Monday, July 23, 2012

Ιατρικές Εξετάσεις, μαθησιακά και μια σπουδαία Γιατρός!

Τις τελευταίες εβδομάδες ήμασταν όλο εξετάσεις.

Οι ενδοκρινολογικές μάς έφεραν τα καλύτερα νέα. Η Λυδία δεν έχει ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης, ο οργανισμός της την παράγει και την διαχειρίζεται σωστά και επομένως δεν χρειάζεται κάποια παρέμβαση, όπως είχαμε φοβηθεί. Τα παιδιά που έχουν περάσει από χημειοθεραπείες, και κυρίως από ακτινοβολίες στον εγκέφαλο, έχουν πολλές πιθανότητες να παρουσιάσουν ενδοκρινολογικά προβλήματα (είναι μάλλον οι πιο συχνές μεσοπρόθεσμες παρενέργειες των θεραπειών). Συνεχίζουμε με τακτικό έλεγχο - έτσι κι αλλιώς αυτός ο έλεγχος θα γίνεται εφ'όρου ζωής.

Υπέρηχος θυρεοειδούς: ένας τοσοδούλης όζος... Ανησυχητικός; θα δούμε. Θα τον παρακολουθούμε στενά...

Και κάτι άλλα ψιλά.... όλα για να μας κρατάνε σε εγρήγορση, αλλά τίποτε που να προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Πριν προχωρήσω παρακάτω, θέλω και εκ μέρους της Μαμάς Της να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε μια από τις ογκολόγους που στήριζαν την κλινική μας και που ήταν η μεγάλη μας συμπάθεια (πέραν της πρώην διευθύντριας που ήταν εκτός συναγωνισμού!...) και η οποία τώρα προσφέρει σε άλλη κλινική του νοσοκομείου. Και να της πω: είσαι η καλύτερη και σε αγαπάμε και ξέρουμε ότι όπου και να πας θα δώσεις παραπάνω από τον καλύτερο εαυτό σου! Σπουδαία γιατρός και άνθρωπος και φοβερό χαμόγελο!

Από Σεπτέμβρη έχουμε να παλέψουμε με τα μαθησιακά μας. Σύμφωνα με την ειδική παιδαγωγό, έχει καλύψει ένα 30-40% των πραγμάτων που έπρεπε να έχει κάνει στην α' δημοτικού και επειδή η β' έχει τις δυσκολίες της, έχουμε αγωνία και ήδη κάνουμε τις κινήσεις μας για να αυξήσουμε την υποστήριξή της. Ο βασικός μας στόχος είναι να μείνει σε στοιχειώδη επαφή με την υπόλοιπη τάξη ώστε όταν αποκτήσει την κατάλληλη μαθησιακή ωριμότητα να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει ό,τι έχει προσλάβει.

Προσπαθούμε να πετύχουμε να κάνουμε και μια αναλυτική νευροψυχολογική εκτίμηση ώστε να δούμε πώς η νευρολογική παθολογία της σχετίζεται με τα μαθησιακά και άλλα ψυχολογικά ελλείματα, μήπως και προκύψουν νέες δυνατότητες να τη βοηθήσουμε.

Μπανάκια δεν έχουμε κάνει ακόμα :-(. Δεν θα αργήσουμε όμως!... 

19 comments:

philos said...

Μόνο χαμόγελα... και να περάσετε όμορφα αξέχαστα τις καλοκαιρινές διακοπές σας εύχομαι!

Thalassenia said...

Εύχομαι οι ελπίδες να γίνονται πραγματικότητα και τα μαθησιακά δεν είναι τίποτα για το τιγράκι!

Φιλιά θαλασσένια με θετικές σκέψεις.

ria said...

πάντα καλά νέα να έχετε!

φιλιά στη μικρή αγωνίστρια και αγκαλιές σε ολη την οικογένεια!

Λεμέσια said...

Μεγάλη ανακούφιση όταν όλα είναι υπό έλεγχο κι όταν έρχεται η ώρα για την τσάντα θαλάσσης-μπρατσάκια, φτυαράκια, κουβαδάκια κτλ.

Καλές βουτιές και ονειρικές αμμοκατασκευές σε όλη την οικογένεια!

BUTTERFLY said...

Ομορφα τα νεα σας! Η Λυδια ειναι παντα στην καρδια μας, αλλη μια αποδειξη οτι θαυματα ΝΑΙ γινονται!

Φωτούλα Τζιώντζου said...

βουρ ξανά λοιπόν....

marilia said...

Όλα καλά να είναι πάντα! Μπανάκια... μπορείτε να κάνετε και στην Κρήτη και θα αναλάβω εγώ τα μαθήματα της Λυδίας (δεν είναι τίποτα, συνήθως μετά τις 10.00 πμ μου περνούν οι επαγγελματικές διαστροφές!)!!! :Ρ

Χαμόγελο πλατύ και ένα φιλάκι στον καθένα σας :)

Anonymous said...

