Friday, January 08, 2010

Ζωγραφιές από την Λένια



Γλυκό χαμόγελο και δυο ζωγραφιές από την μεγάλη αδελφή... ειδικά για το blog της Λυδίας.

158 comments:

ση said...

... φοβερή καλλιτεχνική φλέβα - αριστούργημα !!!!

Voulimiki said...

Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να γράφετε στο blog και για τα άλλα δύο παιδιά σας. Για την πρόοδο και τον αγώνα που κάνουν. Το blog είναι και θα είναι της Λυδίας αλλά εκτός από τη Λυδία χρειάζεστε και οι υπόλοιποι αναγνώριση και ενθάρρυνση για αυτά που κάνετε. Ο αγώνας σας είναι δύσκολος για όλη την οικογένεια. Με τις λίγες γνώσεις που έχω νομίζω ότι ίσως η Λένια προσπαθεί να πει με τις ζωγραφιές της αυτό που δυσκολεύεται να πει με λόγια, (κυρίως με τη ζωγραφιά που έχει τίτλο μοναξιά και έγινε την πρωτοχρονιά μιά μέρα κατεξοχήν χαρούμενη κι ελπιδοφόρα). Σας εύχομαι υγεία κι ευτυχία για τη χρονιά που έρχεται και ελπίζω φέτος να πραγματοποιηθούν όλες σας οι ευχές.

Λεμέσια said...

Και οι δύο ζωγραφιές καταπληκτικές...Τυχερή η Λυδία που έχει τέτοια αδελφούλα που τη σκέφτεται...

Anonymous said...

Ενδιαφέρουσα η τεχνική της Λένιας, πολύ ενδιαφέρουσα. Είναι και εφηβούλα, κάνω λάθος? Άλλος κόσμος...με την αίσθηση της μοναξιάς πια καθώς οι αναζητήσεις πληθαίνουν και αλλάζουν. Αχ, τα κορίτσια μεγαλώνουν γρήγορα.

Να τα χαιρόσαστε όλα.

Στέλλα

BUTTERFLY said...

Πολυ ωραια δοσμενο το νοημα στις ζωγραφιες, πολυ ιδιαιτερος τροπος! Μηπως να το κοιταζατε αυτο το ταλεντο; Εχω την αισθηση πως εχει πολλα να δωσει!

Ιφιγένεια said...

Απίστευτη η Λένια σας !!

Κοιτάω τόση ωρα την οθόνη και μένω εκπληκτη όταν σκέφτομαι πως αυτές τις ζωγραφιές τις εχει κάνει ενα παιδι !!! Μπράβο της !!!

Εχει πολλά να πει .... και περισσότερα να δώσει !!

Μπράβο Λένια !!!!!!!!!

Καλή χρονιά , με υγεια πάνω απ'όλα , με γελια , με χαρές , με πολλές πολλές καλές στιγμές !!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ said...

Με τον πιό όμορφο τρόπο αποχαιρέτισε η Λενιώ το 2009!
Δημιουργικά, αποτύπωσε την μοναξιά στην ροή του χρόνου, δίνοντας μας παράλληλα την μοναδικότητα της μοναχικότητάς της.
Μοναδική στην τεχνοτροπία της.
Την αγάπη μου σε όλη την οικογένεια!

Thalassenia said...

Οι ζωγραφιές των παιδιών πάντα κάτι έχουν να πουν.
Της Λένιας είναι ξεχωριστές και κάτι λένε. Ή κάτι φωνάζουν.
Η σκέψη μας κοντά σας.

markos-the-gnostic said...

καλά αυτή έχει εξελιχθεί φοβερά. ευτυχώς που έργα της μια που κάποτε θα είναι διάσημη

Anonymous said...

Πραγματικά έχω μείνει άφωνη. Αν επιτρέπεται, πόσων χρονών είναι η Λένια;
Αννίτα

nautilus said...

Η Λένια κλείνει τα 11 σε λίγο καιρό. Την τεχνική με την κιμωλία την έμαθε από ένα βιβλίο της σειράς art attack και όπως βλέπετε την αξιοποίησε άψογα. Το χέρι της πιάνει, αυτό είναι αλήθεια (μπαμπάς κουκουβάγιος εδώ...), αλλά δεν είναι παράξενο: η μαμά της είναι φοβερή στη ζωγραφική. (Μην της το πείτε, αλλά νομίζω ότι η Λένια θα την ξεπεράσει...!)

Γωγώ said...

Υπέροχες οι ζωγραφιές της, ειδικά αν υπολογίσουμε ότι είναι μόλις 11 ετών!!! Φιλιά στο ταλεντάκι σας...εύχομαι το 2010 να είναι μια υπέροχη χρονιά για εσάς!!

Coulõs said...

Τί σκοτάδια και μαυρίλες είναι αυτά, καλέ;;;

martha said...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ Εγκλω.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΔΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΠΟΛΚΛΕΙΣΜΟ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ.

Υ.Γ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ.ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Leona said...

Ξεχωριστά παιδιά,από ξεχωριστούς γονείς!

marilia said...

Υποκλίνομαι στο ταλέντο της!

φιλάκι γλυκό

Coulõs said...

@martha
Ερμ... είναι Ο Εγκλω(βισμένος)

Anonymous said...

Παιδιά, ας μη βιαζόμαστε! Το κορίτσι ζωγραφίζει με κιμωλία και η κιμωλία θέλει μαυροπίνακα. Εκεί οφείλεται η μαυρίλα και η σκοτεινιά!
(τη σειρά art attack την ξέρω από την τηλεόραση, έδινε καταπληκτικές ιδέες σε ταλαντούχα παιδιά!)
Αννίτα

Μαρίζα said...

H μια χορεύτρια κι η άλλη ζωγράφος!!! Μπράβο!!! Να της χαίρεστε!!!

ΞΩΤΙΚΑΚΙ said...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΕΝΙΑ !! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΦΕΣ!! ΘΑ ΜΕ ΜΑΘΕΙΣ Κ ΜΕΝΑ; ΑΝ Κ ΕΧΩ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΚΙΜΩΛΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ.. ..
ΦΙΛΑΚΙΑ!!

Nena said...

Λένια μου, αν καταφέρνεις και βγάζεις την εσωτερικότητά σου τώρα στα 11, φαντάζομαι αργότερα τι έχουμε να δούμε από σένα. Μπορείς να μας "δίνεις" κάτι συχνότερα;

ση said...

... η Λενιώ έχει ταλέντο !!!
Δεν είναι είναι μόνο η τεχνική της, αλλά και ο τρόπος που αποδίδει συναισθήματα! Με δύο γραμμές λέει τόσα πολλά !
Ως γονείς θα το διαπιστώσετε στην πορεία.
Οι ζωγραφιές της θα ξεχωρίζουν πάντα !!!

Anonymous said...

Πραγματικά ζωγραφίζει πολύ καλά η Λένια, μπράβο της!Πιστεύω ότι η μοναξιά είναι στιγμιαίο συναίσθημά της, όπως συχνά νιώθουμε όλοι μας.Πρέπει να είναι πολύ ώριμο παιδί...
Να τη χαίρεστε όπως και όλη την οικογένεια!Και να τη δείτε όπως επιθυμεί!Για άλλη μια φορά, να έχετε μια πολύ όμορφη χρονιά!
Φιλάκια!

τόνια

Anonymous said...

Αγαπητοί φίλοι, προτείνω σε όλους ένα υπέροχο και διαφορετικό βιβλίο να διαβάσετε...
Μια θεώρηση του πόνου ...με ελπίδα.

Τίτλος: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ.
ΣΥΓΓ.: Μητροπολίτης Νικόλαος
ΕΚΔ.: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Πιστεύω ότι θα εκπλαγείτε και θα συγκινιθείτε... τολμήστε το
Σας ευχαριστώ. Καλή χρονιά

Anonymous said...

Καλημέρα και καλή χρονιά. Εξαιρετική ζωγραφιά από ένα ταλαντούχο παιδί. Λενιώ είσαι μεγάλο ταλέντο.

μαμά Ειρήνη said...

Μπράβο σας!

Anonymous said...

Ξεχωριστοί γονείς, ξεχωριστά παιδιά, έτσι πάνε αυτά τα πράγματα...
Φιλιά σε όλους και ελπίδες.

Sophey-Franny said...

megalwnoun omorfa ola ta paidakia sou naftile--na ta xairesai polu polu :)

Anonymous said...

μου φενετε αδιανοητο οτι η λενια εγινε 11!!!!! χριστε μου πως περναει ετσι ο καιρος. καταπληκτικο χερι που οντως εχει να δωσει πολλα ακομα. δεν εχουμε δει τιποτα απο την καλλιτεχνη Λενια... ο γιωργής τι τασεις εχει καλιτεχνικες? η αθηλιτικες?

κελλυ

Anonymous said...

μου φενετε αδιανοητο οτι η λενια εγινε 11!!!!! χριστε μου πως περναει ετσι ο καιρος. καταπληκτικο χερι που οντως εχει να δωσει πολλα ακομα. δεν εχουμε δει τιποτα απο την καλλιτεχνη Λενια... ο γιωργής τι τασεις εχει καλιτεχνικες? η αθηλιτικες?

κελλυ

fotini said...

παρακολουθω το μπλοκ αυτο εδω κ καιρο μα δε μιλω ποτε

τί να πει κανεις στο μεγαλειο της ψυχης μιας οικογένειας που ξέρει
μονο να κερδίζει τις μάχες?

σημερα θελω να πω

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΝΑ ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΕΡΟΙ Κ ΔΥΝΑΤΟΙ

Anonymous said...

Λοιπόν,
,κατανοητό και σεβαστό αυτό που περνάτε.Θέλω να πιστεύω οτι δεν το έχετε το blog για "άλλους λόγους",παρα μόνο επειδή νιώθετε την ανάγκη να εκφραστείτε.Είναι φυσικό αυτό,να νιώθετε αυτήν την ανάγκη ειδικά αν δεν έχετε αυτούς που θέλετε για να το μοιραστείτε.Κατανοητό οτι είστε "τρελαμένος",και με το δίκιο σας.Δεν θα ήθελα και δεν ξέρω αν θα άντεχα να είμαι στην θέση σας.Όμως,είναι λάθος η δημοσιοποίηση κάτι τόσο προσωπικού και με τόσες λεπτομέριες.Δεν αφορά κανέναν,και κανένας-όσο και αν λυπάται-δεν μπορεί να βιώσει την όλη ιστορία σας.Είμαστε άγνωστοι,"απ'έξω",όλα είναι λοιπόν εκ των πραγμάτων άκρως επιφανιακά.Και πολλοί άλλοι έχουν σοβαρότατα προβλήματα,αλλά κλείνονται στον εαυτό τους και στον εσωτερικό τους κύκλο.Έτσι πρέπει,οτι άλλο δεν έχει ουσία πραγματική,κάνει περισσότερη ζημειά παρα καλό.Δεν λέω να μην εκφραστείτε-γράψτε ββλίο,ποιήματα,οτι θέλετε.Αλλά όχι έτσι,σε στυλ καθημερινό ημερολόγιο β' διαλογής και με παράθεση σχολίων απο το "κοινό".Είναι σαν να βγαίνετε στην Τατιάνα.Αυτά..Ελπίζω όλα να πάνε καλά και μια μέρα να ξεχάσετε και αυτό το blog και όλο τον εφιάλτη.Λυπάμαι που δεν σας έγραψα όπως οι άλλοι,αλλά Σεβασμός είναι πάνω απ'όλα να λες την Αλήθεια σου στον άλλο,όποια και αν είναι αυτή,έτσι έχω μάθει.

martha said...

ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ.
ΟΙ ΖΩΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
"ημερολόγιο β' διαλογής".
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ.
ΤΟ ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΣΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ.
ΠΑΡΑΛΗΡΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ "ΑΝΩΝΥΜΟΥ"
ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ

Φωτεινή Κανάκη said...

Μπράβο!!!!!Καλή σας ημέρα!!!:)))

Anonymous said...

