Saturday, April 12, 2008

Επειδή...

... αρκετοί φίλοι δεν έχουν τον χρόνο να διαβάζουν και τα σχόλια, σας επισημαίνω ότι στην προηγούμενη ανάρτηση άφησε σχόλιο η Χρυσούλα, η μαμά της μικρής ^^Γ(αρυφαλιάς)^^ για την οποία σας είχα γράψει σε παλιότερες αναρτήσεις. Σας παρακαλώ να το διαβάσετε. Η τελευταία φράση της: "Αν και παράλυτη τελείως, έφυγε όρθια και νικήτρια"... από μια μαμά που το αγγελάκι της έβαλε τα καλά του φτερά πριν από λίγες μόλις μέρες.

Χρυσούλα και υπόλοιποι τρεις της οικογένειας, σας αγαπάμε και η καρδιά μας θα είναι συνέχεια κοντά σας στον δύσκολο αυτό καιρό.

135 comments:

Giannis123 said...

Άν και δεν γνωρίζω κανένα σας, εκείνη την ημέρα που έφυγε η Γαρυφαλιά πόνεσα τόσο πολύ που δεν μπορούσα επι ώρες να συγκρατήσω τα δάκρυά μου.
Εύχομαι ο Θεός να καλύψει το κενό που άφησε η Γαρυφαλιά με τον καλύτερο τρόπο.
Να ζήσετε να την θυμάστε!

Anonymous said...

Τα λόγια είναι περιττά...μένει μονάχα η σκέψη και η θύμηση. Ό,τι φεύγει από τούτο τον κόσμο ως "ύλη" παραμένει στην καρδιά και στην ψυχή μας "άυλο" πλέον και μας συντροφεύει για πάντα...

Παρηγοριά ίσως... αλλά... Καλήν αντάμωση, μικρούλα μου...

stalamatia said...

Λόγια δεν υπάρχουν για κάτι τέτοιο και στη σκέψη μόνο πονάμε σαν γονείς τι μπορώ να πω σε κάποιον που είναι πραγματικότητα. Κουράγιο μαμά και μπαμπά της Γαρυφαλιάς.

Anonymous said...

η μονη παρηγορια ειναι που δεν ποναει πια ,θα ειναι ενας ομορφος αγγελος στον ουρανό ...
η ψυχη της ειναι για παντα ζωντανη
μακαρι να αξιωθουμε να εχουμε λιγη απ την αγνοτητα ενος τετοιου αγγελου

sadwolf13 said...

κουραγιο φιλη Χρυσουλα . Καποια μερα η Γαρυφαλιτσα θα ειναι στην επιτορπη υποδοχης ολών μας στον αλλο κοσμο . Θαυμαζω το κουραγιο σου να γραψεις ενα σχολιο για μας τουσ μικρους . Κουραγιο καλη μου και να ξερεις οτι και η μικρουλα μου θα ειναι παντα στη σκεψη μου .
Με τις εκκλησιες δεν τα παω καλα . Πηγαινω μονο σε μικρα ξωκλησσια η σε μοναστηρια . Καθε φορα που θα μπω ομως αναβω 3 κερακια . Ενα για οσους ειναι μαζι μας τωρα . Ενα για οσους θα ερθουν ωστε να βρουν το δρομο τους . Και ενα γιαυτους που εφυγαν για το μεγαλο ταξιδι . Παλλια αναβα απο ενα κερακι σε καθε εναν απο αυτους που εφυγαν αλλα καθως τα χρονια περνουσαν εγινα πολλοι . Τωρα απλα τους θυμαμαι εναν προς ενα . Εξαιρεση θα ειναι η κορουλα σου και ετσι τα κερακια μου θα γινουν 4 .
Κουραγιο και φιλια απο την Αγελη μου

Anonymous said...

poies 3 grammes eipe i ria..??

Equilibrium said...

Λυπάμαι για τη μικρή Γαρυφαλιά, τα συλληπητήριά μου στη μητέρα της Χρυσούλα και την οικογένειά της.

Δεν έχω άλλα λόγια. Ο αγώνας της μικρής Λυδίας με αφήνει κάθε φορά που μαθαίνω νέα σας άφωνο, καθώς νιώθω μικρός μπροστά της. Την αγκαλιά μου.

Anonymous said...

Μόλις ανοίγω το pc κάθε μέρα, το πρώτο που κάνω είναι να μάθω τα νέα της μικρής μας. Να είστε καλά!!!!

Anonymous said...

είμαι σίγουρη ότι η μικρούλα σας βλέπει από ψηλά,σας κοιτάει και σας χαμογελά...Δεν πονάει,δεν υποφέρει,τρέχει,περπατά...Και πάλεψε σκληρά.

ΈΦΥΓΕ ΟΡΘΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΡΙΑ

Anonymous said...

Παρακολουθώ αρκετούς μήνες το blog της Λυδίας και ήθελα πολλές
φορές να γράψω ένα σχόλιο, αλλά αισθανόμουν πολύ λίγη μπροστά σε αυτά που γράφετε!
Έχετε τεράστια δύναμη ψυχής και πίστη για την έκβαση του αγώνα σας, και αυτό με έχει συγκινήσει αφάνταστα!Χαίρομαι πάρα πολύ που η Λυδία πάει καλά και εύχομαι και προσεύχομαι (όπως και για όλα τα παιδιά που υποφέρουν) να έχουν δύναμη και αντοχή να παλέψουν για να κερδίσουν τη Ζωή και την υγεία τους, αυτά που εμείς -δυστυχώς- θεωρούμε δεδομένα.
Για τη Γαρυφαλιά στενοχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί έφυγε ένας πολεμιστής και ένας άγγελος από κοντά μας, όμως είμαι σίγουρη πως εκεί στον ουρανό απολαμβάνει ό,τι δεν μπόρεσε να χαρεί εδώ στη γη.Εύχομαι ολόψυχα στους γονείς Της καλή δύναμη!!!
Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μια μικρή προσευχή για όλους μας :Μακάρι να μπορούμε να βλέπουμε τη Ζωή μέσα από τα μάτια αυτών των παιδιών!Τότε πραγματικά θα ζούμε
αληθινά την κάθε στιγμή της ζωής μας και δεν θα σκάμε για ανούσια πράγματα!Τότε θα καταλάβουμε ότι η Ζωή θέλει αγώνες και θυσίες και ότι είναι πραγματικά ένα θεόσταλτο δώρο!!!
Καλή δύναμη σε όλη την οικογένεια!!!Να περνάτε τέλεια αυτές τις στιγμές "ανακωχής" του πολέμου και εύχομαι αυτός ο πόλεμος να σταματήσει εδώ!!!
Καλό Πάσχα!!!!

Anonymous said...

Ύστερα απο λιγο καιρο που ειχα να σας επισκεφτώ, είχα μία αγωνία ώσπου να ανοίξει η σελίδα και να δώ πώς πάτε. Πολέμα γερά άγγελέ μου και στέλνε μας το χαμόγελό σου να παίρνουμε δύναμη κι εμείς.
Στον πατέρα και τη μαμά κουράγιο και την εκτίμησή μου,
Δημήτρης.

boots... said...

..."Καλή ξεκούραση ταλαιπωρημένο κορμάκι, βασανισμένη ψυχούλα. τώρα τέρμα τα φάρμακα, οι γιατροί, οι βελόνες, τα χειρουργεία. τώρα παιχνίδι με τα αγγελάκια, κυνηγητό με τα σύννεφα και κρυφτό με τα αστέρια"..............................................................
Αυτά έγραψε η Ρία την Παρασκευή στις 29 του Μάρτη,την μέρα που χαιρετίζαμε την Παναγία και αποχαιρετούσαμε την Γαρυφαλλιά..

ria said...

τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για να απαλύνω εναν πόνο που ποτέ δε θα περάσει?
λυπάμαι ειλικρινά που δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι όλα αυτά τα παιδιά που πολεμούν και για όσα έχασαν τη μάχη...
κουράγιο χρυσούλα, θα θελα να αφήσω μερικά λουλουδια στην κατοικία της γαρυφαλιάς, μερικά συνονόματά της για να τη συντροφεύουν όπως και οι σκέψεις μας...

Ιφιγένεια said...

... τουλάχιστον εκεί ψηλά θα παίζει και θα τρέχει , έτσι όπως πρέπει να κάνουν όλα τα παιδιά ... σας χαμογελά , δεν την βλέπετε ;;

Anonymous said...

Δεν ξέρω τι να πω σ' αυτή τη μητέρα βρε παιδιά, συγνώμη... Δεν υπάρχουν λόγια... Το κουράγιο της με συνθλίβει.
Χρυσούλα το αγγελούδι σου σε βλέπει, αυτό θέλουμε να πιστεύουμε όλοι.

Anonymous said...

Καλη μου Χρυσουλα ειμαι κι εγω μανα και μπορω μονο να φανταστω τον πονο σου και καθε μερα παρακαλω μονο να φανταζομαι κι οχι να βιωνω. Σκεφτομαι οτι η μικρουλα Γαρυφαλια και τα αλλα παιδακια που εφυγαν, δεν ηταν του κοσμου τουτου.Ειχατε την ευλογια να τα εχετε κοντα σας για λιγο καιρο μονο. Τωρα γυρισε στο ουρανιο σπιτι της με καινουργια αστραφτερα φτερα κι εσεις εχετε τον δικο σας αγγελο να σας βλεπει και να σας χαμογελα.
Εκει ψηλα εχω κι εγω τον δικο μου αγγελο στο προσωπο της μανουλας μου.Απο την ημερα που εφυγε η μικρη σου, παρακαλω να φροντισει αυτο το αγγελουδι οπως φροντισε εμας και να το εχει στη γλυκεια αγκαλια της.

Χρυσούλα said...