Πάντα να χαμογελά το κουκλάκι σας/μας! Ευγενία

Anonymous said...

Πάντα να χαμογελά το κουκλάκι σας/μας! Ευγενία

Sad_Vampiress said...

Να Περασετε Ενα Υπεροχο Καλοκαιρι!!!

Φιλια

Anonymous said...

Συνάντησα το ιστολόγιο της Λυδίας τυχαία χθες... Διάβασα την πρώτη ανάρτηση και αμέσως αποφάσισα ότι αξίζει να αφιερώσω λίγο χρόνο να διαβάσω όλες τις αναρτήσεις από την αρχή.

Μέσα σε 24 ώρες βούρκωσαν τα μάτια μου αμέτρητες φορές.

Σας θαυμάζω σαν άτομο αλλά και σαν οικογένεια, ιδιαίτερα για τη δύναμη της ψυχής σας. Μπράβο που σταθήκατε σαν βράχος στην οικογένεια σας.

Να είστε πάντα καλά και πάνω από όλα υγιείς!

Λυδία... είσαι πλέον η μικρή μου ηρωίδα... το πρώτυπο μου!

Μ.

Anonymous said...

Πάντα έτσι καλά τα νέα σας και ο Θεός να έχει και τη Γιατρό καλά να μπορεί να φροντίζει όσους την έχουν ανάγκη!!!
Να έχετε ένα όμορφο, ήρεμο και γεμάτο χαμόγελα καλοκαίρι
Η αγάπη μου και οι προσευχές μου μαζί σας, Χρυσάνθη

Anonymous said...

Καλό καλοκαίρι αγαπητή μου οικογένεια ο Θεός μαζί σας καλά να περνάτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Αψογη Λυδία όπως πάντα, ξέρει να πετυχαίνει το στόχο της. Τα "μαθησιακά" είναι για να λένε κάτι κι οι δάσκαλοι, ε ας πουν η Λυδία τα καταφέρνει πάντα!
Εύχομαι ένα πολύ ευχάριστο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!
magsoulini

Unknown said...

τυχαια ειδα την αναρτηση και η αληθεια ειναι πως δεν εχω διαβασει πολλα ακομη(αυριο θα εστιασω περισσοτερο)..ειμαι 16 μονο αλλα ολα αυτα τα λογια που γραψατε με αγγιξαν πραγματικα..θαυμαζω την πιστη το κουραγιο την επιμονη την υπομονη την αντοχη και την δυναμη σας πανω απο ολα!ευχομαι να μην ταλαιπωρηθειτε στο μελλον και να ζησετε με ευτυχια και ομονοια..σας αξιζει με το παραπανω!Μπραβο Λυδια κοπελαρα μου!θα τα καταφερεις ολα μην σκιαζεσαι..για τοσοσ μικρο παιδι παραεχεις δυναμη!μπραβο και στους γονεις φυσικα για την θεληση σας!εχω δακρυσει τωρα..αλλα ειναι αναμενομενο!πολλα ειπα!τα λογια περιττα ομως ..η ιστορια μιλαει μονη της!θετικη σκεψη και καλες διακοπες! μαργιάννα !

Debra said...

Παντα καλα νεα να εχετε κ να χαιρεστε το γλυκο σας κοριτσακι. Μπορει να μη σας γνωριζω αλλα εχετε ολη μου την αγαπη κ παντα σκεφτομαστε το μικρο τιγρακι κ ευχομαστε γι'αυτο... Η Λυδια ειναι τοσο μικρη μα δινει τοσο κουραγιο σε ολους μας!!!

Mama giota said...

Ειναι η μεγαλύτερη αγωνιστρια

Anonymous said...

Καλά, δεν το πιστεύω!!! Τόσο καλά νέα, υπέροχα!!!!!!!!!!!!
Είχα καιρό να μπω, είχα πια συνηθίσει (ελπίζω να μη διαψευστώ ΠΟΤΕ) στα καλά νέα σας και για κανένα μήνα σας είχα ξεχάσει!!! :-)

ΥΠΕΡΟΧΑ τα νέα σας, τρελάθηκα από τη χαρά μου!!! ΤΕΛΕΙΑ!!!
Το Λυδιάκι θα πάει πια υπέροχα από εδώ και μπρος και θα το γράφουν και στα βιβλία και στα ιατρικά papers ως περιστατικό που έκανε την αρχή σε άλλα επίσης ιάσιμα!!!!!!!!!!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλό φθινόπωρο και έναρξη σχολικής χρονιάς!!!!
Κατερίνα

DESPINA said...

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΔΙΑΚΙ,ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΙ.ΕΤΥΧΩΣ ΠΛΕΟΝ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΡΑ.ΝΑ ΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΑΣ(ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ)ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΖΕΤΕ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΛΥΔΙΑ,ΣΤΗΝ ΛΕΝΙΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ...