Sunday, April 10, 2011

Εκπαιδεύοντας τη Λυδία

Το τελευταίο διάστημα βασική μας ενασχόληση είναι η αξιολόγηση της νοητικής, μαθησιακής, αισθητηριακής, κινητική, ψυχολογικής και κοινωνικής ανάπτυξης της Λυδίας ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε στο κατάλληλο πλαίσιο και σχήμα ένταξής της στο εκπαιδευτικό περιβάλλον. 
Η Λυδία λοιπόν ετοιμάζεται να ενταχθεί του χρόνου σε κανονικό σχόλειο μέσα από πρόγραμμα χαλαρής φοίτησης (λιγότερες απαιτήσεις, λιγότερη ώρα παρακολούθησης μαθημάτων, ξακούραση σε πιθανώς κατάλληλα διαμορφμένο χώρο της τάξης ένταξης κ.λπ.). Όλα αυτά μέσα από τη συντονισμένη δράση ομάδας θεραπευτών και γιατρών και περιμένοντας την τελική πρόταση και το ολοκληρωμένο σχέδιο από το αρμόδιο ΚΕΔΔΥ. Προφανώς πολλοί από τους αναγνώστες έχουν προηγούμενη εμπειρία από ΚΕΔΔΥ (τα παλιά ΚΔΑΥ) και ξέρουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες.
Η κατάσταση της υγείας της Λυδίας παραμένει σταθερή. Τόσο ο ίδιος ο όγκος όσο και οι νευρολογικές και άλλες επιπτώσης της νόσου και των θεραπειών παραμένουν σταθερές.

ΟΚ, αρκετά με τις "ειδήσεις". Λοιπόν η μικρή είναι ξετρελλαμένη με την μουσικοθεραπεία και την θεραπευτική κολύμβηση. Δεν θα πω περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά οι δύο αυτές θεραπευτικές παρεμβάσεις έχουν κάνει θαύματα για την Λυδία σε πολλούς τομείς και είμαστε ευγνώμονες στις θεραπεύτριες και τους θεραπευτές της. Η κυρία Πόλα τα σπάει!!! Αγαπάμε κυρία Πόλα!!!!

Το πολύ σημαντικό που έχει κερδίσει η Λυδία στα δύο αυτά χρόνια που ακολουθεί το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης είναι ότι έχει επιτέλους αρχίσει να έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό της και να προσπαθεί να κάνει πράγματα χωρίς να απογοητεύεται με το πρώτο όταν δεν τα καταφέρνει. Αυτό τη βοηθάει να επιδιώκει να έχει ισότιμη σχέση τόσο με τα αδέλφια της όσο και με όλα τα άλλα παιδιά που συναντάει. Ίσως αυτό να είναι και το στοιχείο που θα την σώσει του χρόνου, όταν θα βρεθεί στο άγριο τοπίο του δημοτικού σχολείου και στα χέρια ενός δασκάλου...

Η Λυδία φέρνει συνεχώς στο μυαλό της τις δύσκολες στιγμές των νοσοκομείων (κυρίως της "δεύτερης" περιόδου - ακτινοβολίες, εγκεφαλικό κ.λπ.) και τις ξορκίζει ονοματίζοντας και βρίζοντάς τες. Το βασικό της άγχος είναι να μην βρεθεί πάλι σε τέτοια κατάσταση, καθώς τώρα πια έχει πληρέστατη κατανόηση της ταλαιπωρίας, του πόνου και των πραγμάτων που θα μπορούσε να χάσει σε μια τέτοια περίπτωση. Είναι δύσκολο για εμάς να προσπαθούμε από την μιά να ζούμε και να στηριζόμαστε στην "κανονική" μας καθημερινότητα, αυτήν που η κατάσταση της Λυδίας μας επιτρέπει, και από την άλλη η ίδια η ζουζούνα να μας "ρίχνει" με τις κουβέντες της και με τις εκφράσεις του φόβου της. Ο συναισθηματικός οργανισμός της πετάει έξω το κακό παρελθόν για να αποτοξινωθεί.

42 comments:

Anonymous said...

