Sunday, May 18, 2008

Αποτελέσματα μαγνητικής

Η χτεσινη μαγνητική δείχνει καθαρά ένα στιγμιότυπο της μάχης που αυτή τη στιγμή γίνεται μέσα στο κεφαλάκι της Λυδίας. Όγκος είχε μείνει τελικά μετά την επέμβαση αρκετός, τόσος που αντιδρώντας στην ακτινοθεραπεία έχει φουσκώσει αρκετά και φαίνεται μεγαλύτερος από ό,τι πρίν την επέμβαση! Αυτό είναι βέβαια πλασματικό. Η αλήθεια είναι ότι πέραν της μη ολικής αφαίρεσης η μαγνητική αυτή δεν μπορεί να μας πει πολλά. Η μάχη εκεί μέσα δεν έχει καταλήξει ακόμα. Υπάρχουν περιοχές νέκρωσης, πράγμα που δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Τι θα γίνει στο τέλος θα το μάθουμε όπως φαίνεται σε ενάμισυ μήνα, όταν σύμφωνα με τον νευροχειρουργό η ακτινοβολία θα έχει τελειώσει το έργο της. 

Θα θέλαμε να έχει φύγει μεγαλύτερο κομμάτι στην επέμβαση. Ιδανικά όλο. Όσο μεγαλύτερο είναι το μέρος που μένει τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες η ακτινοβολία να "χάσει" μερικά κύτταρα. Ο νευροχειρούργος ήταν ουδέτερος και είπε ότι δεν μπορούμε να πούμε τίποτε για την πορεία της υπόθεσης εάν δεν περάσει το τρίμηνο από το τέλος της ακτινοβολίας. Εμένα αυτό δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα ευοίωνο γιατί ο συγκεκριμένος γιατρός μάς έχει συνηθίσει να μας δείχνει το φως στην άκρη του τούνελ όταν υπάρχει. Και σήμερα άρχισε να λέει "πρέπει να περιμένουμε" και "δεν είναι ώρα να συζητάμε τώρα για άλλη επέμβαση" και "δεν το δέχομαι καν να μην νεκρωθεί ο όγκος με τόση ακτινοβολία που πήρε" και άλλα τέτοια... 

ΟΚ είμαστε πάλι βασικά στην άγνοια και στην αγωνία και στην αναμονή. Δεν ξέρω πώς να αισθανθώ, η μαμά Της, επιβαρυμένη και με την αιφνίδια ιστορία με το οίδημα και την εισαγωγή στο Παίδων, το έχει πάρει πιο βαριά λίγο αλλά πιστεύω ότι θα ανασυγκροτηθεί άμεσα. Κάθε φορά, σε κάθε μαγνητική, προκύπτει κάτι που θα σε κάνει να ανησυχήσεις, να καθησυχαστείς και να απογοητευτείς ταυτόχρονα. Τόσα χρόνια η ίδια ιστορία....

Όσο για το οίδημα που την ταλαιπωρεί αυτές τις ημέρες: θα μείνει μέσα για στεροειδή και παρακολούθηση για 5-6 τουλάχιστον μέρες και μετά βλέπουμε. Στην μαγνητική το οίδημα φαίνεται τεράστιο και ο νευροχειρουργός το χαρακτήρισε μεγαλύτερο από ό,τι θα περιμέναμε, είναι όμως αντιμετωπίσιμο. Όμως από ό,τι φαίνεται εκ των υστέρων έκαναν λάθος οι γιατροί μας να μην μας δώσουν κορτιζόνη κατά τη διάρκεια των ακτινοβολιών ώστε να αποφύγουμε την παρούσα οξεία φάση. Τουλάχιστον εκτός από την ταλαιπωρία δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει κάτι άλλο πιο ανησυχητικό από αυτό το μέτωπο.

