Friday, January 18, 2008

Μια εβδομάδα

Κλείσαμε μια εβδομάδα νοσηλείας.

Η Λυδία εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τον υψηλό πυρετό. Οι γιατροί για να αποκλείσουν την περίπτωση μικροβιαιμίας πήραν υγρό από το κεφαλάκι για καλλιέργεια.

Σήμερα την επισκέφτηκε ο ψυχολόγος που την είχε παρακολουθήσει (όπως και εμάς τους υπολοίπους) και στο παρελθόν. Στόχος ήταν να διαπιστώσει εάν και πώς η άρνησή της να επικοινωνήσει μαζί μας με τον τρόπο που εμείς θα θέλαμε μπορεί να αντιμετωπιστεί. 

Η διάγνωσή του δεν είναι άλλη από αυτή που με τον δικό της τρόπο έκανε και η μαμά Της χτές: το κορίτσι είναι εκπληκτικά οργισμένο με αυτό που έχει συμβεί, μας θεωρεί υπεύθυνους για την τωρινή της κατάσταση και γενικά (όπως χαρακτηριστικά είπε ο ψυχολόγος) δεν δίνει ούτε μία γ... δεκάρα για τις προσπάθειές μας να την κάνουμε να γελάσει και εξοργίζεται ακόμα περισσότερο που υπονοούμε ότι εκείνη δεν τα καταφέρνει καλά να επικοινωνήσει μαζί μας. Βασικά εάν ήταν λίγο μεγαλύτερη (όπως είπε πάλι ο ψυχολόγος) δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να μας εκφράσει ειλικρινώς την άποψη ότι πρέπει να πάμε να γ... που της γ... την ζωή της με αυτόν τον ύπουλο τρόπο. 

Έγινε ακόμα πιο καθαρό σε εμάς ότι ο στόχος μας είναι να της δείξουμε με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο πόσο πολύ την αγαπάμε και πόσο πολύ πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει και σύντομα θα έχει τη ζωή της πίσω όπως πριν και ακόμη καλύτερα. Εκτός λοιπόν από εντατικοποίηση των αντιβιωτικών και των αντιπυρετικών, έχει άμεσα ξεκινήσει η εντατικοποίηση αγκαλιών, χαδιών, φιλιών, χαμόγελων κ.λπ. Τα μόνα φάρμακα από την υπερβολική δόση των οποίων κανείς ποτέ δεν κινδύνευσε.

77 comments:

butterfly said...

Αχ, Ναυτίλε μας...! Να πω σίγουρα ότι είναι πολύ καλό που έχετε έναν ειδικό , είναι πολύ σημαντικό...Αχ, και πώς να μην θυμώνει η ζουζούνα...Η τακτική σας πάντως είναι η καλύτερη: αγκαλιές, φιλιά, παιχνίδια, χαμόγελα...ίσως εξηγήσεις; δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί/θέλει να καταλάβει στην παρούσα φάση, ούτε τι λέει ο ψυχολόγος (που σίγουρα ξέρει καλύτερα από εμάς)-ίσως να βοηθούσε αν προσπαθούσατε να της εξηγήσετε; Ουφ, δεν ξέρω κι εγώ, λέω...

Εύχομαι ο πυρετός που την ταλαιπωρεί να λήξει γρήγορα, για να φτιάξουν και τα άλλα θέματα.

Πολλή αγάπη από εμάς, σας σκεφτόμαστε.

Anonymous said...

"Εκτός λοιπόν από εντατικοποίηση των αντιβιωτικών και των αντιπυρετικών, έχει άμεσα ξεκινήσει η εντατικοποίηση αγκαλιών, χαδιών, φιλιών, χαμόγελων κ.λπ. Τα μόνα φάρμακα από την υπερβολική δόση των οποίων κανείς ποτέ δεν κινδύνευσε."
...
..
.
Το καλύτερο φάρμακο!!!
Όλα να πάνε καλά!!!

princess said...

πόσο να κρατήσει ο θυμός, μπροστά στο χαμόγελό και την αγκαλιά σας; Ειναι πολυ μικρή για να καταλάβει οτι έχετε πολεμο μωρέ..
Ευχομαι τα καλυτερα.

Anonymous said...

Έχετε όλες τις ευχές μου και τις σκέψεις μου για να αναρρώσει γρήγορα η μικρή Λυδία. Σύντομα όλα αυτά θα είναι ένα κακό όνειρο και η το Λυδιάκι θα είναι πάλι χαρούμενο και ζωηρό. Κουράγιο και υπομονή στη μαμά και τον μπαμπά και να την γεμίσουν με αγκαλιές και φιλιά και από όλους εμάς που περιμένουμε με αγωνία να ακούμε καλά νέα.

Κατερίνα

Anonymous said...

Ναυτίλε μου,εχεις δίκιο από αυτά τα φάρμακα κανείς δεν έπαθε τίποτα,
το μόνο που μπορεί να πάθει η μικρή μας είναι να συνειδητοποιήσει
πως την αγαπάτε πολύ και ότι κάνετε το καλύτερο γι'αυτή...Ειναι μικρή Ναυτίλε μου και δεν το καταλαβαίνει τώρα,όταν μεγαλώσει είμαι σίγουρη,πως θα σας ευχαριστήσει που αγωνιστήκατε μαζί της για το καλύτερο...Όλα θα πάνε καλά...Αμα έπεφτε ο παλιοπυρετός θα ένιωθε καλύτερα...Η Παναγια μαζί της και υπομονή σε όλους σας.
Αν μπορούσα να κάνω κατι για εσάς θα χαιρόμουν πολύ,αν χρειαστείτε κάτι ζητήστε το...είμαι δίπλα σας.
φιλια και στους πέντε.
ΧΑΡΑ

ράγες said...

Κάντε υπομονή!!Θα φτιάξει η ψυχολογία της μόλις πάτε σπίτι!!! Εδώ μεγάλος είσαι και σε πιάνει ψυχοπλάκωμα με μια απλή επίσκεψη σε νοσοκομείο! Πόσο μάλλον η μικρή Λυδία που έχει υποφέρει τόσο!
Α και συνεχίστε την εντατική περιποίηση με αγκαλιές, χάδια και ζουζουνιές ! Η μητρική και πατρική αγάπη είναι ανεξήγητο ελιξήριο που δεν θα μπορέσει ποτέ να το εξηγήσει, ούτε η επιστήμη της ψυχολογίας...
Καθημερινά σε ανύποπτο χρόνο στη διάρκεια της ημέρας, μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα της Λυδίας χαρούμενη, μουτράκι όπως είναι στις φωτογραφίες που έχεις βάλει στο μπλογκ. Ανυπομονώ να τις δω πάλι...όπως και όλοι μας...
Ναύτιλε μην ξεχνάς να φροντίζεις και τον εαυτό σου!

Anonymous said...

Ναυτίλε και μαμά της κρατάτε γερά να πέσει ο παλιοπυρετός. Για να'ναι θυμωμένο το Λυδιάκι σημαίνει ότι όχι μόνο αντιλαμβάνεται αλλά και σκέφτεται κι αυτό είναι πολύ καλό σημάδι για το κεφαλάκι της μετά την εγχείρηση, έτσι; Είναι πανέξυπνο παιδάκι η Λυδία και με τη αγκαλο-φιλο-θεραπεία που της ετοιμάζετε θα καταλάβει ότι εσείς είστε με το μέρος της κι ότι άλλος είναι ο κακός της ιστορίας. Ετσι δεν το'χε κάνει και παλιότερα που της είχες πει ότι πρέπει να ξαναπάει στο νοσοκομείο; Στην αρχή μούτρα, αλλά μετά από λίγο το κατάλαβε και σε εμπιστεύτηκε.
Δυνάμεις πολλές σας στέλνω.

Anonymous said...

Κουραγιο ρε παιδιά.

tk said...

Δεν μείνανε άλλα λόγια φίλε μου... Συνέχισε... Κι άλλο, όσο πάει...

Κλαίω όποτε σε διαβάζω...

Ernesto said...

ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΜΕ;ΠΟΙΟΥΣ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΜΑΣ!!Η ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!

ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΤΟΥΛΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ!!ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΔΩΣΤΕ ΤΗΣ ΕΝΑ ΦΙΛΑΚΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!


ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!ΣΙΓΟΥΡΑ!!

Anonymous said...

EYXOMAI NA ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΕΤΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΓΡΑΚΙ ΝΑ
ΓΕΛΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΜΩΝΕΙ ΝΑ ΜΟΥΤΡΩΝΕΙ
ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ .ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑΥΤΙΛΕ ΜΟΥ
ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ
ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ
ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΕΙΣ

ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Anonymous said...

Αγαπούλα μου, να γίνεις γρήγορα καλα!!!
Υπομονή, παιδιά...

stalamatia said...

Υπομονή πολλές αγκαλιές και χάδια και από εμάς.

Anonymous said...

Ολα αυτά τα χρόνια,αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι υπομονή,κουράγιο και προσπάθεια για να γίνει η Λυδία καλά.Είμαστε κοντά σας αν και χιλιόμετρα μακριά.Ας προσευχόμαστε για την Λυδία και όλες τις Λυδίες να νικήσει τον κακό εχθρό και να την έχετε πάλι σπίτι σύντομα.
Είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά.
Ο Θεός μαζί σας.

Λένα-Θεσσαλονίκη

Μαριλένα said...

Θα περάσει κι αυτό. Τόσα άλλα πέρασε και βγήκε νικήτρια.
Κι όταν περάσει κι ο πυρετός, μέρα με τη μέρα, θα ξεχάσει την ταλαιπωρία της.
Να είστε όλοι καλά.

MonachusX2 said...

Είναι πολύ υγιές να είναι θυμωμένο το αγγελούδι σας. Υπομονή και αγάπη, ίσως όχι υπερβολές. Αυτό θα την κάνει καλά και όλα τα κακά θα σβήσουν. Την αγάπη μου :)))

mahler76 said...

Μακάρι να μπορούσε να λάβει τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα χαμόγελα όλων μας η Λυδία. Αν θέλετε βάλτε και εμάς στη ήδη τεράστια αγκαλιά σας.
Καλημέρα

Anonymous said...

Μπράβο, καλό σημάδι ο θυμός. Μακάρι να μπορέσει να τον εκτονώσει κιόλας!
Καλή δύναμη!

anamella said...

Παιδιά υπομονή !!!
Το καλύτερο φάρμακο που δίνεται στη Λυδία μας ειναι η ΑΓΑΠΗ !!!
Όλα θα πάνε καλά !!!!
Κουράγιο !!!!
Καλημέρα

Anonymous said...