Έχω την εντύπωση πως θ' ανταπεξέλθει εύκολα στο δύσκολο περιβάλλον του σχολείου. Παιδί μαθημένο στα δύσκολα, δεν θα συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα με τα "παιχνιδάκια" της πρώτης δημοτικού.
Συνεχίστε την κολύμβηση. Είναι ό,τι καλύτερο, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά για ένα παιδί.
Συνεχίστε να την λατρεύετε. Είναι το καλύτερο φάρμακο. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πολλά τα οφείλει στην αγάπη σας και την αφοσοίωσή σας.
Καλό βράδυ .....
Γιώργος

martha said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΑΑΑΑΑΑΧ!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΟ ΓΛΥΚΟ.
ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ

mamma said...

εύγε στη ζουζούνα σας...

σας στέλνω τις θερμότερες ευχές μου για καλή συνέχεια

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ said...

Εξαιρετικά τα νέα και εύχομαι σε αυτή την πορεία και τα μελλούμενα.
Η Λυδία έχει αποδείξει σε όλους μας πως ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει.
Φιλιά πολλά σε όλους.
Με πολύ αγάπη

Anonymous said...

ΠΟΛΎ ΧΑΙΡΌΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΊΣΤΕ ΚΑΛΆ !!!ΜΕ ΤΙς ΕΥΧΕΣ ΜΑς ΓΙΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ!

Anonymous said...

Η Λυδία είναι μαχήτρια και πολεμίστρια, έχει μάθει να δίνει μάχες και να κερδίζει για αυτό πιστεύω πως με την αγάπη, την φροντίδα, την συμπαράσταση και την βοήθεια σας θα τα βγάλει πέρα και θα ανταπεξέλθει στα δύσκολα του δημοτικού. Όταν ένα παιδί έχει δώσει τόσες σοβαρές μάχες και έχει βγει νικήτής τα άλλα είναι παιχνιδάκι. Η αγάπη είναι το καλύτερο φάρμακο και μπορεί να νικήσει τα πάντα. Εξάλλου όπως λέει και ο συγγραφέας "Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος συνομωτούν για να σε βοηθήσουν να το αποκτήσεις." και στην περίπτωση της Λυδίας όλες οι δυνάμεις είναι δίπλα της. Χάρηκα που μάθαμε νέα σας και είστε καλά και ζείτε μέσα στην κανονική καθημερινή ζωή σας. Ευχαριστούμε για το γλυκό χαμόγελο το είχαμε ανάγκη!!! Φιλιά πολλά πολλά στο τιγράκι μας και σε όλους.
Με αγάπη
Βένια

takis said...

ΥΠΕΡΟΧΑ !!!!
Τα νεα σας μας κανουν και χαμογελαμε απο την κριση (χα χα !!)

Γραφω πρωτη φορα ...

(Σαν οικογενειαρχης με δυο κοριτσια μικρα εγω σας ΘΑΥΜΑΖΩ και αντλω δυναμη στα <μικρα μου προβληματα απο το ΔΙΔΑΓΜΑ ΖΩΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗΣ!!)

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ

Καλη Ανασταση
Καλο ΠΑΣΧΑ

ria said...

μπράβο στο κορίτσι μας!

με το καλό να γίνει μια μαθητριούλα!

εσείς πως τα περνάτε; μπήκατε σε πιο ήρεμους ρυθμούς;

Thalassenia said...

Πολύ όμορφα ακούγονται όλα αυτά και ελπιδοφόρα.
Ο κύκλος των συναισθημάτων, σας ενώνει και σας κάνει δυνατούς.
Aν δείτε πίσω θα πάρετε πολύ δύναμη για να προχωρήσετε μπροστά.

Σας σκέφτομαι συνέχεια.
Φιλιά θαλασσένια στην οικογένεια.

marilia said...

Επιτέλους, νέα σας! Και μάλιστα πολύ πολύ δυναμικά και ευχάριστα, όσο κι αν κρύβουν ανησυχία.
Ως δασκάλα θα δήλωνα εξαιρετικά τυχερή να την έχω στην τάξη μου αλλά και εξαιρετικά λίγη για να σταθώ δίπλα της... Για το λόγο αυτό θα υποκλινόμουν απλά και θα τσακιζόμουν να κάνω τα πάντα -και τα κοάλα- για να κερδίσω το στοίχημα: "Μπαμπά, τη δασκάλα μας πολύ τη γουστάρω". ;) Ενημερώστε το συνάδελφο και είμαι σίγουρη πως όλα καλά θα πάνε! :)

Σας φιλώ πολύ!

σ.η. said...