Τη σημερινή μέρα θέλουμε να τη μοιραστούμε με σας, με ανθρώπους που αγαπάμε και ξέρουμε ότι μας αγαπούνε.Σαν σήμερα,2χρόνια πριν,ένας άγγελος άφησε για λίγο τους ουρανούς για να έρθει στη γη.Σκόρπισε απέραντη χαρά και ευτυχία και έδωσε μαθήματα απίστευτης δύναμης και θάρρους..
"Σήμερα φωτοστέφανο θα βάλεις στα μαλλιά σου,αυτό θα ναι το δώρο σου για τα γενέθλιά σου .
Εσύ θα σύρεις το χορό σε όλους τους αγγέλους,τα βάσανα και οι πόνοι σου φύγανε επιτέλους.
Η τούρτα σου πανέμορφη στη μέση δυο κεράκια,και γύρω σου θα φέγγουνε όλα τα αστεράκια.
Ευχές και καλωσόρισμα όλοι μαζί θα πούνε,και μεις σου υποσχόμαστε ποτέ δε σε ξεχνούμε.
Τα δώρα σου θυμίαμα,λουλούδια και καντήλι,και ένα μεγάλο σ΄αγαπώ που βγαίνει απ΄τα χείλη."
θα σ΄αγαπάμε πάντα

Anonymous said...

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ .
Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ ΑΠΑΛΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ
ΚΑΙ ΣΕΡΓΙΑΝΑΕΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ
ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΓ ΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΝ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΕ ΠΟΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ.
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ,ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Nena said...

Τι να πω; Κανείς μας δεν θάθελε να είναι στη θέση σας. Τι να πω; Δεν έχει ευχή για να κάνει κάποιος κουράγιο. Δεν έχει παρηγοριά. Μόνο καααποτε συνηθίζει κανείς να ζει ΚΑΙ με αυτό. Δεν ξεχνά, δεν περνά.

Anonymous said...

ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΑΝΗΨΟΥΛΑ 18 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟ ΚΕΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΩΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ ΑΠΛΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΛΥΔΙΑ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ. ΛΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΩΡΟ ΕΦΥΓΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΟΡΤΩΝΩ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΝΞΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ.ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ. ΛΥΔΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ

Anonymous said...

ειστε ευλογημένη χρυσουλα μου που το παιδι σας εφυγε με σιγουρο προορισμο τον Παραδεισο...Δόξα τω Θεώ..

Anonymous said...

Συγνώμη για την παρατήρηση αλλά υπάρχει και ένα όριο... Δεν είναι δυνατόν μία μάνα να έχει χάσει το παιδί της και να της λέτε ΕΙΣΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ!!! Έλεος πια μ' αυτό το θεό σας! Δεν καταλαβαίνετε ότι ΑΝ υπήρχε και ΑΝ ήταν φιλεύσπλαχνος δεν θα έπαιρνε αυτά τα αγγελούδια από τις μανάδες τους; Ακούς εκεί "δόξα τω θεώ"... Γιατί να τον δοξάσει;; Ντροπή πια...

sadwolf13 said...

Οταν τα λογια ειναι φτωχα τα τραγουδια μιλανε τη γλωσσα της καρδιας . Το τραγουδι ειναι απο το soundtrack της ταινιας "Το Κορακι " . Η τραγουδιστρια ειναι η Jane Syberry και το τραγουδι λεγεται "it can't rain all the time ". Aν το βρειτε ακουστε το . Αφιερωμενο στους γονεις της Γαρυφαλλιας και σε οσουσ νοιωθουν την κουραση να τους καταβαλλει ...
We walked the narrow path,
beneath the smoking skies.
Sometimes you can barely tell the difference
between darkness and light.
Do you have faith
in what we believe?
The truest test is when we cannot,
when we cannot see.

[SUNG:]
I hear pounding feet in the,
in the streets below, and the,
and the women crying and the,
and the children know that there,
that there's something wrong,
and it's hard to belive that love will prevail.

Oh it won't rain all the time.
The sky won't fall forever.
And though the night seems long,
your tears won't fall forever.

Oh, when I'm lonely,
I lie awake at night
and I wish you were here.
I miss you.
Can you tell me
is there something more to belive in?
Or is this all there is?

In the pounding feet, in the,
In the streets below, and the,
And the window breaks and,
And a woman falls, there's,
There's something wrong, it's,
It's so hard to belive that love will prevail.

Oh it won't rain all the time.
The sky won't fall forever.
And though the night seems long,
your tears won't fall, your tears won't fall, your tears won't fall
forever.

Last night I had a dream.
You came into my room,
you took me into your arms.
Whispering and kissing me,
and telling me to still belive.
But then the emptiness of a burning sea against which we see
our darkest of sadness.

Until I felt safe and warm.
I fell asleep in your arms.
When I awoke I cried again for you were gone.
Oh, can you hear me?

It won't rain all the time.
The sky won't fall forever.
And though the night seems long,
your tears won't fall forever.
It won't rain all the time
The sky won't fall forever.
And though the night seems long,
your tears won't fall, your tears won't fall,
your tears won't fall
forever.

Anonymous said...

Ξέρω πως εχώ μέρες να σας αφήσω μύνημα,αλλά δεν μπορώ να μπαίνω στο ιντερνετ και περιμένω αυτές τις μέρες να κάνω μια επέμβαση στο ματι μου.
Χαίρομαι που η Λυδία μας είναι καλά και εύχομαι να συνεχίσει να παλεύει και όλα θα πάνε καλά.Με την σκέψη μου είμαι μαζί σας και με την προσευχή μου,δεν ξερω ποτε θα σας ξαναεπισκευτώ,αλλα είμαι κοντά σας κάθε μέρα με την σκέψη μου.Να προσεχετε και να περνάτε καλά.Σας στέλνω μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά και πολλά φιλιά σε όλη την οικογένεια.Ο Θεός ν'αναπαύσει την Γαρυφαλλιά,πολύ λυπάμαι για το μικρό αγγελούδι.Τα συλληπητήρια μου στους δικούς της,ο χρόνος να απαλύνει τον πόνο τους.
ΧΑΡΑ

Anonymous said...

Ο Δημήτριος είπε πρίν από μένα αυτό που ήρθε στο μυαλό μου πρώτο πρώτο με το που διάβασα το αρχικό post. Τα Λόγια Είναι Περιτά.
Και συγνώμη που το λέω αλλά για μιά μάνα ούτε ο "χρόνος" είναι ποτέ αρκετός, είτε για να "ξεχάσει" είτε για να μη "πονάει" απλώς φοράει τη "μάσκα" και συνεχίζει γιατί ξέρει ότι έχει "πίσω" της την υπόλοιπη οικογένεια που πρέπει να είναι "καλά".
Φιλιά Χαρούλα

tdjm said...

Τι μπορεί να πει κανείς για το μεγαλείο της ψυχής όλων εσάς που πολεμάτε με θεούς και δαίμονες καθημερινά.
Πώς να σας εκφράσει κάποιος τον σεβασμό του.
Πολύ δε περισσότερο ,πώς να κοιτάξεις στα μάτια έστω και μέσα από έναν υπολογιστή ,έναν άνθρωπο που αυτές τις μέρες βιώνει την μεγαλύτερη απώλεια που μπορεί να βιώσει άνθρωπος..
Πόσο μάλλον όταν αυτός ο άνθρωπος είναι η Μάνα....
Αγαπητή μου Χρυσόυλα εύχομαι πραγματικά μέσα από την ψυχή μου ,ότι στερείστε τώρα τόσο άδικα και σκληρά να το βρείτε από εδώ και πέρα στο δεκαπλάσιο στην ζωή σας.
Ευχομαι τα υπόλοιπά σας αγγελούδια να σας δώσουν ,τις χαρές και την ευτυχία που οφείλει η ζωή να δίνει σε μια μάνα που έχασε το παιδί της..
Με ειλικρινή αγάπη και απέραντο σεβασμό.
Ντίνα

Anonymous said...

Χρυσούλα κλαίω για το αγγελούδι σας από την πρώτη στιγμη. Κι ας μην την γνώρισα ποτέ. Με άγγιξε πολύ. Κράτα μέσα σου την αγάπη που της έδωσες και τη αγάπη που σου έδωσε. Την αγάπη αυτή την πήρε κι εκείνη μαζί της. Είναι το μόνο αληθινό πράγμα στον κόσμο αυτο.
Δεν ξέρω τι να πω για να απαλύνω τον πόνο σου. Μόνο κλαίω...

Anonymous said...

το λουλούδι σας εφυγε Χρυσουλα μου αλλα ξερω οτι εκει πανω ειναι καλα ή να πω καλύτερα δεν υποφερει δε ποναει φοραει τα καλυτερα της ρουχα τα πιο ομορφα και τα μεγαλα της φτερα οπως αρμοζει σε εναν αγγελο.

χρυσουλα μου ο πονος ξερω πως ειναι μεγαλος αλλα οντως μερικοι απο μας δεν ειναι πλασμενη για τουτο το κοσμο οπως ειπε ενας φιλος εδω. ο χρονος ειναι γιατρος να απαλυνει τη ψυχουλα σας σιγουρα οχι να την γιατρεψει. ευχομαι να εχεις και αλλα παιδια ή να κανεις συντομα. δε θα απαλυνουνε το πονο για τη μικρη μου φιλη Γαρυφαλια ουτε θα αναπληρωσουνε το κενο της. αλλα θα ειναι μια ευλογια και ενα σημαδι.

Λυδιακι μου ξερω οτι πας καλυτερα κουκλιτσα μου και ευχομαι η λολα και ο τσαρλι να σου κανανε για ενα σκ ακομα συντροφια.

μπαμπα το πηγες το αμαξι για σερβις ή θα βγει να σε κοπαναει??? :))))))))))


σας αγκαλιαζω ολους σας φιλω σας αγαπαμε.

Κελλυ

euaggelia said...

Στην Χρυσούλα έχω να πω το εξής
τα πιο υπέροχα πλασματάκια ο Θεός θέλει να τα παίρνει πολύ γρήγορα κοντά του... γιατί μόνο δίπλα του αξίζουν να είναι.... πουθενά αλλού...
κουράγιο ...

Anonymous said...

