Friday, July 31, 2009

Νερό

Η Λυδία είναι στο στοιχείο της. Με τα μπρατσάκια και τα βατραχοπέδιλά της (όλα ροζ, δεν χρειάζεται να το σκέφτεστε), είναι μια γοργονίτσα κανονική. Είναι έτοιμη να αρχίσει να επιπλέει μόνη της, αλλά προς το παρόν την προδίδει η δεξιά πλευρά της που δεν μπορεί να χτυπήσει το νερό με την ίδια δύναμη με αποτέλεσμα να "μπάζει νερά" το "σκάφος". Είναι μια πρώτης τάξης άσκηση με δυνατό κίνητρο μάλιστα.

Και μετά τη θάλασσα, αλλά και άλλες δύο φορές κάθε μέρα, κάτω από το υπαίθριο ντους του σπιτιού, με το νερό να πέφτει από ψηλά στο κεφάλι της και εκείνη να κελαηδάει! Δεν την ξεκολάς με τίποτε! Πέρυσι που πηγαίναμε σε παραλία με ντουζιέρες, όσο δεν ήταν μέσα στη θάλασσα ήταν στην ντουζιέρα και έπρεπε να την μαζεύω συνέχεια για να μπορεί να ξεβγαλθεί ο υπόλοιπος κόσμος.

Θα βάλω φωτό με το καινούργιο μαγιώ, μην βιάζεστε!

Και εκτός νερού όμως δεν πάει πίσω. Γϋρω από το σπίτι στο χωριό υπάρχει χωραφάκι με ελιές οργωμένο και καθαρισμένο από τα πολλά χορτάρια, αλλά με όλα τα πράγματα ζωντανά και μη που βρίσκουμε σε ένα χωράφι. Η μικρή πετάει τα παπούτσια και τρέχει! Άντε να την πείσεις ότι μπορεί να την τσιμπήσουν φίδια, σαρανταποδαρούσες, σφήκες κ.λπ. ή να πατήσει κάτι και δεν έχει κάνει εμβόλιο τετάνου! Γι αυτήν πρόκειται για μια μεγάλη παιδική χαρά με κάθε είδους παιχνίδι και περίεργο πράγμα και δεν νοείται να μην έχει φροντίσει η μαμά και ο μπαμπάς να είναι ασφαλές. Ή τέλος πάντων, το πόσο σχετικό πράγμα είναι αυτό το "ασφαλές" προφανώς το καταλαβαίνει η μικρή από μόνη της πολύ καλύτερα από εμάς...

Προφυλάξεις:
  • καθόλου ήλιος! λόγω ακτινοβολιών και λοιπών, η απευθείας έκθεση στον ήλιο είναι εντελώς απαγορευμένη, δηλαδή μπάνιο οπωσδήποτε μετά τις 6 και μισή το απόγευμα και πάλι με καπέλα, ομπρέλες κ.λπ.
  • μακρυά από κοσμικές παραλίες! αρκετά ταλαιπωρηθήκαμε όλο το χειμώνα με τον πρωτέα...
  • περισσότερη ξεκούραση: ο θόρυβος από τζιτζίκια, το δυνατό φως καθώς το σπιτάκι είναι μικρό και είμαστε συνέχεια στην αυλή, τα πολύ περισσότερα και διαφορετικά ερεθίσματα από το σπίτι της Αθήνας, φορτώνουν τον εγκέφαλό της με επιπλέον ανάγκες επεξεργασίας και την κουράζουν.
Απαιτήσεις:
  • "θα πω στη νονά μου να μου πάρει μηχανή" (δείχνει μια 600άρα ΧΤ που βλέπει μπροστά της). "Μα είσαι μικρή ακόμα (από μέσα μου: "πάνω από το πτώμα μου")". Βλέμμα αποδοκιμασίας, έκπληξης, υπεροχής και αδιαφορίας μαζί: "μεγαλώνω γρήγορα, πιο γρήγορα από σένα". Αυτό είναι σίγουρο...
  • "θα πω στη νονά μου να με πάει πάλι στην Ντίσνευλαντ". ΟΚ δεν θα διαφωνήσω, ωραία θα ήταν. Κάπου είχα έναν μεγάλο κουμπαρά...
Τώρα γιατί τα φορτώνει όλα στη νονά της...

