Tuesday, June 12, 2007

Μπορώ;...

Πηγαίνεις στον έναν και σου λέει: «μπορούμε να κάνουμε πάλι εγχείρηση, αλλά…να…κάποιες θυσίες πρέπει να τις κάνουμε…ο θάλαμος βλέπετε…».

Πηγαίνεις στον άλλον και σε αρχίζει: «βεβαίως να κάνουμε εστιασμένη ακτινοθεραπεία, μόνο που …να …ξέρετε θα έχουμε μερικές μόνιμες βλάβες…τα βασικά γάγγλια βλέπετε…»

ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ! Εγώ ξέρω να σπρώχνω κούνιες και να κουβαλάω στον ώμο μου πιτσιρίκια. ΔΕΝ ξέρω πώς να θυσιάζω τίποτε που ανήκει σε κανέναν άλλον (ούτε και στον εαυτό μου εδώ που τα λέμε)!

Μπορώ, κύριοι –όγοι και -ουργοί, σας παρακαλώ να πάρω την αγέλη μου και να κρυφτώ στο δάσος και να μην με ξαναενοχλήσετε; Μπορώ;

:(

42 comments:

Anonymous said...

Αγαπημένε μπαμπά της Λυδίας άκου το ένστικτό σου και πάρε με την πρώτη ευκαιρία την οικογένεια σου για μια ωραία ημερήσια εκδρομή στην Λίμνη Βουλιαγμένης μετά το Λουτράκι Κορινθίας. Θα ενθουσιαστείτε με την ομορφιά, θα κάνετε πολύ καλό μπανάκι γιατί το νερό της λίμνης είναι στην πραγματικότητα θαλασσινό (υπάρχει δίοδος που περνά συνεχώς το νερό του Κορινθιακού) και διαθέτει και πολύ όμορφο δάσος για βόλτες και χαλάρωση. Αν πάλι θέλετε θάλασσα καθαρή και γαλαζοπράσινη είναι δίπλα στην παραλία που είναι και τα αρχαία λουτρά της Ήρας και ένας γραφικότατος εν λειτουργία Φάρος.
Βάλε τα παιδάκια σου στο θαλάσσιο ποδήλατο εντός της Λίμνης να γελάνε από την χαρά τους για μέρες.
Εχει και γραφικότατα ταβερνάκια για κάθε βαλάντιο για να συμπληρωθεί το "τοπίο". Αν δεν έχεις πάει σπεύσε μιάμιση ώρα χαλαρά χρειάζεσαι για να φτάσεις ως εκεί και απο το Λουτράκι είκοσι λεπτά.
Βάλε στην ζωή σας ήλιο και χαμόγελο και όλα θα γίνουν πιό εύκολα.
Καλημέρα με την αγάπη μου,

Anonymous said...

καλημέρα μπαμπά Λυδίας...
είναι πολύ δύσκολο να μιλάς με τόσους γιατρούς για το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο.. το παιδί σου...
Αν θές και αν έχεις το κουράγιο, στείλε μας μια εικόνα πώς θα αντιμετωπίσετε την παρούσα κατάσταση. Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, κι εγώ, ως μαμά, έχω αγωνία για το κοριτσάκι σας[μας]. Μεγάλη αγωνία και πίκρα σα να είναι δικό μου παιδί.Πές ότι είμαι μία συγγενής σας που ενδιαφέρομαι πραγματικά.
Αν χρειάζεστε κάτι είμαι πάντα στο μαιλ που σου έστειλα.
Δώσε την αγάπη μου σε όλη την οικογένεια και ειδικά στην ΄΄μαμά΄΄σας που την πονώ περισσότερο από όλους σας.
Πολλά φιλιά στα έξι μαγουλάκια...
Γωγω.

ameno said...

Καλημέρα μπαμπά της Λυδίας,
Μπορείς καλέ μου… αλλά όσο κι αν κρυφτείς το πρόβλημα δεν θα εξαφανιστεί…
Είναι πράγματι σχεδόν απάνθρωπο να πρέπει να πάρεις εσύ την απόφαση για το πιο είναι το καλύτερο για το παιδί, τι είναι αυτό που θα έχει το μικρότερο κόστος για τη Λυδία μας…
Κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει…
Εσύ και η μανούλα της θα κάνετε αυτό που πιστεύεται πως είναι το πιο καλό, ή έστω το λιγότερο κακό…
Καλές αποφάσεις και καλή δύναμη… και πάλι, αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε… ξέρεις εσύ….

Φωτεινή Σ.

Pan said...

Το να γράφουμε λόγια εμείς δεν σημαίνει τίποτα. Η οποιαδήποτε βοήθεια προς εσάς είναι δεδομένη. Μια λέξη μόνο.


Ελπίζω μόνο όταν λεν για θυσίες να μην εννοούν οικονομικές- δες φακελάκι.

Anonymous said...

Μπαμπά της Λυδιάς,
Σε διαβάζω εδώ και μερικές ημέρες και σήμερα πήρα την απόφαση να σου γράψω και να σου πω ΠΟΣΟ πολύ σε νιώθω και σε καταλαβαίνω!
Περνάω παρόμοιες, ίσως και ίδιες, καταστάσεις με την μητέρα μου, έχει ένα μεγάλο αριθμό όγκων στον εγκέφαλο κάνουμε τα πάντα να τους μειώσουμε, αλλά φοβάμαι ότι εμπιστευόμαστε λάθος ανθρώπους, στα διάφορα νοσοκομεία, που κατά καιρούς μπαινοβγαίνουμε.
Σήμερα έχουμε την δική μας μαγνητική να τρέξουμε να κάνουμε και να δούμε που βρισκόμαστε. Το άγχος μας στα ύψη, αλλά το ηθικό ακμαίο!!!!!!!
Η μαμά μου είναι μικρή, δεν της δίνουν πολύ χρόνο ζωής, αλλά τώρα που έμαθα για τη Λυδία, πως έχει καταφέρει να αγωνιστεί και να επιβιώσει τόσα χρόνια, παίρνω κουράγιο από εσάς, και αισιοδοξώ για την πορεία της μαμάς μου.
Ο λόγος που σου γράφω σήμερα είναι ότι σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρω την μαμά μου και να πάμε στο εξωτερικό. Έχω αρχίσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι εις βάθος για νέες μεθόδους, και καλύτερα Ιατρικά Κέντρα σε όλη την Ευρώπη. Το οικονομικό είναι πάντα ένα εμπόδιο, αλλα είμαι διατεθειμένη να πουλήσω ότι έχω προκειμένου να παρατείνω την ζωή της μανούλας μου, και να της προσφέρω ποιότητα στη ζωή της! Έχετε σκεφτεί κάτι ανάλογο στην οικογένειά σας? Αν θα σας ενδιέφερε μπορούμε να ανταλλάξουμε e-mail και να το συζητήσουμε εκτός blog.
Να είστε ΟΛΟΙ καλά και να μαθαίνουμε νέα σας συχνά.
Καλημέρα

Anonymous said...

Εσείς και μόνο εσείς ξέρετε τι είναι καλύτερο για την Λυδία. Και θα πάρετε τις σωστές αποφάσεις για το παιδί σας. Οχι γιατι τα ξέρετε όλα, αλλά γιατί σας φωτίζει το δρόμο η αγάπη σας για τα παιδιά σας. Μακάρι να μπορούσα να σου πω τι πρέπει να γίνει, όμως δεν μπορώ.
Κουράγιο Μπαμπά, μαμά και αδερφάκια.

Υ.Γ
Μια Βασίλισσα σαν τη Λυδία μόνο σε Καθαρόαιμο Αραβικο Αλογο μπορεί να κάθετε.
Αλέξανδρος

Anonymous said...

Ευχομαι οτι καλυτερο για το κοριτσακι σας και προσευχομαι γι'αυτο!!!!
Να του δωσετε πολλα φιλακια απο ολους εμας!!!
Την αγαπαμε πολυ τη Λυδια!!!

nautilus said...

Λυδία, θα το κάνουμε! οι οδηγίες σου είναι εξαιρετικά κατατοπιστικές. Ευχαριστώ πολύ!

γωγώ, σε ευχαριστούμε και πάλι πολύ. Ασφαλώς και έχω κρατήσει το email σου και σε βεβαιώ πως έχουμε μάθει καλά σε αυτό το ταξίδι ότι όποια βοήθεια σου δίνεται την χρησιμοποιείς γιατί αλλιώς δεν βγαίνει...θα γράψω κάποια στιγμή πώς θα κινηθούμε, αλλά ακόμα δεν έχει κλείσει ο κύκλος των ιατρικών απόψεων.