Η Λυδία είναι μια μεγάλη αγωνίστρια. Απόψε παρά την κούρασή της είχε όρεξη για παιχνίδια και μου έκανε τα συνηθισμένα της αστειάκια. Κοιμήθηκε γαλήνια, ο θόρυβος από τα όπλα που χτυπιούνται με μανία μέσα στο κεφαλάκι της δεν κατόρθωσε να της χαλάσει το λυτρωτικό βύθισμα στην αγκαλιά, την ανάσα και την θάλασσα της αγάπης της μαμάς Της. 

Σε λίγες μέρες κλείνουμε 4 χρόνια από τη διάγνωση. Την επέτειο θα την γιορτάσουμε από ό,τι φαίνεται μέσα στο νοσοκομείο, το ίδιο και την γιορτή της (20) και της αδελφής της και της μαμάς τα γενέθλια (21). Ας είναι...θα το περάσουμε και αυτό... 

72 comments:

Anonymous said...

Έτσι γιορτάζουν οι πολεμιστές Μαμά,Μπαμπά, Λυδία, Λενιώ,Γιωργή...
στο " πεδίο της Μάχης " ... κι αυτός όπως έχεις ήδη πει προηγούμενα Ναυτίλε είναι ένας πόλεμος που δεν έχει ακόμα τελειώσει... θα είσαστε όμως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ... και αυτό από μόνο του είναι μια ΝΙΚΗ ... άσε που μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι "ενισχύσεις στα μετόπισθεν" με όλους αυτούς που προσεύχονται για σας
Ρένα

Anonymous said...

ΟΚ ΑΠΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΝΕΚΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ .Ο ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ.
ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΑΠΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ.
ΑΡΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ.
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΔΗΜΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΙΟ ΝΟΡΜΑΛ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΞΑΦΝΙΚΟ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑΥΤΙΛΕ ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΩ
ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΝΟΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΖΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ .ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΕΚΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΧΘΡΟΣ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Anonymous said...

Ευχές απ' τα βάθη της καρδιάς μας... να πάνε όλα καλά. Καλή δύναμη σε όλους σας.

Anonymous said...

Δεν ξέρω τι να πω.... ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω..... απλά ας ευχηθούμε το καλίτερο. Είμαστε εδώ και σας κρατάμε το χέρι.

Ζωή.... γλυκειά μου Ζωή....

Ιφιγένεια said...

Αλλη μία μάχη για την μικρή Λυδία και την οικογένεια της ... Είμαι σίγουρη όμως ότι πάλι η Λυδία θα μας καταπλήξει και θα κερδίσει κι αυτή την μάχη !!
Ναυτίλε και Ζωή είστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση ... σας καταλαβαίνω ... είμαστε όμως όλοι δίπλα σας !
Μακαρί να μπορούσαμε να έρθουμε εκεί που είστε για να δείτε ποσοι πολλοί είμαστε !!!
Ελπίδα , κουράγιο και υπομονή ! Οι ευχές και οι προσευχές μας είναι μαζί σας !
Οτι χρειαστείτε , απλά πείτε το !
Γλυκά φιλιά σε όλη την οικογένεια !

Anonymous said...

Καμιά φορά προσπαθώ να μπω στη θέση σας για να νιώσω αυτό που περνάτε και να ανακαλύψω από που αντλείται τόση δύναμη. Νομίζω πως θα είχα καταρρεύσει προ πολλού...
Μετά σκέφτομαι το λαϊκό ρητό "να εύχεσαι ο Θεός να μη σου δώσει όσα μπορείς να αντέξεις" και καταλαβαίνω πως υπάρχουν τέραστια αποθέματα δύναμης μέσα σε κάθε άνθρωπο...
Όση κούραση και αν υπάρχει, όση ψυχική κατάπτωση, παίρνετε δύναμη ο ένας από τον άλλο και κυρίως από αυτό το ακούραστο γλυκό πλασματάκι... Έχει εσάς για πανοπλία και θα κερδίσει και αυτή τη μάχη. Είστε μια γροθιά με 5 δάχτυλα ενωμένα! Ανίκητη γροθιά!
Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να έρθει σύντομα η στιγμή που ο κακός αυτός εφιάλτης θα τελειώσει, το κοριτσάκι μας θα γίνει καλά και όλοι θα μπείτε ξανά σε ρυθμούς φυσιολογικούς.
Είθε όλη η δύναμη του κόσμου να συγκεντρωθεί στις ψυχές σας!