36 comments:

ΞΩΤΙΚΑΚΙ said...

ΝΕΡΟ Κ ΟΛΑ ΠΑΝΕ .. ΝΕΡΑΚΙ!!
ΕΒΙΒΑ Κ ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ!! Κ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

ΝΕΡΑΙΔΟΣΚΟΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ΕΧΕΤΕ ΜΑΓΕΙΑ ΜΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ Κ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΣΑΣΤΕ.
ΣΤΕΛΝΩ ΝΕΡΑΙΔΟΦΙΛΙΑ.

Υ.Γ: ΤΥΧΕΡΗ ΝΟΝΑ.. :)

Anonymous said...

Καλά τρελλάθηκα με τις απαιτήσεις της...Σε λίγα χρόνια την φαντάζομαι, θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε.....(Έχω κόρη 25 χρονών και ξέρω καλά...)
Και πάλι να περνάτε καλά, να ξεκουραστείτε και να χαρείτε όλοι μαζί ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές.
Περιμένουμε οπωσδήποτε φωτογραφία της με τα ροζ.

Όλγα
Υ.Σ.Τυχερή νονά, πώς να αρνηθείς σ' αυτήν την κούκλα ο,τιδήποτε?

BUTTERFLY said...

ΤΙ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!!!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΩΤΟ!!!!
ΦΙΛΙΑ!

Anonymous said...

Είστε υπέροχοι όλοι....πραγματικά!!

Meropi said...

Παρακολουθώ πάντα το ιστολόγιο αυτό και στέλνω τη θετική μου σκέψη στη μικρή μας Λυδία, κι ας αφήνω σπάνια σχόλια.
Όλα να πάνε καλά εύχομαι

TzinaVarotsi said...

Σου λέει το παιδί.. η νονά είναι επί των δώρων, οπότε.. :)

Nena said...

Ως γεγονός αυτό το παιδί μεγαλώνει γρήγορα και ξέρει τι θέλει. Σίγουρα πολύ καλή νονά έχει κι ακουμπάει πάνω της και καλά κάνει από ψυχολογικής πλευράς.Πολύ θάθελα να ήμουν η νονά της. Εσείς βάλτε τον κουμπαρά για ντίσνευλαντ γιατί για μηχανή κι εγώ θάλεγα αυτό που λές από μέσα σου.
Καλή συνέχεια στην καλοπέραση φιλιά και στους πέντε σας από την καρδιά μου.

Anonymous said...

Μια αύρα καλοκαιρινής δροσιάς ήτανε τα νέα σας... ουφ... Δόξα τω θεό
Να είσαστε πάντα μα πάντα τόσο χαρούμενοι....

Anonymous said...

Τις καλημέρες μου στο πιο γλυκό μουτράκι! Καλό μήνα σε όλη την οικογένεια και καλά μπάνια!!!

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ said...

"(όλα ροζ, δεν χρειάζεται να το σκέφτεστε)"

"Η μικρή πετάει τα παπούτσια και τρέχει!"

"Γι αυτήν πρόκειται για μια μεγάλη παιδική χαρά με κάθε είδους παιχνίδι και περίεργο πράγμα και δεν νοείται να μην έχει φροντίσει η μαμά και ο μπαμπάς να είναι ασφαλές."

Απίστευτό!!!!!

Φτου-φτου-φτου, ψυχούλα μου!!!!

marilia said...

χιχιχιχιχι! Όλα οι νονάδες τα πληρώνουν! :):)

Πάντα χαμογελαστή! :)

Anonymous said...

τις καλημέρες μου σε όλη την οικογένεια !!! καλό μηνα και πολλές πολλές βουτιες!!