Φωτεινή, ευχαριστούμε, το ξέρω ότι τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται έτσι, αλλά δεν είναι άσχημο να ελπίζει κανείς...

pan, όπως είχα γράψει και σε ένα παλαιότερο comment, κανείς μέχρι σήμερα δεν μας έχει ζητήσει τίποτε. Ίσως είναι που έχουμε να κάνουμε με παιδιά και η συνείδηση βγαίνει λίγο περισσότερο στην επιφάνεια. Όχι, οι θυσίες θα είναι στο μυαλό και το σώμα της μικρής μας αγωνίστριας...

α.χ. έχω ψάξει αναλυτικά τι υπάρχει κυρίως στην Αμερική. Θα γράψω λεπτομέρειες κάποια στιγμή καθώς και γιατί αποφασίσαμε να μην πάμε. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το lydiatigria@gmail.com

Evi said...

Θα σας βοηθησω εγω να κρυφτειτε....οσο πιο καλα γινετε,οσο πιο μακρυα μπορειτε,να μην σας ξαναβρουν ποτε...σε εναν μαγικο κοσμο που μονο χαμογελα κυριαρχουν...εκει οπου ολοι ειναι ευτιχισμενοι...και ισως να ερθουμε κι εμεις αργοτερα..γτ σε ολους μας αξιζουν μονο χαμογελα και ιδιαιτερα στα μικρα μας αγγελουδια!!
Την αγαπη μας σε ολους σας!

kwstask said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ:ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΜΕΡΗ ΟΠΩΣ Η ΚΑΚΗ ΒΙΓΛΑ,ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕ ΞΥΛΟ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ,ΜΕ ΛΙΜΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΝΥΔΡΙΑ ΜΕ ΚΑΡΧΑΡΙΑΚΙΑ!!ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΗΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΑΚΙ-ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΝΔΥΜΕΝΟ ΜΕ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΞΥΛΟ-ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΣΑΣ ΧΕΡΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ...ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΡΕΕΙΑΣΤΗΤΕ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ Ε-ΜΑΙL ΜΟΥ:www.kwstask1981@yahoo.gr Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!......

Greca said...

Καλησπερα!
Το διαβαζω ξανα και ξανα... Δεν εχω να πω κατι αλλο περα απο αυτο... Σε ενα νοσοκομειο ηρθε μια κοπελα στα 26 της και τη χειρουργησε ενας απο τους νευροχειρουργους...Δε λεω οτι ειναι μαγκας η καλος η οτιδηποτε αλλο, απλα ο ανθρωπος τη χειρουργησε και εκει που ολοι και απο αμερικη η καναδα την ειχαν τελειωμενη την κοπελα και κανεις δεν την αναλαμβανε, τελικα πηγαν ολα κατ'ευχην...θεου θελημα ειπαν οι περισσοτεροι..μεσα σ'αυτους και γω... απλα ετυχε στο διαβα της κοπελας που ακομα "πιο απλα" ηθελε να ζησει... της πηρε κοντα ενα χρονο η αποκατασταση, αλλα τωρα ειναι πολυ καλυτερα...δεν ηθελα να γραψω ως τωρα κατι επ'αυτου, γιατι δεν ηθελα να το εκλαβει κανεις στραβα... απλα το μονο που θα'θελα να καταδειξω ειναι πως η ελπιδα στο Θεο κανει θαυματα...εκει που η επιστημη σταματα και παραδιδει τα "οπλα" και κοβει τα φτερα σε οποιοδηποτε επιγειο αγγελο ας παρακαλεσουμε ολοι τον Πατερα ολων μας να μας ακουσει και να ξανακολλησει τα φτερα της ελπιδας στο αγγελουδι μας... Σας φιλω ολους και σας στελνω μια αγκαλια απο την αλλη ακρη της Ελλαδας...

Victoria said...

Γλυκε μου μπαμπακα της Λυδιας, τι να πω... ξερω οτι το μονο που θελεις να νιωθεις ειναι τον πονο στα χερια απο τις κουνιες και τον πονο στους ωμους απο το κουβαλημα στις οικογενειακες εξορμησεις... παρολο που δε σας γνωριζω... οπως και πολλοι αλλοι... σας σκεφτομαι καθημερινα... νιωθω το γολγοθα σας... παρολο που δε μπορω να μπω στη θεση σας... και ειλικρινα ευχομαι απο το βαθος της καρδιας μου... οι δυσαρεστες προβλεψεις να ειναι λανθασμενες... γιατι η δυναμη του ανθρωπου και η καρδια ειναι πανω απο προβλεψεις... το πιστευω αυτο... ακραδαντα... η αγαπη που εχετε στη Λυδια μας (μου επιτρεπετε το "μας") βοηθαει οσο δε μπορει να βοηθησει ολη η ιατρικη γνωση... και οι εξορμησεις στις κουνιες και στην εξοχη με τα αδερφακια και τους λατρεμενους γονεις βοηθανε παρα πολυ... μη χανετε τη δυναμη και το κουραγιο σας... ειναι πολεμιστρια η μικρη μας... το εχει αποδειξει... και θα συνεχισει να το αποδεικνυει... πολλα φιλια απο μενα σε ολους σας... η σκεψη μου και η θετικη μου ενεργεια και διαθεση ολη δικη σας...

