (ξύπνιος...) ή για να σπουδάσεις τον κτύπο του κύμματος των δευτερολέπτων στον βράχο των αιώνων.
Ας είναι όμως... Μαζεύω όλες τις στιγμές σαν θησαυρό μέσα μου. Ίσως, αν γίνει υπερχείλιση, να τρέξουν ως εδώ μερικές λέξεις και εικόνες. Ίσως κάποτε ακόμα και τα πιο βιαστικά μαζέματα να αποκτήσουν νόημα και δύναμη μέσα μου.

Η σκέψη των ημερών: δηλαδή θα είμαι πλεονέκτης αν ζητήσω άλλο ένα τέτοιο καλοκαίρι, αν ζητήσω να παίξουμε τον αντίπαλο η ίδια πεντάδα και του χρόνου και να πάρουμε όλα τα παιχνίδια σαν σε προπόνηση;

23 comments:

Φωτούλα Τζιώντζου said...

"Η σκέψη των ημερών: δηλαδή θα είμαι πλεονέκτης αν ζητήσω άλλο ένα τέτοιο καλοκαίρι, αν ζητήσω να παίξουμε τον αντίπαλο η ίδια πεντάδα και του χρόνου και να πάρουμε όλα τα παιχνίδια σαν σε προπόνηση;"
OXI!!!!!!!!!

Φωτούλα Τζιώντζου said...

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ !!!!

Anonymous said...

Πλεονέκτης δεν είσαι.

Λίγη παραπάνω θετική σκέψη μήπως θα βοηθούσε;

Anonymous said...

Το άλλο καλοκαίρι, καλέ μου, δεν θα πολεμάτε τον αντίπαλο.Θα κάνετε όλα τα υπόλοιπα εκτός απο αυτό.Η Λυδία μας θα είναι πιό κούκλα απο ποτέ.Αλήθεια σου λέω.Σήμερα που πήγαμε εκκλησία με τον Χαράλαμπο το είπα στην Παναγία και αυτή μου έκλεισε με πονηρό χαμόγελο το μάτι.
Σας φιλάμε όλους με πολύ αγάπη.Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε κάπως έστω στα μικρά καθημερινά.

Χαράλαμπος και Άννα

Greca said...

ολα καλά θα πάνε!!!! δε γίνεται να πανε αλλιως!!! πάντως αν θέλετε άτομο να σας κουβαλάει τα νερα για τις εκδρομές σας και μόνο γι'αυτές του χρόνου προσφέρομαι!!!! σας φιλώ!!!! όλους! (άντε μέρα που είναι να μη στείλω τα φιλιά μονο στη μικρή μας!)

Anonymous said...

Εύχομαι καλή δύναμη στη Λυδία και σ'εσάς.Δεν είναι πλεονεξία να ζητάς.
Κιόπως είπε ο Γέροντας Παίσιος "Να ζητάτε απο το Θεό...με λεβεντιά!!"

Όλα θα πάνε καλά !!!

iLiAs said...

..και το επόμενο καλοκαίρι θα είναι εξίσου υπέροχο!
Ολα θα πάνε κατ' ευχήν!
Να είστε όλοι καλά.

Dr. Feleki said...

Δυνατή ομάδα! Ομαδάρα. Της ευχομαι ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΕΣ. Και παντα χαμόγελα σε όλους σας. Να περνάτε υπέροχα.

Pan said...

Πλεονέκτης; Επειδή ζητάς τα αυτονόητα; Σε παρακαλώ, τι είναι αυτά που λες;

marilia said...

Γιατί "άλλο ένα καλοκαίρι" και όχι "όλα τα υπόλοιπα καλοκαίρια, μέχρι να γεράσουμε";

Φιλάκι γλυκό και αγκαλίτσα! :)

nautilus said...