ΠΡΟΣ "ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ"
Είμαι ο ανώνυμος ξανά,που έγραψε αυτά που δεν σου άρεσαν.Είμαι ανώνυμος,αλλά ανώνυμη είσαι και εσύ απ'ότι βλέπω,ούτε "προφίλ" δεν έχεις,αν και είσαι μέλος του "social network"-εγώ δεν είμαι.Πριν γράψω,κοίταξα να βρώ e-mail ή ακόμα καλύτερο τηλέφωνο για να επικοινωνήσω προσωπικά με τους δημιουργούς του blog,αλλά δεν βρήκα τίποτα,οπότε αναγκαστικά είμαι ανώνυμος όσο όλοι.Εκτός αν για εσένα επωνυμία είναι να γράψω "γιάννης καλλιθέα" πχ.Εγώ τουλάχιστον σε ότι site είχα στο internet,είχα και e-mail,και mail και κινητό..Εντάξει?Τώρα,όσο για το οτι "αν δεν αντέχεις μην ξανάρθεις",μου θυμίζει κάτι δηλώσεις ροκ συγκροτημάτων του τύπου "αν δεν αντέχεις το κοπάνημα και τα 100 desibel και είσαι φλώρος,μην έρθεις στο live".Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει."Όλα είναι υποκειμενικά",μου λες..Ωραίο επιχείρημα..Και εγώ έγραψα την υποκειμενική μου άποψη λοιπόν.Αν δεν "χωράει",γιατί υπάρχουν τα σχόλια?Μόνο για τα "μπράβο"?Και μην ανησυχείς,δεν θα γίνω θαμώνας στο δράμα ενός παιδιού.Ας ανεβάσουν όσα video και φωτογραφίες του παιδιού (ή των άλλων παιδιών) θέλουν.Το ξέρουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό,οτι οι φωτογραφίες στο internet δεν είναι προσωπικό δεδομένο και πως ο καθένας μπορεί να τις πάρει και να τις χρησιμοποιήσει όπως και όπου γουστάρει?Ο κάθε ανώμαλος του κόσμου,ο κάθε διεστραμμένος?Αφού δεν δίνουν δεκάρα οι ίδιοι,ούτε καν οι κοινωνικοί λειτουργοί,εμένα δεν μου πέφτει λόγος.Αλλά δεν θα χειροκροτήσω κιόλας.Τέλος,είπα οτι σέβομαι το παιδί και το πρόβλημα το οποίο έχουν,όχι τους ίδιους σαν άτομα και την επιλογή τους για αυτό το blog.Για μένα εσύ είσαι απαράδεκτη,δες Βig Brother και άσε το παιδί στην ησυχία του,δεν είναι ούτε κλόουν,ούτε ηθοποιός,ούτε ζωγράφος για να περνάς εσύ την ώρα σου και να λες "μπράβο το καλό διαδικτυακό παιδάκι!" .Και δες καμιά ταινία αγωνίας αν θες να δείς πόσο "αντέχεις".Αυτά απο εμένα και τέλος.Δεν δίνω τρόπο προσωπικής επικοινωνίας,επειδή πραγματικά δεν θέλω επικοινωνία με κανέναν απο όσους έμμεσα ή άμεσα στηρίζουν τέτοια νοσηρά φαινόμενα,δεν υπάρχει κανένα σημείο επικοινωνίας,για ποιο πράγμα να συζητήσω ή να συγκρουστώ?Για τα αυτονόητα?Εδώ ή έχεις την δύναμη να σταματήσεις κάτι ή δεν την έχεις,και εγώ δεν την έχω.Ούτε blog-ιστικη καριέρα μπήκα να κάνω και να το παίξω κάποιος,ούτε έχω προσωπικό συμφέρον είχα να γράψω όσα έγραψα.
"no_name"

nautilus said...

καλημέρα σε όλους!

Μικρή παρέμβαση περί ανωνυμίας (για τα υπόλοιπα θα απαντήσω κάποια άλλη στιγμή): το email του ιστολογίου είχε κατά λάθος βγει από το προφίλ (προφανώς μετά από κάποια από τα "κατεβάσματα" που κάνει συχνά το blogspot). Είχα να κοιτάξω το προφίλ πολύ καιρό και ήμουν σίγουρος ότι το email ήταν εκεί. Το έβαλα πάλι και είναι διαθέσιμο προς χρήση. Ζητώ συγγνώμη για την παρεξήγηση.

Επίσης έχω να πω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα ανώνυμος. Πέρα από τους δεκάδες φίλους και συναδέλφους που γνωρίζουν ποιος είναι πίσω από αυτό το blog, υπάρχουν και δεκάδες άνθρωποι που επισκέπτονταν ή και συνεχίζουν να επισκέπτονται αυτό το blog οι οποίοι ξέρουν ποιος είμαι, με πολλούς έχουμε συναντηθεί από κοντά, ξέρουν πού εργάζομαι κ.λπ. Ασφαλώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχω τα πλήρη στοιχεία μου διαθέσιμα στο ιστολόγιο γιατί φυσικά δεν συνάδει με την φύση και το λόγο ύπαρξής του.

Δέσποινα Μαλέλη said...

Είμαι μία απο τις πολλές αναγνώστριες του blog σας αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν έστειλα κάποιο σχόλιο. Σήμερα όμως...
Μέσα απο το blog σας ενημερώθηκα, μπήκα στα link, ειδα, έμαθα. Με το πρώτο μου παιδί πέρασα πολλά όταν γεννήθηκε και είμαι αρκετά υποψιασμένη τώρα που θέλω να κάνω δεύτερο. Αυτά που έμαθα απο αυτό το blog μην αμφιβάλετε ότι θα με βοηθήσουν στη δεύτερη εγκυμοσύνη.
Ακόμη, νομίζω ότι όλοι εμείς που παρακολουθούμε τον αγώνα της Λυδίας γίναμε έστω λίγο καλύτεροι άνθρωποι. Και χωρίς να πω λεπτομέρειες στην οικογενεια μου αυτό το κάναμε με πράξεις. Μόνο καλοσύνη και αγάπη έχει να δώσει αυτή η προσπάθεια.
Νομίζω ότι ο κύριος /κυρία δεν αξίζει ούτε την απάντηση σας. Είναι κρίμα να χάνετε τον χρόνο σας σε αυτούς τους ανθρώπους που νομίζουν ότι η πρόσβαση στο internet τους έκανε θεούς και κριτές.
Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τη ζωή του άλλου όταν ειδικά δεν τη ζεις και ούτε την γνωρίζεις. Καλύτερα να κρίνουμε πρώτα τους ευτούς μας. Ελπίζω να μην σας επηρεάσει αυτό και να συνεχίσετε την καλή προσπάθεια.


PS Σκεφτείτε και ότι μπορεί απλά να ήθελε να μπει και να δημιουργήσει ψεύτικη ένταση στο blog για να περνάει την ώρα του.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος said...

Επαθα πλακα. Τι ειναι αυτο ρε παιδια? Τι γονεις ειστε εσεις? Τι δουλεια εχετε κανει με τα παιδια σας? Τι διαμαντια μεγαλωνετε?
Αχ, ποσο ζηλευω...

Anonymous said...

Οι άνθρωποι κατέβηκαν απ΄τα δέντρα και μπήκαν στις σπηλιές, εκεί γύρω απ΄τη φωτιά κοιτάχτηκαν,ζεστάθηκαν και ένοιωσαν. Αργότερα,μίλησαν είπαν ιστορίες, τις μοιράστηκαν.Κάποια στιγμή μοιράστηκαν τον πόνο και τη χαρά τους.Έτσι άφησαν το ζώο πίσω τους και έγιναν άνθρωποι.
Ακόμα μοιράζονται τον πόνο τους και τη χαρά τους και έτσι επηρεάζουν κι επηρεάζονται.Έτσι αλληλοεπιδράνε ο ένας στον άλλο και αποκτάνε έμμεσα οριμότητα και ενσυναίσθηση. Αυτά είναι υψηλές κοινωνικές δεξιότητες που ο σημερινός άνθρωπος αν δεν καταφέρει να τις αποκτήσει και να τις αναπτύξει καταλήγει στον ψυχίατρο.Η απομόνωση και η εσωστρέφεια στο όνομα της "αξιοπρέπειας"ήταν μια απέραντη υποκρισία. Σήμερα ρόλο στη ζωή μας πρέπει να έχει η αληθινή αξιοπρέπεια, η ανθρώπινη αλληλεγγύη και η χρήση των νέων τεχνολογιών για την,με οποιονδήποτε τρόπο,βοήθεια του ανθρώπου.Αυτό το blog έχει πετύχει να ενώσει μια εκατοντάδα άγνωστους ανθρώπους, με μια φωτεινή αγωνίτσα στην καρδιά τους για τη Λυδία,ένα φωτεινό παράδειγμα για να διάγουν με κουράγιο,αξιοπρέπεια και δύναμη τον βασανισμένο βίο τους και μια ελπίδα:Ο άνθρωπος με όλα όσα κατάφερε, θα το νικήσει κάποια στιγμή το θηρίο.Φιλιά σε όλους σας.

Anonymous said...

ωριμότητα

venia said...

Πραγματικά τελικά υπάρχει μεγάλη κακία στον κόσμο. Φίλε ανώνυμε, που αν είχες πραγματικά το θάρρος της γνώμης σου θα υπέγραφες αυτά που λες, θα πρέπει να είσαι πραγματικά ένας άνθρωπος δυστηχισμένος, μόνος και κενός αισθημάτων. Αυτός ο χώρος έχει φτιαχτεί από έναν πατέρα που βρίσκει μέσα από εδώ διέξοδο να εκφράσει τα συναισθήματα που νιώθει για αυτό που συμβαίνει στο παιδί του. Δεν είναι μέσο προβολής κανενός, είναι χώρος κατάθεσης ψυχής και αισθημάτων. Εγώ βλέπω έναν άνθρωπο με μεγαλείο ψυχής που θαυμάζω πως χειρίζεται μία κατάσταση που εγώ δεν ξέρω αν θα άντεχα. Δεν κανιβαλίζει κανέναν καιπόσο μάλλον το ίδιο του το παιδί. Χειρίζεται με πολύ μεγάλη προσοχή και αγάπη όλα όσα αφορούν το παιδί. Οι τακτικές της απομόνωσης και της απόκρυψης ανήκουν σε άλλους καιρούς που οι άνθρωποι έκρυβαν το τι συμβαίνει μέσα στο ίδιο τους το σπίτι από ντροπή και από το φόβο τι θα πουν οι γείτονες. Λίγος σεβασμός δεν θα έβλαπτε.
Φιλιά πολλά στο τιγράκι μας και μην ακούτε τι λέει ο κάθε άρρωστος νους κρυμένος πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας του.

nautilus said...

Σχετικά με τα δύο επικριτικά σχόλια του φίλου επισκέπτη της σελίδας ας αναφέρω συνοπτικά τα παρακάτω:

Δεν είστε υποχρεωμένος/η να διαβάσετε ολόκληρο το ιστολόγιο, γι'αυτό σας ενημερώνω ότι έχω απαντήσει σε αντίστοιχα μηνύματα στο παρελθόν και δεν έχω τον χρόνο και το κουράγιο να είμαι αναλυτικός, και σας ζητώ συγγνώμη γι αυτό.

Το ιστολόγιο υπάρχει λιγότερο ή περισσότερο ενεργό από το 2006. Εάν επιδίωκα κάτι "άλλο" μέσα από το ιστολόγιο ή θα το είχα πετύχει μέχρι τώρα και θα φαινόταν ή θα το είχα κλείσει απογοητευμένος.

Δεν είμαι επαγγελματίας της δημοσιότητας, των ΜΜΕ, του λόγου ή οτιδήποτε τέτοιο, δεν έβγαλα βιβλίο με τα post μου, δεν ζήτησα ποτέ τίποτε από τους επισκέπτες, δεν πούλησα τίποτε, δεν εκβίασα κανένα σχόλιο ή αντίδραση.

Δεν έχω γράψει ούτε γκρινιάξει ποτέ για τις ατελείωτες περιπέτειες και δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει με το σύστημα, τις δεκάδες επιτροπές του ΙΚΑ και άλλων ταμείων για δυο δεκάρες, τις ταπεινώσεις από κάθε μικροεξουσιούχο, τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που έχω δαπανήσει για το παιδί μου, κ.λπ, κ.λπ. Δεν ζήτησα ποτέ την παρέμβαση κανενός, αν και μου προσφέρθηκε.