Anonymous said...

Δυστυχώς δεν μπορείς να πάς σε κανένα δάσος, μπορείς όμως να πάρεις μια μεγάλη μεγάλη αγκαλία την αγελη σου και απο εκεί να αντλήσεις αλλά και να τους δώσεις κουράγιο και δύναμη...
Να θυμάσε οτι ακόμα και αν δεν μπορούμε ή δεν ξέρουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε, έχεις και εσύ και η μικρή σας την σκέψη και τις ευχές μας να ειναι όλα περαστικά...

Anonymous said...

Σήμερα ήρθα για πρώτη φορά στο μπλογκ...τι να πω δεν ξέρω.

Εύχομαι για την Λυδιά τα καλύτερα και σε εσάς κουράγιο και δύναμη.

ATHENA said...

ΑΓΑΠΗΤΗ "ΚΑΜΗΛΑ" Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ (ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΤΑ 9.000.000 ΔΡΧ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ 2001 Η ΥΠΟΘΕΣΗ)

TO KAROLINKSA INSTITUTE
http://info.ki.se/index_en.html
EIΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΤΟΜΕΑ
ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ MAMAEDO@GMAIL.COM

ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΕΛΗ ;-)))

BeBe said...

Καλημέρα αγαπημένε μπαμπά της Λυδίας. Που θα γίνει και δική μας Λυδία. Στενοχωριέμαι και θυμώνω όταν διαβάζω τι περνάς, τι υποσχέσεις σου δίνουν, τι δεν μπορείς και τι μπορείς να κάνεις.
Η αγάπη για το παιδί είναι τεράστια. Σώζει. Κυρίως την ψυχή σου.
Θα ασπαστώ τους υπόλοιπους που είπαν για εκδρομή. Μια ανάσα μακριά.
Καλημέρες και κουράγιο! :):)

nautilus said...

Αλέξανδρε, ρέα, ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές

Evi, σε ευχαριστώ που θέλεις να μας βοηθήσεις να κρυφτούμε. Θέλει θάρρος να κρυφτείς, θέλει θάρρος να μείνεις να παλέψεις. Ζόρικο…

Kwstask, πολύ σε ευχαριστούμε και για την δική σου πρόταση που ακούγεται πολύ όμορφη! Σίγουρα θα το βάλουμε στο πρόγραμμα των εξορμήσεων…

Ειρήνη, ευχαριστώ που ανέφερες αυτή την ιστορία. Έχουμε ακούσει αρκετά τέτοια παραδείγματα…δεν χάνουμε την πίστη μας, αλλά δεν είναι το θαύμα αυτό που ζητάμε, δεν είναι ένα θαύμα πάντα η λύση στο πρόβλημά μας. Θέλουμε το παιδί μας να ζήσει με αξιοπρέπεια, περιστοιχισμένη από αγάπη και χωρίς πόνο όσο της μένει να ζήσει. Τα φτερά της είναι πάντα στην θέση τους, ζωηρά και περιποιημένα. Είναι το πιο υπέροχο αγγελάκι που έχετε δει ποτέ! Γεια χαρά στην άλλη άκρη της Ελλάδας!

victoria, ευχαριστούμε πολύ. Είναι που είναι τέτοια πολεμίστρια η μικρή που μας κάνει να «την παλεύουμε» κι εμείς. Αλλιώς θα μας είχε πάρει η κάτω βόλτα…

fullmooncrime, ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ πόση δύναμη μπορεί να «διακινηθεί» μέσα από μια αγκαλιά, μέχρι που άρχισε αυτός ο Γολγοθάς. Άλλο ένα μάθημα, άλλο ένα πράγμα για το οποίο ευγνωμονώ εκείνην και Εκείνον…

trelofantasmeni, (καλό το ονοματάκι!) ευχαριστούμε πολύ, δεν χρειάζεται να πείτε κάτι, το ό,τι κατεβήκατε από την χώρα του ονείρου και της φαντασίας στα μέρη μας κάτι λέει

