Wednesday, June 04, 2008

Ο γλυκούλης λύκος μου

Το prezolon λοιπόν της έχει ανοίξει την όρεξη της Λυδίας και κάθε τρεις και λίγο είναι στο τραπέζι ή μπροστά στο ψυγείο να απαιτεί τις πατάτες της, το γάλα της, το αυγό της και οτιδήποτε άλλο της έρθει.

Έχει πάρει προς το παρόν περίπου μισό κιλό. Στην αρχή δεν της είχαμε κόψει την ζάχαρη, τώρα της την έχουμε μειώσει αρκετά. Το αλάτι το έχουμε κόψει τελείως γιατί είναι πιο επικίνδυνο. Βοηθάει γιατί κι εγώ κάνω πλέον "άναλη" διατροφή καθώς η "μικρή" πίεση έχει εδώ και καιρό πιάσει τις τιμές "μεγάλης"...

Τα χαπάκια της κορτιζόνης τα καταπίνουμε πλέον ολόκληρα και μόνες μας, αμέ, δεν τα λιώνουμε πλέον σε νερό να μας πικρίζουν. Γκλουπ και κάτω, χωρίς κανένα πρόβλημα. Εξακολουθούμε, με γενναιότητα, να παίρνουμε επίσης το απαίσιο σιρόπι epadoren για προστασία του στομαχιού.

Ένα συναχάκι την ταλαιπωρεί από χτες και της αναστατώνει τον ύπνο ακόμα περισσότερο. Ούτως ή άλλως, το τελευταίο διάστημα ξυπνάει σταθερά τις πρώτες πρωινές ώρες και δηλώνει ότι δεν θέλει να κοιμηθεί άλλο. Η κακομοίρα η μαμά Της περνάει από μισή έως μιάμιση ώρα για να καταφέρει να την πείσει ότι είναι άγρια μεσάνυχτα και ότι εάν κάτσει λίγο στο κρεβάτι θα της έρθει πάλι ο ύπνος. Μετά την επέμβαση και μέχρι πρόσφατα κοιμόταν χωρίς διακοπή όλη νύχτα και τώρα μάς κακοφαίνεται... Δεν κινείται τόσο πολύ τις τελευταίες μέρες γιατί δηλώνει πως κουράζεται πολύ γρήγορα. Ίσως το λίγο επιπλέον βάρος, ίσως η απότομη ζέστη, λίγο τα φάρμακα...

Η Λένια και ο Γιωργής είναι γεμάτοι γρατζουνιές και μελανιές από τις επιθέσεις της Λυδίας που το έχει βρει παιχνίδι να ακούει "αουτς" από τα αδελφάκια και τη μαμά... Το prezolon (prednisone) είναι γνωστό για τις διαταραχές της διάθεσης που προκαλεί και όσο το παίρνεις αλλά και όταν πας να το κόψεις. Είναι γνωστή η κατάσταση "prednisone hell" (αλλαγή διάθεσης κάθε 2 δευτερόλεπτα) καθώς και το διεθνές debate: "is prednisone manufactured by the devil?":-)

Έχω πέσει πάλι με τα μούτρα και διαβάζω άρθρα, ιστοσελίδες, απόψεις γονιών για διάφορες θεραπείες που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε εάν και όποτε ξανασυναντήσουμε μπροστά μας τον εχθρό (θαυμάσατε την αισιόδοξη προσέγγιση; δεν είπα τι θεραπεία θα κάνουμε μετά την επόμενη μαγνητική, είπα "αν και όποτε"... Εντάξει, μπορώ τώρα να βγάλω τα ηλεκτρόδια από το κεφάλι μου;)

Νεώτερα σύντομα. Προς το παρόν, ανοίγω το βαζάκι με το γλυκό χαμόγελο και όποιος προλάβει...

59 comments:

Anonymous said...

