Friday, October 12, 2007

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα πολύτιμα δευτερόλεπτα του Σ/Κ για να ξυπνήσουμε χουζουρεύοντας και οι πέντε μας στο (ίδιο) κρεββάτι, να κάνουμε δύο ώρες προσπαθώντας να φάμε πρωινό, να χαζέψουμε Μπομπ Σφουγγαράκη, να αγοράσουμε εφημερίδες, να τσακωθούμε για διάφορα ανούσια θέματα, να συζητήσουμε το "θέμα της Λυδίας", να πάμε για κούνια μπέλα και για ποδήλατο, να πιούμε καμιά μπυρίτσα το βράδυ με τη μαμά της, να βάλουμε λιγη τάξη στο απόλυτο χάος του σπιτιού, να πάμε ίσως μια πιο μακρυνή βόλτα ή σε μέρος που δεν έχουμε ξαναπάει, να κάνουμε τη λίστα των υποχρεώσεων της εβδομάδας, ίσως να συναντήσουμε κάποιον φίλο, κυρίως να συναντηθούμε εμείς οι πέντε μεταξύ μας που όλη την υπόλοιπη εβδομάδα τρέχουμε παντού και πουθενά....

Απλά πράγματα, καθημερινά, αυτά που πολλοί θα τα πουν συνηθισμένα, βαρετά, ρουτίνα...
Βαρετό να πω πάλι ότι αυτά για την οικογένειά μας είναι το αεράκι που μας δροσίζει την ψυχή, η απλή και μοναδική ευτυχία του να είσαι εσύ και αυτοί που αγαπάς εδώ τώρα...

Το αυτό εύχομαι και δι' υμάς!

Γλυκό χαμόγελο σε όλους!

14 comments:

Pan said...

Καλά να περάσετε το Σ/Κ σας!

Φωτούλα Τζιώντζου said...

Γνώριμα μου ακούγονται όλα αυτά, ακόμα και ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης. Ναυτίλε μου όποιος δεν έχει περάσει Σαββατοκύριακο βλέποντας για νιοστή φορά το βρωμοσφουγγάρι (μη το δείξεις αυτό στα παιδιά) δε ξέρει τι θα πει ζωή στη κόψη του ξυραφιού. :))))))))
Καλό σας Σαβατοκύριακο από όλους μας

Anonymous said...

Είμαι μητέρα 2 αγοριών (1,5 και 3,5). Πρόσφατα έμαθα για το blog σου, Ναυτίλε. Ότι και να σου πω τα έχουν πει άλλοι σε σχόλιά τους. Τι να πω, για τα κλάματα που βάζω κάθε φορά που διαβάζω νέα της Λυδίας; Για το θαυμασμό που τρέφω για εσένα και την σύζυγό σου για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε την κατάσταση αυτή; Για το ότι συνειδητοποιώ πόσο μάταια είναι όλα και πόσο δεδομένη θεωρούμε την υγεία; Ειλικρινά ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο.
Διαβάζοντας το σημερινό μήνυμα ένιωσα έκπληξη. Γιατί; Ίσως γιατί πιστεύω ότι αν ήμουν στη θέση σας δε θα είχα τη δύναμη να κάνω τίποτα άλλο από το να μένω κλεισμένη στο σπίτι και να κλαίω τη μοίρα μου. Βλακεία μου, το ξέρω.
Συνέχισε να γράφεις το ημερολόγιο. Κάθε μέρα μπαίνω στο internet όλο ανυπομονησία να μάθω νέα σας. Είμαστε όλοι μαζί σας! Καλά να περάσετε το Σαββατοκύριακο!

Equilibrium said...

Άλλο ένα ΣΒΚ που θα είστε μαζί.

Άλλη μια ευκαιρία για εμένα να εκτιμήσω μέσα από εσάς αυτό το αεράκι που δροσίζει τις ψυχές μας... Την ευτυχία του να είμαι με αυτούς που αγαπώ "εδώ, τώρα"... Τα λόγια σου βάλσαμο στις ψυχές μας Ναυτιλε... Ελπίζω να'ναι και στη δικιά σου ψυχούλα..

Η ζωή γίνεται ρουτίνα στην προσμονή της επανάληψης. όχι αυτής που πέρασε αλλά αυτής που ακολουθεί. Όταν η προσμονή για το 2ο σιγά σιγά αδυνατεί, τότε η ζωή παίρνει τη σημασία και την αξία που της αρμόζει...

