Monday, December 31, 2007

Τα γενέθλια πλησιάζουν...


...και το κορίτσι δικαιολογημένα ανησυχεί και προβληματίζεται:

"τι έχουν στο μυαλό τους για να μείνει αυτό το πάρτυ στην οικογενειακή ιστορία;"

Λοιπόν, φίλοι βοηθήστε! δώστε ιδέες τι μπορεί να κάνει αξέχαστο ένα πάρτυ γενεθλίων για ένα τετράχρονο και τα αδερφάκια του; Μιλάμε για οικογενειακό πάρτυ εντός σπιτιού, λόγω εποχής. Εάν έχετε κάποια, δοκιμασμένη κατά προτίμηση, πρόταση για μουσική, παιχνίδι, δραστηριότητα, έκπληξη ή οτιδήποτε άλλο πέρα από τα συνηθισμένα, πείτε μας! 

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και γαλήνη και όλες τις ευλογίες!

61 comments:

Anonymous said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΛΥΔΙΑΚΗ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!Καλη χρονια να εχετε γεματη υγεια και χαρες!!!Χρονια πολλα σε ολη σας την οικογενεια!!!

Εμεις στον παιδοτοπο αφου τα παιδακια σβηνουν τα κερακια χορευουμε κ το χαιρονται πολυ,οτι τραγουδια αρεσουν στα μικρα σας χορεψτε τα ολοι μαζι.

Γιωτα - Θεσσαλονικη

Dr_MAD said...

Χρόνια Πολλά στο Λυδιάκι μας :-)

Μπορείτε να υπερβείτε σα γονείς τα εσκαμμένα και να κάνετε το σπίτι παιδότοπο. Τα παιδιά το λατρεύουν. Για παράδειγμα μπορείτε να παίξετε τσουβαλοδρομίες στο σαλόνι. Μια καλή ιδέα είναι και το κρυφτό στο σπίτι. Αυτός που φυλάει καλεί ένα ένα τα πρόσωπα που κρύβονται και τους κάνει από μια ερώτηση. Τα κρυμμένα άτομα είναι υποχρεωμένα να απνατήσουν χωρίς να αποκαλυφθούν. Αυτός που φυλάει θα πρέπει να εντοπίσει πού ακριβώς βρίσκεται το άτομο που απαντά έχοντας τη δυνατότητα 3 βημάτων τη φορά. Οι υπόλοιποι που δε συμμετέχουν μπορούν να βοηθούν (γλυκο-ξινό, κρύο-ζέστη) ή όχι (μιλώντας την ώρα της απάντησης). Τέλος, μια 3η ιδέα είναι να παίξετε το κλασικό παιχνίδι με τη ζωγραφιά του γαιδουριού που κείπει η ουρά και το παιδί με δεμένα τα μάτια προσπαθεί με μια πινέζα να καρφώσει την ουρά στο σωστό σημείο.

Τις καλύτερες ευχές από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλη την οικογένεια

Anonymous said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 80 ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ,ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΜΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΝΟΗΣΕΤΕ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΛΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ.

Φωτούλα Τζιώντζου said...

Όμορφα γενέθλια να περάσετε..
(Από το ύφος της Λυδίας Ναυτίλε μου φρονώ ότι η μικρά έχει πολύ άγριας διαθέσεις για το πάρτυ της.
Ιδέες συγκεκριμένες δεν έχω. Αυτό που έχω μάθει είναι ότι η επιτυχία ενός πάρτυ είναι ευθέως ανάλογη με τη φασαρία. Όσο περισσότερη φασαρία τόσο καλύτερο πάρτυ. Α και μπαλόνια, πολλά μπαλόνια να κρέμονται με κορδονάκια από το ταβάνι και αυτά να πηδάνε σα τρελλά για να πιάσουν και να τα σκάσουν να ησυχάσουν. Σιγούρεψε ότι τα μικρά σου δε φοβούνται το θόρυβο των μπαλονιών όταν σκάνε).
Τα καλύτερα δικά σας
Από όλους μας για όλους σας

BUTTERFLY said...

Να ζησει σαν τα ψηλα βουνα!
Οι 2 προηγουμενες ιδεες ειναι πολυ καλες. Για το κουκλοθεατρο μπορειτε να χρησιμοποιησετε μαρινετες (βλ. Μελωδια της Ευτυχιας).
Καλη και Υγιη Χρονια σας ευχομαι!

BUTTERFLY said...

Και το κρυφτο τελειο ετσι!

roadartist said...