καλημερα μαμα και μπαμπα της Λυδίας,
καλο κουραγιο να εχετε εσεις και το μωρό σας
νομιζω πως εχετε ολοι σας την μεγαλυτερη αγκαλια απο ολους τους γνωστους αγνωστους που διαβαζουν το blog αυτο με την περιπετεια του μικρου σας αγγελου.
να εχετε κουραγιο και μεγαλη υπομονη
μια μαμα απο την Αθηνα

BUTTERFLY said...

Εγω θα συμφωνησω με τη συνονοματη Πεταλουδα οτι ισως πρεπει σιγα σιγα να προσπαθησετε να της εξηγησετε τι συμβαινει και γιατι γινονται ολα αυτα και οτι ειναι για το καλυτερο. Ουτως η αλλως παντως ο θυμος ειναι πολυ θετικο. Τουλαχιστον αντιδραει! Που παει να πει οτι καταλαβαινει. Αλλωστε μπορει αυτη η οργη να της δωσει εξτρα κινητηριο δυναμη και σε συνδυασμο με αυτην την κλασικη και αλανθαστη θεραπεια με αγκαλιες, φιλια και χαδια...ε εχουμε το συνδυασμο που σκοτωνει!!!
Καλημερα! Και θα ειναι καλη!

Anonymous said...

...ο θεός να κάνει να φύγει γρήγορα αυτος ο παλιοπυρετός...η μικρή Λυδία σας εχει μια θέση στις προσευχές που κάνω για τα 3 δικά μου παιδιά και παρακαλω τον Θεο να τα φυλαει...και να ανακουφίσει γρήγορα πολυ πολύ γρήγορα την ψυχούλα και το σώμα της πριγκιπισας σας...
κουράγιο πολύ πολύ κουράγιο

Nena said...

Δεν είναι δικαιολογημένη να αισθάνεται έτσι; Πως μπορεί να ξεχωρίσει ότι όσο συμμετέχετε εσείς το κάνετε για το καλό της; Σιγά-σιγά μόλις ο πυρετός υποχωρήσει και η διάθεσή της φτιάξει κάπως, θα αντιληφθεί ότι οι αγκαλιές έχουν νόημα και την βοήθησαν στα τόσο δύσκολα που περνά. Δεν είμαι κατάλληλη για διάγνωση, όμως ανθρώπινα σκέπτομαι πως αν συνέβαινε σε ενήλικα όλη αυτή η περιπέτεια θαχε λαλήσει και θαχε στείλει στον αγύριστο τους πάντες.
Σωστά, λοιπόν, εντατική αγωγή αγκαλιών, φιλιών, χαδιών.
Παιδες απάνω της μόνο εσείς είστε δικοί της.

Anonymous said...

Κάνετε το καλύτερο για το παιδί σας! Της προσφέρετε την ευκαιρία για σωτηρία! Η αντίδραση της Λυδίας δεν πρέπει να σας πτοήσει ούτε στιγμή! Έχετε πάρει την καλύτερη απόφαση γιατί θα οδηγήσει στην ίαση. Η Λυδία σε λίγα χρόνια θα σας κοιτάζει με ευγνωμοσύνη και από αυτή την ταλαιπωρία θα θυμάται μόνο την απίστευτη δύναμή της και τη δική σας και θα είναι περήφανη για τον εαυτό της και την οικογένειά της!!
Να ΄στε όλοι σας ευλογημένοι και να ξέρετε ότι έχετε όλη την αγάπη του κόσμου.
Δεν είναι περιττό να επαναλάβω κι εγώ ότι ό,τι άλλο χρειαστείτε πέρα από την καθημερινή μας προσευχή και νοητική παρουσία δίπλα σας, αρκεί να το ζητήσετε!

euaggelia said...

Καλημέρα!
Η Λυδία μπορεί τώρα να αισθάνεται οργή για αυτό που της συμβαίνει αλλά είναι πολύ μικρή για να καταλάβει...
Είναι πολύ σκληρό να σε κριτικάρει το ίδιο σου το παιδί. Σε καμία περίπτωση μην αμφιβάλετε ότι κάνατε λάθος που επιτρέψατε την εγχείρηση. Είναι πολύ τυχερή που έχει εσάς για γονείς. Και εσείς που έχετε την Λυδία για κορούλα.
Όσο για τις αγκαλιές και τα φιλιά δεν αφήνω ούτε μία μέρα να περάσει που να μην εκδηλώσω την αγάπη μου στον Χριστόφορο και πρακτικά και λεκτικά. Σκεφτείτε την Λυδιούλα πόσο το χρειάζετε....
Λοιπόν δώστε της έξτρα αγκαλιές και από εμάς!
Επειδή το Σαββατοκύριακο δεν θα μπορέσω να παρακολουθήσω την εξέλιξή της (δεν έχω κομπιούτερ στο σπίτι μου) καθώς θα αγωνιώ να έρθει η Δευτέρα πρωί να μάθω νέα της, εύχομαι όλα να πάνε καλά, ο πυρετός να υποχωρήσει, και να έρθει το προσδοκούμενο χαμογελάκι στα χειλάκια της....

Ευαγγελία - Χριστοφοράκος

Anonymous said...

......ειμαι κοντα σας ...

Anonymous said...