Athena, ευχαριστώ. Έχουμε ψάξει και στο karolinska, και ένα γνωστό μας παιδάκι έχει πάει εκεί και είναι καλά τώρα (βέβαια με απώλεια όρασης από τις θεραπείες, αλλά…οι θυσίες που λέγαμε…). Η περίπτωσή μας έχει μια συγκεκριμένη αποδεκτή πορεία αντιμετώπισης και σύμφωνα με όλη την διεθνή εμπειρία και βιβλιογραφία δεν επιδέχεται ίασης. Έχω ακούσει για πολλούς έμπειρους νευροχειρουργούς σε πολλά μέρη Ευρώπης και Αμερικής, αλλά έχω την εντύπωση ότι η εμπειρία των παιδονευροχειρουργών στην Ελλάδα είναι σημαντική και κάτι μέσα μου λέει να τους έχω εμπιστοσύνη. Είναι μάλλον βέβαιο επίσης ότι το ΙΚΑ δεν θα μου κάλυπτε τα έξοδα μιας και η επέμβαση μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν θα ήταν εμπόδιο (κάπου θα τα έβρισκα τα λεφτά, έστω κι αν χρώσταγα μια ζωή) εάν υπήρχε κάτι πραγματικά διαφορετικό και ελπιδοφόρο.

bebe, καλημέρα και ευχαριστούμε πολύ. Η σωτηρία της ψυχής…πώς το λέει: «Ός αν θέλει την ψυχήν αυτού σώσαι, απωλέσει αυτήν»

Προσπαθώ να απαντώ σε όσους αφήνουν σχόλια εδώ. Αν δεν μπορώ να το κάνω πάντα και για όλους ελπίζω να μην με παρεξηγείτε…

Anonymous said...

Agapite mpampa ths Lydias,

"Θέλουμε το παιδί μας να ζήσει με αξιοπρέπεια, περιστοιχισμένη από αγάπη και χωρίς πόνο όσο της μένει να ζήσει. Τα φτερά της είναι πάντα στην θέση τους, ζωηρά και περιποιημένα."
De kserw ti na pw...Vlepeis kati tetoies skepseis tis exw sunanthsei mono mesa apo thn douleia ths Dr Kubler Ross.

Me exei sugklonisei to megaleio ths psuxhs sas san goneis,to tharros sas kai h apofash sas ws pros thn poiothta ths zwhs para thn paratash dixws poiothta. Eiste polu gennaioi anthrwpoi kai h Lydia einai eksairetika tuxerh pou exei tetoio mpampa kai mama.

Egw me th seira mou tha sou pw na akolouthisete to enstikto sas. Zhste oso pio polu mporeite stigmes xaras gemates xamogela me th Lydia mas kai ta aderfakia ths. Gemiste th psuxh to mualo kai thn kardia sas me oso to dunato perissoteres anamnhseis agaphs kai eutuxias...Mh thn afhsete lepto na skiasei thn psuxoula ths me allo pono h fovo...

Me exei sugkinisei polu h suneidhth sas apofash pou ekfrazetai mesa apo ta pio panw logia sas kai gnwrizw poso duskolo einai na pareis mia tetoia apofash apo proswpikh mou empeiria.

Ta ftera ths Lydias panta tha einai sth thesh tous zwhra kai peripoihmena opws eksallou se oles tis petalouditses! Kai san petalouditsa pinei to nektar ths agaphs sas...to kalutero nektar ston kosmo..

Na ths dwsete polla filakia kai na ths peite pws exei pantou neraidoules pou th rantizoun sunexws me thn agaph pou metaferoune apo olous mas pou gnwrizoume gia afthn...

Efxomai oi neraidoules na sas metaferoun kai esas tis skepseis agaphs olwn mas..

eiste kathimerina stis skepseis mou kai stis prosefxes mou.

Me agaph,
Katerina( Kypros)

ameno said...