..δύσκολη ερώτηση..γιατί όταν βλέπεις ένα τέτοιο φατσόνι το πρώτο πράγμα που θες είναι να το πιάσεις στα φιλιά και στις αγκαλιές και να κάνεις τα ΠΑΝΤΑ για να σου χαμογελάει!!!.. Νομίζω οτι οι ιδέες του mad είναι ότι πρέπει. Όπως και η ιδέα του ανώνυμου για τα τραγουδάκια και το κουκλοθέατρο. Ναι και η νερίνα μπαλόνια!! Θα τα λατρέψει!..Τι άλλο? Ίσως μετά απο όλο αυτό το πάρτυ μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα? Δεν ξέρω αν προτείνω καλά..αλλά να της χαρίσετε μετά μια βόλτα ή την επόμενη ημέρα κάπου που της αρέσει πολύ? Όπως π.χ. στο λούνα πάρκ?.. Αν της πέρνατε δώρο ενα μικρό σκυλάκι?... Πείτε μας τελικά τι όμορφο κάνατε! Τις καλύτερες ευχές μου απο τα βάθη της ψυχής μου για όλη την οικογένεια σας!!

Roadartist said...

..να καλεσετε εναν κλόουν? Τους λατρεύουν τα παιδιά! :) Aν σκεφτώ κάτι καινούργιο θα επανέλθω!

Dr_MAD said...

Ναι! Ο κλόουν είναι πιο οργανωτικός στα παιχνίδια από οποιονδήποτε γονέα. Αν ήσασταν εδώ Θεσσαλονίκη θα σας πρότεινα κάποια πολύ καλή κλόουν.

PS: Χρησιμοποίησα αυτή τη photo για να κάνω το banner σας. Ελπίζω να μη σας πειράζει

Καλή Χρονιά και πάλι ;-)

Anonymous said...

δυστυχώς δεν έχω κάτι στο μυαλό μου,αλλά θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά ,με υγεία χαρά και ευτυχία για εσένα και την οικογένεια σου :)

Dr Low said...

Μπορείται να κρύψετε τα δώρα της σε διάφορα σημεία του σπιτιού και να κάνετε ένα κυνήγι θυσαυρού. Θα το ευχαριστηθούν όλα τα παιδάκια.
Καλή χρονιά σε όλους σας. Με υγεία και άπειρα χαμόγελα!

Anonymous said...

Ναυτίλε μου, δεν ξέρω τι θα έμενε αξέχαστο σε ένα 4χρονο πιτσιρίκι πάνε πολλά χρόνια από τότε που ήμουν στην ηλικία της και δεν θυμάμαι τι ήθελα.
Θέλω να ευχηθώ ο καινούργιος χρόνος να είναι η αρχή μιας όμορφης μακροχρόνιας ζωής για την Λυδία μας και τα μάτια σας να δακρύσουν ξανά μόνο από χαρά για εκείνην.
Η νεράϊδα Λένια μας να συνεχίζει να ομορφαίνει και με την ήρεμη ματιά της να σας γαληνεύει.Να μάθει απέξω όλα τα είδη δεινοσαύρων να με κάνει να ντρέπομαι που δεν ξέρω ούτε ένα.
Ο Γιωργής μας -αυτός ο γλυκός μικρός κύριος-να καταφέρει αφού το θέλει να γίνει "Ολυμπιακός Αστροναύτης". Δεν ξέρω τι εννοεί αλλά αυτό μου είπε ότι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει.
Η Ζωή μας να μην χρειαστεί ξανά να ξενυχτήσει στις εντατικές, αλλά να ξενυχτάει μαζί μου στα μπαράκια (μην ζηλεύεις αν είσαι καλός θα σε παίρνουμε μαζί μας, χε,χε!)
Εσύ αγαπημένε μας μπαμπά να συνεχίσεις να έχεις την μεγάλη αγκαλιά που θα χωράει πάντα τα 3 σου βλαστάρια και δυνατούς ώμους για να μεταφέρεις για πολλά πολλά χρόνια το Λυδιάκι όταν βαριέται να περπατήσει.
Σας αγαπώ πολύ όλους, Καλή Χρονιά!

Anonymous said...

ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ...
ΜΕΡΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΝΑΥΤΙΛΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ...
ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ...
ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!
θελω να ευχηθώ σε όλους σας...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ .........
ΥΓΕΙΑ ΜΟΝΟ ,.........για τη Λυδία μας και όλα τα παιδιά του κόσμου..
ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ...
να μου προσέχετε την φίλη μου την Ζωή μην μου κουράζεται...
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ....
ΓΩΓΩ.

Anonymous said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ 2008 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΦΙΛΙΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

Equilibrium said...