νερίνα, δεν το είπες τρίτη φορά το όχι και ανήσυχησα! χμ ίσως έτσι εξηγείται το τηλεφώνημα... :-)

xiozil, εντάξει η θετική σκέψη υπάρχει όσο μπορώ, αλλά το ξέρεις ότι έρχονται και οι ώρες που περνάς τόσο ωραία και θυμάσαι κι εκείνες τις άλλες ημέρες που πέρναγες ωραία και είχες παραγγείλει τούρτα και λουλούδια για τα γεννέθλια της καλής σου και την γιορτή της πρωτότοκης και την άλλη μέρα θα παραλάμβανες και τις μπουμπουνιέρες για την μπέμπα και κατέληξες να τα πηγαίνεις delivery στην εντατική και να μοιράζεις τα κουφέτα στις νοσοκόμες και τους γιατρούς...και κάπως σε πλακώνει λίγο..., αλλά μάλλον ξέφυγα τώρα...

Χαράλαμπε και Άννα, σας ευχαριστούμε θερμά. Για να δείτε σε τι "ευχάριστη" διάθεση με πετυχαίνετε, θα σας πω ότι όταν γράψατε "δεν θα πολεμάτε" εγώ διάβασα "θα έχετε πλεόν ηττηθεί" και φυσικά στην αγκαλιά της Παναγίας θα λάμπει πιο όμορφη από ποτέ... Μην με παρεξηγήσετε, ωραία τα γράψατε εσείς, εγώ είμαι λίγο στραβωμένος σήμερα...

Ειρήνη, βρήκα μινι ψυγειάκι με βρυσάκι για το αυτοκίνητο και βρήκα την υγειά μου!

λυδία λ.π., και με λίγο τσαμπουκά καμιά φορά ζητάμε γιατί ξέρουμε ότι δεν είμαστε αυτοί που πρέπει για να μπορούμε να ζητάμε. Του είπα: "ξέρεις τι συμβαίνει, ξέρεις τι νοιώθω, ξέρεις τι μπορείς να κάνεις! Άντε λοιπόν!"

ηλία, ευχαριστούμε πολύ που είσαι πάντα εδώ!

βρασίδα, ευχαριστούμε πολύ! τελευταία αποκτήσαμε και κάτι καλούς αναπληρωματικούς από το μπλογκ και αισθανόμαστε πιο γεροί :-)

pan, καλημέρα! μεγάλο μάθημα ζωής από μια δυνατή δοκιμασία: τίποτε δεν είναι αυτονόητο!

marilia, ευχαριστώ για την αισιόδοξη τροποποίηση...

Anonymous said...

Από τις ωραιότερες ευχές που άκουσα για το κλείσιμο του καλοκαιριού μπαμπά της Λυδίας!
Εμείς πιστεύαμε ότι δεν θα έχουμε την μανούλα μας μέχρι τώρα, κι όμως ακόμα το παλεύει....!
Πίστεψε στην θετική σου σκέψη και θα την έχει για πάντα την Λυδία σου, όχι μόνο άλλο ένα καλοκαίρι. Α, και που είστε....το καλοκαίρι δεν τελείωσε, εγώ τώρα πάω διακοπές. Μήπως να κάνετε ένα ταξιδάκι ακόμα (έστω και ένα ΣΚ)?
Πολλά φιλιά σε όλα τα "μπουμπούκια" σας, τα λέμε με μέιλ μόλις επιστρέψω.

Evi said...

Πολλα φιλια σε ολους σας!!
Χαιρομαι που επεστρεψα και εμαθα πως περασατε υπεροχα....ολα τα καλοκαιρια σας ευχομαι να τα περνατε εξισου υπεροχα!!
Φιλια και γλυκες αγκαλιες σε ολους!!

aggelika said...

Σας το εύχομαι ολόψυχα!! Να 'ναι γερή η πεντάδα σας!

joanna said...

eimai sigourh oti h prigkipessa mas tha myrizei oles tis mirodies gia polla polla xronia akoma!Naytile thelw na doseis polla filia sthn prigkipessa,kai eiste panta sth skepsi mas

Efthimis Lekkas said...