Λυδιάκι Καλημέρα!
Άργησα να σου αφήσω την αγάπη μου λόγω προβλήματος internet.Πολύ όμορφα ξεκίνησε η φετινή άνοιξη εξαιτίας σου μωρό μου! Άνθισαν τα "πάντα" μέσα μου μόλις έμαθα τα ευχάριστα για εσένα.
Μαμά Χρυσούλα, δεν έχω λόγια παρηγοριάς για τέτοια Απώλεια..Πιστεύω όμως ότι στα μάτια των άλλων παιδιών σου θα βλέπεις πάντα τα μάτια της Χρυσούλας στην αγκαλιά τους θα νιώθεις πάντα την ζεστασιά της, δώσε απλόχερα την αγάπη σου σε αυτά τα παιδάκια και σε όλα τα παιδάκια του κόσμου και η Χρυσούλα θα είναι κοντά σου...
ΛΥΔΙΑ

penny said...

ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΩ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΙΧΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΕΙ.
Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΕΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ?"

kwstask said...

Καλησπερα...Λυδια κρατα γερα.Γερα-γερα με τσαμπουκα!/Οταν διαβασα για την Γαρυφαλλια,ειλικρινα ενοιωσα τη γη να φευγει κατω απο τα ποδια μου!Δυο λογια μονο μου'ρχονται: Γιατι να πεθαινουν μικρα παιδακια,γιατι?...Ειναι αμαρτια γαμωτο!....Χρυσουλα κουραγιο.Ξερω πως οτι κι αν πω,ειναι πολυ λιγο,για αυτο θα πω κατι που συνηθιζω σε αλλες περιπτωσεις:Κανε κουραγιο και να σκεφτεσε οτι απο εδω και περα η μικρουλα σου δεν ποναει,δεν υποφερει αλλα παιζει με αλλα αγγελακια και τα αγγελακια αυτα τα προσεχει(περα απο το Θεο)ενας Παππουλης που εφυγε νωρις:Ο Αρχιεπισκοπος Χριστοδουλος.Επισης κατι που λεω ειναι:Οτι αργα η γρηγορα(αυτο το ξερει μονο ο Θεος)ολοι μας θα ανταμωσουμε τα αγαπημενα μας προσωπα:Εγω τις 2 γιαγιαδες που εχασα πριν καποια χρονια,εσυ τη Γαρυφφαλια,και ουτω καθ'εξης.Ο χωρισμος ειναι μονο προσωρινος.Καποτε θα ειμαστε και παλι ολοι μαζι,χωρις αρρωστειες,χωρις βασανα.Μονο θα ειμαστε ευτυχισμενοι,απαλλαγμενοι απο καθε σκοτουρα της ζωης..

ria said...

χρυσούλα, ότι και να πούμε είναι περιττά.
τα είπες όλα με το ποίημα... μας έβαλες όλους στη θέση μας.
κουράγιο, κράτα μόνο το γέλιο της στην καρδιά σου, ο πόνος μπορεί να απαλύνει αλλά δεν περνά...

νένα, πως είσαι? τι έδειξαν οι βιοψίες; χρειάζεσαι μήπως βοήθεια?

Φωτούλα Τζιώντζου said...

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στη βάση μας και το καλοκαίρι έρχεται.....
Από όλους μας για όλους σας

Anonymous said...

k. Xrisoula, o anthropos pethenei mono otan ksexastei k svisei ap tis kardies mas. to aggeloudi sas tha nai panta zwntano giati kaneis den prokite pote na tin afisei na svisei.
eimai sigouri oti varethikate na akoute "kouragio" alla pistevw oti an k o ponos den svinei, me tin poreia tou xronou ginete pio apalos..
maria
bratislava

nautilus said...

σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε τόσο θερμά στο θέμα της Γαρυφαλιάς.

Χρυσούλα, είναι μεγάλη τιμή για μένα που έγραψες σε αυτόν τον χώρο για τη Γαρυφαλιά σου, για τα γενέθλιά της... Να ξέρεις ότι πάντα εδώ μπορείς να εκφράσεις ό,τι θέλεις, κάποιοι που διαβάζουν μπορούν να σε καταλάβουν και να ενώσουν τις προσευχές και τις σκέψεις τους για σένα

Η Ρία και οι υπόλοιποι που γράψατε ότι τελικά αυτός είναι ένας πόνος που ποτέ δεν περνάει πραγματικά, μου φαίνεται πως έχετε δίκιο. Και όταν το σκέφτεσαι αυτό, είσαι σε αμηχανία τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις αυτόν που πονάει, ποια μορφίνη για την καρδιά πουλάνε τα φαρμακεία;

Για αυτό και στον φίλο ανώνυμο που "τα πήρε" με το σχόλιο περί παραδείσου και θεού, δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σοφία να απαντήσω παρά μόνο ότι εάν τελικά (έστω κι αν Θεός και παράδεισος δεν υπάρχουν) αυτό είναι το παυσίπονο και παυσίλυπο που μπορεί να βοηθήσει κάποιον, γιατί πρέπει να του το στερήσουμε; Και τελικά, τίποτε σε αυτόν το κόσμο δεν είναι ιδιοκτησία μας, πέραν ίσως από την ύπαρξή μας. Άρα και τα παιδιά μας στην ουσία δεν είναι "δικά μας", όπως λέει και ο Gibran εμείς είμαστε απλώς τα τόξα που καλούμαστε να τα εκτοξεύσουμε...

μαμά Μάρθα, κανείς δεν ξέρει τελικά τι του δίνει κουράγιο και τι τον στηρίζει μέσα του σε κάθε τέτοιου μεγέθους δυσκολία και δεν ξέρω εάν είναι "εκδίκηση" και εξισορρόπηση αυτό που χρειάζεται. Το γίνεται όταν και η "εκδίκηση" σε απογοητεύσει; Πού θα ακουμπήσεις;

sadwolf, το βρήκα στο youtube, το άκουσα, τραγουδάρα.... ευχαριστώ

χαρά, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην επέμβασή σου! εμείς εδώ θα τριγυρνάμε, όποτε μπορέσεις να μπεις και να μας πεις τα νέα σου θα χαρούμε πολύ!

Ντίνα, όντως "η μεγαλύτερη απώλεια που μπορεί να βιώσει άνθρωπος"... πραγματικά δεν ξέρω αν πάει παραπέρα το κοντέρ...

κέλλυ, ακόμα... αν δεις σε προηγούμενη ανάρτηση, το ίδιο το αυτοκίνητο μου έστειλε απειλητικό μήνυμα, παίρνω τώρα να κλείσω ραντεβού...

kwstask, καλώς τον.

φωτούλα, αλλαγές βλέπω... τι έγινε, ποιος σε πείραξε και άρχισες τις αποκαλύψεις; Τέλος πάντων, ελπίζω φέτος να τα καταφέρουμε να σας δούμε... οι προϋποθέσεις είναι καλύτερες, θα δούμε.

Δεν ξέχασα το ερώτημα σε προηγούμενη ανάρτηση για το πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος τη Λυδία και το πώς θα "έπρεπε" ή "θα θέλαμε" να την αντιμετωπίζει. Το επόμενο post, εάν δεν προκύψει κάτι επείγον, θα είναι για το θέμα αυτό.

Γλυκό χαμόγελο σε όλους!

Anonymous said...

nautile ti m kanete? pws pernate?
mpike i anoiksi gia ta kala! efkeria gia kounies!!!

ta filia mou sta pedia k stin mama tis.elpizw na exoun figei oi mavroi kikloi ap ta matia tis k na exei ksekourastei.

maria
bratislava

Anonymous said...

Τι είναι τελικά αυτό που μάς ωθεί στο να γράφουμε ξανά και ξανά σ' αυτόν εδώ τον χώρο;

Πέρα από το γεγονός ότι όλοι γενικά διακατεχόμαστε από μία ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα παιδιά, ειδικότερα νομίζω, τουλάχιστον προσωπικά, ότι λιγότερο ή περισσότερο έχουμε βιώσει την αγωνία που δημιουργείται μέσα μας όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις "παρόμοιες" με της Λυδίας.

Από την προσωπική μου εμπειρία παραθέτω τα εξής περιστατικά:

1) Το ατύχημα που είχε ο πρώτος μας γιος σε ηλικία τριών ετών με τον παππού του... ευτυχώς που πρόλαβε και τον προστάτευσε με το ίδιο του το σώμα αγκαλιάζοντάς τον, καθώς διέσχιζε κεντρικό δρόμο της πόλης. Το διερχόμενο αυτοκίνητο τους κτύπησε και τους εκσφενδόνισε αρκετά μέτρα πιο πέρα. Εδώ είναι που λένε... Άγιο είχε... Το νοσοκομείο βέβαια το επισκεφθήκαμε...

2) Ο πυρετός που είχε ο δεύτερος μας γιος σε ηλικία έξι μηνών, ο οποίος επέμενε και τελικά μάς οδήγησε για προληπτικούς αλλά και θεραπευτικούς λόγους στο ίδιο νοσοκομείο λίγους μήνες αργότερα...

3) Ο επίμονος πυρετός του τρίτου μας γιου σε ηλικία μόλις σαράντα ημερών, έναν χρόνο αργότερα, μάς οδηγεί και πάλι στο νοσοκομείο...

Όλα τα περιστατικά είχαν αίσιο τέλος και τα παιδιά μας αυτήν την στιγμή είναι στο σπίτι... και μάς τρελαίνουν...

Παρ' όλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που συλλογίζομαι και αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν είχαν διαφορετική έκβαση τα γεγονότα...

Όλοι είμαστε, τολμώ να πώ, "εν δυνάμει" στην θέση στην οποία βρίσκεται πρωτίστως η Χρυσούλα...
Όλοι, μα όλοι είμαστε στο έλεός Του... Μακάρι κανένας γονιός να μην διαβεί ποτέ το μονοπάτι που διαβαίνει η Χρυσούλα... όμως όσο υπάρχουμε, σαν άνθρωποι θα έχουμε τις ίδιες αγωνίες για τα παιδιά μας.

Το κουράγιο που θα πω έρχεται λίγο... Η ελπίδα για νίκη όμως, προς όλα τα υπόλοιπα παιδάκια (μας) ας απαλύνει τον πόνο...