Raven.

Anonymous said...

Εγώ κατάλαβα ότι ο εχθρός χάνει δυνάμεις και εμείς πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.
Καλή φώτιση στους γιατρούς να κάνουν ότι μπορούν καλύτερο για την εξολόθρευση του εχθρού. Καλή δύναμη. Πολλά φιλιά στη Λυδία.

Με αγάπη από τα Χανιά

Anonymous said...

ΠΡΟΣΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΔΙΑ ΝΑΥΤΙΛΕ. ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ.

Anonymous said...

Η Παναγιά μαζί της και οι ευχές όλων μας στο πλάϊ της!
Κάθε μέρα μπαίνουμε και ψέχνουμε με αγωνία τις εξελίξεις γιατί έχουμε αγαπήσει το παιδάκι κι εσάς και προσευχόμαστε μέσα από την ψυχή μας να πάνε όλα καλά!

Μια μαμά

Anonymous said...

αυτοι οι γιατροι αμαν πια δεν μπορουσαν να το σκεφτουν και αν εχουν δωσει κορτιζονη νωριτερα να μην υπαρχει τωρα αυτη η ταλαιπωρία?
τελωσπαντων να ειναι αυτη η τελευταια ταλαιπωρία και να νεκρωσει ολος ο παλιοογκος ,οσο και να προσπαθει να σας φοβησει τον εχετε τσακισει και ειναι ενα βημα πριν την εξαφανιση.

Anonymous said...

i Ότι και να πω είναι λίγο..Εύχομαι να πάνε όλα καλύτερα και σε ενάμιση μήνα να έχετε μόνο ευχάριστα νέα.. Είμαστε μαζί σας, αν και βρισκόμαστε μακριά σας.. Καλή δύναμη και πολύ κουράγιο!

Anonymous said...

με στεναχώρησες αλλα συνεχίζω να έιμαι αισιοδοξη..... θα περάσει ΚΑΙ ΑΥΤΟ. καντε υπομονή προφανως ο κερατας σας δοκιμάζει για ακομα μια φορά αλλα θελω να πιστευω οτι θα ειναι η τελευταια μαχη και θα τη χάσει ΚΑΙ αυτη. ειμαστε κοντά σας. φιλησε μου τη γλυκεια ΖΩΗ!!!!!!!! να την αγκαλιάζεις και να της μεταφέρεις τη δυναμη όλων μας για να τη δινει στο Λυδιάκι μας για να το ξεπεράσει και αυτο το σταδιο.

σας φιλω.
Κελλυ

butterfly said...

Καλή μέρα σε όλη την αστεροοικογένεια!

Ναυτίλε, έχετε περάσει και πιο δύσκολα. Και μακάρι κανείς να μη χρειάζεται να τα θυμάται αυτά καθόλου πια, αλλά καμιά φορά δυστυχώς είναι αναπόφευκτο. Περάσατε, λοιπόν, πιο δύσκολα, και τέσσερα χρόνια μετά, με τόσες ταλαιπωρίες και εξετάσεις και νοσοκομεία και μαγνητικές και απογοητεύσεις, η Λυδία είναι ακόμα εδώ, πολεμίστρια, χαμογελαστή, χαρούμενη. Κι αυτό είναι που έχει σημασία. Τι κι αν περάσετε την επέτειο στο νοσοκομείο, τι κι αν περάσετε τα γενέθλια στο νοσοκομείο - όλος ο χρόνος δικός σας είναι. Για όσο χρειαστεί - τι να κάνουμε τώρα. Μπορεί να σκεφτούμε και καμιά ωραία συνταγή για τούρτα γενεθλίων για τη μαμά, τόσοι άνθρωποι είμαστε:)

Να ανταποκριθεί το Λυδιάκι στην κορτιζόνη, εσείς να προσπαθήσετε να μην απογοητεύεστε, είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά κάντε υπομονή. Να ξεκουράζεστε. Κι αν χρειαστείτε κάτι, εμείς εδώ είμαστε. Σας φιλούμε όλοι γλυκά.

ypomoni said...