Το κυνήγι του θησαυρού (=δώρα της), ο κλόουν, η μετατροπή του σπιτιού σε παιδότοπο, τα μπαλόνια, τα παιχνίδια μες στα δωμάτια, το παιδικό καραόκε κι ο χορός, είναι τέλειες προτάσεις. Το καλύτερο όμως είναι να ρωτήσετε τι θέλουν τα ίδια. Τα παιδιά απαντούν πάντα ειλικρινά, με τη "λογική" της καρδιάς και ξέρουν τι ακριβώς επιθυμούν περισσότερο!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ! ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ, ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ & ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΖΟΥΖΟΥΝΟΠΑΡΕΑ! ΣΑΣ ΦΙΛΩ :)

hasapi grammata said...

to ligotero pou mporo na kano einai na prostheso anafora sta link mou
den eimai gnostis iatrikis (eftixos exete ton mad pou me ena magiko tropo kataferni na einai padou) alla an xriastite kati pou na mporo na voithiso (apo epistoles sta ispanika, aglika, aravika, italika gia nosokomeia mexri aima), i o,ti allo, tha xaro na vriskomai koda.
perasa kai ego diskolous kerous sta nosokomeia apo mikro pedi
(distixos exo akoma episkepsis sixnes gia emena kai kodina mou prosopa).
to 8 einai xronia pou tha prosferi apeira se osous to aksizoun
to ageloudi sas tha einai ena apo afta pou tha to thimatai san tin pio fotini arhi sti zoi tou.

Anonymous said...

Καλή Χρονιά!
Φύλαγα το πρώτο μου φετεινό μήνυμα για εσάς. Για να πάρει το Λυδιάκι όλη τα αγαπησιάρικα αισθήματα που με έχουν κατακλύσει αυτές τις μέρες.


Στο παρασύνθημα τώρα:
Δε θυμάμαι πολλά πάρτι γενεθλίων από την παιδική μου ηλικία, αλλά θυμάμαι αυτά που ΔΕ μου άρεσαν. Δε μου άρεσε όταν έλειπαν οι φίλοι μου (έχω γενέθλια το καλοκαίρι και οι περισσότεροι είχαν φύγει διακοπές) και δε μου άρεσε όταν οι καλεσμένοι ήταν "μεγάλοι". Οπότε φροντίστε να έρθουν κυρίως οι φίλοι και τα ξαδέλφια των παιδιών και αν επιμένουν οι θείοι και οι θείες, ας έρθουν μια άλλη μέρα να ευχηθούν.
Από εκεί και πέρα, σαν παιδαγωγός που έχει ακούσει άπειρες διηγήσεις από τους "μαθητές" της για το πώς τα πέρασαν, σας συμβουλεύω να αποφύγετε όσο μπορείτε τους επαγγελματίες. Τις περισσότερες φορές οι σκοπός τους είναι τα χρήματα (που με άνεση δίνουν οι γονείς για να περάσουν καλά τα παιδάκια) και όχι η διασκέδαση. Εκτός αν έχετε δει στην πράξη κάποιον ή σας τον συστήσουν.

Μία πολύ καλή ιδέα (που αναφέρθηκε ήδη) είναι το κυνήγι του θησαυρού. Αλλά όχι με τα δώρα της Λυδίας (θα ζηλέψουν τα άλλα παιδάκια). Κρύψτε μικρά δωράκια για όλους τους καλεσμένους φίλους και δώστε τους στοιχεία για να τα βρουν. Κατά προτίμηση, τα δωράκια να είναι κάτι σχετικό με παιχνίδι. Έτσι, όταν τα βρουν όλα, να μπορούν να παίξουν μαζί.

Η παντομία και το καραόκε σίγουρα θα προσφέρουν άπειρο γέλιο. Ή μπορείτε να τα βάλετε να φτιάξουν μια δικιά τους ιστορία. Ο καθένας να λέει μία φράση και να συνεχίζει την ιστορία ο επόμενος. Αν κιόλας κάποιος γράφει αυτή την ιστορία και οι καλεσμένοι αναλάβουν να φτιάξουν και από μία ζωγραφιά, τότε θα μπορεί να κρατήσει για πάντα σαν ενθύμιο το παραμύθι που γράφτηκε αποκλειστικά για αυτή.

Όσο για τα παιχνίδια που έχουν τρέξιμο και χοροπηδητό, πρέπει πρώτα να σιγουρευτείτε ότι μπορείτε να ελέγξετε τα παιδιά και μετά να το οργανώσετε. Δε θέλουμε να μας χαλάσει η διάθεση με κουτουλιές, γρατσουνιές και δακράκια. Σωστά;

Anonymous said...

καλημέρα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Ευχομαι το 2008 να σας χαρισει υγεια και πολλες χαρες.. και προπαντος η Λυδία να ξεπερασει το προβλημα υγειας. Τις καλυτερες μου ευχές μεσα απο την καρδιά μου για ολη την οικογένεια.

butterfly said...

Καλή σας χρονιά!!