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ, ΕΛΠΙΖΩ, ΠΙΣΤΕΥΩ...

Φιλη απο Κυπρο said...

Τις τελευταιες μέρες αρχισα 3 φορες να γραφω και εγκατελειψα και τις τρείς.....γιατί Χρυσούλα μου, δεν υπαρχουν λόγια....
Ομως σε σκεφτόμαστε και προσευχομαστε για σενα και το λουλουδάκι σου, που αν και το πέρασμα του απο αυτή την ζωη ήταν συντομο, σημαδεψε πολλούς....γνωστούς και αγνωστους...
Ναυτιλε μου, καθε φορα που διαβαζω τι τα σχολια σου, θαυμαζω τον τροπο σκεψης και εκφρασης σου!
Σκεφτηκες να γραψης?????
Με αγαπη

Anonymous said...

ΕΓΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑΝΑΙ
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΛΑ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ,
ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ.
ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙ ΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΒΡΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ.
ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΕΞΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ.
ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.
ΑΥΤΗ Η ΜΑΝΟΥΛΑ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ,ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΟΠΩΣ Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΟΝΑΕΙ,ΠΑΡΗΓΟΡΙΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ.
ΝΑΥΤΙΛΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΑΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ.
ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑΡΑ ΜΑΣ?
ΦΙΛΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΑΛΑ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Anonymous said...

Όταν διάβασα το πρώτο post για τη μικρή "Γ", το είπα στις ανηψιές μου, και την βάλαμε στη βραδινή μας προσευχή, επειδή δε δεν ξέραμε όνομα, προσευχόμασταν για τη "μικρή Γίτσα". Τώρα που τους είπα ότι έφυγε για τον ουρανό, κλαίμε και οι τρεις για τη "μικρή Γίτσα" που δε γνωρίσαμε, και ψάχνουμε να βρούμε σε ποιο αστέρι πήγε. Χρυσούλα μου, η μικρή Γαρυφαλιά τώρα ανθίζει στην καρδιά σου, όχι πια άρρωστη και ταλαιπωρημένη, αλλά ήρεμη και γελαστή. Να έχεις δύναμη και αντοχή.....

Anonymous said...

Μπαίνω ξανά και ξανά στο site γιατί πραγματικά από αυτό παίρνω δύναμη. Ακούγετε χαζό αλλά για μένα είναι πέρα για πέρα αληθινό. Όταν "κουράζομαι" και φορτώνω με τα πιτσιρίκια (3 ή 4 ανάλογα με το αν θα είναι και ο ανηψιός μου εδώ - και πολλές φορές και 7-12 αν υπάρχουν φίλοι των παιδιών) σκέφτομαι ότι κουράζομαι με το να είναι καλά και να με "τρελαίνουν" και λέω ρε άντε και........ εδώ ο κόσμος γύρω χάνεται εσύ... καράβια αρμενίζουν.....
Ευχαριστώ για όλα................
Μπορεί "μαζί σας" να κλαίω άλλά για μένα είναι η καλύτερη "ξεκούραση" να διαβάζω ότι ............ πάει το αυτοκίνητο για σέρβις και όχι το στρουμφάκι στο παίδων......
Φιλιά Χαρούλα

Anonymous said...

Αγαπητή Χρυσούλα, έχασα κι εγώ το κοριτσάκι μου πριν από έναν χρόνο άπό την ίδια ασθένεια. Μακάρι να μπορούσα να σου πω ότι ο καιρός είναι γιατρός, ότι θα ξεχάσεις, ότι όλα θα είναι καλά από εδώ και στο εξής, ότι εκεί που πήγαν τα παιδιά μας είναι καλύτερα, και όλα αυτά που μου λένε κι εμένα φίλοι και γνωστοί. Η αλήθεια είναι πως όσος καιρός και να περάσει, η ανάμνησή τους δεν θα σβήσει, πως ο πόνος δεν απαλύνεται με ΤΙΠΟΤΑ, πως η λατρεία μας γι αυτά θα μείνει άσβεστη, πως κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε μέρα, θα λαχταράς κι εσύ όπως κι εγώ την αγκαλιά της, το βλέμμα της, την ανάσα της, το πονεμένο της κορμάκι, το γέλιο και το δάκρυ της. Δυστυχώς, η ζωή τα έφερε έτσι, ώστε να τις στερηθούμε, κι ελπίζω με όλη την δύναμη της ψυχής μου, κάποτε να ΤΙΣ ξανασυναντήσουμε. Τουλάχιστον εγώ με αυτή την ελπίδα ζω πια. Και περνούν οι μέρες, και προσπαθώ να ξεχαστώ με το άλλο μου παιδάκι, με την δουλειά, με ό,τι μπορώ. Όμως, με τίποτα δεν ξεχνιούνται ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, αυτοί οι ήρωες. Ας είναι ο αγώνας τους παράδειγμα προς μίμηση, η αξιοπρέπειά τους τρόπος ζωής για όλους μας και η θύμησή τους παρηγοριά για όσους τα γνώρισαν και τα αγάπησαν.

Anonymous said...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΦΙΛΗ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ .
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΟΝΑΤΕ ΠΟΛΥ.
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΛΑΧΤΑΡΑΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΟΥ,
ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ,
ΝΑΙ!!ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ,ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ,
ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.
ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Anonymous said...

Χαρα στο κουραγιο σας που μπαινετε στον κοπο και μας γραφετε αυτα τα posts με λεξεις που βγαινουν μεσα παο τις ψυχες σας

Μεγαλη μας τιμη

Νιωθω πολυ μικρος μπροστα ΣΑΣ

Οπως και η Χαρουλα μπαινω καθημερινα στο site για να μαθαινω νεα για τους ηρωες μας αλλα και για να κανω την "ψυχωθεραπια" μου

Μου δινετε τοση δυναμη και κανετε τοσο ευκολα "λιωμα" οτι μικρα η μεγαλα προβληματα με απασχολουν

Δεν εχω διαβασει σχεδον κανενα βιβλιο στην ζωη μου (τραγικο λαθος μου) αλλα βαριεμε τοσο πολυ το διαβασμα που δεν λεγετε.

Αυτο που γινετε ομως με αυτο το site δεν μπορω να το εξηγησω

Διαβαζω και ρουφαω ολη την δυναμη απο ολα τα posts και δεν μπορω να σταματησω

Ειστε εξερετικοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ναμαστε καλα να τα λεμε

Πετρος

Anonymous said...

καλημερα καλημερα σημερα δροσερη η μερα και γαλαζιος ο ουρανος!!!

ναυτιλε τα ειδα τα απειλιτικα μυνηματα που δεχεσαι απο το ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΑΜΑΞΙ!!! για αυτο στο θυμισα να το πας στο συνεργειο γιατι το βλεπω να αυτοκαταστρεφετε στα επομενα 5 δευτερολεπτα οπως στις ''επικυνδινες αποστολες''!!!!!

για ολες τις μανουλες θα αναψω ενα κερακι σημερα στην εκκλησια και θα πω ενα γλυκο λογο με τον Κυριο εκει Επανω... να στε ολες καλα!

αυτο το σιτε εκτος απο την ψυχοθεραπεια-χωσιμο-ψυχαναληση-τα βγαλα απο μεσα μου που λειτουργει για τον μπαμπα ναυτιλο καπως ετσι τελικα λειτουργει και για εμας!!!

να στε ΟΛΟΙ καλα!

κελλυ

Anonymous said...

Καλημέρα και από εμένα..

Χρυσούλα, από τότε που άφησες το σχόλιό σου, ξεκίνησα άπειρες φορές να σου γράψω κάτι, και όλο το σταματούσα, γιατί αυτό το κάτι μου μου φαινόταν πολύ λίγο.

Να ξέρεις όμως ότι κάθε βράδυ, ανάμεσα στα λίγα δάκρυα που δε μπορώ να συγκρατήσω στη σκέψη του 5χρονου φιλαράκου μου που "έφυγε" λίγους μήνες πριν από σκωληκοειδίτιδα, κάθε βράδυ λοιπόν τώρα πια, μερικά από τα δάκρυα αυτά είναι για το κοριτσάκι σας.
Δε μπορώ να μη σας σκέφτομαι, ειλικρινά δε ξέρω τι να πω για να απαλύνω τον πόνο σας.
Ας είναι παρηγοριά σας το ότι κάνατε ότι μπορούσατε για να τη βοηθήσετε και το ότι πια δεν πονά και δεν ταλαιπωρείται.
Εγώ έχω στείλει την προσευχή μου στον μικρούλη φίλο μου Θ. με την παράκληση να προσέχει την Γαρουφαλίτσα, και είμαι σίγουρη ότι έχουν γίνει ήδη οι καλύτεροι φίλοι..

Ναυτίλε: Μη κοιτάς που δε σας γράφω, εδώ είμαι πάντα, παρακολουθώ συγκλονισμένη τα σχόλια και τις εκμυστηρεύσεις όλων των φίλων.

Να είστε όλοι καλά...!

alfie said...

Δεν υπάρχουν λόγια για να απαλύνουν τον πόνο μιας μητέρας που έχασε το παιδάκι της. Δεν νομίζω ότι αυτός ο πόνος φεύγει κάποτε.
Θεωρώ όμως ότι έχεις πολύ θάρρος, κουράγιο και αξιοπρέπεια Χρυσούλα και σε θαυμάζω όπως θαυμάζω και τους γονείς της Λυδίας και όλους αυτούς τους γονείς που παλεύουν για την ζωή των άρρωστων παιδιών τους. Δεν νομίζω ότι θα ήμουν τόσο διαυγής και τόσο ψύχραιμη εάν έχανα το παιδάκι μου, για να μαι ειλικρινής.
Με ειλικρινή σεβασμό

υπαρχει ελπις said...

me kakomathes nautile k ama den valeis post mia mera stenaxoriemai..
elpizw na eiste oloi kala
maria
bratislava

boots... said...

"Κάποιες μέρες ακούω
Στη σιωπή τη φωνή σου
Πάνε μέρες που λείπεις
Κι είμαι ακόμα μαζί σου

Σε ρωτάω τι κάνεις
Και σου λέω καλημέρα
Σ’ αγαπάω μη τρέχεις
Είσ’ ακόμα εδώ πέρα"


Για την Γαρυφαλίτσα

protaprilia said...

Για κάθε ψυχούλα που φεύγει μια ευκαιρία για χαμόγελο χάνεται. Δύναμη σε όλες τις μαμάδες του κόσμου, ακόμα και σ αυτές που η μητρότητα δεν τις τίμησε...όπως έπρεπε. Κάθε φορά που βλέπω μια πεταλούδα, ένα μωράκι φτερουγίζει γύρω μου, που έμεινε για λίγο στη γη μας.

Anonymous said...

Χρυσούλα μου,κουράγιο..Εν μέρη μπορώ να σε νοιώσω.Ο πόνος είναι αφόρητος και όσα βράδυα και αν έκλαψα,ο πόνος δεν σβήστικε..Σύγουρα τέτοια οδυνηρά περιστατικά ποτέ δεν τα ξεχνάς!Δυστηχώς εγώ δεν πρόλαβα να το γεννήσω να το χαρώ!Και τα 2 όμως στον παράδεισο θα είναι χωρίς αμφιβολία.
Καλό κουράγιο Χρυσούλα

Φιλικά
Τάνια

VassilisK said...

Χρυσούλα λυπάμαι... μακάρι ο πόνος να γλύκάνει λίγο με τον καιρό.

Ναυτίλε το επόμενο ποστ το περιμένω πως και πως και για δικούς μου λόγους.

Anonymous said...

Καλησπέρα διαβάζω με συγκίνηση την περιπέτειά σας και χαίρομαι πολύ που όλα πήγαν τόσο καλά. Χθες το βράδυ έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο:
http://www.defeat-cancer.net/article.cfm/id/223743
Έχετε ακούσει κάτι για αυτό?
Λέγεται GEMM therapy και υπάρχει και site:
www.gemm-therapy.com

butterfly said...

Συλλυπητηρια. Κι όσο κι αν ακούγεται τόσο σκληρό, να ζήσετε να τη θυμάστε, και να είστε υγιείς. Και είθε κάποτε ο πόνος να γίνεται όλο και μικρότερος και να δίνει τη θέση του σε ένα γλυκό αίσθημα τύχης που αυτό το πλάσμα ήρθε στη ζωή σας, έστω και τόσο λίγο, έστω και με κούραση γι'αυτό. Μακάρι να είναι σε ένα καλύτερο μέρος. Να τη θυμάστε όρθια και νικήτρια, λοιπόν.

Anonymous said...

theloume k alla post!!!pio suxna!!!mia vdomada perase apo to proigoumeno!!!!mpaino 20 fores tin imera na do mipos evales tpt neo!!!kala eiste??

sadwolf13 said...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑ ΑΛΛΑ ΕΠΗΞΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ . ΓΥΡΙΖΩ 5 ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12 ΒΑΦΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝΩ .
ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ (18/4) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑ ΠΟΛΥ .
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ .

elekat said...

Αγαπητέ Ναυτίλε καλημέρα!
Μπήκα να ευχηθώ Καλό Πάσχα σε σένα και όλη την οικογένεια που είμαι σίγουρη ότι περνάει ωραιότατα ακι σε απαρτία!
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, πολλά πολλά τέτοια όμορφα Πάσχα και με τους 5 σας, και καλοκαίρια ακόμα καλύτερα!
Πολλά φιλιά σε όλους σας!

Anonymous said...

Προς την οικογένεια της Λυδίας:
παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό την περιπέτεια της μικρής κουκλίτσας και κάθε φορά που θα διαβάσω το ημερολόγιο του πατέρα και τα σχόλια των φίλων πάντα κλαίω γιατί ταυτίζομαι απόλυτα. Ο αδερφός μου 31 ετων α/8-2005 διαγνώστηκε με σάρκωμα ewing και τότε τα πάντα άλλαξαν και κινούμαστε στους δικούς σας ρυθμούς με πίστη - δύναμη - επιμονή (ΧΜΘ- ακτινιοβολίες - επεμβάσεις και τώρα ξάνα ΧΜΘ).
Κάθε μικρή νίκη της Λυδίας είναι μεγάλη νίκη για όλους μας.
Συνεχώς σας σκέφτομαι, εύχομαι και πιστεύω ότι η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΈΡΟΣ ΜΑΣ.
Σας φιλώ! Λ.Π.

iLiAs said...

..υπομονή και καλή δύναμη σε όλους..η σκέψη μας εκεί, δίπλα σας.

Anonymous said...

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρώ να γράψω και ειλικρινά μου είναι πολύ δύσκολο...Τί να πει κανείς σε μια μάνα που βιώνει τον έσχατο πόνο; Ο αγώνας των γονιών αυτών,η απώλεια της Χρυσούλας και όσων έχουν παρόμοια εμπειρία, σε κάνουν να συνειδητοποιείς τί αξίζει πραγματικά στη ζωή και να αφήνεις κατά μέρος όλα τα "σημαντικά" προβλήματα σου. Να΄ναι καλά τα παιδάκια μου και όλου του κόσμου. Ναυτίλε είστε αξιόλογοι άνθρωποι, εύχομαι να είστε πάντα δυνατοί έως τη νίκη!!

Anonymous said...

"Κάποτε ήταν ένας σπουδαίος βασιλιάς που πάντρεψε τον γιό του με μία βασιλοπούλα από ένα γειτονικό βασίλειο. Όπως ήταν φυσικό απέκτησαν ένα παιδί. Όλη η χώρα άρχισε να γιορτάζει το γεγονός. Στην πλατεία της πόλης οι άθρωποι, έστησαν ένα βάθρο, ανέβαιναν ένας ένας και έλεγαν ευχές για την οικογένεια του καλού βασιλιά. Ένας περίεργος άνθρωπος, που κανείς δεν τον γνώριζε, ανέβηκε και αυτός και είπε με δυνατή φωνή:
-Έύχομαι στον βασιλιά να πεθάνει πρώτα αυτός, μετά τα παιδιά του καιμετά τα εγγόνια του.
Ο κόσμος πάγωσε από την δυσάρεστη έκπληξη και δύο στρατιώτες συνέλαβαν τον άγνωστο και τον πήγαν στον βασιλιά για να απολογηθεί. και ο άγνωστος είπε:
-Βασιλιά μου. Η φυσική τάξη θέλει να πεθαίνουν πρώτα οι γονείς και έπειτα τα παιδιά τους. Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος είναι ο άνθρωπος που πεθαίνει πριν από τα παιδιά του. Για αυτό σου έδωσα αυτήν την ευχή."

Η ιστορία είναι απόλυτα αληθινή. Το γνωρίζω γιατί ο αδελφός μου δεν την εκπλήρωσε και έτσι ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει για έναν γονιό να θάψει το παιδί του.
Αν και η μικρή Γαρυφαλιά δεν τα κατάφερε, νομίζω ότι αν την ρωτούσατε δεν θα ήθελε να στεναχοριέται κανείς για αυτό που συνέβει.
Εύχομαι στην Λύδια, και σε κάθε άλλο παιδί σε αυτόν τον κόσμο, να εκπληρώσει την ευχή του περίεργου εκείνου ανθρώπου προς τον βασιλιά.

Anonymous said...

δεν ξέρω...
ο πόνος τόσος πολύς γύρω μας κι είναι εύκολο οι καρδιές να κλείσουν αμυνόμενες.
όσοι εχουμε βιώσει την απώλεια αγαπημένων στις ζωές μας απλώνουμε νοερά το χέρι στη Χρυσούλα,στην ανώνυμη μαμά,στη φιλη τού Θ. και σε όλους όσους θρηνούν με την κρυφή ελπίδα να απαλύνουμε κάπως την απέραντη οδύνη.

Anonymous said...

Κυριακή των Βαϊων σήμερα....σε λίγο πλησιάζει η Ανάσταση....

όπως είπε κάποιος από τους φίλους σας εδώ, κάθε μέρα, κάθε εποχή, κάθε περίοδος είναι ένα μικρό ή μεγάλο Πάσχα....

εύχομαι σ'όλους....ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ...

στην Χρυσούλα τι να πώ....όταν έχασα κάποιον δικό μου το μόνο που με ανακούφιζε ήταν να με επισκέπτεται στον ύπνο μου....να μιλάμε και να αγκαλιαζόμαστε....δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και για σένα Χρυσούλα........σου εύχομαι δύναμη...και να γευτείς πολλές χαρές από τα άλλα σου παιδιά...

Λυδιάκι....καλό Πάσχα μωράκι μας....ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ....να'χεις το πιο γερό αυγό και να τους νικήσεις ΟΛΟΥΣ!....


με πολλές θερμές σκέψεις.....


μια ακόμη μαμά...

Anonymous said...

Μας κακόμαθες Ναυτίλε σε συχνά follow up και μας λείπεις... Πολλές ευχές για καλό Πάσχα και Ανάσταση στην όμορφη οικογένεια σας. Με αγάπη, Μαρία-Κρήτη

spyros1000 said...

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ........
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ......

parathuraki said...

Ότι και να πω, είναι τοσο λίγο που καλύτερα να μην πω τίποτα...
Καλό της ταξίδι.

τo τέρας της «αμάθειας» said...

Kαλημέρα, καλή μεγάλη εβδομάδα!

Anonymous said...

ΓΙΑ ΚΕΙ ΠΟΥ ΚΙΝΗΣΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΑΣ,ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΡΝΟ ΦΙΛΙ...
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΡΥΣΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ...
ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ,ΤΗΝ ΛΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ.ΕΥΧΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!!!

Φιλη απο Κυπρο said...

Καλημέρα Ναυτίλε και ολη η οικογένεια! Ελπιζω το ΣΚ να ηταν σπουδαίο!!!!Πως είναι το κοριτσάκι μας? Μας λείπουν τα νέα και οι σκανταλιές της!

alfie said...