Υπομονή,
πόσο δύσκολη είσαι, πόσο επώδυνη, μα πάντα η μόνη, η αναγκαστική, η σωτήρια διέξοδος.

Όποιος έχει πονέσει, έχει πληγωθεί, έχει δοκιμαστεί, καταλαβαίνει τι συνεπάγεται αυτή η στάση ζωής. Πόση εγκαρτέρηση κρύβει, πόση ελπίδα, πόση ταπείνωση, πόσα δάκρυα και πόσες προσευχές.

Προσευχόμαστε ανελλιπώς και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά...

ο Θεός μαζί σας...

ένας στρατολάτης said...

Η δύναμή σας είναι παράδειγμα για όλους. Εύχομαι ταχεία επιστροφή σπίτι και κατάφωτο το βάθος του τούνελ. Η μικρή θα νικήσει.

lemon said...

Μπορούμε να κάνουμε τίποτα; Χρειάζεστε κάτι; Πες μας όταν είναι, καλά;

Giannis123 said...

Απ' ότι φαίνεται αυτός ο πόλεμος έχει πολλές ακόμη μάχες για να κερδιθεί.
Στο τέλος όμως η Λυδία θα νικήσει.
Ο Θεός μαζί σας.

Anonymous said...

Να κρατήσουμε τα θετικά. Η Λυδία είναι μεγάλη αγωνίστρια, Ο περισσότερις όγκος έχει αφαιρεθεί και η αντίδρασή του -αν και μεγάλη- σχετίζεται με τη μη χορήγηση κορτιζόνης. Η μαμά Ζωή θα ανασυγκροτηθεί γιατί μας έχει δείξει ότι αυτό μπορεί να τα πετύχει. Ο Ναυτίλος θα κουραστεί αλλά να συνεχίσει να μας ενημερώνει και να μας δίνει το παράδειγμα της πίστης και της μαχητικότητας. Η Λενιώ θα γιορτάσει ... Ο γιατρός μπορεί να είναι ουδέτερος αλλά εμείς δεν είμαστε. Σας αγαπάμε και σας σκεφτόμαστε. Προσευχόμαστε για σας και για την καλή έκβαση της μάχης της Λυδίας.. Ευχές για τα γενέθλια και τις ονομαστικές γιορτές. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να βρισκόμαστε κοντά σας και να σας βοηθούσαμε στην δύσκολη καθημερινότητα που βιώνετε.

Anonymous said...

...Τουλάχιστον πιστεύω Ναυτίλε ότι τώρα θα γιορτάσετε σαν πολεμιστές, αλλά θα έρθει και η ώρα που θα γιορτάσετε και ως νικητές...
Μεγάλη παρηγοριά για εσάς είναι ο Θεός... πιστεψέ το Ναυτίλε και... δοκίμασέ το!!!
Πολλές, πολλές προσευχές!...
Ο Θεός και η Παναγιά μαζί σας!!!

Anonymous said...

nautile, parte to pedaki s, k pigenete israel i ameriki..
oi giatroi pou sas parakolouthoun einai anefthinoi. "emeis" -eimaste 6- parakolouthontas kathimerina k anelipos to side s, an k akoma foitoites, paratirisame pollaaaaaaaaaa lathoi pou exoun kanei oi giatroi sas. einai krima na vasanizete k to mwro k tous eaftous sas..
den einai dinato na min sas eixan proidopiisei gia ta side effect twn aktinwn. den einai dinato na min eixa dwsei steroids gia prevention apo tin 3 episkepsi. den einai dinato na eixan afisei to igro sto kefalaki tou mwrou toso kairo, afou to idrokefalo mporei na diagnostei apo tin proti mera zwis. einai pragmatika adianoita..

sas skeftomaste sinexia..
prosefxomast gia sas.
kouragio.. ola diorthonontai me swsti therapia

sas agapame
"emeis"

Anonymous said...