Άλλο ένα ΣβΚ μαζί, σκέψου... Σκέψου το έτσι καλέ μου. Ακριβώς όπως το εξιστορείς...

Φιλιά και στους πέντε σας!

Dreamgirl said...

Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε! Να ζήσετε την κάθε στιγμή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλοι μαζί!
Φιλιά για όλη την οικογένεια!

Anonymous said...

Δεν ξέρω αν έχω ξαναγράψει στο blog σας, διαβάζω συνεχώς όμως!

Καθόλου βαρετά δεν είναι όλα αυτά, ούτε ρουτίνα. Είναι ένα Σ/Κ όπως το θέλει κάθε μικρό παιδί: με τους γονείς του.

Πολλά φιλιά και αγκαλιές στη Λυδία, μάλλον από όλους μας...

butterfly said...

Αχ, αν σας πω ότι κι εγώ σήμερα το πρωί το ίδιο σκεφτόμουν...όμορφο το Σαββατοκύριακο με τους ανθρώπους που αγαπάς. Καλά να περάσετε! :)

Thalassini said...

Ομορφες αυτές οι απλές οικογενειακές στιγμές ε; Να τις χαρείτε πολύ Ναυτίλε μου και να περάσετε όμορφα!

καλό χρωματιστό και μυρωδάτο Σ/Κ να έχετε!

Φωτούλα Τζιώντζου said...

Φέρνω πρόταση για παιδικές ταινίες που τις αντέχουν και οι γονείς: "Εποχή των παγετώνων" ειδικά το πρώτο,"Ο αυτοκράτορας τρελλάθηκε" πάλι το πρώτο, η "Μουλάν" ξανά μανά το πρώτο, "Λίλο και Στιτς" ναι καλά το κατάλαβες το πρώτο, "Μπαμπούλας Α.Ε." δε φταίω εγώ αλλά πάλι το πρώτο και το καλύτερο όλων αλλά εξαρτάται από το παιδί "Ρατατούϊγ" και δεν έχει δεύτερο ακόμα.
Ελπίζω έτσι να βοηθήσω να ξεφορτωθείτε το βρωμοσφουγγάρι.
Όμορφο βράδυ να έχετε και βαρετό αρκούντως βέβαια :))))))
Από όλους μας

Giorgio said...

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δύναμη μου έδωσε αυτό το ιστολόγιο...Όλοι μας θεωρούμε την υγεία σαν κάτι δεδομένο και δεν πιστεύουμε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη.Εύχομαι σε όλη την οικογένεια να περάσει ένα υπέροχο σαββατοκύριακο...

kwstask said...

Καλα να περασετε(Αν και μαλλον τωρα που γραφω εγω το σ/κ σιγα-σιγα τελειωνει...)Μητερα zoe και Πατερα Ναυτιλε.Να το χαρειτε οσο μπορειτε περισσοτερο!Οχι ουτε κι εγω τα βρισκω βαρετα!Ισα-ισα που ειναι απαραιτητα κι αυτα!Οι καλυτερες ευχες μου να σας συντροφευουν!Φιληστε μου τα τρια αγγελουδια σας!

ΓΙΩΤΑ said...

ti na po den ksero oti kai na po einai perito..molis prosfata emetha kai diavasa ti selida sas...sixaritiria gia to kouragio sas kai gia to mathima zois pou dinete stous angnostes(se olous emas)kai s aftous pou den kseroun na ektimoun...efxaristoume poli kalo kouragio kai kali sinexia....

Anonymous said...

Αγαπημένε μπαμπά της Λυδίας, οι μικρές απλές συνηθισμένες στιγμές μιας οικογένειας, όταν δεν είναι δεδομένες γίνονται στιγμές μεγάλης ευτυχίας.
Εύχομαι να περάσατε έτσι όπως περιέγραψες το ΣΚ σας, όσο για τον Μπόμπ και τον κ.Καβούρη είναι λατρεμένοι και σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάς το Σάββατο σου.
Εγώ τρελλαίνω τους πιτσιρικάδες σερβιτόρους στα fast food όταν παραγγέλνω ένα διπλό καβουροπάτη!!!
Υ.Γ.Βάλτε με και εμένα στην παρέα, θα είμαι το πιό ήσυχο παιδί.

Μοιράιδα said...

ευχομαι να ηταν το πιο ομρφο σαβατοκυριακο,ατο που αλλοι δεν χουνε την πολυτελεια να χαρονε η εχουνε ξεχασει την αξια του