Είναι που είναι τιγράκι, βάλε και τα φάρμακα που αλλάζουν τη διάθεση, έγινε λύκος :) Χαλάλι, μας αρέσει έτσι δυνατή και ατρόμητη! Πολλά-πολλά φιλιά στο Λυδιάκι.

Unknown said...

Χαίρομαι πάρα πολύ για την Λυδία μας...Πάντα έτσι να πηγαίνουν όλα ομαλά...Συνέχισε έτσι κοριτσάκι...

Τάνια

Anonymous said...

Ολα να πάνε κατ΄ευχή.

Μανώλης

Anonymous said...

Μπράβο στη Λυδία μας ας γρατσουνίσει και κανέναν άλλο αυτή αρκετά γρατσουνίστηκε από βελόνες και κοψίματα. Φιλιά πολλά
stalamatia

Anonymous said...

σας παρακολουθώ κάθε μέρα, δεν έχω ξαναγράψει όμως!Χάρηκα τόσο πολύ σήμερα που δεν κρατήθηκα. Μετά από όλη την αγωνία....
καλή δύναμη και στους 5 σας. Είστε μία από τις γλυκύτερες οικογένειες και όλοι μαζί είστε μια γροθιά δυνατή, κόντρα σε όλες τις αναποδιές!
τα φιλιά μου
makou

Meli said...

Χαίρομαι πολύ για σας κι εύχομαι να πάνε όλα καλύτερα.
Οσο για τις διαθέσεις που αλλάζουνε, εεε..., το δικαιούται!

Anonymous said...

όλα καλά να πάνε Θεέ μου... πολλά φιλιά στο Λυδιάκι. Μαρία-Κρήτη

Anonymous said...

Μπράβο!!!!!!!
Δεν μου λες το prezolon είναι που δίνουν και στα κοτόπουλακια όταν είναι άρρωστα? Μήπως να δώσω κανένα στις κότες μου και να σας στείλω τα αυγά????? έτσι για να μη το παίρνει το Λυδιάκι απευθείας? (πες της ότι σήμερα παραλάβαμε 20 νέα κοτοπουλάκια - για σουπίτσα το χειμώνα - να έρθει από κοντά να τα δει).
Φιλιά ΠΟΛΛΑ από τέσσερα διαβολάκια που τρέχουν στο δωμάτιο παίζουν κυνηγιτό (και ταυτόχρονα προσπαθούμε να διαβάσουμε με τη μεγάλη την ευέλικτη ζώνη)
Φιλιά Χαρούλα

Anonymous said...

prolavame gliko!!!
den xriazete na prosferthoume gia voithia.. ksereis.. opote xriasteis, k oti k na xereisteis emeis edw!!

sas skeftomaste poly.(k fanatika)
emeis

Anonymous said...

Θαυμάσαμε λέει!!!
Μη σου πω οτι είμαστε και περήφανοι για σένα. Αλλά τέτοια κόρη, τι μπαμπά θα είχε...
Όλα καλά λοιπόν, κλέβω και εγω λίγο απο το βαζάκι.

Φιλιά σε όλους σας,

Δέσποινα

Anonymous said...

Σε παρακαλω ναυτιλε μιση κουταλια και για μενα απο το βαζο με το γλυκο. εισαστε η ποιο αγαπημενη οικογενεια. χαιρομαι οταν αναφερεσαι στην μητερα της λυδιας που το Τ ειναι παντα με κεφαλαιο. εισαι πολυ μεγαλος ανθρωπος με μια μεγαλη καρδια. και με μια μεγαλη αγκαλια οπου μεσα της το λυδιακι νιωθει ασφαλεις.μπραβο!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Re Naytile pragmatika aporw merikes fores, yparxeis? Zeis sthn Ellada? Den einai dynaton na yparxoun tetoias poiothtas anthrwpoi dipla mas kai na proballontai oi kathe tenekedes.

moukelis said...