Μουσικές καρέκλες, μικρά δωράκια για όλα τα παιδάκια, και ίσως μπουρμπουλήθρες! Αλλά προσοχή πού θα τις φυσούν, μη χτυπήσει κανένα.

Αυτό που θυμάμαι από δικά μου γενέθλια είναι μία τούρτα-αρκούδος. Είχα βοηθήσει στη διακόσμηση και είχα ενθουσιαστεί! Για ευκολία, πάρτε έτοιμη συσκευασία για τούρτα σοκολάτα, άλλωστε η διακόσμηση είναι το γούστο. Χρειάζεστε ένα μεγάλο στρογγυλό κομμάτι παντεσπάνι για το πρόσωπο και κόβετε και στα δύο ένα μικρότερο στρογγυλό κομμάτι για τα αυτάκια. Απλώνετε την κρέμα σοκολάτα και έτοιμη η βασική τούρτα. Το γύρω-γύρω μπορεί να καλυφθεί με τρούφα, για τη μυτούλα κερασάκι, για τα φρυδάκια και το στόμα σοκολατάκια κτλ, όρεξη να έχετε (και αρκετά σοκολατάκια, γιατί θα υπάρχουν "απώλειες")! Νομίζω μπορεί και θα της αρέσει να βοηθήσει στη "ζωγραφική", και θα έχει και τη χαρά ότι έφτιαξε η ίδια την τούρτα της!

Πολλά γλυκά φιλιά!

Pan said...

Μιλάμε πάντως για βαθύ προβληματισμό!

Δεν εύχομαι από τώρα.

Περιμένω την κατάλληλη ημέρα!

iLiAs said...

Σας εύχομαι μια χρονιά γεμάτη αγάπη, ευτυχία, χαμόγελα σε όλη σας την οικογένεια!
Χρόνια πολλά!

moukelis said...

Καλή σας χρονιά!Η καρδούλα μας έχει γενέθλια σύντομα;Να στείλω γελαστρόνια λοιπόν για το πάρτυ.
Εμένα μου άρεσαν πολύ τα μπαλόνια και ένα κυνήγι θησαυρού που μου είχαν οργανώσει περίπου σε αυτή την ηλικία.Επίσης,πολύ μου άρεσε να βοηθάω τη μαμά να φτιάχνει τις λίμνες στην τούρτα μου (κάποιες φορες προτιμούσε να μου τη φτιάξει,παρά να την πάρουμε έτοιμη),με γαλάζιο λικέρ Eoliki.Θα έχει γούστο να συμμετέχει στις ετοιμασίες,νομίζω θα γελάσει και η μαμά που λιώνει. ;@)

mamma said...

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους σας.

Εμείς στα δικά μας γενέθλια παίζουμε πάντα "μουσικές καρέκλες" είναι απίστευτο παιχνίδι.

Επίσης οι "μάσκες" (χαρτοσακούλες από το μανάβη, ανοίγεται μάτια στόμα και τα παιδιά τις στολίζουν με διάφορα χρωματιστά χαρτάκια ή τις ζωγραφίζουν, ανάλογα την ηλικία), μετά βγάζετε φωτογραφία όλη την κομπανία!

Τέλος το "τραίνο", κάνουν όλα τα παιδιά μια σειρά το ένα πίσω από το άλλο ενώ ταυτόχρονα περπατάνε γύρω γύρω τραγουδώντας και κάνοντας παντομίμα με τους στίχους απο το γνωστό τραγουδάκι!

Καλά να περάσετε, να θέλετε τραγουδάκια παιδικά, στη διάθεσή σας.

mamma said...

Επειδή στην τελευταία φράση έβαλε χέρι ο δαίμων του τυπογραφείου...

"Αν θέλετε τραγουδάκια παιδικά, στη διάθεσή σας"

Anonymous said...

Καλη χρονια σε ολους σας!
Να ειναι η πιο χαρουμενη χρονια της
ζωης σας!

Anonymous said...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ.ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΑΣ.ΤΟ 2008
ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΝΕΑ.
ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΣΤΗ ΛΥΔΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΓΓΟ .ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΡΥΜΑ .ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ.(ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ)!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ

cinderella said...

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά για τα γενέθλια της μικρής μας φατσούλας! Δεν έχω κάποια ιδέα αλλά προσυπογράφω αυτές του mad και περιμένω μαζί με τους υπολοίπους φαντάζομαι φωτογραφίες και τούρτα!! Πολλά ζεστά φιλιά!!!!

Anonymous said...

Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλους σας!
Αμέτρητες ευχές για την εορτάζουσα, σαν τα ψηλά βουνά!
Οσο για ιδέες για το πάρτυ... Πάρτε μεγάλες (μα ποοοολύ μεγάλες) κόλλες χαρτιού, κολλήστε της στους τοίχους και δώστε στα πιτσιρίκια μπογιές και μαρκαδόρους για να φτιάξουν τον δικόν τους ζωγραφικό πίνακα!
Καλά να περάσετε, όλες μας τις ευχές

philos said...

