Monday, October 15, 2007

Λογάκια

Μας την έπεσε η ψύχρα αυτό το Σ/Κ τελικά και βρεθήκαμε απροετοίμαστοι. Συν το γεγονός ότι δεν θέλουμε να κρυώσουμε γιατί μας περιμένουν εξετάσεις, ναρκώσεις κ.λπ., αναγκαστικά μείναμε μέσα.

Δεν ήταν άσχημα όμως. Η Λυδία έχει αρχίσει να λέει μεγαλύτερες φράσεις με νόημα, και πετάει και διάφορες λεξούλες και φρασούλες που έχει ακούσει, αλλά πλέον ξέρει να τις βάζει στο σωστό περικείμενο και φυσικά το γέλιο ρέει άφθονο. Όσοι έχουν πιτσιρίκια άνω των τριών ετών ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ. Είναι μια από τις πιο απολαυστικές φάσεις της ανατροφής τους αυτή που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με όρους "ενηλίκων". Άσε πια αυτό το κλασικό "γιατί" που η δικιά μας έχει επιστρατεύσει εδώ και 2 μήνες και μας έχει τρελάνει!

Μια από τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δούμε την ακτινοθεραπεύτρια που μάλλον θα αναλάβει την Λυδία στην περίπτωση που προχωρήσουμε σε ακτινοβολίες, προκειμένου να μας δώσει επιπλέον (ναι, κι άλλες, ακόμα λίγες, λίγες παραπάνω, ίσως κάτι μας ξεφεύγει...) λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία, το ενδεδειγμένο είδος και μορφή ακτινοβολίας, τις πιθανές παρενέργειες με βάση την συγκεκριμένη θέση και φύση του όγκου κ.λπ. Ίσως δεν μας πει τίποτε παραπάνω από αυτά που ήδη ξέρουμε, ίσως όμως και να μας διαφωτίσει.

Ακόμη μια "φυσιολογική" ημέρα ακουμπάει σαν κύμα θαλασσινό στα μάτια και το μυαλό μας.

16 comments:

Anonymous said...

Καλημέρα Ναυτίλε..
Η Γωγώ είμαι φαντάζομαι η αγαπημένη μου Zoe σου έχει μιλήσει για εμένα και τα πιτσιρίκια μου..
το ίδιο παρατηρούσα κι εγώ στο γιό μου ολο το Σ/Κ. τα απίστευτα λογάκια του... Είναι 2,5 χρονών...
Χαίρομαι για κάθε φυσιολογική μέρα που περνάει με τα παιδιά μας...
Καλή δύναμη για την εβδομάδα....

butterfly said...

Kathe fysiologikh, omorfh kai hremh mera einai mia nikh.

Sas filw glyka,

petalouda.

holyme said...

Καλή δύναμη και καλή εβδομάδα καί απο τα 407 παιδιά του 2ου Γενικού Λύκειου Γιαννιτσών :-)

nautilus said...

Γωγώ, καλημέρα, καλή δύναμη και σε σας όλους!

πεταλούδα, δεν με βλέπεις βέβαια, αλλά έχω βγάλει κασκόλ, σημαιάκια και ροκάνες και γίνεται χαμός από τους πανηγυρισμούς της νίκης. Το βράδυ που θα βρεθούμε με την υπόλοιπη ομάδα υπόσχομαι να τρίξουν τα θεμέλια του γηπέδου...ε... του σπιτιού ήθελα να πω!

Αγαπητέ My name is kalos..Tri kalos :-) (τι nick τεράστιο είναι αυτό!) ευχαριστούμε και τα 407 παιδιά και τον καθηγητή τους :-). Ευχές για υγεία και πρόοδο σε όλους σας!

Equilibrium said...

Καλέ μου Ναυτίλε...

Είμαι πολύ χαρούμενος που ακούω ότι άλλο ένα ΣβΚ πέρασε όμορφα για όλους σας. Άλλη μια κατάκτηση :) Σας φιλώ όλους και ιδιαίτερα τα πανέμορφα παιδάκια σας.

Anonymous said...

αγαπητε ναυτιλε,

καλη εβδομαδα και καλη δυναμη σου ευχομαι,. ενα ακομα ''ηρεμο '' σαββατοκυριακο για την κουκλα σου τη λυδια σου! ευχομαι μια ηρεμη βδομαδα. καθε δυο μερες μπαινω να διαβασω τα νεα της μικρης νεραιδας να δω τι κανει πως παει. χαιρομαι που καθε φορα διαβαζω την ηρεμια και τη γαληνη που περιγραφεις πως υπαρχει και τρεμω στην ιδεα μηπως η πριγκηπησα μας ταλαιπωρειται παλι,

ολα καλα καλη δυναμη και καλη εβδομαδα.

