Wednesday, November 07, 2007

Ζωή σε αναστολή

Λίγο καιρό μετά την διάγνωση της Λυδίας και όντας στην μέση του τυφώνα, μια αίσθηση κυριαρχούσε στο μυαλό μου: η ζωή μου είχε ανασταλεί για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Ο χρόνος έπαψε να είναι γραμμικός και ακολουθούσε τους κύκλους της χημειοθεραπείας. Οι μέρες είχαν τόσες ώρες όσες χρειαζόταν το φάρμακο να κυλήσει στις φλέβες Της, μετρημένες με τον εκκωφαντικά αχνό θόρυβο της ηλεκτρικής αντλίας.

Και ο χρόνος σταματούσε όταν τα μάτια της, πλημμυρισμένα από το δηλητήριο των βαρέων μετάλλων, σταματούσαν να με κοιτάζουν με την αιχμηρή αθωότητά τους. Σταματούσε όταν στον ύπνο της η αναπνοή της σταματούσε για λίγα δευτερόλεπτα, μια παράδοξα ήρεμη αντανάκλαση των πιο σκληρών και απαίσιων στιγμών της μάχης.

Πριν από λίγους μήνες είχαμε αρχίσει να σκεφτόμαστε να κάνουμε "αίτηση" άρσης της αναστολής...Μετά όμως ήρθαν οι μαγνητικές με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η αναστολή της ζωής μου, όσο κι αν παλεύω να κρατήσω τον βηματισμό μου απέναντι στα παιδιά μου, στην γυναίκα μου, στην δουλειά μου, συνεχίζεται. Δεν ξέρω πότε θα λήξει... δεν ξέρω αν θα λήξει. Ο χρόνος δεν ξέρω αν θα ξαναπάρει την μορφή που είχε πριν. Δεν ξέρω εάν θέλω να πάρει την μορφή που είχε πριν. Μάλλον κάποια στιγμή δεν θα έχω πια κύκλους φαρμάκων, ενδιάμεσα μεταξύ μαγνητικών, προ- και μετεγχειρητικές περιόδους, δόσεις ακτινοβολίας να κυβερνούν για μένα την ζωή μου. Θα έχω όμως πάντα μπροστά μου δυο μάτια λαμπερά σαν βότσαλα να μου "κάνουν θάλασσα" την καρδιά και την ζωή μου.

44 comments:

Μοιράιδα said...

Κουράγιο-Επιμονή και Υπομονη.

Anonymous said...

Κράτα φίλε, κράτα....
Έστω σε αναστολή, ακόμη και σε καταστολή, κράτα...
Μια πολυ πολύ ανθρώπινη καλημέρα φίλε και ένα κομμάτι ψυχής σε φιλεύω για πρωινό καφέ.....
Μακάρι να μπορούσα περισσότερα...

AFourla said...

ayta ta matia tha einai panta ekei

moukelis said...

Καλημέρα!Καλό κουράγιο...Κι όποτε νιώθετε να σας τελειώνει,να παίρνετε λίγο από αυτά τα δυο ματακια,που το έχουν ξέχειλο από ότι φαίνεται.

Anonymous said...

Καλημέρα, μια ακόμη μέρα. Σε όλους σας.

Anonymous said...

η βοτσαλομάτα μας έχει μεγάλη δύναμη Τάσο..
Κουράγιο , δύναμη και αγάπη χρειάζεται..
Έχετε πολύ από αυτήν.
Καλημέρα σε όλους σας..
ΓΩΓΩ

Anonymous said...

Καλημέρα φίλε,κάνε κουράγιο και υπομονή,παρτά από την μικρούλα μας που έχειτόσα περάσει κι όμως ακόμα το παλεύει...Απο το χαμόγελο της,από τα ματάκια της που έχουν τόση αγάπη,από τα φιλάκια της,απο την σφιχτή αγκαλιά της και τα γλυκά λογάκια της...Στάσου γενναίος δίπλα της και σε όλη την οικογένεια,γιατι ένας να λυγίσει,όλοι θα βυθιστουν στο πέλαγος της απελπισίας.Ειμαι δίπλα σας με την σκέψη μου,με την προσευχή μου και πονώ με τον πόνο σας και χαίρομαι με την χαρά σας.Μακάρι να μπορούσα το μεγαλύτερο κομμάτι του πόνου σας να το σηκώσω εγώ για εσάς...Να είστε και οι 5 καλά,σας φιλώ ολους γλυκά...ΠΙΣΤΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΧΑΡΑ,φίλη σας.