Επειδή εργάζομαι (!) δεν έχει τύχει ποτέ (!!) να δω εκπομπή της Τατιάνας ή οποιασδήποτε άλλης κυρίας ή κυρίου και έτσι δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω απόλυτα αυτό το μέρος της κριτικής σας. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο έχω καλύτερα πράγματα να κάνω. Επίσης μπορώ να σας στείλω όλες τις επιστολές και τις απαντήσεις μου προς πολλές εκπομπές και έντυπα που μου ζήτησαν να εκθέσω στα μέσα τους την ιστορία μου και αρνήθηκα παντού.

Δεν βρίσκω κάποιον λόγο να πω σε οποιονήποτε άλλον πώς να αντιμετωπίσει τον πόνο και τις δυσκολίες του, δεν γράφω για να διδάξω κανέναν. Προφανώς λοιπόν μπορώ να ζήσω και εγώ το πρόβλημά μου και τον πόνο μου όπως επιθυμώ. Κάθομαι έξω από το σπίτι μου και μονολογώ ή συζητώ με τους περαστικούς, δεν πήγα έξω από το σπίτι κανενός για να βογκήξω. Επίσης δεν κάθομαι με σεμνοτυφία να απαντάω σε κάθε θετικό σχόλιο. Παίρνω την θετική διάθεση και τα λίγα λεπτά σκέψης που κάποιοι άνθρωποι αφιέρωσαν στην Λυδία και τα κάνω λίγη παραπάνω δύναμη.

Τα σχετικά με την δημοσιοποίηση, τους διεστραμένους κ.λπ. τα έχω ταλαιπωρήσει στο μυαλό μου επί μακρόν και με διάφορες συμβουλές. Όλοι όσοι με έχουν "διαφωτίσει" για τους κινδύνους της δημοσιοποίησης στο ιστολόγιο είναι είτε δικηγόροι είτε δημοσιογράφοι.... Πάντως η ύπαρξη του ιστολογίου είναι γνωστή και σε επίσημες αρχές και επαγγελματίες του χώρου της κοινωνικής εργασίας και παρά τις διάφορες ενστάσεις για διάφορα θέματα, δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα ηθικής ή νομικής τάξης.

Να επαναλάβω ότι το ιστολόγιο αυτό είναι πρωτίστως φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο που πολεμά με γενναιότητα και παραδειγματική δύναμη έναν δύσκολο και επίμονο εχθρό. Φυσικά μπορεί ο γράφων να έχει κάποιες φορές ξεφύγει ή να μην έχει σταθεί στο ύψος αυτού του σκοπού, αλλά άνθρωποι είμαστε....

Λένια μου, λυπάμαι που όλα αυτά γράφτηκαν κάτω από το post με τις ζωγραφιές σου, και επειδή ξέρω ότι τα διαβάζεις και ίσως να μην τα καταλαβαίνεις όλα, μην ανησυχείς, σύντομα θα τα καταλάβεις πλήρως και θα μπορέσεις να κρίνεις μόνη σου. Μεγαλώνεις τόσο γρήγορα...

nautilus said...

ουπς! δεν ήταν και τόσο συνοπτική αυτή η απάντηση!

Μαμά Ειρήνη said...

Ναι Λένια μας, μη δίνεις σημασία σε όλα αυτά τα παράξενα, τυχαία γράφηκαν κάτω από το ποστ με τις ζωγραφιές σου... Θα μπορούσαν να έχουν γραφεί κάτω από οποιοδήποτε άλλη ανάρτηση. Ελπίζουμε να μη πτοήθηκες επειδή από ότι κατάλαβες πολλοί εδώ μέσα εκτιμούν την τέχνη! 'Αντε έλα για καφέ στη Θεσσαλονίκη (και επειδή είσαι και μικρούλα εσύ θα πιείς ζεστή σοκολάτα).

Anonymous said...

Ναυτίλε μου,είσαι καλά που θα απολογείσαι κιόλας στον κάθε τυχάρπαστο?

Anonymous said...

ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΣ,
,είμαι ο "ανώνυμος" και θα σας απαντήσω σε αυτά που γράφετε,γιατί δείχνετε οτι διαθέτετε ένα επίπεδο.Οι απόψεις του φανατισμένου όχλου/"κοινού" δεν με απασχολούν ούτε με "στεναχωρούν".Είναι απλά "οπαδοί",απο αυτούς που πάνω στον ακραίο όψιμο συναισθηματισμό τους θα κρέμούσαν-αν μπορούσαν-όποιον έκριναν οτι είναι φίλος άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας απο την δική τους.Απο αυτούς που καίνε τα βιβλία που δεν τους αρέσουν χωρίς καν να έχουν διαβάσει μια σελίδα.Εσείς ίσως καταλάβατε οτι δεν είμαι "εχθρός".Συνεχίζω..
Ξεκαθάρισα ήδη απο το πρώτο σχόλιο μου οτι δεν πιστεύω οτι το φτιάξατε το blog για κερδοσκοπικούς λόγους.Δεν σας κατηγόρησα ποτέ για κάτι τέτοιο.Ούτε έμπορο σας είπα,ούτε τίποτα σχετικό.Επίσης,είναι πολύ φυσικό να έχετε και οικονομικά προβλήματα με όλη αυτή την κατάσταση,και θα αποδεχόμουν απόλυτα ένα blog που μιλούσε για όλα αυτά,για τα οποία δεν ευθύνεστε φυσικά εσείς αλλά η πολιτεία.Ούτε είναι ντροπή να αντιμετωπίζει κάποιος οικονομικά προβλήματα(ειδικά σε μια τέτοια κατάσταση),ούτε είναι κακό να δημοσιεύει και να καυτηριάζει το κράτος που του τα δημιουργεί.Ναί,γράψτε για την γραφειοκρατία και για τα ταμεία και εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα βγεί μαζί σας ακόμα και στον δρόμο.Γιατί δεν είστε ο μόνος που τα έχει αντιμετωπίσει αυτά,γιατί είναι χιλιάδες οι αγανακτισμένοι.Άλλο όμως αυτά,άλλο το blog αυτό..
Σας τιμάει η άρνηση σας να συμμετέχετε στα κερδοσκοπικά ψυχοσφαγεία
ανθρώπινου πόνου των ΜΜΕ.
Δεν έγραψα οτι είστε παράνομος.Έγραψα οτι κάτι δεν ΘΑ έπρεπε να επιτρέπεται,όχι πως στο σήμερα είναι παράνομο.Για το θέμα των φωτογραφιών,ισχύουν αυτά που σας είπαν.Οι φωτογραφίες και τα video (και πιθανότατα όλα που υπάρχουν εδώ) δεν είναι προσωπικά δεδομένα.Αν πχ τα δημοσιεύσει η Εspresso ή η οποιαδήποτε ανα τον κόσμο κίτρινη φυλλάδα,δεν μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα νομικά.'Εχουν κάθε δικαίωμα.Όπως και ο καθένας απο το σινάφι τους.
Όσο για το ηθικό μέρος..Αν πάω σε ένα πάρκο και φωτογραφίσω τα παιδιά και πώ στον πατέρα ή στην μητέρα οτι σκοπεύω να τα βγάλω στο διαδίκτυο,μάλλον φαντάζεστε το τι θα ακολουθήσει.Εσείς με ποιό δικαίωμα κάνετε κάτι τέτοιο?Επειδή έχετε την δύναμη,την κάλυψη του νόμου?Τα παιδιά δεν έχουν ακόμα ανεπτυγμένη προσωπικότητα,δεν είναι ενήλικοι,δεν μπορούν να αναλύσουν σε βάθος αυτό που γίνεται.Στα 18,για χιλιάδες λόγους,μπορεί να θεωρήσουν λάθος ή απερίγραπτο αυτό το blog.Αφήστε τα να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους,και μετά γυρίστε μαζί τους και ταινία στο hollywοod αν επιθυμείτε.Το γράφετε και στην τελευταία σας παράγραφο αυτό,οτι "όταν μεγαλώσουν θα κρίνουν".Είναι ηθικό τώρα που δεν έχουν ακόμα μεγαλώσει να κρίνετε εσείς οτι τα εν οίκω είναι και εν δήμω?
Αν βγάλετε βιβλίο (οχι με posts..) για να εκφραστείτε,ίσως να το αγοράσω.Θα ήθελα να κλείσει- ή να αλλάξει ριζικά-το blog για λόγους ("προσωπικής",αν το θέλετε) ηθικής,για λόγους αισθητικής,για λόγους επικινδυνότητας,γιατί το θεωρώ ανούσιο και οτι σας κάνει μεγαλύτερη ζημέιά παρά "καλό".Φυσικά,εσείς αποφασίζετε.
Δημόσια δεν ξαναγράφω.Αν υπάρξει λόγος,θα σας απαντήσω στο προσωπικό e-mail σας.Δημοσιογράφος δεν είμαι,αντιθέτως είμαι υποστηρικτής του γνωστού συνθήματος "αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι".
Όσο για τον αδίστακτο ψυχοφάγο όχλο των κανιβάλων,είμαι άνδρας 29 ετών και γράφω τόσο ανώνυμα όσο όλοι εδώ.Μάθετε πρώτα την έννοια της ανωνυμίας και της επωνυμίας,και μετά κάνετε και.."ψυχογραφήματα",και "κριτικές τέχνης",και "δικηγορίες" και οτι άλλο θέλετε.
"no_name"

ΞΩΤΙΚΑΚΙ said...

ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ -ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ- ,Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ -ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ- ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ "ΝΟ_ΝΑΜΕ" .. Κ ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ; ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ Κ ΕΣΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ!!
ΠΑΡΑΛΟΓΟ; .. !!

ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΕΝΙΑ..

martha said...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΕΝΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΕΣΕΝΑ.ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΝΑΥΤΙΛΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ

Anonymous said...

Φίλε ΅ανώνυμε΅χαίρομαι ιδιαίτερα για το επίπεδο γραφής σου και στο λέω ειλικρινά. Δείχνει μια στάση ζωής που εκλείπει. Συμφωνώ κι εγώ ότι με το να γράψεις ΅Γιάννης Καλλιθέα΅δεν αναιρεί την ανωνυμία. Όμως διάβασα ότι είσαι 29 χρονών. Εγώ αισίως έφτασα τα 42. Το μόνο που έχω να σου πω είναι να μην είσαι απόλυτος στις κρίσεις σου σχετικά με τα κίνητρα των ενεργειών. Γιατί παρατηρώ ότι κι εσύ πέφτεις στην παγίδα της εύκολης συνθηματολογίας αφού αναφέρεις ότι δέχεσαι ως θέσφατο την ρήση ΅αλήτες'ρουφιάνοι'δημοσιογράφοι΅. Και μη νομίσεις πως είμαι δημοσιογράφος. Μιλάς για δημοσιοποίησεις και σχόλια. Φαντάσου όμως τι δυνατότητες προσφέρει η ύπαρξη σχολίων. Φαντάστηκες ποτέ ότι μπορούν να δουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ειδικοί και να προτείνουν βρε αδερφέ κάποιες λύσεις ή προοπτικές στις οπίες δεν πήγαινε το μυαλό; Είναι λίγο αν βρεθεί σχόλιο ανθρώπου ο οποίος περνάει περίπου τα ίδια; Δεν αποτελεί ένα στήριγμα; Συμφωνώ εν πολλοίς με τον πυρήνα της σκέψης σου αλλά ίσως θα πρεπε να βάλεις λίγο νερτο στο κρασί σου.

Φιλικά, έτερος ανώνυμος.

sadwolf13 said...