Όλα τα επόμενα καλοκαίρια να είναι τουλάχιστον σαν αυτό, από τις ωραίες στιγμές και χωρίς αντίπαλο για αυτή την πεντάδα. Χάρηκα για τα ωραία νέα!

Anonymous said...

τι πλεονέκτης??? ζήστε το χαρείτε το και έρχονται και τα άλλα καλοκαίρια! Τις ευχές μου όλες κι αγκαλιές!!!

kwstask said...

Καλησπερα κι απο μενα!Με χαρα βλεπω πατερα Ναυτιλε οτι ολα πανε καλα!Δεν εισαι καθολου πλεονεκτης πατερα!τα αυτονοητα θελεις!!!Να περνατε καλα.εγω σημερα γυρισα.Αυριο δουλευω.Σνιιφφφ!!!

Anonymous said...

Έχω το δώρο να βλέπω τον γιό μου να (παί)ζει, και κάθε στιγμή που σκέφτομαι τι πέρασε, με πιάνουν δάκρυα χαράς κι ευγνωμοσύνης. Μετά από ένα περιπετειώδες ξεκίνημα στη ζωή του, επέζησε πρόσφατα από ρήξη εντέρου, βαριά σηψαιμία & άλλα... Στην ιστορία μας είναι καταφανές ότι ο Θεός θέλησε να μας τον αφήσει,ίσως γιατί έχει το όνομα του αδερφού μου που έφυγε νωρίς και δραματικά -
Εύχομαι με όλη την ψυχή μου να δακρύζετε κάποια μέρα μόνον από ευγνωμοσύνη κοιτάζοντάς την, γιατί πραγματικά, τίποτε δεν είναι αυτονόητο.
Καλή δύναμη σ΄εσάς και στη Λυδία

Aggelos Spyrou said...

Πολλά καλοκαίρια μακάρι να έρθουν όπως τα έχεις ονειρευτεί, και οι στιγμές τους να σε κάνουν να βγάλεις έναν αναστεναγμό ανακούφισης από μέσα σου, καθώς θα κρατάς όλη την οικογένειά σου από το χέρι και θα ατενίζετε τις θάλασσές σας.

Anonymous said...

H Λυδία είναι πραγματικά ένα ζουζουνάκι που μας έχει τρελάνει όλους με τα καμώματά της!!! Αχ αυτά τα πούπια που τσιμπάνε το κορίτσι μας! Ντα θα τα κάνω!!!
Κουράγιο και όλα θα πάνε καλά,θα προσεύχομαι για σας κάθε βράδυ!
Πολλά φιλάκια στη Λυδία.

Anonymous said...

Καλέ μου Λένιογιωργολυδιομπαμπάκα, δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά δεν πρόκειται να περάσεις άλλο ΕΝΑ τέτοιο καλοκαίρι.

Πρόκειται να περάσεις ΠΟΛΛΑ τέτοια καλοκαίρια και, δεδομένου ότι τα τρία στολίδια της ζωής σου θα σε τρέχουν όλο και περισσότερο κάθε χρόνο, την φράση "χαλαρώνω στις διακοπές", την ξεχνάς. :)

'Οσο για τον έναστρο νυκτερινό ουρανό, μην ανησυχείς καθόλου: Σε μερικά χρόνια, θα τον "απολαμβάνεις" κάθε βράδυ που θα ξενυχτάς, περιμένοντας να γυρίσουν και τα τρία από τις εξόδους τους :)

Φιλιά σε όλους σας και ιδιαίτερα στην αδυναμία μου!

Λένα

Νοτόλια said...

Πολλά-πολλά-πολλά καλοκαίρια, να σας περιμένουν έτσι, όλους μαζί.

Το μάθημα ζωής το φυλάω βαθιά στην καρδιά μου.

Την αγάπη μου σε όλους σας.