Δεν θέλω να σας λέω συνέχεια υπομονή, καλή δύναμη.Ντρέπομαι. Δεν ξέρω όμως τι άλλο να πω.Πέφτουμε λίγο, ανθρώπινο είναι αλλά συνεχίζουμε για τις επόμενες μάχες γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή.Το χρωστάμε σ' αυτό το πλασματάκι που δεν το βάζει κάτω.Εννοείται ότι είμαστε εδώ για οτιδήποτε χρειαστείτε και δεν το λέμε για να πούμε κάτι αλλά γιατί το πιστεύουμε.Έχετε γίνει μέρος της ζωής μας.
ΕΛΕΝΗ

ΥΓ.Πού είναι αυτός ο συννεφόλυκος με τα αστεία του;

Anonymous said...

Ναυτίλε,
να κάνουμε μια μικρή μεταφορά του πάρτυ στο νοσοκομείο???
Βέβαια είμασε πολλοί (λες να μας δείρουν οι νοσοκόμες?) ούτε 100 δεν θα έρθουμε για τα χρόνια πολλά και μόνο...
Φιλία σε όλους
Χαρούλα

Anonymous said...

Μην τη φοβάσαι τη ζωή,

όσο κι αν σ' απελπίζει,

γιατί μικρή μου 'ναι τροχός

που κάποτε γυρίζει.

Άβατον said...

Απόψε θα προσευχηθώ για την Λυδία...

nautilus said...

καλησπέρα σε όλους. Η Λυδία παρουσιάζει βελτίωση. Το κεφαλάκι εξακολουθεί να γέρνει και η ομιλία δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως. Κινητικότητα και ισορροπία έχουν βετλιωθεί αν και την περισσότερη ώρα την περνάει στο κεββάτι λόγω χαμηλών αντοχών, ορών κ.λπ.

Πιο ψύχραιμοι είμαστε σήμερα. Όπως μέχρι τώρα, θα αντιμετωπίσουμε κάθε μάχη καθώς θα έρχεται.

Στους φίλους γιατρούς που με συμβουλεύουν για εξωτερικό: το θέμα είναι ανοιχτό, κάποια μέρα θα γράψω πού βρισκόμαστε ως προς αυτό. Δυστυχώς είναι τα μικρά αλλά εν δυνάμει σημαντικά σημεία στα οποία χάνουν μερικές φορές τα νοσοκομεία και οι γιατροί μας. Υπάρχουν και τα μεγάλα προβλήματα βέβαια... αλλά δεν είναι ώρα τώρα για αυτά.

Μάζεψα σήμερα λίγο χαμόγελο να γεμίσω καινούριο βαζάκι, αλλά δεν φτάνει να σας μοιράσω, μας χρειάζεται για ενδοοικογενειακή κατανάλωση. Αύριο θα προσπαθήσω να σας "φέρω" :-)

Anonymous said...

=( Υπομονη.. Ειμαστε κοντα σας οσο μπορουμε με το μυαλο κ τις προσευχες μας..

Πολλα φιλακια στο τιγρακιπολλα..
Γιωτα - Θεσσαλονικη

La Gigi said...

είναι έτσι όπως το λες, η Λυδία είναι μεγάλη αγωνίστρια και θα νικήσει και αυτή τη μάχη, whatever it takes. είμαστε όλοι μαζί σας, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας!

stalamatia said...

Περαστικά να είναι Ναυτίλε ότι και να λέμε οι απέξω πάντα λίγο θα είναι.Μακάρι η αγάπη που δείχνουμε να μπορέσει να γεμίσει ένα βαζάκι χαμόγελο για την οικογένεια σου από μας για σας.

Anonymous said...