Καταρχή Χρόνια Πολλά, με υγεία σε όλους και δύναμη!
Όταν στο πάρτυ εμφανιστούν τα παιδιά όλα θα πάνε καλά! Σίγουρα τα παιχνίδια και οι διαγωνισμοί βοηθάνε. Και ένα θέμα ίσως!
Αλλά πάνω από όλα τα παιδιά είναι αυτά που θα εγγυηθούν την επιτυχία ενός πάρτυ!
Σας ευχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν και να διοργανωθεί και άλλο μεγαλύτερο πάρτυ λίγο καιρό αργότερα με την επιστροφή της μικρής στο σπίτι!

Anonymous said...

εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και πολλή χαρά!!!
όσο για το πάρτυ ήδη γράφτηκαν πολύ ωραίες ιδέες (τα αγαπημένα μου παιχνίδια είναι οι μουσικές καρέκλες, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού και το χαλασμένο τηλέφωνο). Μπορείτε επίσης να διαλέξετε ένα "θέμα" για το πάρτυ με τον αγαπημένο ήρωα της Λυδίας.
Θα περιμένουμε φωτογραφίες!
ΝΑ ΖΗΗΗΣΕΙΣ ΛΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑ!!!!

Anonymous said...

Καλή χρονιά με υγεία και χαρά
Χρόνια πολλά στο birthday girl...
Σας εύχομαι να γιορτάζετε τα γενέθλιά της όλοι μαζί για πολλά πολλά πολλά χρόνια...

Anonymous said...

εγώ θα σας πω τι κάνω για τα δικα μου παιδιά.
Κάθε φορά διαλέγουμε ένα θέμα για το πάρτυ μας. Με έναν αγαπημένο χαρακτήρα. Το τελευταίο ήταν ας πούμε Μπομπ Σφουγγαράκης. Μετά ψάχνω στο νετ (στα αγγλικά πάντα) για "Bob Squarepants party" ή το αντίστοιχο. Βρίσκω πάντα ωραίες ιδέες. Γενικά όμως στολίζω το σπίτι αναλόγως (με αγοραστά ή φτιαχτά στολίδια), φτιάχνω τούρτα σύμφωνη με το θέμα του πάρτυ και αγοράζω και δωράκια για τους καλεσμένους που να έχουν πάνω τον ήρωα αυτόν.
Μετά διοργανώνω τα παιχνίδια. Συνήθως κάνω ένα κυνήγι θησαυρού, στο οποίο παίρνουν ένα στοιχείο όταν ολοκληρώσουν ένα παιχνίδι, ας πούμε "βάλε το παντελόνι στον Μπομπ" (με κλειστά μάτια φυσικά). Όποιος το πετύχει καλύτερα παίρνει το επόμενο στοιχείο. Μετά παίζουν ας πούμε μουσικές καρέκλες και παίρνει το στοιχείο αυτός που θα μείνει τελευταίος. Στο τέλος βρίσκουν το θησαυρό που είναι πάντα τα σακουλακια με τα δώρα τους. Το διασκεδάζουμε πάντα πάρα πολύ.
Κοιτάχτε αν θέλετε στο μπλογκ που έχω και φωτογραφίες
http://www.stoapeiro.gr/archives/797
Εάν θέλετε στείλτε μου ένα μαιλ και θα χαρώ πολύ να βοηθήσω στο στήσιμο του πάρτυ, να σας βρω τα κατάλληλα λινκς κλπ, μια που το έχω κάνει πολλές φορές.
Πάντως το κυριότερο συστατικό για να πετύχει ένα πάρτυ, είναι η καλή διάθεση και η όρεξη να περάσεις καλά.

Αθηνά said...

Όποια ιδέα κι αν ακολουθήσετε απ'όσες γράφτηκαν εδώ (και γράφτηκαν μερικές πραγματικά θαυμάσιες!) ή σκεφτείτε εσείς, είμαι σίγουρη ότι θα κάνετε ένα υπέροχο πάρτυ με πολύ κέφι, γέλια και ενθουσιασμό.
Εύχομαι σε ολόκληρη την οικογένεια μια ευτυχισμένη νέα χρονιά, γεμάτη θαύματα!

ΑΛΚΥΟΝΗ said...

Ευχομαι στη Λυδίτσα και στην οικογένεια της ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
με ΥΓΕΙΑ,ΑΓΑΠΗ και πολλά πολλά ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α
Λ Υ Δ Ι Α

ράγες said...