Anonymous said...

tiς καλημέρες μου σε όλη την οικογενεια!! καλό μηνα και πολλες πολλες βουτιες!!ινγραμπσ

Anonymous said...

τι απορία κι αυτή βρε πατέρα?!......αφού ξέρεις ότι το παιδί σας προσέχει.......σας αφήνει να ξεκουραστείτε λίγο και αποφασίζει ότι ο πιο ξεκούραστος και εύκολα εκμεταλεύσιμος (χωρίς πολλά μη και πρέπει) είναι η νονά!

τέλειες καλοκαιρινές εικόνες....τέλειες παιδικές διακοπές στο χωριό....οι καλύτερες!...........αναπολώ και νοσταλγώ την απέραντη χαρά και ευχαρίστηση του να παρακολουθείς τα ζουζούνια, να βλέπεις διαφορετικά πράγματα, να γνωρίζεις και αναγνωρίζεις μυρουδιές και ήχους σαν παιδί στο χωριό...στις διακοπές...στην φύση!

Καλά να περνάτε!!!


...μια ακόμη μαμά

Ανθούλα said...

Πάντα με συγκινείτε αφάνταστα με
αποσπάσματα από την ζωή σας , που μας κάνετε την χάρη να τα μοιράζεστε μαζί μας.
Να περάσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι γεμάτο πολλά πολλά χαμόγελα και παιδικά γέλια!!!!!!!!

Anonymous said...

...ετσι, γερη και δυνατη η μικρούλα Λυδία... πολλά χαμόγελα και υπέροχεσ ανέμελεσ στιγμές!

Λεμέσια said...

Οι νονές δε χαλάνε ποτέ χατήρια, έχει δίκιο η γοργoνίτσα. Τη φαντάζομαι από τώρα με τη μηχανή να πλατσουρίζει στο νερό...
Χαιρετισμούς :)

Anonymous said...

Τυχερή η νονά....!! Τελικά,.. ευτυχώς που δεν έχω γίνει νονά! (Πλάκα κάνω μη βαράτε!)χεχε
Καλά μπάνια και καλές βουτιές!!

Anonymous said...

............. Ζηλεύω την Νονά Της!!!
Στείλτε τον λογ/μο της να κάνουμε καμιά "εισφορά" γιατί δεν την βλέπω να "βγάζει" τον μήνα....
Είχα καμιά βδομάδα να μπω στο Διαδικτυο.... αποτοξίνωση.... λίγο διακοπές χωρίς λάπτοπ.... τεσπα
Πάντως εγώ ακόμη περιμένω να κεράσω καλαμαράκια..... και να δω φωτογραφίες με έξαλα μαγίο ;)

xryc agripnia said...

Μπραβο το κοριτσι μας!

Μαμά Ειρήνη said...

Μας κάνετε πολύ χαρούμενους..!

Anonymous said...

Ειχα πολυ καιρο να διαβάσω τα νεα σας αλλά σχεδον καθε μερα (και μιλάω ειλικρινα)η Λυδία περνάει απο το μυαλό μου. Δεν ξέρω γιατι αλλά την αγαπώ και την θαυμάζω και ευχομαι την επομενη φορα πουθα διαβάσω τα νέα σας να είναι τα καλύτερα όπως αυτη την φορά που όλα είναι καλά πήγατε και το ταξιδάκι σας κάνετε και τα μπανάκια σας και με κάνετε (φαντάζομαι και πολλούς ακόμα) να σκάμε ένα χαμόγελο ανακούφισης. Δεν είμαι καλή στο να γραφω γι' αυτο το μόνο που θέλω είναι να της δώσεις ένα φιλάκι απο εμένα κι ας μην την ξέρω κι ας μην συναντηθούμε ποτέ!

Anonymous said...