Υπομονή συνεχίστε να κάνετε παιδιά, όλα θα πηγαίνουν καλύτερα μέρα με τη μέρα. Η Λυδία είναι λογικό να είναι οργισμένη, κι αυτό είναι κάτι που θα φύγει αργά και με μεγάλη προσπάθεια. Μια αγκαλιά κι από εμένα σε όλους... Η σκέψη μου και η προσευχή μου είναι μαζί σας...

Anonymous said...

Καλημέρα. Μόλις μπήκα στο γραφείο και άνοιξα για να δω τα νέα σας. Δυστυχώς δεν είναι αυτά που περίμενα. Ο παλιό πυρετός ταλαιπωρεί ακόμα την μικρούλα σας. Να ξέρεται ότι σας σκέφτομαι συνέχεια και εγώ αλλά και όλοι οι κοντινοί μου άνθρωποι στους οποίους διηγήθηκα την περιπέτεια σας. Δείξτε δύναμη!!! Και εύχομαι σύντομα να φτιάξει η ψυχολογία της μικρούλας σας, αν και είναι απόλυτα δικαιολογημένη η οργή της. Εδώ μεγάλος είσαι και διαλύεσαι ψυχολογικά όταν αρρωστήσεις. Τι να κάνει το Λυδάκι πόσο κουράγιο και υπομονή να δείξει? Πάντως το φάρμακο σου Ναυτίλε είναι το καλύτερο συνέχισε την αγωγή και είμαι σίγουρη ότι θα δείτε βελτίωση (άσε που νομίζω ότι είναι μια αγωγή με αμφίδρομη δράση και θα βοηθήσει και εσάς). Εύχομαι αύριο να έχετε ευχάριστα νέα.

Anonymous said...

Ναυτίλε είναι φυσιολογική η αντίδραση της Λυδίας σας (μας), το είπαν και οι φίλοι παραπάνω, ποιος απο εμάς αν ήταν στην ίδια θέση δεν θα είχε την ίδια αντίδραση ?
Εγώ που έχω προσωπική πείρα και τα πέρασα αυτά σε ηλικία 27 χρονών (ηλικία που σου επιτρέπει να έχεις συνήδειση της θέσης σου), οι μόνιμες αντιδράσεις μου ήταν θυμός, πίκρα, οργή και πάει λέγοντας. Πού νομίζεις οτι ξέσπαγα ? ... σε αυτούς βέβαια που δεν θα έπρεπε.
Το τιγράκη σας (μας) δεν έχει τίποτα εναντίον σας, θέλει να βγεί να παίξει στις κούνιες, να δει τα ζουζουνια στην τηλεόραση κ.α., αντί για αυτά πρέπει να κάθετε στο κρεβάτι και να υπομένει την ρουτίνα των εξετάσεων και των φαρμάκων.
Ποιος άνθρωπος δεν θα αντιδρούσε ?
Ναυτίλε δεν μπορώ να είμαι δίπλα σας, να ξέρεις όμως ότι σας σκέφτομαι καθημερινά.
Με σεβασμό.

Χρήστος.

tdjm said...

Ax μπράβο...ανακουφίστηκα λίγο..να σου πω την αλήθεια..
Αφού το γεγονός ότι ,δεν ανταποκρίνεται ,αποτελεί μόνο θέμα επιλογής της...(μπράβο Λυδιάκι, έτσι ,έχουμε άποψη και γνώμη ..τι νομίζατε??)
Δεν πειράζει...ας περάσουν όλα αυτά με το καλό κι ας μας κρατάει μούτρα..
Το θέμα είναι να νικήσουμε...
Καλημέρα πατέρα.

thinking4G said...

Καλημέρα..όσο γίνεται και πρέπει να γίνεται.
Μόλις χθες έμαθα την ύπαρξη αυτού του blog απο μια ιστοσελίδα που επισκέπτομαι τελευταία,μιας είμαι νέα μαμα και πραγματικά σπάραξε η καρδιά μου..
Εύχομαι το καλύτερο για το μικρό αγγελούδι.
Όλοι εμεις ήμαστε μαζί σας και προσευχόμαστε.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Η αγάπη σας προς την μικρή Λυδία είναι το καλύτερο όπλο...
Πολλή αγάπη και απο όλους εμάς...

Anonymous said...

Οι Γάλλοι λένε "ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος από καλές προθέσεις".
Αυτό έχει μάλλον στο πανέξυπνο μυαλό της η Λυδία και σας "χρεώνει" την ταλαιπωρία της.
Υπομονή, επιμονή και Αγάπη και όλα θα πάνε καλύτερα.

mamma said...

Σας αγκαλιάζω σφιχτά.

Anonymous said...

re si Naftile? Ti les twra?
Kai si stin thesi tis gamostavridia tha rixnes ap to prwi mexri to vradi!

Kai pali bravo sas pou to psaxnete kai pou lavenete ipopsin oles tis parametrous, bravo gia tin ipomoni sas kai gia to kouragio sas, bravo pou DEN mpenete stin loumpa na exete enoxes gi afto pou simvenei kai to antimetopizete orthioi kai statheroi.
Bravo sto pedi gia ta kouragia pou exei kai tin epithimia na meinei kai na zisei konta sas to dinaton perisotero, ews ta 80 efxomai kai parapera, makari....

Krata to blog enimero se parakalw, oso mporeis xwris na sou ginei fortwma.
Einai pou mpikame stin kathimerinotita sas kai agapisame tin kori sou toso oso oute emeis den fantazomastan oti mporousame...

Na ste oloi kala!

Dark_Maiden said...

Έχω ένα μεγάααααλο πακέτο με αγκαλιές και όμορφες σκέψεις και χαμόγελα για τη μικρή πριγκήπισσα!
:)

Και πολλή πολλή συμπαράσταση για τους υπέροχους γονείς :)

Καλό κουράγιο!

Anonymous said...

Καλημέρα Λύδια ,
η αγκαλιές , τα χάδια , τα φιλια ,
..................... πιστεύω οτι εκτός απο την απέραντη δυναμή που σου δίνουν ........μπορούν σίγουρα να απαλύνουν τον πόνο..... ψυχικό και σωματικό.
Εύχομαι ο πυρετός να πάψει πια! είναι άδικο απλά!

και σήμερα είμαστε κοντά σας!
Αφροδίτη Δ.

Anonymous said...

η σκέψη όλων μας όσων σε διαβάζουμε και όλων όσων ξέρουν για τη Λυδία, είναι να γίνει καλά, για πάντα! Και είναι τόσες πλλές αυτές οι σκέψεις, τόσοι πολλοί άνθρωποι που προσεύχονται για το καλό της , που πίστεψε το Ναυτίλο, θα γίνει πραγματικότητα! "Εάν θέλεις κάτι πάρα πολύ, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις", μην το ξεχνάς. Ολοι μαζί, ευχές που ενώνονται σε μια μεγάλη δύναμη, ικανή να υπερενικήσει και τον χειρότερο ανίκητο εχθρό. Αρκεί να πιστεύεις και να ελπίζεις ότι μπορείτε να το νικήσετε! Και θα νικήσετε!
Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, να σας δίνουμε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσετε τον αγώνα σας!
με πολλή αγάπη...

irene said...

κουράγιο κ όλα να πάνε καλά !

philos said...

Αυτά που γράφεις σκεφτόμουν και γω χθες!
Ας επανέρθει από τον πυρετο και όλα τα άλλα διορθώνονται! Και ίσως να μπορέσουν να παίξουν και ενεργό ρόλο και τα αδερφάκια της ή άλλα παιδάκια!
Και μιλήστε της σαν να είναι μεγάλη.
πχ.
Ότι όλα γίνανε για να μην αρρωστήσει περισσότερο και να μπορεί σύντομα να κάνει παρέα με άλλα παιδάκια!
Βρείτε κάτι συζητείστε το με τον ψυχολόγο και κάντε το επαναλαμβανομενο μοτό.
Ελπίζω να πέσει ο πυρετός της και να ξεκουραστείτε λίγο!
Καλό κουράγιο στη γυναίκα σου και σε σένα!

philos said...

Αλήθεια τα παιχνίδια που της πήρατε για να της δώσετε εκεί έκαναν τίποτα?

κελλυ said...

Ναυτίλε , μαμά και τσουρμο καλημερα!

να εισαι σιγουρος οτι κανεις το σωστο. οταν θα μεγαλωσει λιγακι θα καταλαβει. λογικο ειναι να αντιδράει ετσι. καθε παιδι το ιδιο θα εκανε και αυτο ειναι και το φυσιολογικο. αγαπη αγαπη αγαπη και πολυ αγκαλια και στοργη. τιποτε αλλο για το μωρο μας.

μονο ετσι θα νικησετε και εσεις και εκεινη. ολα θα περασουνε και συντομα. ολους τους αεριδες του κοσμου να της παρουν το πυρετο της.

αν μπορουσα πιστεψε με θα τον επαιρνα εγω και δε με ενοιαζε. ψυχουλες σαν τη λυδιουλα μας δεν πρεπει να ταλαιπωρουντε.

αν και σε κουραζουμε ισως ωρες ωρες αν μπορουμε να κανουμε κατι να σας ξεκουρασουμε ειμαστε παντα εδω Ναυτιλε.

φιλια στη μαμα στη λυδια και στο τσουρμο.

σας αγαπω πολυ.
Κέλλυ

Anonymous said...

Κάθε μερα περιμένω με αγωνία να μάθω ,οτι επεσε ο πυρετός.
ας ειναι η αυριανη μερα καλύτερη!
Να γελασουν τα χειλακια της και τα ματακια της το συντομότερο δυνατον.
δυναμη μαμα και μαπαμπα της!

Ιφιγένεια said...

Πολλά πολλά πολλά φιλιά και πολλές πολλές πολλές αγκαλιές από όλους εμάς σε όλη την οικογένεια !!! Και το έννοω !!! Άντε Λυδία , σε περιμένουμε να πάμε για κούνιες !!
Κι εσένα και τα αδερφάκια σου !!

Anonymous said...

Είναι δίκοπο: ευτυχώς που δεν ξέρει (δεν είναι ακόμη σε ηλικία να συλλάβει το πρόβλημα) και επειδή δεν ξέρει θυμώνει με αυτό με το οποίο έχει την πιο βαθειά σύνδεση με τη ζωή και τα πράγματα, τη μαμά και τον μπαμπά. Δική σας είναι η πολύ μεγάλη εμπειρία της αγάπης. Από εμάς τους απέξω όλες οι ευχές, να την ζήσετε αυτήν την αγάπη ακόμη βαθύτερα.

Και να φεύγει και πυρετός, πολύ κάθησε...

Στέλλα

Dreamgirl said...