Μαριλένα said...

Αυτό που λέτε αναστολή εγώ το αναπαριστούσα στο μυαλό μου σαν κώμα, θα έπεφτα λέει σε ένα κώμα και θα ξυπνούσα όταν όλα θα είχαν τελειώσει καλά.

Anonymous said...

καλημερα
θα ειμαι συντομη
ασθενης (μητερα μου) 57 ετων
μεταστατικο εδω κι εκει και σε εγκεφαλο
κι αλλος ασθενης (πεθερος φιλης) παρομοια περιπτωση
1,5-2 χρονια αμφοτεροι χημειοθεραπειες/ακτινοβολιες
2,5 μηνες τωρα λαμβανουν σκευασμα και εμφανισαν μερικη σημαντικη εξαφανιση και μειωση
σκευασμα (σε "λαϊκη εξηγηση): ενεργοποιει "ρανταρ" οργανισμου τα οποια εντοπιζουν και αποβαλλουν διαφοροποιημενα κυτταρα
θα ηθελα να σας δωσω φουλ πληροφοριες/ονοματα/ τηλεφωνα
ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ
συγνωμη αλλα τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ για αποφυγη καχυποψιας
ελπιζω να με διαβασες
νικολεττα

tdjm said...

Μακάρι να μπορούσα με κάποιο τρόπο να βοήθησω.

Ευχομαι μια δυνατή μέρα...με πολύ κουράγιο και ελπίδα.

Anonymous said...

Πάντοτε συμβαίνει κάτι στην ζωή μας που την κάνει να φαντάζει εντελώς διαφορετική.Και ξαφνικά βγαίνουμε από τους γνωστούς μέχρι τότε ρυθμούς.Η ζωή Ναύτιλε δεν είναι ποτέ σε αναστολή.ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Και να είσαι σίγουρος ότι αυτή η μικρή ήδη έχει αρχίσει να την προκαλεί.

euaggelia said...

Ότι και να πω είναι ανώφελο. Έχω ένα αγοράκι στην ίδια ηλικία με τη Λυδιούλα και μπορώ να καταλάβω την αγωνία σας και την στεναχώρια σας. Θα ήθελα μετά την σημερινή εξέταση να μας γράψεις ότι όλα πάνε προς το καλύτερο. Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο πολύ θέλω να διαβάσω - όπως όλοι μας άλλωστε - κάτι τέτοιο. Εύχομαι, (γιατί μόνο αυτό μπορώ δυστηχώς να κάνω) όλα να πάνε καλά...
Ευαγγελία και ο γιος μου Χριστόφορος.

kalamari said...

Κράτα γερα...
Περιμενουμε καλα νεα σημερα...

Anonymous said...

Κουράγιο σου εύχομαι κι εγώ και μην το βάζεις κάτω...
Εύχομαι καλά νέα σήμερα.
Φιλικά
Γιώτα

Anonymous said...

Nαυτίλε...

Μην χάνεις την ελπίδα σου, όσο Εκείνη ακόμη παλεύει... Το προσωπάκι της δείχνει ότι θα βγεί νικήτρια σε αυτόν τον αγώνα.

Η σκέψη μας,οιπροσευχές μας και οι ευχές μας είναι μαζί σας.

Φιλικά
Κωνσταντίνα

marilia said...

Φιλί αλμυρό...
Και αγκαλιά τόοοοοοοοοοοοση!

philos said...

Εύχομαι ολόψυχα να πιάσουν τόπο οι προσευχές και οι ελπίδες όλων μας για την Λυδία.
Για την κάθε Λυδία που πολεμάει αυτη την ώρα.

iLiAs said...

..όλοι εδώ μαζί σας.

kwstask said...