... είναι τιμή μας που μοιράζεστε μαζί μας κάποιες από τις εμπειρίες σας. Είμαστε πάντα μαζί σας, χαιρόμαστε να μην έχουμε νέα από το "μέτωπο", έχουμε εμπιστοσύνη στους γονείς, τα αδέλφια της και βεβαίως στην ίδια τη Λυδία.
Καλή δύναμη
ση

Λεμέσια said...

Πολύ ευχάριστη η επιβεβαίωση, ότι η τέχνη/μουσική και η άσκηση/το κολύμβι κάνουν θαύματα ΚΑΙ στη θεραπεία τέτοιων περιπτώσεων.

Εύχομαι τα καλύτερα στο τιγράκι και όλη την οικογένεια!

Theodota said...

Τεράστια χαρά οι ειδήσεις σας! Να' στε πάντα καλά, όλοι μαζί και πολύ ευτυχισμένοι!

Anonymous said...

Το ξέρω πως πιθανότατα ποτέ δεν ήταν στις επιδιώξεις σας κάτι τέτοιο αλλά αποτελείτε παράδειγμα για όλους μας. Βλέποντας τη στάση σας παίρνουμε κι εμείς δύναμη να συνεχίσουμε με τα δικα μας προβλήματα. Και επίσης βλέπουμε σε σας την άλλη Ελλάδα, αυτή της προσπάθειας, της καλοσύνης, της αγάπης. Το βαζακι με το γλυκό το χρειαζόμαστε και μεις και σας ευχαριστώ που έστω και άθελά σας μας το δίνετε. Μπορεί να μην είμαι και ιδιαίτερα θρησκευόμενος, αλλά αν υπάρχει Θεός πρέπει πριν από όλους εμάς να κοιτάξει καλά καλά στο σπίτι της Ναυτιλοοικογενειας και να σας δώσει ο,τι ποθειτε. Σας ευχαριστώ απλά που υπαρχετε.

Anonymous said...

ΑΥΤΑ!ΑΥΤΑ!Αυτά θέλουμε να συμβαίνουν και να γράφεις και άλλα ακόμα πιο συνηθισμένα!Να γράφεις συνηθισμένα μέχρι σημείου πλήξης!Όλες αυτές τις γλυκές σαχλαμαρίτσες που κάνουν τα χρόνια μας μαζί τους ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΑ.Θέλουμε τα μεγαλύτερα προβλήματά της να είναι ότι δεν πάει το τάδε μπλουζάκι με το τάδε κολάν και ότι τα μαλλιά της δεν στρώνουν και ότι θέλει να χορεύει με δυνατή μουσική και ενοχλεί τους γείτονες και αργότερα ότι έχει παχύνει και δεν θέλει, γιατί θέλει να φοράει στενά!Εύχομαι αυτά να έχετε να γράφετε και ας είναι αργά και που.Φιλιά σε όλους σας.

Anonymous said...

Δεν ξέρετε πόση χαρά μου έδωσαν τα νέα σας!

Είμαι σίγουρη ότι το μικρό γλυκό τιγράκι σας θα τα καταφέρει ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ απ' ότι φαντάζεστε!

Ολα θα πάνε καλά!

Φιλιά, Αγκαλιές και Χαμόγελο πάντα!

Ι.

Petros P said...

Επιτέλους νέα, και τι καλά νέα!!!

Είμαστε πολλοί που περνούσαμε τελείως τυχαία και σταθήκαμε, και τώρα κολήσαμε....και αγαπάμε πολύ τη Λυδία!

Καλό Πάσχα, και κάθε χρόνο και καλύτερα!!!

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ!ΜΠΡΑΒΟ!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από ένα "τιγράκι" σαν την Λυδία Μας..... Αν και περίμενα κάτι από τον μπαμπά Ναυτίλο.....:(((( Φωτογραφίεςςςςςς μας έχετε λείψει αφάνταστα, Φιλιά πολλά Χαρούλα

Αθηνά said...

Κάθε μέρα σχεδόν έμπαινα για να δω μήπως είχατε γράψει κάτι. Πόσο χαίρομαι που ανησύχησα άδικα! Είμαστε πολλοί εμείς που σας σκεφτόμαστε, να το ξέρετε!
Φιλιά πολλά σε όλη τη Γενναία Οικογένεια!

Anonymous said...