Υπομονή και το χαμόγελο θα γυρίσει ξανά. Είμαι σίγουρη! Εδώ πέρασε από τόσα... Είναι λογικό να είναι κουρασμένη και νευριασμένη...

Σύντομα το πιο γλυκό χαμόγελο, το πιο δυνατό γέλιο και να σας κάνει την πιο σφικτή αγκαλιά!

Η σκέψη μου, μαζί σας...

Anonymous said...

τα παιδικα μου χρονια ηταν αψογα χωρις ταλαιπωριες απο ασθενειες η οτιδηποτε αλλο, τωρα που μεγαλωσα αρκετα (3ο χρ.)και εχω μπει πλεον στα βασανα της ζωης θα ηθελα να μεινω παιδι για παντα...αυτο δεν εφικτο.Το ξερω οτι με ακουει ο Θεος γι αυτο και του ζητω να δωσει εστω τη μιση χαρα απο αυτην που εζησα εγω παιδι στη Λυδια και ας μου δωσει τα μισα απο τα βασανα της τωρα που μεγαλωσα και εχω το σθενος να το αντιμετωπισω ακομα και αυτο.
Σ αγαπω με ολη μου την ψυχη και μακαρι να μπορουσα να σου δωσω το χαμογελο σου πισω.

Anonymous said...

Αφού αντιμετώπισα ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας, αναρρώνοντας και σε άσχημη ψυχολογική διάθεση και αγωνία για τα αποτελέσματα, την καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι μικρούλι για τέτοια βάσανα το γλυκό μου.....Και πάλι καλά!!! Εγώ δεν έχω διάθεση ούτε να ακούω, ούτε να βλέπω κανένα, που ούτε στο ελάχιστο δεν είχα την ταλαιπωρία της. Καταλάβετέ την, έχει δίκιο το χρυσό μου. Θα κάνετε υπομονή και κουράγιο, σιγά σιγά όλα θα ξεπεραστούν. Κρατηθείτε γερά γιατί σας χρειάζεται.Πολλά φιλιά και πολλές ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Την σκέπτομαι συνέχεια.....
Όλγα

Anonymous said...

Εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου όλα να πάνε καλά και η μικρή μας Λυδία να χαρίσει το μεγαλύτερο της χαμόγελο σε εσάς αλλά και σε όλους εμάς που σας αγαπάμε.

Μιλ1 said...

Αυτό θα πει υγιής αντίδραση! Πλακώστε το τιγράκι στις αγγαλιές και στα φιλιά και θα λυγίσει! Πόσο να κρατήσει μούτρα σε δυό ΤΟΟΟΟΣΟ υπέροχους γονείς;

Ναυτίλε, όταν γίνω μητέρα θέλω να μοιάσω στη Ζωή...

Ο Θεός πάντα μαζί σας!

Anonymous said...

Διάβασα την περιπέτεια της Λυδίας μέσα από την ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος και έχω συγκλονιστεί. Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Κουράγιο σε όλη την οικογένεια!

Anonymous said...

διαβασα ολη την ιστορια της μικρουλας απο την αρχη...περιττο να πω πως νιωθω...να ξερεις φιλε μου πως οι σκεψεις μου οπως κ πολλων αλλων ειναι μαζι σου..ειναι στο πλαι σου...κ φυσικα στη μικρη λυδια....ευχομαι...ο πυρετος που την ταλαιπωρει να πεσει...να φυγει...κ η μικρουλα να σας χαρισει ενα χαμογελο που τοσο λαχταρατε....να σκεφτεσαι θετικα κ οτι καλυτερο θα συμβει....μην αφησεις τον πολεμο....

κλεινοντας θα ηθελα να ξερεις πως η σκεψη μου θα ειναι στην κορη σου...

με πολλη πολλη αγαπη...ελπιδα..

Anonymous said...

Ώστε θα σάς έλεγε να πάτε να γ.... Πολύ τσαμπουκάς αυτό το κορίτσι.
Η δική σας θεραπεία είναι και η πιο αποτελεσματική.
Μία ζεστή αγκαλιά σε όλους σας.
Και μην ξεχνάτε.
Ο γ...... δεν είναι ανίκητος.

Anonymous said...

Εμένα πάλι πολύ ευγενικά μου φαίνεται ότι συμπεριφέρεται αυτό το κορίτσι, δεδομένων των καταστάσεων που περνά!

Πάρτε και μια υπερβολική δόση αγάπης από εμάς....Έφθασε?

Anonymous said...

Θαυμαζω αυτο το παιδι.Φερεται με τοση αποφασιστικοτητα που δυσκολα βρισκεις σε ανθρωπο.Και ειναι μονο ενα παιδι που εχει βιωσει συναισθηματα που κανεις δεν θα φανταζοταν για ενα τοσο δα πλασματακι,που εχει μια ψυχη...ατελειωτη.Υπομονη Λυδιακι μου,λιγακι ακομα.Ολα θα πανε καλα.Ειμαι σιγουρη.Ειμαστε ολοι κοντα σας.Βρισκεστε στις προσευχες μας.

Χριστινα

marilia said...

Και τώρα εμείς, πίσω από μια ρημαδοοθόνη τι μπορούμε να κάνουμε; Πώς να εντατικοποιήσουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά; Τα δικά μας... e-φάρμακα είναι και μακάρι να την έφταναν...
Πάντως... τιγράκι πραγματικό, έτσι; :)

Φιλί σβουριχτό και αγκαλιά τόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοση!