Καιρο ειχα να γραψω και θα γραψω για λαθος λογο .
"Φιλε" "No Name" η λογικη σου αν και καλα δομημενη εχει περισσοτερες τρυπες απο το ελβετικο τυρι . Μερικα παραδειγματα :
Αν πας σε ενα παρκο και βγαλεις φωτογραφιες απο ενα παιδι και πεις στους γονεις του οτι θα το βγαλεις στο διαδικτυο δεν ειναι το ιδιο με το να βαλεις στο blog σου μια φωτογραφια του δικου σου παιδιου .
Κατηγορεις εδω μεσα οσους γραφουμε και στεκομαστε συναισθηματικα διπλα σε μια δοκιμαζομενη οικογενεια , οτι ειμαστε λιγο πολυ χουλιγκανια ετοιμα να καψουμε τα βιβλια που δεν ειναι συμφωνα με την αποψη μας την στιγμη που εσυ ο ιδιος εκφραζεις την στιβαρη πεποιθηση οτι τετοια blog επρεπε να απαγορευονται .
Υποστηριζεις οτι αυτο το blog θα επρεπε να γραφτει μονο απο το ιδιο το παιδι αφου ωριμασει και κλεισει τα 18 , και οτι θα επρεπε να το αφησουμε να αποφασισει το ιδιο . Ελπιζω οτι πιστος στα κυρηγματα σου ΔΕΝ θα βαφτισεις το παιδι σου αλλα θα το αφησεις να επιλεξει μονο του την θρησκεια του . Επισης δεν θα του επιβαλλεις εσυ τι θα φαει , σε ποιο σχολειο θα παει , πως θα μιλαει , τι ρουχα θα φοραει κτλπ .
Ισως να εχουμε να κανουμε με εναν νεο Θεωρητικο της αναρχιας την οποια λατρευω σαν θεωρια αλλα στο δικο μου παιδι δεν μπορω να εφαρμοσω γιατι καλως ή κακως εγω κρινω με ποιο τροπο θα το μεγαλωσω . Και φυσικα τι αρχες και αξιες θα του δωσω . Μπορει οντως αυριο το παιδι μου να με κρινει λαθος και να με βρισει αλλα το μεγαλωσα οπως εγω θεωρησα σωστο .
Μετα το να μην σε ενοχλει ενα βιβλιο αλλα να σε ενοχλει ενα μπλογκ ειναι περιεργο ;; παραλογο ;;
Και φυσικα πιστευω οτι θα εισαι καθετα αρνητικος σε ιστοτοπους κοινωνικης δικτυωσης οπως το Facebook και το Twitter .Ή μηπως το διαδικτυο ειναι καλο μεν για πορνο , καμακι και χαζομαρα , αντε και λιγο πολιτικοαθλητικη βλακεια αλλα οχι για πραγματικη κοινωνικη αλληλεγγυη .
Μου θυμιζεις μια θεια που δεν ηθελε να βγουν "τα απλυτα στη φορα " γιατι η "κουτσομπολα κυρα Νιτσα" θα μας κανει ρεζιλι . Τελικα οταν ο θειος εκατσε 13 μηνες στο κρεββατι μετα απο το εγκεφαλικο ολη η γειτονια ηταν διπλα της με πρωτη τη Νιτσα .
Μια συμβουλη φιλικη αδερφε : ανοιξου στους ανθρωπους και δωστους μια ευκαιρια . Αν το κανεις θα φας 100 σφαλιαρες αλλα θα βρεις και 2-3 διαμαντια . Ειδαλλως μπες σε ενα μοναστηρι για να προφυλαχτεις απο τον κοσμο . Απλα οταν ανοιχτεις μην το κανεις , ουτε για τα λεφτα ουτε για την δοξα ουτε για την ματαιοδοξια . Καντο γιατι εχεις να μοιραστεις κατι με τον κοσμο . Ειτε αυτο ειναι χαρα ειτε αυτο ειναι πονος . Μια παλια παροιμια λεει οτι μοιρασμενη χαρα ειναι διπλη χαρα και μοιρασμενη λυπη ειναι μιση λυπη .
Να εισαι καλα και καλωσορισες στην παρεα μας .

Υ.Γ.
Και εγω οπως και αρκετοι αλλοι εδω μεσα ειμαστε καρκινοαπαθεις και δεν φοβομαστε ουτε ντρεπομαστε να το πουμε . Κιαυτο γιατι ξερουμε πως οτι ζησαμε ζουμε και θα ζουμε δεν ειναι ντροπη , δεν ειναι αμαρτια και δεν θα μας κανει κατι αλλο απο αυτο που ειμαστε . Περιγραφοντας ομως την εμπειρια μας απο αυτον τον πολεμο ισως δωσουμε ενα μικρο κρατημα ή πατημα σε καποιον αλλο εκει εξω που τωρα νοιωθει καταραμενος και αποκληρος .

Anonymous said...

Λένια μου .... όμορφες ζωγραφιές! Τι όμορφο να εκφράζεις συναισθήματα με μια τόση δα μικρή κιμωλία...
Τι όμορφο να το μοιράζεσαι μαζί μας ... και μεις τόσο μακρυά σας να μπορούμε να λέμε ένα Δόξα συ Κύριε για κάθε καλό και ένα Κύριε ελέησον για κάθε δυσκολία...Τόσο βαθιά συναισθήματα, τόση γλύκα στην καρδιά, τόση ομορφιά... να' σαι γερή και καλότυχη και ΔΥΝΑΤΗ σε όσα δύσκολα έχεις να παλαίψεις...
Άνθρώπους γύρω μας περίεργους και διαφορετικούς θα συναντήσεις πολλούς... κρατά κοντά σου μόνο ότι αγαπάς... ο καθένας έχει δικαίωμα να σκέφτεται όπως θέλει και μακάρι να είναι ευτυχισμένος...
Συνέχισε να ζωγραφίζεις, να επικοινωνείς, να εκφράζεσαι...

magsoulini said...

Πιθανά ως τα 29 σου ανώνυμε τα πραγματικά προβλήματα της ζωής τα γνωρίζεις ως προβλήματα των άλλων που η δημοσιοποίησή τους σου χαλάει τη διάθεση και πρέπει να κλειστούν στον εσωτερικό τους κύκλο. Εγώ στα 29 μου έμενα τις νύχτες στο παίδων με ένα παιδί με λευχαιμία (όχι δικό μου)και σου προτείνω να πας σε ένα ογκολογικό παιδιατρικό για δύο ώρες και μετά θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνεις ότι ένα παιδί παραμένει στη ζωή και τη χαίρεται και πόσο ανούσιο είναι να ξαναδιαβάζεις καταγγελίες για ΙΚΑ, γραφειοκρατία κτλ. Στο συγκεκριμένο blog οι φωτογραφίες και τα βίντεο δείχνουν παιδιά που χορεύουν, γελάνε,ζωγραφίζουν υπέροχα...και χαίρονται τη ζωή. Όσο για την ηθική δεν ορίζεται στα πάρκα, ούτε καταργείται από το διαδίκτυο. Οι ελευθερίες και τα διακιώματα των ανθρώπων στη ζωή δεν αποκτούνται με πιστοποιητικό υγείας κι αν δε το χεις κλείνεσαι στον εσωτερικό σου κύκλο.

venia said...

Πραγματικά νομίζω ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, δώσαμε στο θέμα του κυρίου αυτού περισσότερη σημασία από ότι έπρεπε και χάσαμε το πραγματικό νόημα αυτού του blog. Έδω είναι ένας χώρος που υμνεί την ζωή και ξορκίζει το κακό και τον θάνατο. Εγώ προσωπικά που το ανακάλυψα τυχαία, πήρα πραγματικά μαθήματα ζωής, ανακάλυψα μία σκληρή πραγματικότητα που οι περισσότεροι από εμάς την ανακαλύπτουν μόνο όταν ο καρκίνος τους χτυπήσει την πόρτα. Ας μείνουμε λοιπόν σε αυτό στη χαρούμενη πλευρά του θέματος αλλά και στην δυσάρεστη, εξάλλου έτσι είναι η ζωή μιά κλαίει μία γελάει. Ας μην τον πυροβολούμε, εξάλλου δημοκρατία έχουμε και ο καθένας λέει την γνώμη του.
Γλυκιά μας Λένα εσύ μην ακούς τίποτα από όλα αυτά, συνέχισε να είσαι αυτό το γλυκό ταλαντούχο παιδί.
Φιλιά σε όλους

Anonymous said...

ως μια ακομη ανωνυμη που σας παρακαλουθει καιρο θα ηθελα, χωρις να πω την αποψη μου επι του θεματος που προεκυψε, να σημειωσω οτι η συζητηση σε γενικες γραμμες ηταν εξαιρετικα εποικοδομητικη. και νομιζω οτι και ο ιδιος ο ναυτιλος θα εκτιμησε το οτι το blog αυτο 'στεγασε' την παραθεση διαφορων αποψεων με δημοκρατικο τροπο, ψυχραιμο λογο και ειλικιρινη αισθηματα. στους καιρους που ζουμε ειναι εξαιρετικα σημαντικα ολα τα παραπανω. μονο αυτο. ευχαριστω. καλη σας μερα!

Anonymous said...

Ως ανώνυμη κι εγώ, παρακολουθώ καιρό to blog με ανάλογα συναισθήματα και ευχές και προσευχές. Βρίσκω επικοιδομητική την συζήτηση και βρίσκω ότι οι απόψεις που εκφράσθηκαν δεν θίγουν κανέναν. Ισως λίγο αν οι χαρακτηρισμοί εκλείψουν θα ήταν καλύτερα. Πάντως το θέμα των προσωπικών δεδομένων/φωτογραφιών/ανωνυμίας στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ είναι τεράστιο και τώρα ...ανοίγει (βλ πχ facebook).

Anonymous said...

Εχω καρκίνο εδώ και πέντε χρόνια. Με συγκινεί η μάχη που δίνει η Λυδία, γιατί λέω μέσα μου πως αν μπορεί να είναι «τιγρία» η πρώην τετράχρονη (όταν γνώρισα το μπλογκ) και νυν (τι θαύμα!) εξάχρονη, μπορώ κι εγώ. Μου κάνει καλό, με βοηθάει, με στηρίζει το κάθε κείνενο του πατέρα ή της μητέρας της. Είμαι επώνυμη- και δημοσιογράφος- αλλά εδώ μέσα γράφω πάντοτε ανώνυμα σεβόμενη την σεμνότητα των ανθρώπων του ιστολογίου. Στόχος μου δεν είναι να οδηγήσω στο δικό μου μπλογκ, που έχει εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο, αλλά να ψιθυρίσω την ευχή μου. Επίσης, δεν έχω γράψει ποτέ στην εφημερίδα μου για το ιστολόγιο της Λυδίας, γιατί ξέρω ότι ο Ναυτίλος δεν θέλει. Το σέβομαι. Θα πρότεινα να σεβόμαστε όλοι τους οικοδεσπότες και τον πόνο της ψυχής τους. Να σεβόμαστε και το γεγονός ότι κάποιοι παίρνουμε δύναμη από όσα διαβάζουμε, για μια μάχη ζωής.

Δεν θα έγραφα. Αλλά, εκείνη η υπόγεια απειλή ως προς την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και τις Αρχές του κράτους, με ανατριχιάζει.

Anonymous said...

Λένια οι ζωγραφιές σου είναι πολύ όμορφες, καταπληκτικές!Αν γίνεις κάποτε καλλιτέχνης-ζωγράφος ή κάτι παρεμφερές, θα είμαστε περίφανοι που είδαμε τόσο νωρίς, κάτι τόσο όμορφο ,δικόσου! Γιατί η μαμά σου κι ο μπαμπάς σου, είναι πολύ περίφανοι από τώρα που βλέπουν τις ζωγραφιές σου. Μπράβο!

Anonymous said...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟ:
1)ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ,για "υπόγειες απειλές για δημοσιοποίηση στις αρχές ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ",ψάξε στο σινάφι σου που συναναστρέφεσαι 10 ώρες την μέρα και στα αφεντικά που σε ταίζουν.Εκτός ΑΝ ΕΣΥ σκοπεύεις να κάνεις κάτι τέτοιο,και βρήκες πάτημα για να προετοιμάσεις το κλίμα για αυτό που ετοιμάζεις.Αλλού αυτά που ξέρεις.
2)Ναί,χούλιγκανς και λούμπεν και ψυχασθενείς είναι όσοι φανατίζονται τόσο απο ένα blog που "επιχειρηματολογούν" με- εντελώς άσχετους με το θέμα-χαρακτηρισμούς τύπου "είσαι τυχάρπαστος","είσαι απαράδεκτος","παραληρώ!" κλπ..Απο την στιγμή που ούτε ο ίδιος ο δημιουργός του blog δεν παρεξηγήθηκε,ούτε ένιωσε πιστεύω οτι απολογείται(μια κριτική στο blog έκανα,δεν τον υποχρέωσα να απαντήσει σε κάτι,ούτε καν τον ρώτησα κάτι).Φαντάζομαι την "επιχειρηματολογία" τους σε ενα σούπερ-μάρκετ,αν νόμιζαν οτι κάποιος τους πήρε την σειρά.Οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί απευθύνονται σε αυτούς και μόνο.
Απο εκεί και πέρα,καθένας τις απόψεις του...
"no_name"

maria said...

lenia! an diavazeis kopela mou, bravo sou. Eimai grafistas, evgala tin sxoli Vakalo prin xronia, ki exw 5 gnwseis parapanw sto thema tis zwgrafikis... den tha sou pw ti sinesthima mou evgales, einai proswpiko kai den antiproswpevei ton kalitexni (esena!) tha sou pw mono oti ekplixtika me to gegonos oti mou evgales fovero sinesthima me 5 grammes. San monokondilia ti texniki sou! ... bravo Lenia. Min to afiseis afto to talentaki nai? sinexise to, tha sou dwsei pollaaaaaaa pragmata!
se filw kardia mou!
Ki egw mama.