Αγαπητή οικογένεια της Λυδίας,
Ξαφνικά θέλω να έρθω να σας πάρω αγκαλιά , να βρω τη μυθική χώρα των παραμυθιών και να σας κρύψω , να βάλω και ένα ξωτικό να φυλάει τσίλιες και έναν παραμυθά να ξεγελά το κακό, αλλού να είστε και αλλού να το στέλνει…
Σε μια βελανιδιά να στήσω τρεις κούνιες, μια για το κάθε παιδί… άντε, κάντε τις πέντε!!! Παιδιά είστε κι εσείς…
Να κλειδώσω το ρολόι του χρόνου και να το πετάξω στο ποταμάκι δίπλα απ’ τη βελανιδιά… Να μαζέψω την αγάπη όλων και να την κάνω λίμνη να πλατσουρίζετε, τις ελπίδες μας χρυσή βροχή και τις ευχές ηλιαχτίδες, τις σκέψεις , πύργο φωτεινό και τα όνειρα, ουράνιο τόξο…
Αυτό θέλω να κάνω για σας…
…κάτι άλλο δεν έχω μάθει στη ζωή μου, παρά μόνο να ελπίζω για το καλύτερο, ακόμη κι όταν φοβάμαι για το χειρότερο…
Μισό να βρω τη μαγική μου σκούπα κι έρχομαι…

Μαριλένα said...

..και κει που χάνεις το κουράγιο σου, ένα χαμόγελο της σε σπρώχνει και ξεκινάς ξανά.
Είμαστε δίπλα σας. Ο,τι θέλετε, απλά ζητήστε το. Σας αγκαλιάζουμε, το νοιώθετε; :)

Anonymous said...

Περαστικα μεσα απο την ψυχη μου

marilia said...

Αγκαλιά! Τεράστια! :)

Anonymous said...

Λυδιάκι,Λενάκι,Γιώργο ελπίζω αύριο το πρόγραμμα να έχει μόνο παιχνίδια της θάλασσας όλη μέρα,
γέλια, ήλιος και αγκαλιές με τον μπαμπά και την μαμά να τρέχουν σαν τρελλοί να σας προλάβουν..
Καλά πλατσουρίσματα,ψάξτε για κοχύλια..

Λυδία

Victoria said...

Καλησπερουδια κι απο μενα... ευχομαι η μικρη μας, αλλα και ολοι σας να ειστε καλα και να εκμεταλλευτειτε το Σαββατοκυριακο για καμια εξορμηση ειτε στην παραλια ειτε στην εξοχη ειτε ακομη και στις αγαπημενες σας κουνιες... ευχομαι να χαρειτε τις επομενες καλοκαιρινες μερες και να γελασετε και να τρεξετε και να ευχαριστηθειτε οικογενειακες αγκαλιες... πολλα φιλια απο μενα και στοςυ πεντε σας... σας σκεφτομαστε...

Φωτούλα Τζιώντζου said...

Καλό σας βράδυ

Anonymous said...

Είμαστε μαζί σας κι αυτο είναι ένα είδος σοβαρής υπόσχεσης. Θα τα καταφέρει η Λυδία γιατί την χρειαζόμαστε.
YΓ Μόλις σήμερα σας γνώρισα, γιατί είμαι καινούργια στη μπλογκόσφαιρα
Ritsmas.wordpress.com

tzotza said...

πολλες φορες σαν γονεις θελουμε να κρυφτουμε..αλλες φορες μονοι μας και αλλες φορες με τα παιδια μας νατ τα προστατεψουμε απο τα παντα..αλλα τι μενει να κανουμε?κλεινουμε την πορτα,μετραμε μεχρι το εκατο και μετα συνεχιζουμε..βρισκουμε παντα την πηγη μεσα μας για να συνεχισουμε..
σας ευχομαι μονο το καλυτερο..απλα σαν μητερα και εγω που πιστευω πως ολα τα παιδια ειναι δικα μας..
φιλια σε σας και στα τρια μικρα σας..

Anonymous said...

Καλημέρα Λυδία, μαμά, μπαμπά, αδελφάκια...Ελπίζω σήμερα να είναι όλα καλύτερα για όλους σας...Τέλος και τα σχολεία, περισσότερος χρόνος για μας... Μεγάλη αγκαλιά, και φιλιά σε όλους σας.

Anonymous said...

Είναι τόσο δύσκολο, απάνθρωπα δύσκολο, να πάρει κανείς μια τέτοια απόφαση. Θέλω να πιστεύω πως το ένστικτό σας θα σας οδηγήσει στο καλύτερο αποτέλεσμα, πως τελικά δε θα χρειαστούν θυσίες. Εύχομαι καλή δύναμη, σας στέλνω την αγάπη μου και πάρα πολλά φιλιά στο μικρό αυτό πλασματάκι... μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά, η μικρή Λυδία να καταφέρνει πάντα να βγαίνει νικήτρια σε ό,τι αντιμετωπίζει και να σας χαμογελά...

kwstask said...