Επιτέλους νέα. Καλά νέα. Γεμάτα δύναμη κι ελπίδα νέα. Είχα γράψει πάλι πριν ένα ή δύο χρόνια, όμως σας παρακολουθώ πολύ συχνότερα.

Περάσαμε κι εμείς μια δυνατή εμπειρία τα Χριστούγεννα, από μικροβιαιμία, αστείο θα φαντάζει στα μάτια σας αλλά φτάσαμε στο παραπέντε, κι έκτοτε δεν μπορώ να μην σας έχω σαν ακόμη περισσότερο ως φωτεινό παράδειγμα για το ήθος και την ανδρεία σας, αφού εκείνες τις ώρες πιστέψτε με ήσασταν αρωγός μου κι αν θέλετε ένας ώμος που ακούμπησα και βρήκα παρηγοριά.

Εύχομαι η μικρούλα σας, μας πια, να έχει μόνο χαρούμενες εμπειρίες από τώρα και στο εξής και να βουτήξει στη θαυμαστή θάλασσα της γνώσης. Άλλωστε έχει αποδείξει πόσο καλά κολυμπάει στους ωκεανούς.

Υποκλινομαι στο μεγαλείο της οικογένειας σας κι ομολογώ ότι συχνά πυκνά βάζω κι εγώ το κουταλάκι μου στο βαζάκι με τα γλυκά σας χαμόγελα και σαν μικρό παιδί τα γεύομαι.

Περιμένω λοιπόν την επόμενη ανατροφοδότηση του βάζου.

Anonymous said...

Μπράβο μικρό μου Λυδιάκι! Έξόρκισε όλες τις κακές στιγμές και άστες πίσω σου για πάντα!
Καλή συνέχεια μικρούλα ! Είσαι ένα από τα πιο δυνατά και αξιόλογα πλάσματα που έχω γνωρίσει! σε φιλούμε πολύ
ο Νικόλας και η μαμά του :)

Anonymous said...

eyxaristoyme

Anonymous said...

Υπεροχο!!!! Δοξα τω Θεω!!!! πολλα φιλια στο Λυδιακι στη Λενια και τον Γιωργη σας!! και σε εσας φυσικα τα δυο !!!! ζευγαρακι καλο!!! και καλοι γονεις!!!! μπραβο!!!!


χαρα και αγαπη!!!!

Kyriaki apo Volo

Anonymous said...

Καλησπέρα!!!Σας γραφω για πρώτη φορα αλλα ειναι σαν να σας γνωριζω χρόνια ...θελω να σας δωσω συνγχαρητηρια για το θαρρος το ηθος και την αγαπη που εχει η οικογενεια σας και που οφειλεται σε εσας τους 2 υπεροχους γονεις!!!Οσο για το Λυδιακη ..τι να πω...ενα απιστευτο πλασματακι...να ειναι καλα..καθε μερα προσευχομαι και για εκεινη οπως προσευχομαι και για το δικο μου το παιδακι και μεσα απο τα βαθη της καρδιας μου ευχομαι υγεια ..υγεια ..και μονο υγεια..!!!

Μαρια απο Βολο

Unknown said...

kalhspera sas kai synxaritiria.....shmera kata tyxei diabasa thn istoria ths lydias......
eimai 19 xronon,h istoria ths lydias me aggikse sthn psyxh den stamathsa oyte lepto na kleo alla taytoxrono kai na sas thaymazo....
xara sto tharos sas poy den deixnete sthn lydia thn pragmatikh alhtheia poy antexete kai stekosaste sta podia sas,poy ths deinetai tharos kai asiodiksia....
mprabo kai sthn lydia gia thn dynamh poy xei kai paleyei me to kako... ths eyxomai mesa apo thn kardia moy na fygei dia mageias ayto poy exei kai na zhsei san fysiologiko paidi.....
sas dino thn kalyterh eyxh na thn deite na paei sxoleio kai na thn kamaronete otan spoydasei kai bgei h kalyterh mathitria...SIGOYRA THA TA KATAFEREI EINAI ENA DYNATO KORITSI.....

Anonymous said...

Επιτέλους... ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Thalassenia said...