PS. Kala re palikaria! mail den exei o xristianos? peite tou afta pou exete na peite, anoixte themata, analiste ta...
Posi mizeria pia?? den mporei kan o anthrwpos na fwnaxei dinata poso kamarwnei ta pedia tou? ...ela panagia mou...
poso xairomai telika pou efiga ap tin ellada prin 14 xronia kai petaxa apo panw mou afto to... douleia den eixe o diaolos! aman!

Anonymous said...

Οταν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν στην Αθήνα, ως κατακτητής πλέον, συνάντησε τον φιλόσοφο Διογένη. Χωρίς να τον ξέρει, και χωρίς να το καταλάβει, στάθηκε μπροστά από το πιθάρι στο οποίο εκείνος ήταν ξαπλωμένος. Τότε ο Διογένης του είπε: Αλέξανδρε, μη μου στερείς εκείνο που δεν μπορείς να μου δώσεις, και του έδειξε τον ήλιο- τον οποίο ο Αλέξανδρος του έκρυβε.
No name μη μας στερείς εκείνο που δεν μπορείς να μας δώσεις: δύναμη

Anonymous said...

Αγαπητέ No name αρχές έχεις, φαίνεται από το σχόλιό σου.Παιδί δεν έχεις, κι αυτό φαίνεται από τις απόψεις σου. Όταν θα αποκτήσεις θα'θελα να σε ξαναδιαβάσω.

Anonymous said...

ο καρκινος ειναι πολυ ατιμος εχθρος κ το καταλαβαινεις αυτο μολις σου χτυπησει την πορτα. μονο τοτε! εξω απο το χορο, πολλα τραγουδια λεγονται. εγω ειμαι καινουρια στην παρεα κ μαθαινω τα πρωτα βηματα. η αναγκη να μιλησεις σε εναν αγνωστο, γιατι θα σκασεις κ γιατι δεν μπορει να αντεξει το μυαλο σου ολα αυτα που συμβαινουν, δημιουργουν ενα blog. Ενα ιδιαιτερο blog για τους μαχητες της ζωης

Anonymous said...

Αν δεν εμφανίζονταν και μικροί άνθρωποι που και που, δε θα καταλαβαίναμε το μέγεθος των πραγματικά μεγάλων ανθρώπων όπως οι ιδιοκτήτες αυτού του ιστολογίου. Όλα έχουν τη χρησιμότητά τους τελικά. Αρκετά όμως ασχοληθήκαμε φιλοξενούμενοι σε topic μιας υπέροχης ανελισσόμενης ζωγράφου.

Anonymous said...

Η Λυδία χορεύει, η Λένια ζωγραφίζει και ο μπαμπάς μου που έχει λίγα ακόμα να δει (καρκινοπαθής τελικού σταδίου) τις βλέπει και χαμογελά...Αχ ανώνυμε, τα δικά μας προβλήματα είναι τόσο μα τόσο μακριά απο αυτά που εσένα απασχολούν.Πόσο σε ζηλεύω...

Anonymous said...

Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο no name. Το ότι κάποιος έχει αντίθετη άποψη με τον τρόπο προβολής μιας τόσο σοβαρής και λεπτής κατάστασης δεν τον κάνει απαραίτητα εχθρό, άποπνο, διεστραμμένο κλπ.
Το αποκορύφωμα είναι που πέσατε όλοι πάνω του να τον φάτε με ύβρεις και προσβολές και με το επιχείρημα ότι δεν είναι γονιός λες και ο γονιός έχει δικαίωμα να "εκθέτει" δημόσια το παιδί του λες κι είναι επιτάφιος, επειδή το γέννησε. Για εσάς δε που είστε γονείς και εκφραστήκατε τόσο χυδαία δεν έχω λόγια...
Επίσης αυτό που παρατηρώ είναι ότι εδώ μέσα τα πράγματα είναι τόσο δημοκρατικά που μόλις κάποιος τολμήσει να έχει διαφορετική γνώμη κατακεραυνώνεται και δυστυχώς όχι από τον ίδιο τον blogger αλλά από τους σχολιαστές (να θυμίσω "γονείς" στην ιδιότητα!).
Το επιχείρημα "αν δεν σ αρέσει μην μπαίνεις" είναι πολύ κλισέ και εντελώς άτοπο διότι αν δεν μπεις δεν μπορείς να έχεις και άποψη. Καλή ώρα όπως εσείς που για να γλείψετε, παρηγορήσετε, παραστήσετε τους συμπονετικούς ανθρώπους του πληκτρολογίου μπήκατε πρώτα εδώ.
Αν η είσοδος επιτρέπεται αυστηρά σε όσους συμφωνούν με το θέαμα, θα είχε αναρτηθεί από τον Ναυτίλο ο οποίος θέτει και τους κανόνες.
Εσείς βάλτε κανόνες στα δικά σας blogs και κρατήστε τους χαρακτηρισμούς για τους εαυτούς σας.
Αυτά απο μένα και μακάρι το κοριτσάκι να γίνει καλά, το ίδιο εύχομαι και για ορισμένους φιλάνθρωπους σχολιαστές με δημοκρατικά αισθήματα.

Emie

venia said...

Αγαπητή Emmie,
Διαβάζοντας το σχόλιο σου, αναρωτιέμαι αν οι χαρακτηρισμοί και οι φράσεις που χρησιμοποιείς για "όλους εμάς" σε κάνουν διαφορετική από εμάς? Για σκέψου το λίγο γιατί εδώ βλέπω το δάσκαλε που δίδασκες και λόγω δεν εκράτεις....

nautilus said...

καλημέρα σε όλους!

Όπως έχει γίνει φανερό και από παλιότερες περιπτώσεις, ως κύριος δημιουργός του ιστολογίου αυτού ποτέ δεν προσβλήθηκα από κανένα σχόλιο, δεν διέγραψα κανένα σχόλιο, δεν χαρακτήρισα κανέναν, δεν χρειάστηκε να απολογηθώ - μόνο να εξηγήσω για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι άνθρωποι που διαβάζουν το ιστολόγιο αυτό, έχουν κρίση και άποψη για ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα, όπως είναι αυτό της δημοσιοποίησης προσωπικών θεμάτων και δεδομένων, της ιδιωτικότητας και του δημοσίου χώρου, της λειτουργίας τελικά του σχετικά καινούριου αυτού μέσου. Τουλάχιστον αυτό το "ημερολόγιο β' διαλογής" διορθώνεται κάπως από τους καλούς επισκέπτες και αναγνώστες του. Για τα παραπάνω θέματα λοιπόν έχω άποψη (λόγω εργασίας, είμαι από το 1994 μόνιμος κάτοικος διαδικτύου - "ψηφιακός μετανάστης" ...) αλλά δεν πρόκειται να το αναλύσω το θέμα σε αυτό το χώρο. Υπάρχουν άλλοι καταλληλότεροι δημόσιοι χώροι διαλόγου για το θέμα, όπου ανταλλάσσονται απόψεις από ειδικότερους και με συστηματικότερο τρόπο. Όπως ενδιαφέρεται, μπορεί να τους αναζητήσει.

Το ιστολόγιο αυτό εξελλίσσεται, αλλά προς το παρόν θα συνεχίσει να πιστεύει ότι η ιδιωτικότητα στην ακραία αστική της μορφή καταλήγει σε ιδιωτεία, σε αποχαύνωση, σε κοπάδι σκόρπιο που το αποδεκατίζουν οι λύκοι. Επίσης έχω την πεποίθηση ότι δεν έχω πουλήσει την αξιοπρέπεια τη δική μου και των παιδιών μου, μιας και μόνο αυτό το περιουσιακό στοιχείο έχω ("μου αρκεί αυτό το μικρό κομμάτι ουρανού", όπως λέει ένα τραγούδι). Τα παιδιά είναι άνθρωποι όπως όλοι μας, υπό προστασία βεβαίως αλλά όχι "προστατευόμενο είδος". Ένα παιδί μπορεί να είναι ήρωας, μπορεί να είναι διάνοια, μπορεί να εκτελέσει πράξεις θετικές και αρνητικές. Ένα παιδί εκφράζεται και επικοινωνεί και επιθυμεί και επιδιώκει και αρνείται και αντιστέκεται. Τα παιδιά μας ζούνε μαζί μας γιατί ανήκουν στην ίδια κοινωνία με εμάς, εκτίθενται στους ίδιους κινδύνους και έχουν τα ίδια δικαιώματα. Αφήνουμε τα παιδιά μας με τα πρόσωπά τους και την ταυτότητά τους να πηγαίνουν στο σχολείο, στη αγορά, να διασκεδάζουν και να ψυχαγωγούνται και να παίζουν στην γειτονιά, με φόβο βέβαια, αλλά όχι με αποκλεισμό. Οι διεστραμμένοι έχουν πάντα τον τρόπο να δράσουν και συνήθως είναι στον κύκλο των στενών γνωστών των παιδιών και όχι κάπου αλλού. ΟΚ, κάποια εφημερίδα ή ιστοσελίδα μπορεί να χρησιμοποιήσει εικόνες και λόγια από το ιστολόγιο αυτό, όπως νομίζει. Και εγώ τώρα θα κάτσω να σκάσω! Αυτοί που θα το κάνουν αυτό είναι σε άλλο μήκος κύματος, δεν με ενδιαφέρουν καθόλου και δεν μπορούν να με αγγίξουν ουσιαστικά. Γιατί το ΜΟΝΟ για το οποίο μιλάω, θα το πω για πολλοστή φορά, είναι ένας άνθρωπος του οποίου τον αγώνα θαυμάζω και ο οποίος με έχει σημαδέψει και με σημαδεύει καθημερινά. Δεν μιλάω για τίποτε άλλο! Δεν ζητάω κάτι, δεν ελπίζω κάτι, δεν πουλάω "μούρη", δεν μιλάω για δημόσια πρόσωπα και καταστάσεις, δεν είμαι junkie της κλειδαρότρυπας από την μέσα μεριά, δεν το παίζω προστάτης, δεν μιλάω (τουλάχιστον όχι συχνά) για τα άλλα παιδιά με καρκίνο ή με άλλες σοβαρέ νόσους. Θα μπορούσε η Λυδία και εγώ να μην υπάρχουμε και αυτό όλο να ήταν το δημιούργημα ενός τρίτου νου! Δεν μπορεί κανείς να κατατάξει αυτό το είδος επικοινωνίας σε μια παλιά κατηγορία γιατί δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Προτείνω απλά να ξεμπλέξουμε το μυαλό μας λίγο από τα πλοκάμια της ανθρωποφαγικής καθημερινότητάς μας, πράγμα το οποίο η επαφή με τον πόνο και τον θάνατο μπορεί να το επιτύχει. Ίσως όταν το έχω ξεπεράσει αυτό το επίπεδο, όταν ξαναπατήσω στη γη, να κατανοήσω καλύτερα την κριτική που στάθηκε αφορμή για την συζήτηση αυτή.

Γλυκό χαμόγελο σε όλους!

Δέσποινα Μαλέλη said...

Κλείνοντας (ελπίζω...) αυτή τη συζήτηση το μόνο που νομίζω ότι θα πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η Λυδία όταν φτάσει στα 18 της (όπως λέει ο no name) θα διαβάσει αυτό το blog και θα κρίνει μόνη της...

Nena said...

Καλημέρα, τελειώνει ο μήνας, κάτι καινούργιο απ τα καλά σας νέα; Σας σκέπτομαι.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ said...