καλημερα λιδιουλα!καλημερα μπαμπα και μαμα της!τι κανετε?εχουμε να ακουσουμε νεα σας απο την τριτη.ειναι ολα καλα?αλλη προταση ειναι η αιγινα! μιαμησι ωρα με το φερρυμποτ.αξιζει να πατε στον ΑΓ.Νεκταριο οπου φυλασσεται η σωρος του αγιου.μετα για μπανιο στην πεντακαθαρη και καταγαλανη παραλια της ΑΓ.Μαρινας(επισης μπαμπα τησ λυδιας,αν εχεις ορεξη κοντα στα βραχακια υπαρχουν μεγαλα,υπεροχα καβουρια!ορμα και μαζεψε!και εσυ μαμα κανε μια μακαροναδα με θαλασσινα και καλεσε και μενα!!!χι,χι,πλακα κανω!)στην ΑΓ.Μαρινα υπαρχουν και ταβερνακια σχεδον πανω στο κυμα!μπορειτε να απολαυσετε και ενα φραπεδακι με θεα το ηλιοβασιλεμα! και μια αλλη προταση μπορειτε να ερθετε στην αρτεμιδα που εχει επισης ωραιες παραλιες(αρκει να ξερει κανεις που να παει.)θα ηταν χαρα μου να σας ξεναγησω!αν θελετε να το κανουμε πραξη στηλτε μου ενα e-mail στο www.kwstask1981@yahoo.gr

Psipsinel said...

sas efxome oti kalitero gia to koritsaki sas

Φωτούλα Τζιώντζου said...

Κυριακή βράδυ, τις ευχές μου για σήμερα και η βδομάδα που έρχεται να είναι όσο καλύτερη γίνεται.

Victoria said...

Καλημερουδια απο μενα... Ευχομαι να περασατε ενα ομορφο Σαββατοκυριακο... και η βδομαδα σας να ειναι εξισου ομορφη... πολλα φιλια και αγκαλιες απο μενα σε ολους σας... ε.. και ενα φιλακι παραπανω στην Λυδια μας... σας σκεφτομαστε και ειμαστε διπλα σας...

advocatus diaboli said...

Ευχές μέσα από την καρδιά μου. Καλή δύναμη. Καλό κουράγιο.

Anonymous said...

Καλημέρα.
Ελπίζω να είχατε ενα καλό Σαββατοκυριακο. Πολλά φιλιά σε όλους και καλή εβδομάδα.

Αλέξανδρος.

nautilus said...

Καλημέρα σε όλους!

είμαστε όλοι καλά, σας ευχαριστώ που ρωτάτε - και μερικοί ανησυχείτε μάλιστα! Ο πιτσιρίκος μου έφαγε μια τούμπα και άνοιξε λίγο το σαγόνι του, αλλά είναι γενναίο παλικαράκι και αφού το μούσκεψε αρκετά με τα δάκρυά του, τώρα είναι ΟΚ.

Πήγαμε για μπάνιο, ναι! Τα περάσαμε τέλεια, θα ανεβάσω και φωτο μόλις προλάβω. Ευχαριστώ πολύ και για όλες τις προτάσεις σας (kwstask, την Αίγινα την συζητάμε χρόνια τώρα, αλλά όλο μας ξεφεύγει...)
θα απαντήσω αναλυτικά κάποια στιγμή. Έχετε από όλους μας πολλές ευχές για καλή εργασία!

Anonymous said...

Μπαμπά Λυδίας...
Δεν έχω τρόπο να επικοινωνήσω προσωπικά μαζί σου, ούτε να σου περιγράψω τον απόλυτο σεβασμό που μου προκαλεί το μπλογκ σου (σας).
Έχω μόνο μια παράκληση.
Μπορεί να φανεί εξωφρενική,αλλά είναι το μόνο που μπορώ να κάνω για να ζητήσω μία μη δημόσια επικοινωνία,για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω εδώ.
Αφήνω ένα mail,το stay_incognito@yahoo.com.
Θα παρακαλούσα,αν μπορείς να επικοινωνήσεις σε αυτή τη διεύθυνση. Ζητώ συγνώμη αν παραβιάζω κανόνες,αλλά δεν βρήκα κανένα mail στο μπλογκ για να απευθυνθώ.
Ευχαριστώ.

nautilus said...