Καλό Πάσχα σας εύχομαι παιδιά, να είναι μέσα στη χαρά και μέσα στα λουλούδια. Είμαι σίγουρη ότι η Λυδία θα νικήσει στον σπάσιμο των αυγών γιατί θα βρει σύντομα το μαγικό αυγό που της έχει φυλάξει ο κούνελος του Πάσχα, ο κ. Αυτιάς.
Καλά να περάσετε και περιμένουμε φωτογραφίες και νέα σας.
Με πολύ αγάπη και πολλά πασχαλινά αυγά!

nautilus said...

καλημέρα σε όλους. Είμαστε οκ, λίγο πνιγμένοι στις δουλειές... η μυτούλα μας κάνει κάτι περίεργες αιμορραγίες. .. Νεώτερα και φωτογραφίες έρχονται... Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση σε όσους την κάνουν σιγά-σιγά!

Anonymous said...

Καλημέρα & καλή Μ.Εβδομάδα σε όλους!

Anonymous said...

Καλή Ανάσταση

penny said...

Να είστε όλοι σας καλά. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Anonymous said...

αντε βρε ναυτιλε που εισαι?

καλημερα και καλη μεγαλη εβδομαδα!!!!ειπα και γω σε κρατησανε εσωκλειστο στο συνεργειο να μετανοησεις για τα καμμενα λαδια του αυτοκινητου και τα φαγωμενα πλεον τακακια!!! χαχαχαχαχαχαχα

το λυδιακι μας μπας και το χτυπησε η ανοιξη... και λιγο η ζεστουλα και για αυτο ανοιγει η μυτουλα????

ευχομαι να ειναι μονο αυτο....

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗ ΛΥΔΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙ... και με τη λαμπαδα της παρακαλω και το πασχαλινο αυγο της στη φωτο και φυσικα styling made by fabulous mama Zoe!!!

Aντε αντε μη μας καυστερεις...

χαχαχαχα

σας φιλω ολους γλυκα

καλημεραα!!!!!!

κελλυ

Anonymous said...

KALHSPERA!DIAVAZW POLU KAIRO TO BLOG SAS KAI KATHIMERINA PERNAEI H SKEPSH MOU APO THN OMORFH LYDIA. LUPAMAI OMWS POU GRAFW PRWTH FORA COMMENT GIA NA SAS PARAPEMPSW EDW: http://blogs.athensvoice.gr/kirkithewitch/posts/17655,%CE%97_%CE%9B%CF%85%CE%B4%CE%AF%CE%B1_%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%AC_%CE%BC%CE%B5_%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF_(%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CF%84%CE%B7.html
ARXIKA SKEFTHKA NA TO STEILW SAN EMAIL KAI META APOFASISA NA TO KANW POST EDW.APLA GIA NA TO DOUN OLOI OSOI EXOUN PROSEUXHTHEI KAI SUGKINITHEI GIA THN LYDIA.KSERW PWS EDW THA EPREPE NA GRAFOUME MONO OMORFA PRAGMATA GIATI H LUDIA KAI ESEIS TO AKSIZETE OPWS KAI OLOI OSOI POLEMOUN ME TO THIRIO ALLA DEN ANTEXW NA VLEPW TOSO XONTROPETSOUS ANTHRWPOUS POU DEN EXOUN ME TI NA ASXOLITHOUN NA MILOUN GIA PRAGMATA IERA.GIATI ENA PAIDAKI POU POLEMA ME TETOIO KOURAGIO EINAI IERO.O MONOS LOGOS POU STELNW EDW THN DIEYTHINSI EINAI GIATI THELW APLA NA PW PWS H MIKROTHTA TWN GYRW ESAS (KAI EMAS POU AGAPHSAME TO LYDIAKI KAI AS MHN TO GNWRIZOUME) THA PREPEI NA MAS DINOUN PIO POLU THARROS KAI ELPIDA!ANARWTITHIKA AN THA HTAN SWSTO AYTO TO COMMENT ALLA TELIKA APOFASISA PWS EPREPE NA SAS TO STEILW.LUPAMAI KAI ZHTW SYGGNWMH AN XALASA LIGAKI TO BLOG GIA TO LUDIAKO ME MIKROTHTES ALLWN ALLA NOMIZW PWS AKSIZEI NA VLEPOUME GYRW THN SKLHROTHTA GIA NA NIWTHOUME PRAGMATIKOI POLEMISTES AFOU POLEMAME GIA KATI IERO: ENA MIKRO AKSIAGAPHTO PLASMATAKI POU EXEI DIKAIWMA STHN XARA OPWS EIXAME EMEIS SAN PAIDIA.KAI TO BLOG SAS EMENA PROSWPIKA ME PARAKINEISE NA PSAKSW PWS MPOROUME OLOI NA VOITHISOUME TA P A I D I A ESTW KAI ETHELONTIKA.THELW ETSI NA PW PWS MESA STO INTERNET GRAFW ENA SWRO ANOUSIES SELIDES KAI EILIKRINA APORW PWS THEWRITHIKE AKSIO ARNHTIKOU SXOLIASMOU ENA BLOG POU GIA KAPOION A N T H R W P O MPOREI NA MAS DIDAKSEI OLOUS POLLA. TO BLOG SAS DEN EINAI APLA TO BLOG POU MILAEI GIA THN LUDIA. MILAEI GIA THN AGAPH THN ELPIDA THN DYNAMH TO KOURAGIO KAI PANW APO OLA GIA THN ZWH.MHN STAMATHSETE THN PROSPATHEIA! FILIA STO LUDIAKI KAI KOURAGIO SE ESAS! S.

Anonymous said...

http://blogs.athensvoice.gr/kirkithewitch


S.

Anonymous said...

Καλημερα, καλή βδομάδα!
Ευχομαι να΄ναι όλα καλά για το μικρό ζουζουνι - δεν πειράζει αν δεν γραφεις συχνα, Ναυτιλε,αρκει που ειστε καλά...

Λυπάμαι πολύ για τη μικρή Γαρυφαλιά - ό,τι και να πώ είναι λίγο...

marilia said...

Φιλάκι γλυκό στο λυδιομαγουλάκι

Anonymous said...

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!
Πατρίδα...... τι γίνετε????
Εντάξει ή ακόμη ανασυγκρότηση??
Το service το έκανες ή να κατέβω προς Αθήνα να στο πάω εγώ το κακόμοιρο το αμαξάκι??? :)
Συμφωνώ και με τους υπόλοιπους μας έχεις κακομάθει και τώρα θέλουμε καθημερινά νέα :P
Ελπίζω να πούμε σε άλλο πόστ τις ευχές για το Πάσχα.
Φιλία Χαρούλα.

*Νινέτα* said...

Κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή μου το πρώτο μέρος που θα επισκευτώ είναι αυτό εδώ.Να μάθω πως είναι το Λυδιάκι και όλα τα άλλα παιδάκια για τα οποία κατα καιρούς ο μπαμπάς Ναυτίλος μας ενημερώνει..
Με την τελευταία ανάρτηση έπαθα σοκ.Γενικά δεν μπορώ να τα βρώ με την οποιαδήποτε απώλεια,μα όταν μαθαίνω για την απώλεια ενός παιδιού εξοργίζομαι.
Γιατί δεν έχει καμία σημασία που τα παιδάκια αυτά μου είναι άγνωστα,τα παιδιά δεν πρέπει να πεινάνε,να κλαίνε,να φοβούναι,να πονάνε,να φεύγουν από κοντά μας..ΠΟΤΕ.
Ελπίζω αυτή η μανούλα και όλες οι μανούλες του κόσμου να έχουν δύναμη..Δεν ξέρω τί άλλο να πω..

Anonymous said...

Μεγάλη Βδομάδα. Δουλειές και έγνοιες. Ευχές και προσευχές για όλους σας. Για όλα τα παιδιά που δοκιμάζονται. Καλή Ανάσταση.
Σύντομα να δούμε αναρτημένες πασχαλιάτικες στιγμές σας.

Unknown said...

Πανε μέρες που δεν έχουμε νέα σας και σας γράφω για να σας ευχηθώ να περάσετε ένα ηρεμο και ευχάριστο ΠΑΣΧΑ.
Με τη μικρή Λυδία σε φόρμα και όλους σας γεμάτους κουράγιο και υπομονή (ξέρω από παιδιά σε διακοπές).
Σας ευχαριστώ που με το κουράγιο σας και την υπομονή σας, με έχετε κάνει καλύτερο και πιό ανθώρπινο και πιο φιλόσοφο με τα παιδιά μου τη σύζυγό μου και με μένα τον ίδιο.

Καλό Πάσχα Παναγιώτης

Anonymous said...

το μπλογκ της ''κυριας'' το αφηνω ασχολιαστο... καθοτι προσωπικη γνωμη δε θεωρω οτι ειναι αξιο λόγου. μάλλον αναξιο. τουλαχιστον οταν γραφει καποιος τετοια σχολια καλο θα ήταν να μας γράφει και το ονομα του - της απο κάτω να ξέρουμε που απευθυνομαστε. αν τρομαζουνε τα κεφαλακια χωρις μαλλακια ή οι ενεσεις και τα χειρουργικα κρεββατια τοτε ας πανε να δουνε το στρουμφοχωριο. Ναυτιλε μου μη μπεις παλι στην διαδικασια να απολογηθεις γιατι και πως... εμεις που σας αγαπαμε ''ξερουμε'' :
))))))))


καλημερα στην πιο ομορφη και γλυκια οικογενεια!

τα φιλια μου

κελλυ

Anonymous said...

Καλημερα και απο εμενα και ευχομαι Καλο Πασχα και πανω απο ολα ανεμελο. Σας αξιζει μια μικρη ανασταση μετα οσα περασατε.

Στη Χρυσουλα μονο κουραγιο μπορω να ευχηθω, και να σκεφτει ποσοι θρηνουν για το αγγελουδι. Με το συντομο αγγιγμα του εκανε τοση διαφορα που αλλοι δεν θα κανουν σε μια ολοκληρη ζωη.

SADWOLF θα προτεινα να ολοκληρωσεις την ιστορια σου και να την εκδωσεις. Στο ενδιαμεσο διαβασα το πρωτο κεφαλαιο στα παιδια μου και ξετρελαθηκαν.