Με πλήρη επίγνωση των λόγων μου, έχω να πω, πως σε αυτό το blog, ο naytilos έδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας και δύναμη ψυχής σε όλους μας.
Εδώ εκτός από την κατάθεση της αγάπης μας, αντλούσαμε και δύναμη, από την δύναμη αυτής της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
Η Λυδία με οδήγησε σε πολλά δύσβατα μονοπάτια της ψυχής μου.
Και αυτό, όσο ζω, θα το χρωστώ στον υπέροχο και αγαπημένο μου, φίλο πια Nautilo.
Η ανωνυμία είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση.
Με μια ευχή κλείνω το σχόλιό μου.
Όλοι εμείς, που με πολύ αγάπη, περιμένουμε της αναρτήσεις σας, με ακόμη μεγαλύτερη θα συνεχίσουμε να τις περιμένουμε.
Φιλιά σε όλους σας.
Βαγγέλης Μίχος

Ρενα said...

Η Λενια ειναι καταπληκτικη με την αφαιρετικη της τεχνη!
Μπραβο σου παιδι μου!
Μπραβο Ναυτιλε για την οικογενεια που εχεις αναθρεψει!



επισης,ο ανωνυμος που καποιοι ειπαν πως εχει και επιπεδο λογω της χρησης του λογου που κανει τελικα μονο επιπεδο δεν εχει κ επισκεπτεται με παθος μπλογκ που γραφουν ανθρωποι που βιωνουν τη συγκεκριμενη ασθενεια οπως κ η Μαρια (link παρακατω) και γραφει ακριβως τα ιδια πραγματα

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=6859086887590900863&postID=7273863189543923647

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ Ανωνυμε!

Ναυτιλε συγνωμη που καταχραζομαι το χωρο σου γι'αυτο,να το σβησεις καλε μου.

Anonymous said...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟ:
Δεν έχω σχέση με το παραπάνω μήνυμα και αυτά που λέει οτι έγραψα σε άλλο blog,το οποίο αυτό blog ούτε καν γνωρίζα πως υπήρχε μέχρι πριν απο λίγα λεπτά.Όποιος θέλει ας πάει,θα δεί οτι αυτά που "γράφω" εκεί δεν είναι παρα copy-paste μιας παραγράφου που υπάρχει στο πρώτο μου σχόλιο.'Εχουν προσθέσει στο τέλος και ένα δικό τους ξερό "κλείσε το blog,δεν σε πιστεύω".Τελευταία φορά που απαντώ σε προβοκάτσιες (της κακιάς ώρας).Ξεκαθάρισα απ'την αρχή οτι δεν είμαι της κουβεντούλας,των forums και των social networks,έγραψα εδώ επειδή δεν έβρισκα το e-mail του δημιουργού,δεν με πληγώνουν οι παιδιάστικες "προβοκάτσιες" σας-απλώς μου τρώνε ένα τρίλεπτο απάντησης,συνεχίστε τα μασκαραλίκια μόνες σας.
"no_name"
ΥΓ:Χαιρετώ και τους ελάχιστους που παραμένουν όρθιοι μέσα στις μύγες της βρώμικης αγοράς.

Anonymous said...

Παρόλα αυτά συνεχίζεις και μπαίνεις και διαβάζεις τα σχόλια των social networks. Βρες με κάτι άλλο να απασχολήσεις το μυαλό σου και άσε μας έμάς ήσυχους. Το ότι έχεις το θράσος να μιλάς άσχημα για τον κόσμό δεν σε καθιστά πιο έξυπνο. Μάλλον το αντίθετο. Και επειδή θα το διαβάσεις αυτό, ελπίζω να μην μας ξανακάνεις τη χάρη να απαντήσεις.

Anonymous said...

Πολύ ασχοληθήκαμε φίλοι μου με τον "κύριο" αυτό. Ας πάψουμε να του δίνουμε σημασία. Θα έπρεπε να ντρέπετε που μπαίνει εδώ μέσα και λέει ότι χαζομάρα του κατέβει στο άδειο του κεφάλι. Αυτοί οι άνθρωποι πέρνουν αξία από αυτούς που τους δίνουν σημασία. Αγνοήστε τον και θα βαρεθεί να λέει αυτές τις αηδίες και θα φύγει.
Φιλάκια στην ναυτιλοοικογένεια.
Βένια

Anonymous said...

Τι λες τωρα?
Αυτο μου ηρθε οταν ειδα τις ζωγραφιες,μετα εκανα το λαθος να διαβασω τα σχολια που αναμεσα τους υπαρχουν και σχολια ανωτερων υπαρξεων που εχουν τις απαντησεις για ολα,μα ολα!
Τι λες τωρα ομως,αυτο τελικα μου μεινε

Μαριλένα said...

εμένα μ' άρεσε αυτό με τις μύγες!
θα ειναι το νέο μοτο, που σίγουρα θ' ακουγεται σπιτι μας κι ευχαριστώ πολύ τον ανώνυμο γι' αυτό:
ρισπέκτ ξανά και ξανά, στις μύγες της αγοράς!!

οι ζωγραφιές υπέροχες, αλλά από τη Λένια αναμενομενο, ε; :)

καλή βδομάδα να 'χετε.

Anonymous said...

to eidame ki ayto ...

enas argosxolos tyxarpastos no name na dinei mathimata etiquette me nouthesies tou typou "Etsi prepei" kai "Etsi einai".

KAMAROSTE TON AYTOKLHTO SOTHRA !!

TON KRITH TON PANTON !!!

TON MESSIA !!!!

Me tous emetous verbalismou aresketai na nomizei pos AUTOS MONOS katafere na apospastei apo tin koini moira olon hmon (ton epifaneiakon), ki aytos o PEFTOSISMENOS na mporei na dosei kai nouthesies peri kleisimatos tou blog ki alla tetoia ...

AYTARESKA NA NOMIZEI POS EINAI KATI TO IDIAITERO, KATI TO XEHORISTO, pasxontas apo delusion of grandiose (ti nomize oti ki emeis aytoklita de mporoume na kanoume diagnoseis?)amesos XEHORIZONTAS ton EAYTO TOU apo ton oxlo kai tis myges.

ARES MARES KOUKOUNARES me liga logia!

Mia diki mou nouthesia: Yparxoun kai psyxiatroi.

Syggnomi ston katoxo tou blog gia tin apantisi ayti kai gia to xoro pou dystyxos katalambanei.

ΞΩΤΙΚΑΚΙ said...

ΕΓΩ ΛΕΩ.. ΣΤΟΠ.-!!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΟΜΟΡΦΙΕΣ :)
ΣΤΕΛΝΩ ΝΕΡΑΙΔΟΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ!!

Unknown said...

συγχαρητήρια στη λένια!
δεν είναι μόνο όμορφα φτιαγμένες οι ζωγραφιές της,
δείχνουν και όμορφη ψυχή, έχουν μια λεπτότητα και μια ευαισθησία που αγγίζει όποιον κοιτά τις ζωγραφιές...

λένια σ' ευχαριστούμε κι εύχομαι πάντα τα χεράκια σου να μας χαρίζουν τρόπους να 'βλέπουμε' τους θησαυρούς που κρύβονται στις καρδιές των ανθρώπων...

Anonymous said...

Ναυτιλε μου και Ζωη μου,

αν και κλεισμενη στο σπιτι αρκετο καιρο τωρα σας παρακολουθω σας διαβαζω και μας λειπετε πολυ. ελπιζω να ειστε ολοι καλα και να τρωτε πολυ γλυκο απο το βαζο με τις αγκαλιες και τα φιλια ολων μας.

μας λειπετε πολυ
κελλυ

Anonymous said...

Aγαπημενη μας Ναυτιλοοικογενεια,φανταζομαι οτι θα ειστε απασχολημενοι με μεταμφιεσεις,σερπαντινες,κομφετι και αλλα τετοια χαρουμενα πραγματα που αυτες οι μερες απαιτουν.
Τι θα ντυθει το κοριτσι μας?
Ευχομαι να ειστε καλα(πανω απολα)χαρουμενοι κεφατοι και χαμογελαστοι...

μαμα Ολγα

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΑΡΜΑ said...
This comment has been removed by the author.
martha said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ

Chrisa said...

Αααα φοβερή αισθητική απο ένα τόσο μικρό κοριτσάκι!! Μπράβο Λένια...

Anonymous said...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το blog είναι παράδειγμα δύναμης για όλους μας ανώνυμους ή όχι.
Η αντιπαράθεση είναι καλό πράγμα γιατί δείχνει ζωντανούς ανθρώπους. Βέβαια οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός για το συνάνθρωπό μας δείχνει το δικό μας χαρακτήρα και ποιότητα και όχι του άλλου... Τα λόγια του ανθρώπου δείχνουν την ψυχή του και , Λένια μου, οι ζωγραφιές ακόμα πιο πολύ! Οι δικές σου δείχνουν όλη την καλλιτεχνική σου ευαισθησία!
Ναυτιλοοικογένεια καλή Σαρακοστή, σας είμαι ευγνώμων για το φωτεινό παράδειγμα ήθους και δύναμης.
Κατερίνα

Nena said...

Παιδιά, τι κάνετε;

Anonymous said...

Ναυτίλε, ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει και να λέει ότι θέλει σε αυτόν τον κόσμο... χωρίς φυσικά να έχει το δικαίωμα να προσβάλει ή να ταπεινώνει τον συνανθρωπό του...αλλά υπάρχουνε και τέτοιοι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουνε ή δεν κάθονται να σκεφτούνε το τι λένε...
όμως, δεν πειράζει δεν κρατάμε κακία... αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, νομίζω ότι έτσι πρέπει να κάνει ένας ανώτερος και σοφός άνθρωπος... ιδίως αν πιστεύουμε στον Χριστό...

για όλους αυτούς που σας έχουνε βάλει -έστω και ανώνυμα- στην οικογενειά τους, μια λέξη έχω να πω... μας λείπετε και η απουσία σας μας στεναχωρεί...
ελένη

Anonymous said...

ΔΙΑΒΑΖΑ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΝΑΥΤΙΛΕ ΜΟΥ (30/7/2008)ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΠΩΣ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ...
ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ,Η ΛΥΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ,Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ,Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...ΝΑΤΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑ ΓΑΡΓΑΡΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΤΗΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ,ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΠΗ...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ,Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ.
ΓΙΑΥΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ...ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ...

μαμα Ολγα



ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤ

ΕΥ

CHEF AT THE MARCHE BISTRO said...

ΘΕΛΩ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΧΡΩΜΑΤΑ...ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!

marilia said...

Μια κουταλιά γλυκό χαμόγελο για την υπογλυκαιμία, παρακαλώ...

Anonymous said...

εκείνο το βαζάκι με το ωραίο γλυκό- χαμόγελο έχει αδειάσει. Μήπως γίνεται να μας το ξαναγεμίσετε, παρακαλούμε;

eleni said...

Ναιιιιιιιιιι, θέλουμε βαζάκι γλυκό με χαμόγελο...
μας λείπετε!

Litanie des Saints said...

Ψάχνουμε οικογένεια που να θέλει σκυλάκι! Για λεπτομέρειες, περάστε μια βόλτα από το μπλογκ!

ΞΩΤΙΚΑΚΙ said...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ!!

ΣΤΕΛΝΩ ΝΕΡΑΙΔΟΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ!! :)

Anonymous said...

Αν ήξερα τη διευθυνση σας θα σας το έστελνα στο σπίτι!Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο του π.Νικολαου Χατζηνικολαου που δεν πρεπει να λειπει απο κανενα σπιτι, ειδικά από το δικό σας!ο τίτλος του: "Εκεί που δε φαίνεται ο Θεός"!Υπεεεεεροχο!πάρτε το επειγόντως!!!να είστε πολύ πολύ καλά!Ο Θεός μαζί μας κ εσεις μαζί Του!

Leda said...

απιστευτο τροπος να βλεπει το δωματιο 'η τη μοναξια ..εντυπωσιακο! με κιμωλια το εκανε η Λενια και σε μαυρο φοντο? δεν ζωγραφιζει με χρωμα? θα αξιζε να δει κανεις και μια τετοια ζωγραφια σε χρωμα... Ειναι ευδιακριτη η θλιψη της και η αισθηση οτι κατι λειπει (ψυχολογος)

inomyalgia@gmail.com
Λήδα, 37χρ. Αθηνα

Anonymous said...