Ειχα πολυ καιρο να διαβάσω τα νεα σας αλλά σχεδον καθε μερα (και μιλάω ειλικρινα)η Λυδία περνάει απο το μυαλό μου. Δεν ξέρω γιατι αλλά την αγαπώ και την θαυμάζω και ευχομαι την επομενη φορα πουθα διαβάσω τα νέα σας να είναι τα καλύτερα όπως αυτη την φορά που όλα είναι καλά πήγατε και το ταξιδάκι σας κάνετε και τα μπανάκια σας και με κάνετε (φαντάζομαι και πολλούς ακόμα) να σκάμε ένα χαμόγελο ανακούφισης. Δεν είμαι καλή στο να γραφω γι' αυτο το μόνο που θέλω είναι να της δώσεις ένα φιλάκι απο εμένα κι ας μην την ξέρω κι ας μην συναντηθούμε ποτέ!

stalamatia said...

Nα περνάτε καλά Ναυτίλε!
Η νονά καλά θα κάνει να κάνει κομπόδεμα γιατί το κορίτσι μας μεγαλώνει και ένα αυτοκινητάκι θα το χρειαστεί αύριο ,μεθαύριο. ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΗ!!!!

Anonymous said...

Γοργονίτσα ή δελφινάκι ή θηριάκι, διχάζομαι η αλήθεια είναι αλλά η Λυδία πιστεύω ότι είναι ένα θαύμα από μόνη της. Ναυτίλε κάθε σου ανάρτηση είναι και πιο χαρούμενη, πολύ χαίρομαι.
Είπαμε το κορίτσι είναι απαιτητικό και τα θέλει όλα και μηχανή και EuroDisney. Χμμμμμ για την μηχανή δεν θα της κάνουμε το χατήρι αλλά για το ταξιδάκι όλοι θα βάλουμε το χεράκι μας. Έτσι για να μην πέσουν πολλά στην κακομοίρα τη νονά (ααααχχ τη τραβάμε και εμείς οι νονές αλλά χαλάλι αν τα βαφτηστήρια μας είναι σαν τη Λυδία). Για αυτό βγάλε τον κουμπαρά και πρώτη εγώ θα ρίξω.
Καλό μήνα Ναυτιλοοικογένεια, καλές διακοπές, καλά μπάνια, καλή ξεκούραση, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας μαζί σας.
Φιλάκια στην μικρή μας γοργόνα και στα 2 ζουζούνια
Με αγάπη
Βένια

Sophey-Franny said...

kalo kalokairi!

Κοκκινοσκουφίτσα said...

το καλύτερο που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό! σας διάβαζα συνήθως για έναν πολύ εγωιστικό λόγο: γιατί μου δίνετε κουράγιο να αντιμετωπίζω τα δικά μου υποτιθέμενα "προβλήματα" σε πιο σωστή προοπτική. τώρα πια σας παρακολουθώ γιατί νιώθω μια στοργή και τρυφερότητα και υπερηφάνεια για όλους σας. Να είστε όλοι καλά και καλό καλοκαίρι!

Anonymous said...

Πατέρα,
άσε τις παλιομοδίτικες αναστολές και τα σχετικά, ετοίμασε κονδύλι για αγορά ΧΤ600 που ΔΕΝ είναι "μηχανή", είναι ΙΔΕΑ, πάρε κράνη, ενδοσυνεννοήσεις, μπουφάν, φόρμες και τα σχετικά και άσε την Λυδία να μεγαλώσει και να τα χαρεί ... να τα χαρείτε !!!
Γιώργος

Anonymous said...

Σε καλό δρόμο είναι η κοπελίτσα σου Ναυτίλε, και γω στην ηλικία της πρωτοερωτεύτικα το xt, και μην νομίζεις οτι θα ξεφύγεις, διότι με τον πρώτο μισθό θα το αγοράσει, όπως έκανα και γω. Οι μηχανές είναι η αρρώστια Ναυτίλε, και οχι η περιπετεια που περάσατε.
Καλά μπάνια, με κρύα παγωμένη μπυρα και καλούς μεζέδες, χαλαρές ξάπλες και να χαμογελάτε στις φωτογραφίες. Να στε καλά μέσα απο την καρδιά μου..

silentscream

Μαριλένα said...