ανώνυμε, σε σχόλιο παραπάνω είχα δώσει email για επικοινωνία. Το δίνω πάλι lydiatigria @ gmail.com. Σβήσε τα κενά για να "δουλέψει". Δεν υπάρχει πρόβλημα με την προσωπική επικοινωνία, ο χρόνος είναι που δεν φτάνει...

Anonymous said...

Πόσο χαίρομαι που περάσατε καλά!
Ενα φιλί στον Γιωργάκη από όλους μας θα βοηθήσει να περάσει το "τραύμα" του ελπίζω.

elpi said...

Εχω συγκινηθει αφάνταστα...Αυτό που θέλω να πω είναι καλέ μου μπαμπα της Λυδίας να κάνεις μια βόλτα στο Αγ.΄Ορος να βρεις έναν γέροντα να προσευχηθεί για το παιδάκι σου...να νηστεψεις και να προσευχηθεις και συ εκει...Ακουγεται μελό αλλά η πίστη μας κάνει θαυματα..

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ κι εγώ με τον/η φίλο/η elpi !!! Έχοντας βιώσει η ίδια το θαύμα στη ζωή μου (αν θέλετε διαβάστε το: http://dsrmlion.blogspot.com/2006/11/blog-post_08.html
) είμαι σε θέση απολύτως συνειδητοποιημένα να σας πω ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ...
Αλλά φυσικά & να μην παραμελήσετε καμμία θεραπεία!
Περαστικά στο αγγελούδι σας, πιστεύω κι εγώ πως θα τα καταφέρετε!

nautilus said...

elpi, ευχαριστώ για την επίσκεψη και την προτροπή. Δυστυχώς elpi μου, μέχρι το φούρνο να πάρω ψωμί δεν προλαβαίνω να πάω καμιά φορά. Τι θα γίνουν τα δύο άλλα μου πιτσιρίκια; Τι θα γίνει με τη δουλειά μου; Το όνομα της Λυδίας είναι στην προσευχή πολλών ανθρώπων και στο Όρος και άλλού και έχω εμπιστοσύνη ότι κάνουν ό,τι μπορούν!

Ηλιαχτίδα, διάβασα την ιστορία σου. Όπως είπα και σε ένα άλλο σχόλιο, εγώ στο θαύμα πιστεύω, αλλά στην περίπτωση του παιδιού μου δεν είναι αυτό που θα ζητούσα και θα εκλιπαρούσα από τον Θεό και που θα ήταν η μοναδική λύση στο πρόβλημα. Ήδη η πορεία της μέχρι τώρα στα μάτια πολλών είναι ένα μικρό θαύμα. Επειδή όμως πουθενά δεν έχω διαβάσει/ακούσει/μάθει για παιδί με το πρόβλημα της Λυδίας να έχει επιβιώσει, επειδή εγώ δεν έχω δυστυχώς την δυνατή πίστη που χρειάζεται και επειδή όπως λέει και στο μότο κάτω από το προφίλ μου "η ευτυχία δεν μετριέται με βάση το πόσο ζεις αλλά το πώς" ευχαριστώ και θα ευχαριστώ και θα συνεχίζω για πάντα να πιστεύω σε Εκείνον που επέτρεψε την παρουσία της Λυδίας στην ζωή μου, έστω κι αν αύριο κιόλας φύγει από κοντά μου. Αυτή και τα άλλα δύο μου είναι οι άγγελοι που μου έστειλε για να μου μάθουν την αγάπη, την υπομονή, την ελπίδα. Ο θάνατος είναι κομμάτι της ζωής, την χωρίζει σε δύο μέρη, δεν την ακυρώνει και άρα, έστω κι αν μας φοβίζει και μας λυπεί, δεν πρέπει να μας απογοητεύει.
Συγγνώμη για το "πρέπει", εντάξει πώς τα βλέπω εγώ λέω, δεν έχω καμιά διάθεση να κάνω σε κανέναν κήρυγμα ούτε καν θέλω να πείσω κανέναν ότι έτσι είναι τα πράγματα.
Οι αγκαλιές, τα φιλιά, η αγάπη σας, οι ευχές σας, οι σκέψεις σας, οι προσευχές σας, η θετική σας ενέργεια, το καλό juju σας και οτιδήποτε άλλο στέλνετε είναι πολύτιμο για την Λυδία και για όλους μας.