Ναυτιλε οτι και αν λενε μην σταματησεις τα post. Ξερουμε οτι οσο κρατα η ανασυγκροτηση δεν μπορουν να ειναι καθημερινα αλλα εστω και απο τα comments κραταμε μια επαφη μαζι σας και ειναι τοσο πολυτιμη για εμας - πιστεψε με. Δεν εχω - δοξα το Θεο - κανενα προβλημα υγειας στην οικογενεια μου και η ιστορια σας με αγγιζει οχι γιατι ταυτιστηκα αλλα απο την ανθρωπινη πλευρα της. Και με βοηθα να ειμαι καλυτερος ανθρωπος. Ειμαι εγωιστρια, λατρευω τις μικροτητες και καθε φορα που παρεκτρεπομαι η σκεψη σας με βοηθα να ισορροπησω.

Οσο για την "κυρια" και το post της, σκεψου απλουστατα οτι με ενα αρνητικο σχολιo για το blog σου πετυχε σε λιγες μερες τοση αναγνωσιμοτητα του δικου της οση δεν ειχε απο την ημερα που ξεκινησε να γραφει ;-)

Με αλλα λογια πατησε πανω στο ποσο δημοφιλες ειναι το δικο σου Blog για να αποκτησει τα 5 λεπτα δημοσιοτητας που επιζητα. ΟΚ και τι εγινε? Μπορει να χαλαρωσει τωρα .....

Anonymous said...

Και για να μην αναρωτιεστε τι εννοω: μεσος ορος 6comments για το ανοστο Blog της φιλης μας. Με τα να τα χωσει στον Ναυτιλο πετυχε (πριν δυο λεπτα) να εχει φτασει ηδη τα 26 comments.

Ολα marketing ειναι και δεν αξιζει κανεις να ασχολειται παραπανω με τετοιες περιπτωσεις. Τελικα ποιος χρησιμοποιησε τη Λυδια για να πουλησει αγηπητή Κυριακή?

BUTTERFLY said...

Καλο και υγειες Πασχα να εχετε! Πολλα φιλια σε ολους σας!

Anonymous said...

agapite nautile.
apla se enimerono gia ena thema pou egrapsa gia esas stin diki mou istioselida, dioti theoro to pio sosto gia tin sigkekrimeni katastasi.
ola tha pane akoma kalitera na deite.
eimaste dipla sas kai sas stirizoume.

Anonymous said...

Σε ολη την οικογένειά σου Ναυτίλε και σ'όλους τους σχολιαστές του blog εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα χωρίς απρόοπτα αλλά μόνο με θετικές σκέψεις. Φιλάκια στα ζουζούνια σου και μια μεγάλη ιδιαίτερη αγκαλιά στο Λυδιάκι!
(Η μυτούλα που αιμορραγεί έχει να κάνει με την ακτινοβολία μήπως;)

Anonymous said...

http://sapounoperes-gia-eni.pblogs.gr/2008/04/h-lydia-polema-ton-karkino.html#c247827c1082904#c247827c1082921?1208862623

giota persis said...

εφυγε ορθια...κρατω αυτο...
και αφηνω την καλημερα μου
Καλη δυναμη ....σε ολους σας...

Anonymous said...

Να είστε καλά, Καλό Πάσχα και πολλά φιλιά στη Λυδία και στα αδερφάκια της!

Με αγάπη από τα Χανιά

Anonymous said...

Nαυτίλε μου Ζωή Λυδία Γιωργη και Λενιο, sadwolf Νενα μας Μαμά Μαρίνα Χριστοφορε και σε ολη αυτη την υπεροχη παρεα που δε θυμαμαι τα ονοματα σας Καλό Πασχα καλή Ανασταση. εμεις την δική μας την ανάσταση την εχουμε κανει εδω αφου γινομαστε καλύτεροι ανθρωποι μεσα απο εσας καλύτεροι χαρακτήρες

σας φιλώ γλυκά να περάσετε ομορφα και ευχομαι για ολους μας απο δε και περα μονο χαρες και υγεια !!!

Κέλλυ

Giannis123 said...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Anonymous said...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑΥΤΙΛΕ
ΥΓΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ
ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΛΥΔΙΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΜΕ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Χρυσούλα said...

Για τη ΛΥΔΙΑ απο τον μπαμπά ενός πολύ μικρούλη άγγελου μόλις 25 ημερών..


"ΝΑΥΤΙΛΕ είσαι ήρωας εσύ και η ΛΥΔΙΑ
λιμάνι απάνεμο να βρεις που να το λεν ΥΓΕΙΑ.
ΛΥΔΙΑ μη σκοτίζεσαι,πολέμησε γενναία
τη νίκη θα γιορτάσουμε όλοι μαζί παρέα.
Συνέχισε!μη σταματάς,όλα καλά θα πάνε,
θα το νικήσεις το βαβά,θα το πετάξεις χάμε.
Θα΄ρθει και τ΄αυτοκίνητο να το τσαλαπατήσει
θα γίνει μια ανάμνηση που ο καιρός θα σβήσει.
Πολέμα!έχουμε σύμμαχο τώρα μες στην παρέα ένα μικρούλη άγγελο με κόκκινη ρομφαία.
Φτωχά τα λόγια μα οι ευχές για σένα είναι μεγάλες
κι αν είναι μπόρα η ζωή να΄ναι χαρές οι στάλες."

Καλή Ανάσταση.
Μανώλης και Χρυσούλα

Αννα said...

Ανάσταση του ονείρου σας
σου εύχομαι να ζήσετε
και ό,τι ποθείτε στη ζωή
γρήγορα να αποκτήσετε!!


Το φως της Αναστάσεως
να λάμψει στη ζωή σας
και όλου του κόσμου οι χαρές
να βρίσκονται μαζί σας!!!


Να ειστε καλά, να περάσετε όμορφα και τωρα πια μονο χαμογελα!!!

Μακαρι κανενα παιδακι και κανενας ανθρωπος να μη χρειαστει να πατησει τα ποδια του σε νοσοκομειο!!
Ευχομαι η Ανασταση του Χριστου να χαρισει υγεια σε ολο τον κοσμο!
Μονο αυτο εχει αξια για μενα..
Αν εχεις σωματική και ψυχική υγεια μπορεις να εχεις τα παντα!!!
Φιλια στα 3 μωρα σου!!!

Καλή Ανάσταση!!!

euaggelia said...

Kαλημέρα! Σήμερα είναι η τελευταία μου μέρα στο γραφείο. Θα μάθω νέα σας σε δέκα μέρες πάλι. Ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλό Πάσχα! Ανάσταση στις καρδιές όλων των ανθρώπων!
Πολλά φιλάκια στη Λυδιούλα. Να περάσετε ένα όμορφο Πάσχα.

Anonymous said...

Καλημέρα σε όλους σας!
Χάθηκα λίγο, είχα προβλήματα με τον υπολογιστή μου, και έτσι δεν μπορούσα να σας γράψω, μάθαινα όμως τα νέα σας!
Θέλω να εκφράσω και εγώ τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια της μικρής Γαρυφαλιάς! Κουράγιο! Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να πω...

Όσο για την υπέροχη οικογένεια της πριγκιπέσσας μας,
σας εύχομαι να περάσετε πολύ όμορφα τις γιορτές, Καλό Πάσχα να έχετε και Καλή Ανάσταση!
Δεν σας ξεχνάω...
Η σκέψη μου, είναι πάντα μαζί σας!

Anonymous said...

Καλημέρα και από εμένα!

Μανώλη & Χρυσούλα, γονείς του Τζούλιαν, Νένα είσαστε στη σκέψη μας και ευχόμαστε για το Άγιο Πάσχα Καλή Δύναμη, Ηρεμία και Γαλήνη. Νομίζω ότι το δικαιούστε λόγω των πρόσφατων δοκιμασιών σας (η λέξη "δοκιμασία" είναι πολύ... λίγη) να σας ξεχωρίζω από τους άλλους φίλους και να σας αναφέρω ονομαστικά.

Ναυτίλε, ούτε τι λαμπάδα έχετε δε μας είπες! Δε πειράζει όμως, νομίζω ότι δε γράφεις επειδή είσαι καλύτερα από ποτέ...
Σας εύχομαι να περάσετε το πιο Σούπερ, Καταπληκτικό, Μοναδικό, Ξεκούραστο Πάσχα ever!

Εύχομαι σε όλους
Ανάσταση Ψυχής, Δύναμη Ζωής & Ευτυχία.

Θα περιμένω την Τρίτη που θα σας ξανασυναντήσω να είστε όλοι εδώ με υγεία.

Να είστε όλοι καλά.

Φιλη απο Κυπρο said...

Σε ολη την οικογενεια Ναυτιλε ευχομαι απο καρδιας καλο και ξεγνοιαστο Πάσχα και καλή Ανάσταση!
Ευχές για το Πάσχα στέλω και σε όλους τους φίλους με τους οποίους συναντιόμαστε σάυτο το blog!
Με πολλη αγάπη
Ρομπίνα

Anonymous said...

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση στην οικογένεια σου Ναυτίλε ,
υγεία σωματι΄κή & ψυχική σε όλους!

μαμα από Ηράκλειο Κρήτης said...

Kαλή Ανάσταση σε όλους! Μια μεγάλη αγκαλιά στη Λυδία και πολλά φιλάκια!!

Anonymous said...

Kalh Anastash sthn prwth oikogeneia pou agaphsa diadiktyaka!

Το χρυσό ΠιΠι said...

ευχομαι σε όλους, σωματική και ψυχική ανάσταση.

Αθηνά said...

Καλή Ανάσταση Γενναία οικογένεια! Καλή Ανάσταση και σε όλους όσους καθημερινά σχεδόν συναντιόμαστε εδώ, στο σπιτικό της και γευόμαστε λίγο από το γλυκό χαμόγελο της Λυδίας.

iLiAs said...

Πολλές ευχές για καλές γιορτές, με αγάπη!
Καλή Ανάσταση. φιλιά

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος said...