Πατερα Ναυτιλε-μαμα Zoe καντε κουραγιο!Ξερω οτι ειναι δυσκολο,ομως οχι απλα πρεπει αλλα επιβαλετε να κανετε κουραγιο.Οταν νοιωθετε το κουραγιο να σας τελειωνει να κοιτατε αυτα τα δυο γλυκα ματακια της Λυδιουλας μας-σας και να περνετε κουραγιο.Εγω τα εχω δει αυτα τα ματακια στο αγγελουδι σας και δεν περναει μερα που να μη μπω στο μπλογκ σας.Να ξερετε:Ειμαι παντα κοντα σας και οτι κι αν χρειαστει,ξερετε που θα με βρητε οποιαδηποτε ωρα,μερα-νυχτα.

tk said...

Όταν βρείτε χρόνο περάστε από το blog μου. Έχω ένα δώρο για την Λυδία...

Καλό σας ξημέρωμα...

Σε όλους σας...

nautilus said...

Καλημέρα και πολλές ευχαριστίες σε όλους.

μορφέα, σε ευχαριστώ θερμά. Δεν χωράει να σου κάνω σχόλιο. Και μόνο που κάθησες και το βγαλες αυτό είναι για μένα απόψε μια στάλα πολύτιμης παρηγοριάς.

Παρασκευή βράδυ, οικογένεια, θα έχουμε αποτελέσματα αναλυτικά. Κάναμε μαζί εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης. Ήταν να γίνει σήμερα μόνο το κεφάλι και η ΣΣ την άλλη Παρασκευή-θα μας πέθαινε η αγωνία. Βρέθηκε μια νοσηλεύτρια - απόψε το ονομά της στις προσευχές μου - και τους έπεισε τους γιατρούς να της κάνουν σήμερα και την ΣΣ να ξεμπερδεύει, να μην ταλαιπωρείται με άλλη νάρκωση και να μάθουμε κι εμείς πιο γρήγορα. Τα κατάφερε για χάρη της Λυδίας και την ευχαριστώ - υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που να πάρει...

Η μόνη πληροφορία που είχαμε από τον γιατρό ήταν ότι δεν είδε διασπορά ή τρομέρή αύξηση του όγκου στο κεφάλι. Καλό αυτό. Εάν βγει η σπονδυλική στήλη καθαρή σημαίνει ότι μπορούμε να παλαίψουμε κάτω από καλές για την περίσταση συνθήκες. Όταν θα ξέρω θα γράψω.

Όλοι σας που περνάτε από εδώ σχεδόν καθημερινά ή πιο αραιά, να ξέρετε ότι μας είσασε πολύτιμοι και ότι ...έχει πολύ γλυκό χαμόγελο στο βαζάκι της η Λυδία να σας κερνάει όποτε έρχεστε.

Anonymous said...

Αγαπημένε μπαμπά της Λυδίας,από αυτές τις ημέρες της αναστολής τις έχω περάσει και πίστεψε με, μετά την έκβαση που γνωρίζεις, και τι δεν θα έδινα να τις ξαναζήσω, έστω και έτσι.
Η ζωή σου άλλαξε, αλλά συνεχίζεται, έγινε πολύ επίπονη αλλά και ουσιώδης.
Αυτός ο πόλεμος σε τσακίζει αλλά ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, η ΕΛΠΙΔΑ είναι πάντα εδώ.
Αυτό το κοριτσάκι που τρέχει γύρω γύρω ακατάπαυστα και κατεβαίνει την μεγάλη "πίστα" στην τσουλήθρα ατρόμητο, είναι η ΕΛΠΙΔΑ προσωποποιημένη.
Μια περιπέτεια ακόμη σας περιμένει αλλά η έκβαση θα σας ανταμείψει και τότε που θα σου βγαίνει η γλώσσα να τρέχεις πίσω της να την προφτάσεις από το τρεχαλητό στις κούνιες θα με θυμηθείς.
Φιλιά σε όλη την Οικογένεια.

Anonymous said...

Χρόνια πολλά στο Αγγελούδι σας! Των Αρχαγγέλων σήμερα
Φιλιά και ευχές
Μαρία

alfie said...

Αγαπημένοι γονείς της Λυδίας μας,
είμαι σίγουρη ότι η σπονδυλική στήλη θα δείξει καθαρή. Τόσοι άνθρωποι αγαπάμε και προσευχόμαστε για το Λυδιάκι, κάποιος καλός εκεί πάνω θα μας ακούσει και θα μας κάνει τη χάρη να έχει καλά το μωράκι μας με τις τεράστιες ματάρες.
Χαίρομαι που το Λυδιάκι δεν ταλαιπωρήθηκε πολύ στις εξετάσεις του.
Σας φιλώ πολύ όλους αλλά πιο πολύ εκείνη.