Anonymous said...

μην νιώσετε όμως ούτε για μια στιγμή υπεύθηνοι για την κατασταση που βρίσκεται τώρα το μικρό σας! γιατί απλά δεν είστε! το νινί όταν μεγαλώσει θα καταλάβει και να είστε σίγουροι γι'αυτό.... να της δείχνετε πίστη και αγάπη κάθε λεπτό και για να γίνει αυτό πρέπει πρώτοι εσείς να πιστέψετε ότι όλα θα πάνε καλά και θα είναι περαστικά! μην αμφιβάλετε ούτε δευτερόλεπτο γι'αυτό!αν και είμαι σίγουρ ότι το κάνετε!

ritsmas said...

Μαζί σας για πάντα.
ριτς

Pan said...

Καλησπέρα.

Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την επάρκεια του ψυχολόγου, η τσαντίλα της Λυδίας είναι εμφανής απλά και μόνο κοιτάζοντας την ζωγραφιά με τις δύο φατσούλες.

Φυσικά, η υποστήριξή του είναι πάντοτε καλοδεχούμενη.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

΄Οσο θυμωμένη είναι η Λυδία ΜΑΣ, άλλο τόσο και περισσότερο είμαι εγώ με την ζωή την άδικη, που ταλαιπωρεί μωρά παιδιά...
Δε μπορώ να συνεχίσω....

Πνί-γο-μαι!!!!!!!!!!!!!

Ioannana said...

Ακόμα κι ένα τσαντισμένο τιγράκι με πολλή αγάπη, αγκσλιές και φιλιά θα πέσει!

Εμείς πως θα της δώσουμε φιλιά κι αγκαλιές που δε μπορούμε;

iLiAs said...

..υπομονή..θα βελτιωθούν τα πράγματα σύντομα.
Η σκέψη εκεί.

lemon said...

Μπορούμε άραγε να έρθουμε κι εμείς, για καμιά αγκαλιά ή δεν κάνει (τόσοι ξένοι άνθρωποι με πιθανά μικρόβια), ε;
Μάλλον δεν κάνει, κακώς και που ρωτάω...
Κουράγιο και δύναμη, σε όλους σας.

Anonymous said...

κάντε υπομονή και η μικρή γατούλα πάλι θα αρχισει τις μοναδικές της τσαχπινιές..είναι λογικό να είναι ακόμα καταβεβλημένη..μην την πιέζετε.Η Λυδία άλλωστε έχει αποδείξει τη δύναμη της ψυχούλας της...

Anonymous said...

Εμείς που είμαστε ενήλικοι και έρχονται στιγμές (όπως εγώ αυτές τις μέρες που ταλαιπωρούμαι από υψηλό πυρετό) δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι θα πει "υπομονή". Πόσο μάλλον το μωρό μας. Είναι και αυτό που λένε το "σύνδρομο της παρατεταμένης νοσηλείας". Το πέρασα και εγώ. Νεύρα, άρνηση, φόβος, έλλειψη κατανόησης και χίλια δυο άλλα. Σίγουρα ο ψυχολόγος θα βοηθήσει με τον τρόπο του. Σας στέλνω όλη μου την αγάπη. Σας σκέφτομαστε όλοι.

Anonymous said...

Σας διαβάζω κάθε πρωί.Είστε στην σκέψη μου μέχρι να κοιμηθώ. Σας εύχομαι κουράγιο, καλή δύναμη, τα πάντα για να βγείτε απ' αυτην την μάχη νικητές.

Anonymous said...

Κουράγιο! Υπομονή! Αγάπη! Πίστη στον Θεό! Λοιπόν... ας ανάψουμε ένα παραπάνω κερί στην Εκκλησία, ας κάνουμε μια προσευχή παραπάνω για ένα ν άγγελο- τη Λυδία και του Η Ρ Ω Ε Σ γονείς και συγγενείς! Ναυτίλε... Μην χάνετε το κουράγιο σας! Το αγγελούδι σας είναι ίσως "φορτισμένο". Εδώ εμείς οι μεγαλύτεροι, νοιώθουμε "συντρίμια". Η Λυδία, λογικό είναι να φερθεί κάπως έτσι όπως τώρα. Θα έρθει κάποια στιγμή που τα όσα έχετε κάνει και κάνετε θα αναγνωριστούν και από την ίδια και από τον Θεό! Και ο αγώνας σας θα αμειφθεί! Πιστέψτε το και μην απογοητεύεστε!... Ο αγώνας σας θα εμειφθεί!!!
Η Παναγία μας, έκλαψε για τον σωματικό πόνο του Κυρίου, διότι έζησε τον πόνο που ζει κάθε γονέας. Έζησε τον πόνο που ζείτε κι εσείς οι Η Ρ Ω Ε Σ γονείς. Γι' αυτό ας το ζητήσετε κι εσείς από την Παναγία μας να σας βοηθήσει!... Να σας πω... η Παναγία είναι μητέρα όλων και εκτός αυτού... όπως ξαναανέφερα, έζησε τη μητρική αγάπη, τον μητρικό πόνο ως άνθρωπος εδώ στη γη. Εφ΄όσον της το ζητήσετε με πίστη θα σας βοηθήσει!... Θα λέγαμε ότι σας καταλαβαίνει "καλύτερα". Ζητήστε το!!!
Σημαντική συμβουλή...ίσως να έλεγε και η Λυδία δυο- τρεις κουβέντες στον Θεό... να εισακούσει δηλαδή τις προσευχές σας! Μόνο αυτό ας πει! Η Λυδία είναι άγγελος, όπως όλα τα μικρά παιδιά! Ένας άγγελος δηλαδή θα προσευχηθεί στον Κύριό του.
Κουράγιο Η Ρ Ω Ε Σ γονείς... κουράγιο!
Ο Θεός μαζί σας!
Θα νικήσει το καλύτερο!!!...
Στις στιγμές κορύφωσης... στις στιγμές που δεν αντέχετε ζητήστε με πίστη τον Θεό και την Παναγία! Θα τους βρείτε! Θα έρθουν!!!
Εύχομαι ότι καλύτερο!!!
Με πάρα πολύ αγάπη!...