Πρόλαβα,πρόλαβα!
Βούτηξα όλη μου τη δαχτυλάρα στο βαζάκι και πασαλείφτηκα χαμόγελο και στρουμπουλό Λυδιάκι! :@)

Anonymous said...

Αν προλάβαμε λέει!!
'Ολα θα πάνε κατ΄ευχή

Anonymous said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ.ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΙΑ ΠΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΤΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΕΠΑΝΩ.ΟΙ ΓΙΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΑΖΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ "ΗΣΥΧΕΣ" ΜΕΡΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ

marilia said...

Μμμμ! Νόστιμο το γλυκό σας! Και είχα μια υπογλυκαιμία... ;)

σνουποφιλάκι

ΑΝΑΣΑ said...

Ευχαριστώ για το κέρασμα ...το γλυκό πέτυχε...και έχει όση ζάχαρη χρειάζεται...
-Υγειένεται
-Ευχαριστώ

nefelhgerEths said...

γεια σου λυδιακι!σημερα για πρωτη φορα εμαθα για σενα..εισαι μια κουκλα θα κανεις θραυση οταν μεγαλωσεις,συνεχισε να παλευεις φιλαρακι....μαμα,μπαμπα,αδερφακια κανετε πολυ καλη δουλεια ειναι τυχερη που σας εχει....λυδιακι να τους προσεχεις...καληνυχτα σας και να εχετε πιστη γιατι η πιστη ειναι η μεγαλυτερη αρετη...

Anonymous said...

Μπράβο Σας!!! για το κουράγιο σας να μας ενημερώνετε για την πορεία της Λυδίας μας. Ναι είναι και δική μας. Συμπάσχουμε μαζί σας στη χαρά και τη λύπη.
Μάχες είναι μια θα χάνουμε δέκα θα κερδίζουμε και στο τέλος θα νικήσουμε τον πόλεμο. Ο Θεός είναι μεγάλος. Να σας δίνει δύναμη και όλα μια μέρα θα είναι παρελθόν και ένα άσχημο όνειρο. Θα λέτε καλά εμείς αντέξαμε τέτοιες καταστάσεις. Ναι αντέχετε και θα νικήσετε και σεις και μεις γιατί η πίστη για τη νίκη ευωδόθηκε με την Λυδία να κάνει σχέδια για το σχολείο της και τη ζωή της. Μείνετε δυνατοί όπως είστε και σίγουρα η ΝΙΚΗ θα σας ανήκει. Ναστε καλά και πολλά φιλιά στη ΛΥΔΙΑ μας.

Anonymous said...

Ο Θεός να σας ευλογεί. Μας κάνετε να δακρύζουμε με την πίστη και τη δύναμή σας. Είστε φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Anonymous said...

Ναυτίλε, αν μου επιτρέπεις, παίρνω το κουτάλι της σούπας και βουτάω μεγάααααλη κουταλια :D

Unknown said...

εύχομαι το λυδιάκι να παίζει ανέμελο σήμερα! και να είσαστε όλοι καλά!
ένα θέλω να πω, ακόμη κι αν το ξανάπα

εσύ, που γράφεις εδώ, τι μάθημα ζωής μου δίνεις εμένα προσωπικά, δεν φαντάζεσαι! ή μπορεί να φαντάζεσαι...
σήμερα βρήκα το σεραφείμ να έχει έρθει στο κρεβάτι μου την ώρα που κοιμόμουνα. είναι 13 χρόνων πια, κι αυτό φυσικά δεν είναι το κανονικό. ένιωθε να'ρχεται η κρίση της επιληψίας προφανώς, το κατάλαβα, και δυο τέτοιες τις προλάβαμε ταρακουνώνοτας τον πριν την εξέλιξη...
μου δίνεις πολύ θάρρος.
θυμόμαστε τακτικά τη λυδία με το σεραφείμ, και προσευχόμαστε για τη λυδία και για όλους σας/μας...

Anonymous said...