Μέσα από την καρδιά μου ότι καλύτερο για σας και την μικρή Λυδία! Σας ανακάλυψα πρόσφατα και έχω συγκινηθεί από την δύναμή σας, την αξιοπρέπειά σας και από τα ωραιότερα παιδικά ματάκια του κόσμου, που μέσα τους καθρεφτίζεται όλη η αθωότητα του σύμπαντος...
Καλή χρονιά!!!

ΛΥΔΙΑ Λ.Π said...

Αυτό που με έκανε πραγματικά ευτυχισμένη στα γενέθλιά μου,όταν ήμουν μικρή,ήταν που είχα κοντά μου τους αγαπημένους μου φίλους,αδερφάκια και γονείς.
Αυτά πιστεύω θα είναι η πραγματική χαρά της Λυδίας.
Τα απλά πράγματα μας κάνουν ευτυχισμένους!

Ευχομαι στη Λυδία μας
Χρόνια Πολλά
και να σας δίνει ο Θεός δύναμη

την αγάπη μου

Anonymous said...

Χρόνια πολλά
Χρόνια καλά !!!

Αλέξανδρος

philos said...

Χρόνια πολλά Λυδία!
Να είσαι για πάντα νικήτρια και να σε χαίρονται όσοι σε αγαπάνε!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!!

Είναι παραμονές της εισαγωγής της και προφανώς δε θα επιτρέπεται να ταξιδέψει και να καταπονηθεί, γιατί ένα ταξίδι στη Disneyland για να ξεφαντώσει, θα ήταν ό,τι καλύτερο.
Ευχομαιόλα να πάνε καλά και να το πραγματοποιήσετε του χρόνου στα γενέθλιά της.
ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!

Φιλί στο τρυφερό της μέτωπο και μεγάαααλη Γλαρέενα αγκαλιά

nautilus said...

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους σας!

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την ανταπόκριση με όλες αυτές τις ιδέες και προτάσεις. Αύριο είναι τα γενέθλια της Λυδίας, αλλά το πάρτυ θα γίνει Κυριακή για να είμαστε πιο άνετα από χρόνο. Λίγο από όλες τις προτάσεις σας θα πάρουμε και θα εφαρμόσουμε μάλλον. Συγγνώμη Γλαρένια, εκτός από την δική σου ιδέα που μας πέφτει κομμάτι δύσκολη στην εφαρμογή. Επιφυλασσόμαστε όμως για το μέλλον.

Μολονότι αναγκαστικά το πάρτυ ως προς τους καλεσμένους του είναι πολύ "επιλεκτικό", καθώς δεν θέλουμε να "τσιμπήσουμε" κανέναν έστω και μικρό ιούλη πέντε μέρες πριν την επέμβαση, θα σας αισθανόμαστε όλους εδώ να χορεύετε και να παίζετε μαζί μας, να δακρύζετε μαζί μας, να γεμίζετε μαζί μας τα μάτια σας και τις καρδιές σας από ελπίδα και ζωή...

magsoulini said...

Καλή χρονιά, να αποκτήσει τέλεια υγεία μετά το χειρουργείο και να είναι η πιο υγιής από όλους μας. Με την πρώτη ευκαιρία το ταξιδάκι στην Eurodisney,που προτείνει η Γλαρένια, θα ήτανε υπέροχο δώρο για όλα τα παιδιά.
Πολλά φιλιά σε όλους, αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι, να μας το πείτε!

euaggelia said...

Καλημέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!
Καλή χρονιά με υγεία!!!
Καλή ιδέα για ένα πάρτυ στο σπίτι με επιλεκτικούς φίλους είναι μπαλόνια με αέριο μέσα, που κρέμονται από το ταβάνι με κορδελίτσες σε διάφορα χρώματα και σχέδια!
Αμέσως δίνει στο σπίτι μία εορταστική ατμόσφαιρα και φεύγοντας όλα τα παιδάκια πέρνουν από ένα....
Εύχομαι αυτά τα γενέθλια να είναι τα τελευταία με την αγωνία προ της επικείμενης εγχείρησης.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Roadartist said...

Να είστε καλά, εύχομαι απο τη καρδιά μου τις ομορφότερες ευχές για το μικρό θησαυρό σας!! Θα περιμένω απο δευτέρα φωτογραφίες με το Λυδιάκη χαρούμενο χεχε :)))

Maria Mikro Analogo said...

Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα!!!! Να είσαστε όλοι γεροί και δυνατοί και το 2008 να σας φέρει ευτυχία, γαλήνη και πολύ αγάπη! :D

Anonymous said...