φιλια πολλα πολλα στην νεραιδουλα μας!!

κελλυ

Anonymous said...

καλημερες και φιλια κι απο μενα... (-:

xrysallida

kwstask said...

Καλησπερα Πατερα Ναυτιλε,Μητερα zoe και Λυδιουλα και αδερφακια!Η Λυδιουλα μας πρεπει να ηταν απολαυση με τα λογακια,ε?Οσο για το κρυακι και εγω μεσα την εβγαλα με ενα μαγουλο νταουλι(Εβγαλα φρονημιτη και τωρα στη θεση του εχω 5 ραμματα!),αντιβιωση του 1g,παυσιπονα(ponstan)Και μια γαργαρα αντισσυπτικη τα οποια και συνεχιζω και σημερα και αυριο...Πατερα για οτι κι αν αποφασισετε,να ξερεις οτι θα ειμαι διπλα σας.Παντα.... Φιλια στα αγγελουδια σας!

marilia said...

καληνυχτοφιλάκια :)

Anonymous said...

Eύχομαι να περάσετε πολλά όμορφα Σ/Κ όλοι μαζί και να είστε πάντα ευτυχισμένοι και δυνατοί.χαίρομαι για εσάς και σας ζηλεύω που έχετε τα αγελούδια σας και ζείτε αυτές τις όμορφες στιγμές που αξίζουν όλα τα λεφτά...εγώ δεν έχω δικά μου αλλά εχω ζήσει ωραίες στιγμές με παιδακια άλλων και είναι ανεκτίμητες και δεν θα τις ξεχάσω ποτέ.Ζήστε όσο μπορείτε καλύτερα, πίειτε όλο το ποτήρι της ζωής κι ας έχει και τις πίκρες του, γιατι η ζωή είναι λίγη και δεν χορταίνουμε όσο κι αν ζήσουμε.Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε.Υπομονή και θα βγεί και το ουράνιο τόξο...
Σας έχω στις σκέψεις μου και στις προσευχές μου και περιμένω ευχάριστα από εσάς.φιλία και στους πέντε. ΧΑΡΑ

tdjm said...

Καλημέρα αγαπημένη μου οικογένεια.

Καλό χειμώνα να έχουμε όλοι.

Υγ (Το προαίσθημα-πίστη-πείσμα) συνεχίζει ακάθεκτο....


Σας φιλώ .
Η φίλη σας
Ντίνα.

Anonymous said...

Να περάσετε έναν όμορφο χειμώνα, ανακαλύπτοντας τα αγγελούδια σας, κι εκείνα εσάς!

Στα ζεστά, μακρυά από αρρώστιες και κρυολογήματα... κι όλα θα πάνε καλά, πρώτα ο Θεός...

Σας φιλώ πολύ.
Σας σκέφτομαι.

elia kirc said...

πω τι μου θυμησατε τωρα ... οταν ημουν στην ηλικια της λιγο μικροτερη λιγο μεγαλυτερη .. ειχα μεινη για μια ολοκληρη μερα χωρις νερο .. πηγαινα στην μαμα μου και της ζητουσα "η γη" ενοωντας το νερο .. ευτιχως καπου κατα τις 10 το βραδυ το καταλαβανε αφου ανεβεικα σε μια καρεκλα και μπικα στον νεροχυτη!!! οσο για τον καιρο ειναι ο τι χειροτερο ... απο την παρασκευη μεχρι χ8ες ειχα πυρετο τωρα αρχιζω να συναιρχομαι.. φιλια πολλα σε ολους σας!!! καλο φθηνοπορο!!!

Anonymous said...

Πολλές καθυστερημένες καλησπέρες!

Μια χαρά σας βρίσκω με τα γιατί. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τη Λυδία!!!

Κι εύχομαι το κύμα της θάλασσας να πάρει μαζί του τη θλίψη για να έχουν χώρο να φυτρώσουν περισσότερα όνειρα.

iLiAs said...

..κάθε λέξη της, κάθε φράση της και μια αχτίδα ελπίδας για ένα φωτεινό μέλλον.

Μοιράιδα said...

την καλημερα μου και καθε ευχη μου για ακομη λιγο...λιγο μονο που ξερω πως ειναι τελικα πολυ...πιο πολυ