Αυτό το ποστ, είναι ... απολαυστικότατο! γεμάτο όμορφες εικόνες και φανερώνει ότι περνάτε μια χαρούλα.

Μη σταματάτε!

Anonymous said...

γιαμι γιαμι γιαμι τελειο το γλυκο!!!! χορτασα μη σου πω για ολη τη μερα.

πρεζολον ατιμο το επαιρνα ενα φεγγαρι αλλα για λιγο λιγες μερες δηλαδη. δε μου δημιουργισε ποτε θεμα.... ισως γιατι ηταν για λιγο και ολα αυτα που λες για τη κουτσουνα μου μου ακουγονται περιεργα...... ασε να παρω εγω της παρενεργειες του παλιοφαρμακου. δε με νοιαζει......αρκει να μη ταλαιπωρειτε το λυδιακι απο τα πανω κατω ασανσερ της διαθεσης.

καλημερες και αυριο που φευγω για ενα ομορφο νησι εστω και για σκ θα σας φερω αερακι δροσερο και θαλλασινο να τα παρει ολα μακρυα!!!!

σας φιλω γλυκα ολους

κελλυ

Μιλ1 said...

Μόνο βαζάκια με χαμόγελα!
Πολλά φιλάκια στο Λυδιάκι, στη Λένια και τον Γιωργή!

Anonymous said...

Ναυτίλε έτσι πάντα να μας γλυκαίνεις. Νόστιμο νόστιμο που λεει και η κόρη μου.
Φιλάκια σε όλη την οικογένεια.
Το επομενο να ειναι παρακαλώ από την παραλία με έξαλλες φωτογραφίες.

Anonymous said...

περίμενα κι εγώ με αγωνία νέα σας. από τότε που ανακάλυψα αυτό το υπέροχο δυνατό κοριτσάκι και την οικογένειά σας έχω την έννοια σας κάθε μέρα. αφήστε ανοιχτό το βαζάκι με τα χαμόγελα, σας στέλνουμε τόσα που δεν πρόκειται το γλυκό να τελειώσει ποτέ.

VassilisK said...

Μπάμπά Της, μια συμβουλή για την κορτιζόνη. ΠΟΛΛΑ ΝΕΡΑ!!!

Είμασε όλοι ακόμα εδώ και δαχτυλίζουμε το βαζάκι :)


πολλά φιλιά

Ιφιγένεια said...

Περίσσεψε καθόλου και για μας ??

Σ'ευχαριστούμε πολύ Ναυτίλε που το μοιράζεσαι μαζί μας !!!

φιλιά σε όλους σας !!

Anonymous said...

Ναυτίλε πρόσεξα το "άναλη" και μου ήρθε στο μυαλό η ποντιακή γλώσσα την οποία γνωρίζω λόγω καταγωγής.
Εμείς λέμε "άναλον αγγούρ" όταν θέλουμε να εκφράσουμε για καποιον ότι είναι "άνοστος" :)


Ευδοκία

Anonymous said...

ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΕΥΤΙΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΛΑΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Μαριλένα said...

εγώ πάντως πρόλαβα :)

Anonymous said...

@Μαμά Μαρίνα,

Μάλλον κάτι θα σε χρειαστώ. ΑΝ θέλεις, μπορούμε να μιλήσουμε στο irene_mavroudi@hotmail.com.

Φιλικά,

Anonymous said...

σλουρπ! σλουρπ! σλουρπ! νιαμ!νιαμ!νιαμ! και όχι τίποτα άλλο αλλά τα γλυκά παχαίνουν!! μου αρέσει το βύσσινο και θα το φάω όλο!!αμέ!!
και αφού το φάω όλο μπορώ να δώσω βυσσινογλυκόφιλα στα μαγουλάκια της Λυδίας και σε όλους Εσας τους υπόλοιπους της φανταστικοοικογένειάς!

Χριστίνα

Anonymous said...