Χρόνια πολλά και από μένα για όλους, καλή χρονιά, να είναι γεμάτη χαρούμενες στιγμές, συγκινήσεις, γέλια......
Από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι όλα να πάνε καλά, να χαίρεστε την οικογένειά σας, και όπως επιθυμείτε να καμαρώσετε τα υπέροχα και αξιολάτρευτα αυτά παιδιά!!!!
Όσο για τη Λυδιούλα, πολύχρονη, να είναι πάντα καλά και να της δώσετε ένα μεγάλο φιλί
Περιμένουμε φωτογραφίες από το πάρτυ.....
Όλγα

VassilisK said...

ένα μικρό tip και από 'μένα...
Κονφετί και σερπαντίνες!! Τόνους ολόκληρους από δαύτα!!
Εκτός εποχής βέβαια αλλά δε νομίζω να σχολιαστεί αρνητικά από κανένα πιτσιρίκι... (θα φάτε πολύ μουρμούρα όμως αν τελειώσουν νωρίς τα πολεμοφόδια...)

aggelika said...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Ακόμα ένα χρόνια πολλά για το Λυδιάκι που έχει γενέθλια! Ότι και να κάνετε περιμένουμε φωτογραφίες από το πάρτι!

Anonymous said...

Καλη χρονια με υγεια πάνω από όλα σας ευχομαι! Πάντα οταν ημουν μικρη ηθελα ενα ταχυδακτυλουργο στα γενεθλια μου :) αλλα δεν ειχα
:(
Δεν ξερω αν κοστιζει πολυ μια επισκεψη απο εναν στο παρτυ.
Φιλακια!

Μιλ1 said...

Θυμάμαι ένα πάρτι όταν ο μπαμπάς μου ως DJ μας έβαζε απανωτά το ska-sou-sou και εμείς χορεύαμε την απαραίτητη χορογραφία μέχρι που ξεπατωθήκαμε!!! Ολα τα παιδάκια γλέντησαν αφάνταστα!
Το κυνήγι του θησαυρού είναι καλή ιδέα αλλά θέλει καλή οργάνωση. Μπορείτε να έχετε μπαλόνια, όσα και τα παιδάκια του πάρτι. Πριν τα φουσκώσετε βάλτε μέσα από ένα χαρτάκι με νούμερο που θα αντιστοιχεί σε ένα μικρό δωράκι. Τα παιδάκια θα διαλέγουν μπαλόνι και θα κερδίζουν το αντίστοιχο παιχνίδι. Για να μην έχετε δράματα χωρίστε τα μπαλόνια σε ροζ (κοριτσάκια) και γαλάζια (αγοράκια) που θα αντιστοιχούν σε κοριτσίστικα/αγορίστικα δωράκια.

Χρόνια Πολλά στην απίστευτη φατσούλα σας!

Υ.Γ. Μπορώ να δανειστώ μια φωτό της για το blog μου? :-)

Greca said...

καλη χρονια αγαπημενη μας e-κογενεια!

να'ναι η χρονια που ονειρευεστε! που περιμενετε ολα τα χρονια! η χρονια σας!

να τα εκατοστησει το μικρο μας! (αν και θα τα "ξαναπούμε")

και περιμενουμε ~το λεμε απο τωρα~ φωτογραφιες απο το ξεφαντωμα!!!

φιλια σε όλους σας!!!!

Dr_MAD said...

Καλημέρες και χρόνια πολλά στο Λυδιάκι μας. Σήμερα θα στείλουμε με όλη μας την καρδιά από την κλινική μας (παιδοογκολογική αχεπα θεσ/νικης) πολλές ευχές στη μικρή Λυδία

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΥΔΙΑ ;-)

Anonymous said...

Στην Λυδία μας που γίνεται 4ετών σήμερα τις εύχομαι να γίνει 104 και της χαρίζω ένα ποιηματάκι που είχα πει στο σχολείο όταν ήμουν μικρή.

Είναι τα "Καλημερούδια" του Αλ. Πάλλη:


Μὲ τὶ καμάρι περπατεῖ
τὴν κούκλα της κρατώντας,
καὶ μ᾿ ἕνα σπάγκο τὸ γατὶ
ξοπίσω της τραβώντας.

Κοντὰ στὴν πόρτα σταματᾶ
πρὶν πάει πιὸ παραπέρα,
καὶ τὰ πουλιά της χαιρετᾶ
μὲ μία καλημέρα.

«Καλημερούδια σας, πουλιά,
καλημερούδια χήνα...
τὴν κούκλα λὲν Τριανταφυλλιά,
καὶ τὸ γατὶ ψιψίνα.

Κι ἂν μὲ ρωτᾶτε καὶ γιὰ ποῦ,
νωρὶς τὶ τάχα βγῆκα,
πάω νὰ προφτάσω τὸν παπποὺ
ποὺ μὲ φιλεύει σῦκα.»

euaggelia said...

Χρόνια Πολλά Λυδιούλα!
Να τα εκατοστήσεις!
Σ'αγαπώ πολύ!
Χριστόφορος.

roadartist said...