Εχω καιρο να δω νεα σας, παντως να σας στειλω τις ευχες μου.Λυδια μας καλο Πασχα , χαρουμενο και γλυκο.

stalamatia said...

Ναυτιλοοικογένεια σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Πολλά φιλιά

ria said...

ναυτίλε, πάνε όλα καλά; γιατί αργείς να κάνεις ανάρτηση;

εύχομαι όλα να είναι τέλεια...

καλή ανάσταση και ότι ποθείτε!
φιλιά στα ζουζούνια

Anonymous said...

Πίστευα ότι θα άντεχα και θα σου έγραφα στην επόμενη ανάρτηση Ναυτίλε, αλλά μάλλον τελικά είμαι πολύ ανυπόμονη......
Ετοιμαζόμαστε να πάμε στην περιφορά του Επιταφίου (εγώ με τα 2 μεγάλα, οι άλλοι σπίτι λόγο κρύου και αέρα - μη τρέχουμε Άγιες Μέρες) και σας σκέφτομαι πολύ.
Φιλία σε όλα τα στρουμφάκια και ελπίζω να καταφέρετε να την "κοπανήσετε" για κάπου το Πάσχα.
Φιλία σε όλους, και περιμένουμε με αγωνία την επόμενη ανάρτηση έστω και αύριο πρίν την Ανάσταση.
Χαρούλα

Anonymous said...

No news, good news.Φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει στην περίπτωση σας και ότι περνάτε όμορφα όλοι μαζί αυτές τις μέρες. Πολλά φιλιά και θερμές ευχές για Καλή Ανάσταση
Εύη

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΓΑΠΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ] ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ.
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ

τo τέρας της «αμάθειας» said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ να έχετε!

marilia said...

Καλή Ανάσταση!

Φιλιά σε όλους σας :)

ΑΧΤΙΔΑ said...

Πάντα ο χαμός ενός παιδιού μόνο δάκρυ αφήνει πίσω του , δεν μπορώ να διανοηθώ το πόνο αυτό και μακάρι καμμιά μάνα να μη τον νοιώσει. Δεν υπάρχουν λόγια μόνον ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.ΠΑΝΤΑ κάθε βράδυ προσεύχομαι για τη μικρή Λυδία και γράφω το όνομα της στις δεήσεις στην εκκλησία μαζί με των δικών μου. Σας εύχομαι το επόμενο Πάσχα να είναι όλα αυτά ένα κακό όνειρο.

Anonymous said...

Καλή Ανάσταση!!!
Εύχομαι και προσεύχομαι ο Κύριος με την ανάστασή του να φέρει κάθε ευτυχία μέσα στην υπέροχη και παραδειγματική οικογένειάς σας!
Εύχομαι και προσεύχομαι το φως της Αναστάσεως, να γεμίσει όλο το σπίτι σας.
Εύχομαι και προσεύχομαι η μικρή Λυδία να χαρεί αυτή την ανάσταση όπως όλα τα αγγελούδια και να σας μεταδώσει αυτή τη χαρά και σε εσάς!
Εύχομαι και προσεύχομαι για ότι καλύτερο!...
Καλή ανάσταση στην οικογένεια!!!
Καλή Ανάσταση σε όλους τους φίλους του blog!!!

Anonymous said...

Ας είμαι η πρὠτη που θα το γράψει:ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!! Αυτό αρκεί!

Anonymous said...

Καλημέρα,
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
Φιλιά Χαρούλα

o βασιλιάς του δάσους said...

ton thanato enikise o kirios ihsous xristos...
kai tin agapi edwse tis miteras sto kantilaki toutis tis periergis zweis....
manna!!
exe psila to kefali...
exeis logo...
i panagia mas sas agapa...
kai tin agapi tis zweis tis se esas xarizei...
xristos anesti...theo doksasate.

KoureaP said...

Χριστός Ανέστη όμορφη οικογένεια!
Είστε απλά χαραγμένη στην καρδιά μου και όλα τα παιδάκια της τάξης μου σας σκέφτονται συνεχώς! Χαμόγελα πολλά για σας!
Από Κύπρο

Anonymous said...

Χρόνια Πολλά,
Να χαίρεστε τον Γιώργη και όλη την οικογένεια σας.
Φιλιά Χαρούλα

Anonymous said...

Χριστός Ανέστη!!!
Χρόνια πολλά και καλά!!!
Εύχομαι ολόψυχα να δωθεί ένα τέλος σε ότι σας δυστυχεί και να πραγματοποιηθεί ότι και όπως το επιθυμείτε!!!
Ευχές πολλές... όσες και όπως τις θέλετε και για τον Γιωργάκη!!! Ο Θεός να τον έχει καλά και εύχομαι να τον καμαρώσετε όπως εσείς θέλετε!!!
Ο Άγιος Γεώργιος βοήθειά του και βοηθειά σας!!!
Ο Θεός και η Παναγιά μαζί σας!

roula karamitrou said...

Χρόνια πολλά, όπως τα θέλετε, σε όλη την οικογένεια:)

butterfly said...

Χριστός Ανέστη!

Ελπίζουμε να είστε καλά όλοι σας.

kwstask said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΕΙΡΗΝΗ,ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ!!!!Η Λυδια και η υπολοιπη family ειναι μια χαρα.Μιλησα σημερα με την Ζωη(τους πηρα ενα τηλ για τα χρονια πολλα.Περα απο τον Γιωρικα γιορταζει κι αλλος στην family!)και ολοι χαιρουν ακρας υγειας,απλα θελουν να χαλαρωσουν λιγο,να ηρεμησουν,να ανασυγκροτηθουν και να επανελθουν δρυμμητεροι!

Sophey-Franny said...

den sas exw grapsei edw k kairo alla sas diavazw pada... proswpika pistevw sthn dunamh k th thelisi tou anthrwpou kai oxi se theikes dunameis... ki afto to moutraki olomonaxo kai me monh sudrofia thn agaph twn gurw toy palevei enadia sta prognwstika kai tis foveres tou exthrou!! kai opws fainetai tha palevei polu akoma! s afto to moutraki loipon k se sas tous 4 pou tou dinete olo sas to einai exw na pw kouragio, dunamh kai pisth stis dunameis ths anthrwpinhs kardias kai tou anthrwpinou mualou! eimaste dunatoteroi apo oso eftharfstoi moiazoume!!

ta filia mou kai tis efxes gia hremia-galhnh kai eswterikes isorropies.... :)

Anonymous said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΥΔΙΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

BUTTERFLY said...

Χριστος Ανεστη! Μακαρι η ανασταση να φωτισει τη ζωη σας και να κανει για παντα ευτυχισμενο το μικρο σας αγγελουδι!

Υ.Γ. Θελουμε φωτο! Θελουμε φωτο! θελουμε φωτο!

taexei400 said...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

penny said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΙ ΝΑΥΤΙΛΕ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΗ! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΣ.

Anonymous said...

βρε ναυτιλε?τι εγινε που χαθηκες?περιμενω περιμενω...κ τιποτα....το λυδιακι καλα?

Anonymous said...

Ένα μικρό μπουμπούκι, μικρό λουλουδάκι
Ένα γαρύφαλλο κλειστό δίχως ανθάκι
Θ’ ανθίσει ψηλά στον ουρανό
Και θα με βλέπει σκυφτό να περπατώ
Εγώ θα κλαίω γιατί μου λείπεις πολύ
Αλλά εσύ μου στέλνεις αγάπη περισσή.

Γαρυφαλάκι μου, Γαριφαλιά μου…
Μωράκι μου, παρηγοριά μου
Καλή ξεκούραση ψυχή μου, λατρεμένη ύπαρξή μου.

Αν και δεν σε γνώρισα ποτέ, σε έκλαψα και σε γλυκονανούρισα
Καλό ταξίδι και καλή ξεκούραση.

--------------------

Συγγνώμη για τα παραπάνω ‘στιχάκια’, δεν το έχω ξανακάνει ποτέ, πρώτη φορά γράφω με αυτό τον τρόπο, αλλά δεν μπορούσα να το πω αλλιώς απευθυνόμενος στη Γαρυφαλίτσα.

Προς τους γονείς της Γαρυφαλίτσας: ότι και να πω είναι από λίγο έως περιττό, την ειλικρινή μου συμπάθεια.

Προς τη Λυδία και τους συμπαραστάτες (γονείς, αδέλφια) της: Συγχαρητήρια σε όλους, καλή συνέχεια μέσα από την καρδιά μου.

Ένας μπαμπάς και σύζυγος, μάλλον άθεος (μάλλον;).

annonymous said...

Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσω έναν σπουδαίο άνθρωπο που λέγεται Dr Ajayi που με βοήθησε να ανακτήσω τον αρραβωνιαστικό μου μετά από 6 μήνες χωρισμού με τις ξορκικές του δυνάμεις που του έδωσε ο προπάτοράς του, ποτέ δεν πιστεύω στα ξόρκια αλλά αποφάσισα να του δώσω μια προσπάθεια, ειλικρινά με εξέπληξε με τη μεγάλη του δύναμη στα ξόρκια, ποτέ δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου να κάνω μια τέτοια μαρτυρία, αλλά το κάνω αυτό αλλά επειδή θέλω οι άλλοι που βιώνουν πόνο στις διάφορες σχέσεις τους να βρουν την ευτυχία όπως έκανα εγώ. οπότε αν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ξόρκι για οποιοδήποτε είδος ξόρκι, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Dr Ajayi στο WhatsApp ή στο Viber: +2347084887094 ή στο email: drajayi1990@gmail.com

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί του για τα εξής:
1. Ξόρκια λαχειοφόρου αγοράς
2. Βότανα που θεραπεύουν κάθε είδους καρκίνο
3. Ξόρκια Προώθησης Εργασίας
4. Ξόρκι για να κερδίσετε οποιαδήποτε δικαστική υπόθεση
5. Βότανα για να μείνετε έγκυος.

Απλώς απευθυνθείτε στον Δρ Ajayi για οποιοδήποτε είδος σωματικού ή πνευματικού προβλήματος και πείτε αντίο σε αυτούς