Καλησπερα.Μολις σήμερα ανακάλυψα οτύτο το blog και διάβασα όλα τα Post μονοκοπανιά.Δεν τολμώ ούτε να σκεφτώ (όχι να πω φυσικά) το πόσο απίστευτα δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις ένα τέτοιο ύπουλο και δυνατό εχθρό.Επειδή έχω και εγώ δύο μικρά παιδιά 4μιση και 2μιση ετών και μόνο η ανάγνωση με έκανε να βουρκώσω.Είμαι όμως σίγουρος ότι η τόσο μεγάλη αγάπη και αφοσίωση σε αυτό που κάνετε δε θα πάει χαμένη.Δεν μπορεί να πάει χαμένη.Μην αναχτείτε τίποτε λιγότερο από αυτό που της αξλιζει.ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Γιώργος 41

sadwolf13 said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΙΝ ΤΟΝ ΣΥΝΝΕΦΟΛΥΚΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ...
ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ...
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥς ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΜΑΣ . Ο ΝΤΙΝΟς ΒΑΡΑΕΙ ΦΟΥΛ ΥΠΕΡΩΡΙΕς ... ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΦΑΛΗς ΟΤΑΝ Ο ΝΤΙΝΟς ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΠΑΘΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΡΛΙΝ ...
ΑΦΗΣΤΕ ΔΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Ο ΝΤΙΝΟς ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΦΟΡΩΝΤΑς ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΚΑΦΑΝΔΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΡΙΣΕΙ Ο ΚΟΥΣΤΩ
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕς ΙΣΤΟΡΙΕς ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜ ΔΥΝΑΜΕΙς

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑς ΜΑΓΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΣΑς ΝΑ ΜΑς ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ
ΦΙΛΙΑ

ραχηλ said...

Φχαριστούμε πολύ για το κέρασμα .
Το βαζάκιμε το πιο γλυκό γλυκό που
γινε ποτέ , δεν τελειώνει γιατί το γεμίζουν η Λυδία μας και η υπέροχη οικογένειά της .
Ολα καλά και ευλογημένα .

Anonymous said...

Χαίρεται κι από μένα.Σήμερα βρήκα το blog ψάχνοντας στο ίντερνετ και με κέρδισαν και το χαμόγελο και τα γλυκά ματάκια της Λυδίας(που έχει και υπέροχο όνομα).Είμαι κι εγώ ένας γλόμπος και μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να περνάει η Λυδία και η οικογένειά σας γενικότερα μέχρι κάποιο βαθμό γιατί περνάω κάποια χρόνια τη Λυδία(γύρω στα 17) και έχω προλάβει να χαρώ κάποια πράγματα.Συγκινήθηκα πάρα πολύ με την ιστορία της Λυδίας αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μετά τα κλάματα (που δεν κατάφερα να αποφύγω για τη Λυδία αλλά και για όλα τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο και γενικά με τις διάφορες ασθένειες) ένιωσα τυχερή όπως θα έπρεπε να νιώθουμε όλοι μας που είμαστε ζωντανοί.ότι και να έχουμε περάσει είμαστε ακόμα εδώ και συνεχίζουμε να παλεύουμε.Κάτι τέτοια παιδιά σαν τη Λυδία μας δίνουν κουράγιο.Σε ευχαριστώ Λυδία!!!
ΥΓ.Τώρα τον Ιούνιο παίρνω πτυχίο.Θα γίνω επίσημα μία νηπιαγώγός.Ότι χρειαστείτε από μένα μπορείτε να μου στείλετε e-mail στο esultante@yahoo.gr

Anonymous said...

Όλα καλά θα πάνε με το Prednizone. Πήρα κι εγώ κορτιζόνη για αρκετό διάστημα όταν ήμουν 6 ετών και δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερα προβλήματα.
Περιμένουμε πάντα με λαχτάρα κάθε νέο post!