και μεις στη νονά προστρέχουμε! προφανώς, ειναι ο απο μηχανής θεός για όλα τα πιτσιρικια :))

βρε το μωρο μας, θέλει μηχανή :))

Anonymous said...

τι παιδι!!!!! τι παιδι!!!! και η νουνα δεν νομιζω να εχει παραπονο θα την βαλει σε προγραμμα! εσεις παντως ξεκουραστειτε προσ το παρον γιατι σε λιγα χρονια δεν μπορω να σκεφτομαι τι θα σου ζηταει πατερουλη!!!

elpenor said...

Έτσι, έτσι! Η Λυδία είναι το πρότυπο μου! (Όλων μας μάλλον για πολλούς λόγους).
Αλλά ας επανέλθω στον πόνο μου! :)
Καλά κάνει το Λυδιάκι και προετοιμάζει από τώρα το έδαφος για μηχανή! Εγώ που άρχισα στα 18 έχω φτάσει 25 και όχι μόνο δεν έχω πάρει ούτε παπί, αλλά ο μπαμπάς μου νόμιζε πάντα ότι κάνω πλάκα και ότι δεν θέλω στα αλήθεια, ενώ τώρα που μου επιβάλλεται ένα πιο σοβαρό προφίλ έχει αρχίσει να μου λέει "18 χρόνων είσαι και ζητάς μηχανάκι; (γιατί εγώ βολευόμουν και με -άκι :P). Αφήστε που πλέον δεν το θέλω ούτε εγώ – από συνήθεια το λέω :P
Για αυτό λεω... μπράβο Λυδία.. Έτσι, έτσι... Γιατί κάποια πράγματα πρέπει να δρομολογούνται από νωρίς-νωρίς, αλλιώς ζήσε Μάη .... :P (Να της το διαβάσετε αυτό! - το ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση!!) :) Τις χαμογελαστές καλημέρες μου!

Anonymous said...

ελειψα για λιγο αλλα τα νεα ειναι καλα....

πρωτον: οι νονες ναυτιλε μου κανουνε οσα δε κανουνε οι γονεις. δηλαδη βρικσεις εμποδιο... ποιον θα παρεις? την νονα φυσικα (το ξερω εκ πειρας) ολα τα κουλα οι νονοι τα πληρωνουνε.

δευτερον το πανω απο το πτωμα σου μου αρεσε... σε λιγο εκτος απο μηχανη θα σου ζηταει κ αλλα και βλεπω να τρεχεις με τη ζωη και να φωναζεις.... ΜΑΡΙΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΟ ΔΙΚΑΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ (οπως στην γνωστη ελληνικη ταινια)

λενια και γιωργής δεν εχω λογια μαγικα παιδια βγαινουν μονο απο μαγικους γονεις οπως εσεις οι δυο.

για το αλλο θεμα δωσε κανα λογαριαμο να ξερουμε που και πως μπορουμε να βοηθησουμε ολοι λιγο η πολυ ξερεις πως σε εμπιστευομεθα απολυτα ολοι εδω μεσα. η λυδια και πολλα ακομα παιδια μας χρειαζονται.

να περνατε ΤΕΛΕΙΑ θα σας δουμε σε λιγες μερες ξανα

φιλια γλυκα σε ολους και πολλα
καλα μπανια

Κελλυ

Αθηνά said...

Επιστρέφοντας από τις διακοπές και βλέπω πραγματικά χαρούμενα νέα!!!Να έχετε υπέροχες και χαρούμενες διακοπές :)
Λυδία είσαι σκέτη γλύκα!!!
Πολλά φιλάκια σε όλους σας :****

Γωγώ said...

Που είσαι Ναυτίλε και όλοι οι υπόλοιποι; Εσύ δεν γράφεις, καινούργια σχόλια δεν υπάρχουν, τι έγινε;

Anonymous said...

Απ'τον Ιούνιο "ξεροσταλιάσαμε" να περιμένουμε τις φωτογραφίες.Τί σας ζητάμε;Να είστε όλοι καλά κι ας περιμενουμε.