Χρονια πολλα μικρή Λυδία, να εισαι παντα χαμογελαστή. Ποτέ και τίποτα να μη σε ρίχνει :)) ΦΙΛΙΑ στο μικρό άγγελο!

Anonymous said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙ!!!ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΓΓΟ
ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ!!!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ
ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΕΛΑ!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αννα said...

Λυδιάκι γλυκό να τα χιλιασεις!!!Να να ειναι η ζωή σου γεμάτη υγεία και χαρά!!!
Μπαμπά και μαμά της να την χαίρεστε!Να τη δείτε όπως ποθείτε και να μην πάτε ποτέ ξανά σε νοσοκομείο!!!
Τα φιλια μου!!!

Anonymous said...

Kαλή Χρονιά σε όλους!!!
Χρόνια Πολλάάάάά!!!!!!
Λυδιάκι μας γλυκό σου εύχομαι να τα εκατοστήσεις και οι γονείς σου να σε καμαρώσουν όπως ποθούν!!!Σου στέλνω το πιο γλυκό και μεγάλο μου φιλί!!!Μπορεί στο πάρτυ σου να μην είμαι εκεί,αλλά θα έχω στείλει την σκέψη μου και την μεγάλη αγάπη μου για σένα και την οικογένεια σου!!!Να περάσετε καλά,είμαι σίγουρη γι'αυτό ιδέες είδα αρκετές και καλές,ας τις εφαρμόσετε!!!Ευχομαι του χρόνου που θα είσαι γερή να γίνει μεγαλύτερο πάρτυ και να χορέψουμε όλοι μαζί!!!Ο Θεός να σε έχει καλά,μαζί με τα αδελφάκια σου και τους γονείς σου!!!Φιλιά σε όλους σας και να διασκεδάσετε με την ψυχή σας!!!Ευχομαι άλλες δύσκολες μέρες να μην υπάρξουν και μετά το χειρουργίο να είμαστε όλοι
ευτυχισμένοι με την ευτυχία σας!!!Να πετάξουμε από την χαρά μας και δάκρυα χαράς να κυλήσουν από τα μάτια μας!!!Θα είμαστε κοντά με την σκέψη μας και την προσευχή μας!!!Αν μπορούμε να σας βοηθήσουμε
θα είμαστε εδώ για έσας!!!Φωτογραφίες να μην ξεχάσετε από το πάρτυ.
ΧΑΡΑ.

marayia said...

Λυδιακι ΚΑΛΗΗΗΗΗΗΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑ μικρή γλυκιά φατσούλα. Το 2008 να φέρει δύναμη κι ΥΓΕΙΑ & ΧΑΡΕΣ σε όλη σας την οικογένεια.
Πριν από 15 χρόνια μια άλλη μικρή φατσούλα της δικιάς μου οικογένειας έδινε τη δική της μάχη με τον καρκίνο...τον νίκησε... και τώρα προετοιμάζεται να δώσει μάχες πανελληνίων εξετάσεων !
Να το 8υμάστε αυτό . Δεν είναι ανίκητος. ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

Anonymous said...

Χρόνια πολλά στο αγγελούδι μας, και καλή χρονιά, γεμάτη υγεία και χαρές!
Να παρετε μια χάρτινη, πολύχρωμη Μεξικάνικη Πινιάτα, τις έχουν σε διάφορα σχήματα, ζωάκια, αστέρια καρδούλες, και είναι γεμισμένες με καραμέλες, σοκολάτες και μικροδωράκια.
Θα κρεμάσετε την Πινιάτα κάπου ψηλά, και τα παιδιά από κάτω, με μπαστουνάκια ή μια βεργούλα στο χέρι, ένα ένα στη σειρά χτυπούν την Πινιάτα για να σπάσει και να χυθεί τό περιεχόμενό της κάτω.

Να δείτε τις χαρούμενες φωνούλες όταν θα αρχίσει να "βρέχει" καραμέλες και σοκολάτες!!!

Αγάπη και ευχές για όλη την οικογένεια. Να τη Χαίρεστε!

Anonymous said...

Πιστευω οτι πρεπει να χορεψουνε τρελα και να διασκεδασουνε.Λιγη ωραια παιδικη (και οχι μονο παιδικη μουσικη)δεν θα ηταν καθολου κακη ιδεα.Α,μην ξεχασω ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!

Dreamer said...

Λοιπον, να πω τζιε εγω με την σειρα μου Χρονια σας Πολλα!!! Τωρα μπηκα στην παρεα σας τζιε ειπα να το πιασω με την σειρα. προς το παρων μενω εδω. Καλες επιτυχιες τζιε ειμαι σιουρος οτι θα νικησουμε!!!