Frodo said...

ευχομαι ο Θεος να σας δωσει δυναμη ..
ολα θα πανε καλα ...

Anonymous said...

Θα τα καταφέρεις μία χαρά Λυδία!!!Είσαι παληκάρι όπως και οι γονείς σου ήρωες!!!
Φιλάκια πολλά

apneagr said...

Εγω να κλαίω θελω και γω γλυκοοοοοοοοοοοοοο

Nena said...

Ευτυχώς που μας ενημερώνεις και τραβάμε απ το βαζάκι σου και την αισιοδοξία σου.
Νάναι καλά η λύκαινά σου μας δυναμώνει.
Συνέχισε Λυδιάκι μου, αλλά η Λένια κι ο Γιωργής κρίμα είναι να πονάνε.
Εύχομαι να είστε πάντα όλοι καλά και με αισιοδοξία να πάρετε τα καλύτερα.

Anonymous said...

Καλησπέρα στην πιο γλυκιά και όμορφη παρέα...στην οικογενεια της Λυδίας μου...Χαίρομαι που το ζουμπουρλουδικο είναι καλά και αν
παχύνει λίγο δεν πειράζει...εγω πάλι κούκλα θα την βλέπω..χαχαΤο τιγράκι μου βλέπω περνάει καλά και όλα θα πάνε καλά στο τέλος...το πιστεύω με όλη μου την ψυχή...
Χαρείτε τις όμορφες μέρες και το παιχνίδι και μην ανησυχείτε για τίποτα...Γλυκό πήρα απο εκείνη την μέρα που μας κεράσατε,αλλά δεν προλάβαινα να αφήσω κι εγώ το κερασμά μου..χαχα Ανταποδίδω λοιπον... στην αστεροοικογένεια πολλά πολλά χαμόγελα,πολλές αγκαλιές και πολλά πολλά φιλιά σας στέλνω...Να είστε καλά και ο Θεός μαζί σας.
ΧΑΡΑ

Anonymous said...

Υπέροχα τα νέα σας!!! και το γλυκό σας :)

Naytile μη σκας για την κορτιζόνη. Η κόρη μου (σήμερα 5 ετών) χτυπάει ενέσεις κορτιζόνης κάθε 10 μέρες από τότε που ήταν 8 μηνών και με εξαίρεση λίγα παραπάνω κιλάκια, τα οποία όμως της πάνε!, δεν είχε άλλες παρενέργειες.

Εμάς μας ταλαιπωρεί μια απίθανη αλεργία, άκουσον άκουσον: στις ιώσεις. Κάθε φορά που κάποιος μας περνάει ίωση η μικρή χτυπάει κορτιζόνη! Και όπως καταλαβαίνεται με τον παιδικό σταθμό αυτό το σκηνικό το ζούμε 4 χρόνια τώρα κάθε εβδομάδα. Τι να κάνεις? Θα περάσει και αυτό και θα γελάμε στα μούτρα της ιδιότροπης αλεργίας που νόμιζε ότι θα ζορίσει το παιδάκι μας.

Καλό αγώνα!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Χαίρομαι που πάει καλύτερα ,σκεφθείτε τι περνάει και συχωρέστε τα ξεσπάσματα της , εμείς οι μεγάλοι κάνουμε χειρότερα όταν υποφέρουμε.

Anonymous said...

Δεν έχω πολλά να πω, όλα μου φαντάζουν κοινότοπα. Εύγε σε όλους σας, είστε σαφώς η εξαίρεση.

Anonymous said...

Εύχομαι όλα να πάνε καλά!

Anonymous said...