Εχω υπογλυκαιμία ............. θέλω γλυκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοό με μεγάλο κουταλάκι....... βγάλε μια ανάρτηση γιατί ενησυχούμε plzzzzzzzzz
Χαρούλα

Sophey-Franny said...
This comment has been removed by the author.
Sophey-Franny said...

edelws anamenomeno na uparxoun diafores apopseis gia kathe thema [edw paizei na vreis sovarous academics kai morfwmenous anthrwpous na uposthrizoun enupografa kai tekmiriwmena gt pistevoun pws ios tou aids den uparxei, to Godfather einai h pio apaisia tainia olwn twn epoxwn, h Iliada ena teratourgma thw logotexnias, o Faust ena aniaro katevato kai paei legodas...]..

no big deal en oligois--kai sthn teliki as ftasei to Ludiaki sta 18-19-20-30 k as ta parei sto kranio me ton gluko baba ths kai as ginei k trikouvertos kavgas!!afto tha exei shmasia? afto exei shmasia genika? proswpika den xreiazetai kaneis [posw mallon o Naftilos] na apologeitai gia tis apopseis tou efoson den epekteinodai pera apo ta dika mas egefalika kuttara k den katapatoun alla.

ena xortastiko post gia to koritsaki mas?e?E?
efxomai ta kalutera :)

Anonymous said...

Όποια κι'αν είναι η ανώνυμη που μπήκε για να κάνει κύρηγμα περί σεβασμού στα παιδιά, το μόνο που κατάφερε είναι να απομονώσει ακόμα περισσότερο έναν πατέρα που αναζητάει διεξόδους επικοινωνίας για τις αγωνίες που περνάει με την αρρώστια του παιδιού του. Και απευθύνθηκε σε ανθρώπους με φοβερή και γνήσια ευαισθησία και όχι σε κάποιο ριάλιτι ή στα πρωινάδικα που αναφέρει ή ανώνυμη (για γυναικεία μοιάζει η γκρίνια που εκφράζει). Ανθρώπους που νοιάστηκαν στ' αλήθεια.

Προσωπικά λυπάμαι πολύ για όσους ισχυρίζονται πως η ευαισθησία αφορά μόνο τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας.

Καλή άνοιξη!

Θεοδότα

Vassiliki said...

Εσείς μοιραστήκατε μαζί μας τις αγωνίες και τις ελπίδες σας. Και τώρα είσαστε πάντα στο νου μας. Η σιωπή φαντάζει τρομακτική. Γράψε κάτι, Ναυτίλε.

Anonymous said...

Ευχόμαστε να είστε καλά. Όταν βρείτε λίγο χρόνο γράψτε μας κάτι.
Να είστε καλά!
Φιλάκια πολλά!
Τόνια

Stardustia said...

Καλησπέρα,

η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη για όλους. Το ίδιο και για μας με τρεχάματα περισσότερο επαγγελματικής φύσης, με αγωνίες και αντιξοότητες.

Γι αυτό και χάθηκε ο Ναυτίλος.

Στο μεταξύ περάσαμε και πολλές μικροιωσούλες με τη μικρή, σχετικά απανωτές και συνεχιζόμενες...

Όλα σε γενικές γραμμές είναι ήσυχα αλλά η κούραση εξουθενωτική.

Μέχρι στιγμής οι εξετάσεις ρουτίνας και οι επισκέψεις σε όλο το επιτελείο των γιατρών είχαν θετικά αποτελέσματα.
Ευτυχώς.

Πριν από δυο περίπου εβδομάδες η Λυδία κόλλησε μια πιο ζόρικη ίωση που την έριξε με πυρετό σχεδόν 40 στο κρεβάτι και η οποία μέσα σε δυο ημέρες εξελίχθηκε σε βρογχοπνευμονία. Εκεί τα χρειαστήκαμε λίγο, περισσότερο επειδή για δυο εικοσιτετράωρα "έπαιζε" το ενδεχόμενο εισαγωγής της στο νοσοκομείο, αλλά το τιγράκι μας το πάλεψε με ορρούς, αντιβίωση και τα θαυματουργά χτυπηματάκια στην πλάτη.
Εδώ και λίγες μέρες είναι και πάλι περδίκι...

-άντε να δούμε πότε, και πώς, θα κάνουμε το εδώ και καιρό χρωστούμενο παρτάκι στα άλλα δύο-

ελπίζω αυτή η μικρούλα κουταλίτσα να σας γλύκανε λιγάκι...

venia said...

Καλησπέραααα,
Ευχαριστούμε γλυκιά stardustia για την ενημέρωση και για την μικρή κουταλίτσα γλυκό χαμόγελο. Πραγματικά είχαμε αρχίσει να παθαίνουμε υπογλυκαιμία!!! Χαίρομαι ειλικρινά που όλα είναι καλά και αυτό που σας κράτησε μακριά μας είναι η καθημερινότητα και η ρουτίνα. Περαστικά στο τιγράκι και φιλάκια πολλά πολλά σε όλους.
Βένια

Unknown said...

είμαι τόσο συγκινημένη με τα νέα σας, που γράφω και σβήνω. δεν ξέρω τι να γράψω! θέλω όλα να πηγαίνουν καλά για όλους σας, είσαστε παράδειγμα για μας!

eleni said...

Ναιιιι φυσικά και μας γλύκανε...
ευχαριστούμε!
ουφ, ανακούφιση!!

Anonymous said...

καλέ τι μικρή! τιγρία κουταλιά ήταν, σαν τη Λυδία. Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!!! Πάρτι κι εμείς.

Μαριλένα said...

λιγάκι;; όλο το μήνα μας έφτιαξε!!
να μας τη φιλησεις!

Anonymous said...

Ζωή μου μπήκα μέσα για να σας πειράξω και να πω ότι σήμερα με κέρασε μια φίλη γλυκό βύσσινο (με καϊμάκι φυσικάααα) αλλά το δικό σας γλυκό είναι πάντα καλύτερο...... και με πέτυχες......
Ευχαριστώ είναι το καλύτερο βραδυνό γλυκό που έχω φάει τον τελευταίο καιρό................... :)))
Φιλιά Χαρούλα

Vassiliki said...
This comment has been removed by the author.
Vassiliki said...

Ξεκίνησα να γράφω για τα φοβερά και τρομερά που συμβαίνουν ετούτο τον καιρό στη χώρα μας, αλλά το μετάνιωσα. Μια κουταλιά γλυκό από σας, φτάνει για να μας φτιάξει τη διάθεση. Άλλωστε ποιο φάρμακο είναι ισχυρότερο απ' την αγάπη;

ΞΩΤΙΚΑΚΙ said...

.. ΦΧΑΙΣΤΟΥΜΕ.. ΠΟΛΥ!!

:))))))

marilia said...

Μμμ! Γλύκα! Και μου 'χε πέσει το ζάχαρο τόσες μέρες... ;)

σνουποφιλάκια σ' όλους σας

martha said...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΕΑ.
ΝΕΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΣΑΣ.
ΣΑΣ ΦΙΛΩ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ

neni said...

Ευχαριστούμε,πάντα δυνατό το τιγράκι σας!

Anonymous said...

Δεν βλέπω κάποιο καινούργιο post στο Blog.
Είναι καλά η Λυδία ?

Anonymous said...

Καλημέρα, κοριτσάκι έχεις την Αγάπη μας :)

Αθηνά από Θεσσαλονίκη said...

Καλησπέρα!Καιρό έχουμε να δούμε νέα;'Ολα πάνε καλά υποθέτουμε και γι'αυτό δεν χρειάζεται νέο post :)

Φιλάκια σε όλη την οικογένεια!

Student said...

Σ' ευχαριστώ που με κάνεις να ξεχωρίζω το σημαντικό σ' αυτή την ζωή και να ανακαλύπτω την ομορφιά της.
Καλή δύναμη

Anonymous said...

αντε επιτελους το ζαχαρο στα ταρταρα ειχε παει.!!! το λυδιακι δε καταλαβαινει βρε!!! ειναι τιγρης και μη τολμησει καμια παλιο ιωση να περασει... θα δειξει τα δοντια της η τιγρης και θα φυγει τρεχοντας η γριπη. να ειστε ολοι καλα.

Anonymous said...

Καλημέρα σας.
Χαίρομαι που όλοι είστε καλά και που αντιμετωπίσατε την ίωση δυναμικά και με αισιοδοξία.
Λόγω καθημερινού τρεξίματος θα ευχηθώ από τώρα για το Πάσχα.
Εύχομαι το Αναστάσιμο Φως να φωτίζει τον δρόμο σας στην Ζωή.

Να περνάτε όμορφα.


υ.γ.
-δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο τέλος θα επικρατήσουν οι συνάψεις της ισορροπίας :)
-πολύ μου άρεσαν οι ζωγραφιές της Λένιας! :)

Meli said...

Χαίρομαι που είστε καλά και εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα!

Αθανασία said...

Γειάσας...με λένε Αθανασία...έχω μπεί πολλές φορές,στο μπλόγκ σας αλλά δεν άφησα,κάποιο σχόλιο...με συγκινεί πολύ η γραφή σας,ε,κ γώ έχω τραβήξει πολλά με τα νοσοκομεία επειδή γεννήθηκα,με μιά σπάνια αναπηρία,(τρύπα?στη σπονδυλική στήλη)κ από μωρό μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία,έχω σοβαρό κινητικό πρόβλημα,έχω κάνει πολλές επεμβάσεις κ ενδέχεται,να κάνω κ άλλες...τώρα είμαι 32χρονών αλλά τα προβλήματα,υγείας παράμένουν...έχω κ άλλα οργανικά προβλήματα (πρόβλημα με το σφιγκτήρα της κύστης (δε δουλέυει),πρόβλημα με το ένα νεφρό μου...από μωρό...σας γράφω όλες αυτές τις λεπτομέριες,επειδή θέλω να δείτε ότι υπάρχουν κ άλλα,άτομα που πονάνε,κ υποφέρουν ότι δεν είστε ο μόνος...για μένα είστε αξιέπαινος πατέρας,μπράβο σας είστε ένας ήρωας...έχω μείνει άφωνη πραγματικά,με το κουράγιο σας...όσες φορές σας έχω διαβάσει...μπράβο σας ότι κ να πώ είναι λίγο...σας έυχομαι,όλο αυτό να το θυμάστε κάποτε,σαν ένα κακό όνειρο σαν ένα κακό,εφιάλτη που το είδατε κ χάθηκε,κ να γελάτε κ εσείς κ η Λυδία μας....να είστε καλά κ δυνατός...πάντα...καλώς σας βρήκα...

Anonymous said...

Στη Ναυτιλο-οικογένεια και σε όλους τους φίλους του Blog ευχές για το Πάσχα και την Ανάσταση.
Γ.Β.

Anonymous said...

Μηπως γιορτάζει το Λυδιάκι μας σήμερα;;; Χρόνια Πολλά κοριτσάκι!!
Σ' αγαπάμε

Tonia said...

Ουφ...καλά νέα!να συνεχίσετε να είστε καλά και δυνατοί!Χρόνια πολλά και καλα Λυδία!!!!!!
(λίγο καθυστερημένη η ευχή,συγγνώμη...)
Φιλάκια πολλά!!!

Anonymous said...

η γιορτη λενε κρατα σαραντα μερες. να ζησεις καρδουλινα μου γλυκεια γερη δυνατη να τους πατησεις ολους κατω τις παλιο γριπες και τις παλιο ιωσεις. γονεις να την χαιρεστε να την χαιρομαστε και μεις και να την καμαρωσουμε και νυφη... (μη ξεχνας αμα κανω γιο τη θελω για νυφη, αφου δεν την εφερες στο γαμο!!!!!)

καλη ανασταση καλο πασχα σε ολους να μου φιλησεις τη λενια και το γιωργη μας!!!!!

κελλυ

Anonymous said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΥΔΙΑ!!!!Να την χαιρεστε και καλο Πασχα!και να μας στελνετε τα νεα σας να καμαρωνουμε και εμεις τα κατορθωματα απο τα αγγελουδια σας που οσο μεγαλωνουν το βλεπω θα συνεχισουν να μας εκλησουν με τισ ικανοτητες τους! μπραβο Λενια!

Anonymous said...

Χρόνια πολλά κι από εμένα στην όμορφη φατσούλα :))

Φιλη απο Κυπρο said...

Καλό Πάσχα σε όλη την Ναυτιλοοικογένεια!!!!

Anonymous said...

Καλησπέρα και απο μένα...
Καλό Πάσχα εύχομαι σε όλη τη Ναυτιλο-οικογένεια!
Ανυπομονούμε να δούμε τη Λυδία με την πανέμοφρη (είμαι σίγουρη) λαμπάδα των νονών της.
Καλή Ανάσταση σε όλους!