Anonymous said...

μπαμπα ναυτιλε,

χτες 7/11 εκλεισα τα 30! κανε μου ενα δωρο και πες μου πως ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ!!! ΘΑ ΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ!!!

Σας φιλω ολους αλλα πανω απ ολα την γλυκια πριγκήπισσα Λυδια!!!!!

κελλυ

Anonymous said...

... στο πλευρό σας, κι ένα φιλί θεώρατο στη Λυδία!!!

Φωτούλα Τζιώντζου said...

Όχι δυο μάτια Ναυτίλε, αλλά οκτώ και αυτό είναι που μετράει
Καλό σας βράδυ

Anonymous said...

Με το καλό... τα νέα να είναι τα καλύτερα δυνατά!

Y. K. said...

φιλί μεγάλο και μια αγκαλια στο κοριτσάκι σας που τόσο έχω αγαπήσει.
αγκαλιά σε εσένα Ναυτίλε και σε εσένα Ζωή.

Anonymous said...

edw kai kairo mpenw sxedon kathe mera me tin elpida na diavasw kati thetiko, na moirastw mia eytuxismeni stigmi sas, den grafw suxna giati den xerw ti na grapsw, den mporw na brw ton tropo na ekfrasw tin sumparastasi mou pros esas kai tin agapi mou gia ti mikri sas pou an kai den tin exw sunantisei pote, tin gnwrisa mesa apo tis stigmes kai tis photografies pou moirastikate mazi mas....na pane ola kala, kai na eiste dunatoi,toso dunatoi oso kai i mikroula sas....

Anonymous said...

Εύχομαι σήμερα να είναι μια καλή ημέρα, αγαπητοί μπαμπά και μαμά.

Είδα στις ειδήσεις πολύ λίγες ημέρες πριν: οι όγκοι καρκίνου "πυροβολούνται" με κάποια νέα ουσία και διαλύονται...Λεπτομέρειες δεν πρόλαβα αλλά σίγουρα πρόλαβα να δω ότι μιλούσε γι αυτό το θέμα Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πυρηνικής Ιατρικής Πατρών. Τα πειράματα είναι πολλά υποσχόμενα.
Φαντάζομαι ότιέχετε "βομβαρδιστεί" από διάφορες παρόμοιες πληροφορίες από φίλους και μη όλους αυτούς τους μήνες, αλλά μήπως αξίζει τον κόπο να επικοινωνήσετε με το Πανεπιστήμιο Πατρών;

Μία μαμά (που θα ήθελε πολύ να σας γνωρίσει...)

nautilus said...

καλημέρα σε όλους σας!

μοιράιδα, τρεις λέξεις κλειδιά...

vlaxos, περισσότερο από κομμάτι ψυχής δεν πιστεύω να γίνεται.

σούλα, πάντα..."τιλείως"

moukelis, το δικό μας έχει τελειώσει από καιρό, από το δικό της κρατιόμαστε

giagiaduck, καλησπέρα! μια ακόμα χαμογελαστή μέρα!

γωγώ, καλημέρα, όλα καλά εκεί;

χαρά, πράγματι ο καθένας μας στο καράβι του σπιτιού μας είμαστε απολύτως απαραίτητοι. Γι αυτό φοβάμαι τι θα γίνει άμα "λυγίσει" εκείνη. Αλλά πάλι δεν πιστεύω ότι θα γίνει αυτό. Η δύναμή της θα είναι ό,τι και να γίνει πάντα δίπλα μας όπως και τώρα.

Παρέκβαση: τώρα όποιος θα διαβάζει θα νομίζει πως η τελευταία πρόταση παραπάνω βγαίνει με ευκολία στο πληκτρολόγιο...Όχι φίλοι μου, πάντα ένα δάκρυ κάνει τέτοια λόγια να γλιστρούν και να βγαίνουν...

Συνεχίζω....

μαριλένα, κώμα δεν είναι γιατί σε αυτή την αναστολή πρέπει να έχεις όλες σου τις δυνάμεις έτοιμες για δράση.