Πάντα τέτοια να ακούμε, ευχάριστα νέα! Οτι όλα βαίνουν κατά το καλύτερο δυνατό! Παρακολουθώ την πορεία της Λυδίτσας και νοερά είμαι στο πλευρό όλων σας παρόλο που είναι μόλις η δεύτερη φορά που σας στέλνω την αγάπη μου μ'ενα μηνυματάκι... Η Λυδίτσα έχει γίνει ο κοριτσάκι και η αδυναμία όλων μας! Φιλάκια στα φουσκωμένα μαγουλάκια της!!Δε μασάει η Λυδίτσα και το 'χει αποδείξει πολλάκις! Μάκια Λυδία μο γλυκιά!

Kwnstantina said...

Χαμογελάκι για εμάς έμεινε ή το προλάβανε όλο;;;
Την καλημέρα μας στο γλυκό Λυδιακι-τριγράκι-λυκάκι καθώς και σε όλη την οικογένεια.

Anonymous said...

ναυτιλε μου
ελπιζω να εισαστε καλα με το σεισμο δε ξερω αν το νιωσατε εμεις εδω οχι απλα το νιωσαμε εδω πανω στη κερκυρα το παρανιωσαμε.
περιμενοθμ νεωτερα σας αγαπαμε
μαμα ειρηνη οτι θελεις στη διαθεση σου
το emailμου marpolygeni@yahoo.gr

Anonymous said...

Διαβάζω εδω και καιρό αυτό το blog. Είναι η πρώτη φορά που σας γράφω. οχι για λόγια παρηγοριάς και κουράγιου αλλά για να σας πω ενα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα μαθήματα αγάπης, ανθρωπιάς, αυταπάρνησης, πόνου που μου δίνετε.

από Κεφαλλονιά

Anonymous said...

Εχω περάσει απο σχετικό λούκι. Βγηκα νικητής χάρη στη συνεργασία του γιατρού μου με γιατρό ομοιοπαθητικό. Δεν κάνω διαφήμιση, δεν την έχει ανάγκη ο άνθρωπος αλλά σας προτείνω να απευθυνθείτε στον κορυφαίο ομοιπαθητικό κ. Γιώργο Βυθούλκα. θα σας βοηθησει πολυ στην ανάρρωση και στην πλήρη θεραπεία.

Μέσα απο την καρδιά μου σας εύχομαινα πάνε όλα καλά για την Λυδία σας (μας) και για όλη την οικογένεια.

Jerry

spyros1000 said...

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ) .ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (παιδο-ογκολογικό ) ( 2310 993506 & 2310 993944 )ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

nautilus said...

καλημέρα σε όλους
σεισμό δεν νοιώσαμε καθόλου. Εμείς είμαστε σεισμός από μόνοι μας, όπως είπε η μαμά της! Κάνουμε τόση φασαρία και αναστάτωση που μόνο με 6,5 από κάτω μας θα το παίρναμε χαμπάρι. Όλες μας οι ευχές στους ανθρώπους της περιοχής να μην έχουν άλλα ταρακουνήματα και να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις ζημιές.