Αγαπητέ ναυτίλε
Πριν μέρες βρέθηκα έξω από το Παίδων-Αγία Σοφία και περίμενα δύο ώρες για άσχετο με τα νοσοκομεία λόγο. Πολύς ο χρόνος και οι σκέψεις διάφορες.
Σας έφερα στο νου μου όπως συμβαίνει συχνά. Σκέφτηκα την Λυδία, μέσα στην ατυχία της πόσο τυχερή είναι που σας έχει γονείς.
Εύχομαι να είστε γεροί και δυνατοί.
Να ζήσετε την Ανάσταση με πίστη και δύναμη.
Να έχετε Καλό Πάσχα με πολλά γέλια.

Φιλιά θαλασσένια στη ναυτιλοοικογένεια.

ellinida said...

Θα τα καταφέρει κι' εκεί η Λυδία μας. Καλή Ανάσταση και να περνάτε όμορφα.

Αθηνά said...

Επιτέλους νέα!!!Και τι νέα :))) Χαίρομαι πάρα πολύ για όλη αυτή τη θετική εξέλιξη και είμαι σίγουρη ότι θα τα πάει περίφημα και στο "άγριο περιβάλλον του σχολείου"!Έχει περάσει χειρότερες καταστάσεις και το σχολείο θα της φανεί παιχνιδάκι ;)
Να περάσετε ένα υπέροχο Πάσχα!Πολλά φιλιά και μια μεγάλη αγκαλιά και στα τρία ζουζούνια!

Αθηνά από Θεσσαλονίκη

Anonymous said...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!!
Χρόνια πολλά στον Γιώργη!!! και σε όλη την υπέροχη Ναυτιλοοικογένεια!!!
Φιλιά Χαρούλα

Anonymous said...

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία υγεία υγεία και ευτυχία. Χρόνια Πολλά στο Γιώργη. Φιλάκια πολλά πολλά σε όλους.
Βένια

citystamps said...

Χριστος Ανεστη και χρονια σας πολλα για τον Γιωργη

Φιλακια απο Θασο
Πετρος

marilia said...

Χριστός Ανέστη και Χρόνια σας Πολλά! Ιδιαίτερες ευχές στον... αντάρτη εορτάζοντα του σπιτιού! ;)

Φιλάκι γλυκό

nautilus said...

Αληθώς Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλους σας και σας ευχαριστούμε θερμά για τις ευχές σας! Γλυκό χαμόγελο (με μια μυρωδιά από κοκορέτσι...) σε όλους σας!

Anonymous said...

Αυτό είναι μήνυμα φίλε μου!!!!!
Πάντα τέτοια!! Φιλιά και ευχές σε όλους σας!!

Anonymous said...

ax bravo! posi xara mou dosate!!!!

φωφη said...

παντα η ελπιδα να'ναι διπλα σας.μακαρι η λυδια να πηγαινει ολο και καλυτερα

maraki said...

ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΗ!!! ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΚΟΥΚΛΑΚΙ ΣΑΣ! ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ,ΕΥΚΟΛΗ,ΠΕΡΙΕΡΓΗ ,ΚΑΛΗ,ΚΑΚΗ...!!!ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ !!!ΤΙ;;;;; ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ!!!!!!!!!!!!!!!

Μαμά Ειρήνη said...

Καλημέρα παιδιά! Πιστεύω πως πέρα από τις δυσκολίες η μικρή σας θα ανταπεξέλθει στο Δημοτικό και μάλιστα θα ξετρελαθεί μαζί του, αλλά και αυτό μαζί της! Να είστε πάντα καλά!

Unknown said...

ο θεός να σας ευλογεί όλους μαζί, κάθε σας κείμενο είναι για μας τρόπος να αντλούμε αισιοδοξία...
νομίζω ότι καταλαβαίνετε πόσους ανθρώπους στηρίζετε με την ανθρωπιά σας, την αξιοπρέπεια και την αγάπη που μας εμπνέετε...
η Λυδία είναι πια διάσημη. το ΚΔΑΥ θα καταλάβει πόσο σπουδαίο είναι να βοηθήσει τη Λυδία και να εμπνεύσει σιγουριά σε τόσα άλλα παιδιά με παρόμοια προβλήματα.
σας ευχαριστούμε και στεκόμαστε πλάι σας.

Ανθούλα said...

Ελπίζω να της αρέσει η πιο κάτω ιστορία

http://docamiok.blogspot.com/2010/11/o.html

Πολλά φιλιά στην μικρή ηρωίδα!!!

Anonymous said...

καλη αρχη στην αγωνιστρια!

Μεσα απο την καρδια μου ευχομαι να εχετε δυναμη.

Σοφια