Monday, October 22, 2007

Μαραθώνιοι αλλού

Η οργάνωση THON αποτελείται από φοιτητές του Penn State University των ΗΠΑ. Ο αποκλειστικός σκοπός τους τα τελευταία 35 χρόνια είναι να μαζεύουν χρήματα για τα παιδιά και τις οικογένειες των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο (χρηματοδοτούν τόσο την έρευνα στο παιδιατρικό τμήμα του πανεπιστημίου τους όσο και τις καθημερινές ανάγκες των οικογενειών). Εργάζονται για τον σκοπό αυτό όλο τον χρόνο, με αποκορύφωμα ένα 48ωρο μαραθώνιο χορού κατά την διάρκεια του οποίου πέρισυ μόνο συγκέντρωσαν πάνω από 5 εκ. δολάρια (Penn State IFC/Panhellenic Dance Marathon). Πρόκειται για την μεγαλύτερη φοιτητική φιλανθρωπική προσπάθεια στον κόσμο.

Συνολικά έχουν συγκεντρώσει πάνω από 45 εκ.δολάρια...

Οι φοιτητές του πανεπιστημίου... (τώρα είναι ένα άλλο θέμα, εάν θέλετε να κάνετε συγκρίσεις...)

Δείτε και ένα βιντεάκι. "Αμερικανιές" θα έλεγαν κάποιοι, αλλά κάποια παιδιά (σε όλον τον κόσμο) έχουν σήμερα την ευκαιρία να ζήσουν χάρη και σε αυτές.

10 comments:

Anonymous said...

O Kύριος σας έστειλε μια πολύ δύσκολη δοκιμασία και είμαι σίγουρος οτι στο τέλος θα πάνε όλα καλά γιατί τέτοιοι μπαμπάδες και μαμάδες δεν υπάρχουν πολλοί σήμερα.Οι προσευχές όλων μας είναι μαζί με τις δικές σας και έχουν αγγίξει το θεό. Να είστε σίγουροι και να μην χάνετε τις ελπίδες σας.Οθεός είναι "υποχρεωμένος " να ακούει τις προσευχές μας ,όπως έλεγε ένας άγιος γέροντας.Η Λυδία θα είναι σύντομα καλά.

butterfly said...

Αμερικανιές...:) Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνεχής, σταθερή, συνεπής ενασχόληση, με σοβαρότητα και αγάπη...

Πέρα από αυτό, επαναλαμβάνω ότι αν χρειάζεστε κάτι (και δεν εννοώ χρήματα), να το πείτε!

Την αγάπη μου,

πεταλούδα

Anonymous said...

Αγαπη αγαπη αγαπη για την ομορφη πριγκηπησσα Λυδια.... μονο αυτο θελει η ζουζουνα!!!! αγαπη γελιο και να αισθανετε ζεστασια και ασφαλεια κοντα στη μαμα και στο μπαμπα της. αλλα ισως καπου μεσα της να νιωθει και ολη αυτη την αγαπη που καθε μερα τις στελνουμε εμεις......

μπαμπα ναυτιλε περιμενουμε νεα.....

φιλια στην πριγκηπησσα.
κελλυ

Dreamgirl said...

Μπράβο σε αυτούς τους φοιτητές!!! Δίνουν ελπίδα και αγάπη και αυτό είναι πάνω από πολλά!

Φιλιά και αγκαλιά για την αγαπημένη Λυδια, τους υπέροχους γονείς της και τα ακόμα πιο υπέροχα αδέλφια της! :)

butterfly said...

Αχ, τώρα το συνειδητοποίησα-το "αμερικανιές" το είπα χαμογελαστά, καθώς η προσπάθεια του πανεπιστημίου έχει όλα τα χαρακτηριστικά που γράφω στην επόμενή μου πρόταση...Τώρα μου φάνηκε ότι μοιάζει σαν να τους αμφισβητώ, εντελώς το αντίθετο δηλαδή!

Καλό σας βραδάκι!

kwstask said...

Καλη η πρωτοβουλια και μακαρι και εδω να επερναν καμια πρωτοβουλια-οχι απαραιτητα με χορο-για να βοηθαμε!Τι κανει η Λυδιουλα μας?Εχουμε μερες να ακουσουμε κανα νεο!Ολα καλα???!

iLiAs said...

Καλησπέρα!
φιλιά σε όλους σας!

Anonymous said...

Μόλις σήμερα σας "συνάντησα" τυχαία. Ο Θεός με τις πρεσβείες του Αγίου Δημητρίου που τιμάμε σήμερα να δίνει δύναμη σε όλους σας να συνεχίσετε τον αγώνα σας.
Έχω κι εγώ ένα κοριτσάκι 17 μηνών, την Παναγιώτα. Αυτόν τον καιρό μαθαίνουμε να λέμε την προσευχή μας. Από σήμερα δεν θα παραλείπει να θυμάται στην προσευχή της την καινούρια της φίλη, τη Λυδία.

Την αγάπη μας

Μ said...

Καλημέρα Ναύτιλε;
Τι κάνει το Τιγράκι μας;;; Θα πάτε στην παρέλαση;

Εδώ οι φοιτητές δυστυχώς δραστηριοποιούνται περισσότερο σε πολιτικούς παρά κοινωνικούς σκοπούς.Αν γινότανε κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα πιστεύω θα είχε μεγάλη απήχηση. Θυμάσαι τι έγινε με τον τελευταίο τηλεμαραθώνιο που συγκέντρωσε λεφτά για το αντικαρκινικό νοσοκομείο...

Φωτούλα Τζιώντζου said...

Εγώ σας χαιρέτησα; Δεν σας χαιρέτησα
Σας εύχομαι ένα συνηθισμένο έως βαρεμάρας τριήμερο
Υ.Γ. Όσο για το θέμα του ποστ, σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που δε μενοιάζει είναι η πηγή των χρημάτων...:)