Αγαπητέ ανώνυμε, ευχαριστώ για την πληροφορία. Έχω αποφύγει μέχρι σήμερα να γράψω για τις δυνατότητες της ομοιοπαθητικής στην καταπολέμηση του καρκίνου. Εν συντομία: κανένας σοβαρός ομοιοπαθητικός δεν υποστηρίζει ότι η ομοιπαθητική μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο και μάλιστα τον καρκίνο του εγκεφάλου. Επίσης δεν μπορεί να κάνει τίποτε σε συγγενείς καρκίνους όπως είναι αυτοί της παιδικής ηλικίας. Ας είμαστε σοβαροί, η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή να ανακτήσει δυνάμεις και να νοιώσει καλύτερα και έτσι να αντιμετωπίσει καλύτερα και την κανονική θεραπεία και την δύσκολη περίοδο προς το τέλος. Ο καρκίνος του εγκεφάλου όμως σκοτώνει και δεν του κάνει τίποτε ούτε το ruta ούτε το arsenicum album(?) ούτε τίποτε από όλα αυτά. Δεν έχει γνωστή θεραπεία μέχρι σήμερα, αν υπήρχε δεν θα μπορούσε να την κρύψει καμιά φαρμακοβιομηχανία. Χαίρομαι που γίνατε καλά και είμαι σίγουρος πως η ομοιοπαθητική έπαιξε τον ρόλο της σε αυτό. Επίσης χαίρομαι που ό,τι κάνατε το κάνατε σε συνεργασία με τον κανονικό ογκολόγο - έχω δει "ομοιπαθητικούς" να εγκληματούν παροτρύνοντας καρκινοπαθείς να εγκαταλείψουν την τεκμηριωμένη ιατρικά αντιμετώπιση για να πάρουν μόνο ομοιοπαθητικά. Προσωπικά συνεχίζω να ψάχνω και αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν υπάρχει τίποτε που να δείχνει ότι εκεί μπορεί να βρίσκεται η θεραπεία για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Για την ανακοίνωση περί αιμοπεταλίων τα λέω πάλι γιατί έτσι κι αλλιώς θα μου την "πέσουν" κάποιοι, αλλά γνώμη επί του θέματος δεν αλλάζω. Η ανακοίνωση είναι παλιά, σε ένα forum είδα απόψε κάποιους να γράφουν ότι πήραν στο ΑΧΕΠΑ και το παιδί είναι καλυμένο τους είπαν, είπαν λοιπόν καληνύχτα μεταξύ τους και πήγαν για ύπνο (όπως πήγα κι εγώ - δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω). Σας ανακοινώνω λοιπόν κι εγώ και πάλι ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε πολλοί ασθενείς, ενήλικοι και παιδιά έχουν απόλυτη ανάγκη για αιμοπετάλια και δεν έχουν την δυνατότητα να το στείλουν στο internet και οι δικοί τους έχουν πέσει στα τηλέφωνα ψάχνοντας (όπως κι εγώ κάποτε). Αύριο πρωί ή απόγευμα λοιπόν όποιος μπορεί ας κάνει τον κόπο να πάει να δώσει αιμοπετάλια ή αίμα ή να γραφτεί ως δότης μυελού των οστών.Τελεία.

Anonymous said...

Αγαπητέ Ναυτίλε,
συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά που αναφέρεις περί ομοιοπαθητικής Ιατρικής (δεν είναι πανάκεια, μπορεί όμως να είναι χρήσιμη ως επικουρική μέθοδος). Μιλάω σαν γιατρός με κλινική εμπειρία τουλαχιστον 12 ετών. Φυσικά συμφωνώ και με τα περί Αιμοδοσίας (μακάρι όλοι οι υγιείς ενήλικες να πρόσφεραν αυτό το ύψιστο αγαθό...).
Ανακάλυψα το blog σας προ 2 εβδομάδων και θα έλεγα ότι καθημερινά "τρώγομαι" για να μάθω νέα σας χωρίς να σας γνωρίζω προσωπικά. Μας δίνετε ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ, ΝΑΥΤΙΛΕ...
Φιλιά στο πλασματάκι...

Anonymous said...

Διαβάζω εδώ και καιρό... Καθημερινά... Πάνω που γράφω δυό κουβέντες τα δάκρυα τις ξεθωριάζουν... Σβήνω και γυρίζω ξανά την επόμενη μέρα... Περισσότερα δάκρυα... Όχι λύπης... Όχι για σένα.. Για τη δύναμή σου... Για τη δύναμή σας....
Ένα τεράστιο αγαπησιάρικο φιλί στη μουσουδίτσα σου...

Anonymous said...

... " βουτάω " δάχτυλο και εγω στο βαζάκι με τα χαμόγελά σας...

:) :) :)

μπράβο Λυδάκι !

Anonymous said...

euxome kai proseuxome na gini kala to koritsaki na megalosi san ola ta alla kai na zisi tin zoi!einai panemorfi!