νικολέτα, τα είπαμε...ευχαριστώ

tdjm, σε ευχαριστώ που πέρασες, καλησπέρα

ματίνα, ανατροπή! μου άρεσε πολύ αυτό! το χω ξαναπεί ότι αυτές οι ανατροπές, καλές και κακές, είναι ένα μεγάλο μάθημα από αυτή την ιστορία

Ευαγγελία και Χριστόφορε, ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας!

asfyxia, κρατάω...την αναπνοή μου μέχρι...ασφυξίας (κρύο χιούμορ αλλά δεν είμαι για καλύτερο τώρα)

γιώτα, ευχαριστούμε πολύ!

κωνσταντίνα, ευχαριστούμε πολύ!

marilia, λίγο πιο μεγάλη παρακαλώ γιατί η Λυδία ψήλωσε λίγο απότομα το τελευταίο διάστημα και μένει λίγο ποδαράκι έξω

philos, για την κάθε Λυδία φίλε μου...

ilias, ευχαριστούμε, είστε τέλεια παρέα

kwstask, σε ευχαριστούμε πολύ! η σκέψη σου μας κάνει πάντα δυνατότερους

Μορφέα, τα είπαμε λίγο παραπάνω...καλησπέρα

λυδία, εγώ πάντως εκείνη την πίστα φοβάμαι να την κατέβω...όσο για την ανάγκη να ξαναζήσεις κάποιες στιγμές, δεν έχω φτάσει εκεί, ίσως ψιλοκαταλαβαίνω, αλλά εάν φτάσω εκεί θα σου πω

Μαρία, ευχαριστούμε για τις ευχές. Το είχα ψιλοξεχάσει, αλλά με τρια διαβ... εεε αγγελάκια να τρέχουν γύρω σου τι να κάνεις

aflie, τα φιλιά παραδόθηκαν!

κέλλυ, χρόνια πολλά! πάρε τώρα εάν γλυκό χαμόγελο και για το δώρο που ζητησες θα δούμε, γιατί το ζητάνε πολλοί!

Mist, με δυσκολία αλλά παραδόθηκε το φιλι...

νερίνα, οκτώ, έχεις απόλυτο δίκιο! Φιλιά σε όλους σας από μας

ιρλανδέζα, ευχαριστούμε (τρελαίνομαι για ιρλανδέζικα τραγούδια αλλά τα καλά τα παραδοσιακά όχι τα φολκορ της πλάκας)

alicia, φιλιά και αγκαλιές θα παραδοθούν, ευχαριστούμε

ανώνυμε, ευχαριστούμε πολύ!

μαμά Ειρήνη, ευχαριστούμε για τις ευχές και τις πληροφορίες. Δεν μας κουράζουν οι υποδείξεις και οι πληροφορίες, εδώ έχουμε "κατεβάσει" την μισή ογκολογική βιβλιογραφία ήδη, εκεί θα κολήσουμε...

Μύθος said...

Κράτα γερά. Δεν κρατάς μόνο για εσένα. Κρατάς και για το αγγελούδι. Όταν βλέπει δύναμη στα μάτια σου, δυναμώνει.

Τις καλύτερες ευχές και μια προσευχή από μένα. Καλά να είναι και εκείνη και όλοι σας.

tzotza said...

μονο μια ευχη για ο,τι καλυτερο..
μια αγκλαλια σε ολους σας..

stalamatia said...

Οι ευχές και οι προσευχές μου μαζί σας ,όλα θα πάνε καλά.

Αθηνά said...

Ελπίζω ότι τα νέα που πήρατε χτες ήταν ευχάριστα. Σπάνια σας γράφω, όμως είστε κάθε μέρα στο μυαλό και την προσευχή μου. Όλοι σας. Κι η Λυδία αλλά κι η μαμά της κι ο μπαμπάς της και τα αδελφάκια της. Σας θαυμάζω όσο δεν μπορώ να χωρέσω σε λέξεις... Κουράγιο, γενναία οικογένεια!

tk said...

Ναυτίλε, λίγο πόνο να έχει νιώσει κάποιος για κάποιον δικό του, μπορεί να καταλάβει τι περνάς... Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς για τίποτα... Έκανα αυτό που ένιωθα. Τέτοιες στιγμές και η πιο μικρή βοήθεια μοιάζει τόσο μεγάλη. Και τα παιδιά αξίζουν όλη την αγάπη που μπορείς να τους δώσεις. Έστω κι έτσι, έστω κι από μακριά... Καλό κουράγιο φίλε μου...