Maria Mikro Analogo said...

Και ο πυρετός θα της περάσει, και ο θυμός θα της περάσει, και όλα θα πάνε κατ' ευχήν. Η αγκαλιά, το φιλί και η ζεστή κουβέντα, είναι μεγάλα φάρμακα, καλύτερα και από τις 3πλές αντιβιώσεις :) Όχι μόνο για το τιγράκι μας, αλλά για όλους σας!

MenieK said...

κάθε σκέψη σας ευχή μου

Anonymous said...

Ναυτίλε μου δώστης πολλά φιλιά..τα έχει ανάγκη η μικρή..είναι οργισμένη με όσα συμβαίνουν,όχι με εσάς ;)

Anonymous said...

Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι η αγκαλιά είναι υγεία σωματική, πνευματική, ψυχική. Σας στέλνω λοιπόν, ένα φιλί γλυκό και μια αγκαλιά μεγάλη, σφιχτή, αγαπησιάρικη, λατρεμένη σε ΄σένα μπαμπά, μαμά (είστε υπέροχοι!!!) και στην Λυδία μας, στο μπισκοτάκι μας, στην πριγκηπέσσα μας στην καλή μας νεράϊδα που μας έχει μαγέψει όλους μας με την μεγάλη της ψυχή και καρδιά...
ΕΥΗ

Anonymous said...

Kouragio! Eimaste oloi sto pleuro sas kai proseuxomaste gia ti mikri mas Lygia! Ola tha pane kala!

Στοχαστης said...

Πιστευω οτι ο ειδικος θα σας ειπε οτι μια τετοια σκέψη, οσο παράλογη κι αν ακουγεται, τοσο "λογικη" ειναι στο μυαλό της σε αυτη την θεση που ειναι τωρα. Αλλα απ'οτι αποδεικνυεται, ειστε πιο ειδικοι απο οποιονδηποτε άλλον να δειχνετε την αγάπη σας,να την γεμιζετε με χαμόγελα και χάδια και συντομα θα αλλάξει η κατω φατσούλα και θα γινει γελαστή και χαρουμενη. Και καθε σκέψη κακη στο μυαλο της θα σβησει. Οπως θα σβησει και κάθε κακη αναμνηση απο όλη αυτη την περιπέτεια που ελπίζουμε όλοι να τελειωσει συντομα. Ξερετε πολυ καλα τι κανετε, συνεχιστε, σας στελνω την αγαπη μου και μια μεγάλη αγκαλια φρεσκια φρεσκια απο Λάρισα!

Anonymous said...

ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ .
ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΔΕ ΚΑΝΕΙ
ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ
ΟΤΑΝ ΒΡΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Ο ΠΥΡΕΤΟΣ
ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΦΙΛΗΣΕΙΣ

ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Anonymous said...

All around me are familiar faces
Worn out places, worn out faces
Bright and early for their daily races,

Going nowhere, going nowhere
Their tears are filling up their glasses,
No expression, no expression
Hide my head I want to drown my sorrow,
No tomorrow, no tomorrow

And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying
Are the best I've ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles
It's a very, very
Mad World
Mad world

Children waiting for the day they feel good,
Happy Birthday, Happy Birthday
And I feel the way that every child should,

Sit and listen, sit and listen
Went to school and I was very nervous,
No one knew me, no one knew me
Hello teacher tell me what's my lesson,
Look right through me, look right through me,

And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying
Are the best I've ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles
It's a very, very
Mad World
Mad World
Enlarging your world
Mad World...

Gary Jules - Mad world

Anonymous said...

Αχ,Ναυτίλε μου μακάρι να είναι καλά τα πράγματα και να έχει πέσει ο πυρετός...δεν είδα κάτι καινούργιο και ανησυχώ λίγο...αλλά θα μου πείς έσύ τρέχεις εμάς θα σκέφτεσαι να ενημερώνεις...
συγχώρεσε μας που μέσα σε όλα έχεις κι εμάς στο κεφάλι σου...Η Παναγιά μαζί σας!!!Στέλνω την
Αγάπη μου και μια μεγάλη αγκαλιά στον καθένα και πολλά φιλιά σε όλους σας!!!Υπομονη...πίστη...
ΧΑΡΑ

L'heure Bleu said...

tight hugs and positive thoughts, from Odyssea 6 1/2 and Danai 5. I tell them about Lydia's situation and they draw something for her...

LOVE from here to the stars and back! from us all

Anonymous said...

Αποκωδικοποίηση....: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....