Stardustia said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

ΧΕΧΕΧΕ εμεις ξεκιναμε απο τωρα για να φτασουμε στις 20 του μαη..... καλο πασχα και μη φατε πολυ αρνι!!! θελω τη λυδια μου ΜΟΝΤΕΛΟ!!!! ετοιμαζω το γαμπρο!!!!

φιλια σε ολους καλη ανασταση και χρονια πολλα καλα γεματα υγεια.
κελλυ

Stardustia said...

οι ευχές είναι πάντοτε ευχές και επομένως ευπρόσδεκτες.

Απλώς η Λυδία μας γιορτάζει της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, στις 20 του Μάη...

την καλησπέρα μου.

31/3/10 16:02

martha said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΛΥΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΝΑΥΤΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ

Anonymous said...

Αγαπητοί Γονείς και Φίλοι της Λυδίας,
ολες οι ευχές του κόσμου σ' εσάς και στο αξιολάτρευτο κοριτσάκι σας .
Είθε η καθημερινότητά σας να είναι αντάξια της ποιότητας του ήθους σας και η ζωή να σας ανταποδώσει ό,τι σας έχει στερήσει αυτά τα δύσκολα χρόνια.
με αγάπη , άλλη μια ανώνυμη φίλη που δεν έμεινε ασυγκίνητη από το μεγαλείο σας.

Μαμά Ειρήνη said...

θερμές ευχές σε όλους και την προσευχή μου για να περάσουμε όλοι ένα όμορφο και στοργικό Πάσχα, και πάντα με Υγεία!

ΟΛΥΜΠΙΑ said...

Πολλές πολλές ευχές για ευτυχισμένο Πάσχα!!

venia said...

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους.
Φιλιά πολλά καλά να περάσετε και να προσέχετε.
Υ.Γ.: Ναυτίλε περιμένουμε με αγωνία τα νέα σας και φωτο με την λαμπάδα

Anonymous said...

Χριστός Ανέστη! Είναι δύσκολο να κάνετε μία ανάρτηση; Πάει καιρός... Σας παρακολουθούμε τόσοι... με αγωνία... Χρόνια Πολλά σε όλους

Thalassenia said...

Εύχομαι η Ανάσταση του Χριστού να βοήθησε και εσάς.
Να βαδίζετε με δύναμη και πίστη.

Η σκέψη και οι ευχές μου για το καλύτερο είναι πάντα κοντά σας.

Anonymous said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΑΣ... ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΑΣ..... (ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΠΑΜΕ ΛΙΤΟΤΙΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΑΣ)
ΧΑΡΟΥΛΑ (ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΕΥΧΟΝΤΑΙ)

Anonymous said...

Χριστός ανέστη, χρόνια πολλά και καλά σε όλους. Σας σκεφτόμαστε πάντα με αγάπη. Ευχόμαστε τα καλύτερα.
Κ. και Ν.

Anonymous said...

Χρόνια Πολλά! Πάντα γεροί και δυνατοί!
Δείτε κι αυτό το ελπιδοφόρο νέο...

"Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του εγκεφάλου και του λαιμού, μη εγχειρήσιμο, είδαν τους όγκους τους να «χάνονται» αφότου υποβλήθηκαν σε μια νέα θεραπεία με λέιζερ."

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4568300&ct=2

Ολυμπία said...

Ελπίζω η απουσία ανάρτησης να μην σημαίνει οτι σε απογοήτευσαν ολα αυτά τα πικρά σχόλια.Σκέψου πως όλοι εμείς σας θεωρούμε οικογένειά μας και περιμένουμε νέα σας,τόσο της Λυδίας όσο και των υπολοίπων.

Χρονια πολλά και ευτυχισμένα.
Φιλιά!!!

Anonymous said...

Se periptwseis san ki ayth synhthws no news, good news.

Emeis sas skeftomaste pantws!

Eleni said...

Χριστός Ανέστη...
Θα συμφωνήσω με την Ολυμπία... σας θεωρούμε οικογένεια, σας αγαπάμε και περιμένουμε νέα σας...
ελένη

angeliki said...

Καλημέρα. Προφανώς το κατάργησε ο Ναυτίλος το μπλόγκ. Είναι επιλογή του αν πιθανότατα έκλεισε ο κύκλος και δεν νιώθει την ανάγκη να πεί τίποτα. Πρέπει να το δεχτούμε.
Να είναι πάντα υγιείς και ευτυχισμένοι όλοι τους.

Μαμά Ειρήνη said...

Από ότι βλέπωω ...(δηλαδή που δεν βλέπω)πάνε όλα καλά! Πολύ χαίρομαι όταν δεν έχετε την ανάγκη να γράψετε!

Anonymous said...

Χαίρετε,

Είμαστε εδώ για άλλη μια φορά για να αγοράσει νεφρούς για τους ασθενείς μας και έχουν συμφωνήσει να καταβάλει καλό ποσό των χρημάτων σε όλους όσοι επιθυμούν να δωρίσουν ένα νεφρό για να τους σώσει και έτσι αν σας ενδιαφέρει να είναι ένας δότης ή θέλετε να σώσει μια ζωή, είστε σε παρακαλώ να μας γράψετε στο παρακάτω e-mail.

Αυτή είναι μια ευκαιρία για σας να είναι πλούσια εντάξει, εμείς διαβεβαιώσω και Εγγύηση για σας 100% ασφαλές συναλλαγή μαζί μας, όλα θα γίνουν σύμφωνα με το νόμο guilding δότες νεφρών.
Έτσι χάνουμε άλλο χρόνο, παρακαλούμε να μας γράψετε στο irruaspecialisthospital20@gmail.com

Irrua Ειδικός Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Dr.elvis said...

Θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; ή ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε το νεφρό σας για χρήματα λόγω οικονομικής υποβάθμισης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλό ποσό για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι (Doctor Elvis Whyte) είμαι φρενολόγος στο νοσοκομείο μας και ειδικεύομαι στην χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με τη διαβίωση ενός αντίστοιχου δότη. Email επικοινωνίας: doctorelviswhyte@gmail.com ή whatsapp us +2347083629144 για περισσότερες πληροφορίες.

Mayo clinic said...

Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το
νεφρό? Αν ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε το νεφρό σας για χρήματα λόγω οικονομικής κρίσης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε ένα καλό ποσό 1.000.000,00 USD για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι γιατρός Νταβίντ
Είμαι νεφρολόγος στην κλινική Mayo. Η κλινική μας είναι
Ειδικευόμαστε στη Χειρουργική των Νεφρών και φροντίζουμε επίσης
Αγορά και μεταμόσχευση νεφρών ζωντανών.
ταιριάζει δωρητής. Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μαλαισία, την Ινδία. Εάν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email.
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mayoclinic55@gmail.com
Whatsapp: -Κλήση φωνής +2348107219280

με εκτιμιση
Δρ DAVID

Mayo clinic said...

Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το
νεφρό? Αν ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε το νεφρό σας για χρήματα λόγω οικονομικής κρίσης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε ένα καλό ποσό 1.000.000,00 USD για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι γιατρός Νταβίντ
Είμαι νεφρολόγος στην κλινική Mayo. Η κλινική μας είναι
Ειδικευόμαστε στη Χειρουργική των Νεφρών και φροντίζουμε επίσης
Αγορά και μεταμόσχευση νεφρών ζωντανών.
ταιριάζει δωρητής. Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μαλαισία, την Ινδία. Εάν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email.
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mayoclinic55@gmail.com


με εκτιμιση
Δρ DAVID

Anonymous said...

Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία ζωής για εμένα και τον Dr.Raj στο νοσοκομείο Narayana, στον οποίο έδωσα ένα από τα νεφρά μου για χρήματα και μου πλήρωσε κάποια (460.000$ USD) χρηματικό ποσό λίγες μέρες πριν γίνει η μεταμόσχευση. πολύ φτωχός και μου είναι δύσκολο να φάω, βρήκα μια μαρτυρία που μιλούσε για το πώς ο γιατρός Raj τον αποζημίωσε βαριά δίνοντας το νεφρό του, ο οποίος είπε ότι όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να το δοκιμάσει και να επιστρέψει για να καταθέσει, αντέγραψα το email ως (NARAYANAHEALTHCARE.IN@GMAIL.COM) και του έστειλα email σε λιγότερο από τρεις ώρες, έλαβα μια απάντηση από τον γιατρό και παζαρέψαμε και έκανα ένα τολμηρό βήμα κάνοντας όλες τις απαραίτητες συμφωνίες, σε άλλες λίγες μέρες πληρώθηκα ( $460.000 USD) όπως συμφωνήσαμε και οι δύο μας και σώσε τον ασθενή χωρίς προβλήματα και έλαβα τα χρήματα του υπολοίπου μου, είμαι πλέον οικονομικά τακτοποιημένος και σταθερός, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το νοσοκομείο (NARAYANAHEALTHCARE.IN@GMAIL.COM)
Το οικονομικό μου πρόβλημα έχει τελειώσει στη ζωή και είμαι χαρούμενος που ζω τώρα.

Anonymous said...

Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε
νεφρό? Ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα εξαιτίας οικονομικής κρίσης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε ένα καλό ποσό $ 1.000.000,00 δολαρίων δολαρίων για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι ο Γιατρός DAVID
Είμαι νεφρολόγος στην κλινική Mayo. Η κλινική μας είναι
Ειδικευόμαστε στην Χειρουργική των Νεφρών και φροντίζουμε επίσης
Αγορά και μεταμόσχευση νεφρών με τη ζωή.
αντίστοιχο δότη. Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μαλαισία, την Ινδία. Αν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Email: mayoclinic55@gmail.com


προσεχτικά
DR DAVID

Απάντηση

Anonymous said...

Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε
νεφρό? Ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα εξαιτίας οικονομικής κρίσης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε ένα καλό ποσό $ 1.000.000,00 δολαρίων δολαρίων για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι ο Γιατρός DAVID
Είμαι νεφρολόγος στην κλινική Mayo. Η κλινική μας είναι
Ειδικευόμαστε στην Χειρουργική των Νεφρών και φροντίζουμε επίσης
Αγορά και μεταμόσχευση νεφρών με τη ζωή.
αντίστοιχο δότη. Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μαλαισία, την Ινδία. Αν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Email: mayoclinic55@gmail.com


προσεχτικά
DR DAVID

Anonymous said...

Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε
νεφρό? Ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα εξαιτίας οικονομικής κρίσης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε ένα καλό ποσό $ 1.000.000,00 δολαρίων δολαρίων για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι ο Γιατρός DAVID
Είμαι νεφρολόγος στην κλινική Mayo. Η κλινική μας είναι
Ειδικευόμαστε στην Χειρουργική των Νεφρών και φροντίζουμε επίσης
Αγορά και μεταμόσχευση νεφρών με τη ζωή.
αντίστοιχο δότη. Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μαλαισία, την Ινδία. Αν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Email: mayoclinic55@gmail.com


προσεχτικά
DR DAVID

Dr Fernando said...

Βρίσκεστε σε οικονομική κρίση, χρειάζεστε χρήματα για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο, έχετε χρέη και θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα σήμερα επισκεφτείτε μας και θα κάνουμε το όνειρό σας πραγματικότητα, αγοράζουμε ένα νεφρό για $480.000 USD ! Αναζητάτε μια ευκαιρία να αλλάξετε επίπεδο, να απαλλαγείτε από το χρέος και να πείτε όχι στη φτώχεια, αναζητάτε μια οικονομική διακοπή, ψάχνετε μέσα για να εξοφλήσετε το ενοίκιο του δανείου σας και να λύσετε ένα άλλο οικογενειακό πρόβλημα, και δεν το κάνετε ξέρετε τι  να κάνετε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε ένα καλό χρηματικό ποσό για το νεφρό σας. Ονομάζομαι γιατρός Fernando Είμαι Νεφρολόγος στο TORONTO GENERAL HOSPITAL Η κλινική μας ειδικεύεται στη χειρουργική των νεφρών και θεραπεύουμε επίσης. Αγορά και μεταμόσχευση νεφρών αντιστοιχισμένου δότη

Βρισκόμαστε σε Ινδία, Τουρκία, Γαλλία, Νιγηρία, Ηνωμένες Πολιτείες, Μαλαισία, Ντουμπάι, Κουβέιτ

Εάν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email: torontogenaralhospital@gmail.com

Αριθμός WhatsApp: +34722747131

Χαιρετίσματα


Δρ Φερνάντο