Anonymous said...

Αγαπητή οικογένεια,μπορεί να μην γράφώ συνέχεια,αλλά δεν περνάει μέρα που να μην βρίσκεστε στην σκέψη μου και στην προσευχή μου.Πιστεύω πως ο Θεός θα μας ακούσει και το χαμόγελο της Λυδίας μας ποτέ δεν θα σβήσει...Ας αφήσω τα στενάχωρα.Πως πάμε από τραγουδάκια,απο γλυκά λογάκια και πολλές απορίες;Φαντάζομαι πως και τα τρία θα σας εξαντλούν αλλα είναι γλυκιά κούραση!!!Ειναι αγγελούδια τα παιδιά,αρκεί να βρίσκουμε το κουμπί τους και όρεξη να έχουμε για παιχνίδια,τραγουδάκια
και πολλές αγκαλιές...εύχομαι να περάσετε καλά το υπόλοιπο ΣΚ και να είστε όλι καλά.Περιμένω πάντα με αγωνία τα νέα σας.Πολλές αγκαλιές και πολλά φιλιά στέλνω και σους 5.Να προσέχετε.
ΧΑΡΑ,δική σας...

Anonymous said...

Παιδιά,

τι έγινε με τα αποτελέσματα;Τα πήρατε;
Θα σκάσουμε απο την αγωνία μας.

Άντε, άντε....καλά νέα θέλω.Ναί;

Σας φιλούμε,
Χαράλαμπος και μαμά Άννα

marilia said...

Τι λέτε καλέ, που άφησα ποδαράκι απ' έξω!!! Αφού η αγκαλιά αυτή είναι... πτυσσόμενη και γίνεται πάντα τεράαααααααααααααααααααααααααστια!!!!

Πάρτε και μερικά επιπλέον φιλάκια, για να μη μου ξαναπείτε ότι άφησα κυτταράκι ακάλυπτο!!! ;):)

Καλημέρα! :)

Dreamgirl said...

Κουράγιο και όλα θα πάνε μια χαρά! Έχω δει μόνο τις φωτογραφίες που έχετε βάλει εδώ και είμαι σίγουρη πως όποτε βλέπετε αυτά τα μάτια και αυτό το χαμόγελο θα παίρνετε απίστευτη δύναμη! Η Λυδία είναι μεγάλος μαχητής και δεν πέφτει!

Πολλές αγκαλιές και φιλιά σε όλη την οικογένεια!!!
Να έχετε μια καταπληκτική βδομάδα! :)

Anonymous said...

Ematha gia to blog sas apo ton vlacho apo ena site ekpaideftikon. Oti kai na po einai ligo. Den pernaei mera xoris na sas episkefto panta me thn idia agonia na matho nea sas kai me thn elpida na einai kala. As einai kala kai afth th fora...

Elpida

holyme said...

Κουράγιο, υπομονή και επιμονή, επισκέπτομαι το δικτυακό σας σπίτι κάθε μέρα, κάθε φορά που προσεύχομαι, το κάνω και για εσάς!

Anonymous said...

...σημερα μπηκα στο μπλογκ σας
ας μου επιτρεψετε..
δεν ξερω λέξεις που να βοηθουν μια οικογενεια που εχει αρρωστο το παιδι της..
αλλα σας γραφω για να σας πώ οτι
Σπουδασα συμβουλος διατροφης και μετα συνεχισα να μελετω για να μαθω την διατροφική αιτια του καρκινου
αφου εφθασα σε αυτη την γνωση , μετα αναζητησα και εμαθα την διατροφική ενισχυση του ανοσοποιητικου που στην ουσια ειναι η διατροφική αποψη στην θεραπεια του καρκίνου , ειναι ενας τομεας που δεν πηγαινει κανενος η σκέψη το πόσο σημαντικός ειναι.
Πήρα αυθόρμητα το θαρρος να σας γραψω διοτι
Επιθυμω να βοηθησω την κόρη σας
ειμαι η
Λούνα Κοέν
τηλ 24210 30239
Βόλος