Τάσο και Ζωή,
δεν έχω λόγια...
Ας είναι αυτή η τελευταία "λαχτάρα" που περνάτε.
Δεν είναι καλά τα νέα, αλλά δεν είναι και απογοητευτικά. Έχετε βιώσει χειρότερες καταστάσεις, άρα μπορείτε να φανείτε δυνατοί και τώρα.
Πολλά χαμόγελα σε όλους σας,
φιλιά στη Λυδία,
όλα θα πάνε καλά και εύχομαι την άλλη εβδομάδα τέτοια ώρα να είστε σπίτι και να έχετε αφήσει πίσω και αυτή την ταλαιπωρία.
Γιώτα

Anonymous said...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ" Σ* ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ.ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΡΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ

marilia said...

Ναυτίλε, το γλυκό χαμόγελο από το δικό σας βαζάκι δε μοιράζεται, ούτε σώνεται. Πολλαπλασιάζεται και φτάνει να γλυκάνει όλους μας. :) Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

Anonymous said...

Mπορεί τα πράγματα να φαίνονται λίγο δύσκολα και να ταλαιπωρήστε πάλι,αλλά θέλω να ελπίζω πως ή μικρή μας θα βγεί νικήτρια στο τέλος...Είστε πολεμιστές και οι πολεμιστές στην μάχη θριαμβεύουν,
συνεχίστε τον αγώνα σας και στο τέλος εσείς θα βγείτε νικητές...
Μπορεί να μην γιορτάσετε στο σπίτι σας την γιορτή της Λενιώς μας και τα γενέθλια της Ζωής μας,αλλα θα
είστε όλοι μαζί και δυνατοί.Έχετε την αγάπη σας και αυτό σβήνει όλα τα ασχημα,έχετε και την δική μας αγάπη,που σας προστατεύει και σας ενισχύει...Κάντε λίγη υπομονή ακόμα και όλα θα πάνε καλά,η νίκη αυτή πρέπει να είναι δική σας!!!!
Ο Θεός να σας δίνει την δύναμη όλα να τα αντιμετωπίσετε και να εισακούσει τις προσευχές όλων μας!!
Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα κι αυτό και να ζήσετε ήρεμοι και ευτυχισμένοι!!!Σας στέλνουμε έχτρα αγάπη,για να σας δυναμώνει και όταν πέφτετε να σας σηκώνει...
Σας στέλνω την πιο μεγάλη μου αγκαλιά για να σας χωράει και τους πέντε και πολλά πολλά φιλια για να τα μοιραστείτε!!!Υπομονή κι όλα θα
φτιάξουν.Η Παναγιά μαζί σας!!!
ΧΑΡΑ

Anonymous said...

Εχει λιγο καιρο που ανακαλυψα αυτο το blog και απο τοτε βρισκομαι μονιμωσ πανω απο το pc για να διαβασω τα νεοτερα σας..ευχομαι να ερθουν πολυ πολυ καλυτερες ημερες για ολους σας και ειναι σιγουρο πωσ θα τα καταφερετε γιατι η Λυδια ειναι μεγαλη αγωνιστρια και τα εχει καταφερει περιφημα μεχρι τωρα.. η κατασταση θελει πολλη δυναμη ψυχης για να αντιμετωπιστει κι οταν ερχονται στιγμες που νοιωθετε πως θα καταρευσετε αρκει να σκεφτειτε πως το μικρο σας αστερι καταφερνει να αντιμετωπισει τον υπουλο εχθρο καθημερινα πραγματικα αξια για την ηλικια της και αρκει να ανοιξετε το βαζακι με το γλυκο χαμογελο να κοιταξετε το πανεξυπνο και πανεμορφο μουτρακι της και να γεμισετε οσο πιο πολυ μπορειτε με αισιοδοξια..
Οι σκεψεις μου και οι προσευχες μου ολες για το μικρο αστερι και για εσας..
Ειμαστε ολοι κοντα σας παντοτε..
Λυδια

Anonymous said...

Ναυτίλε,
μόλις γυρίσαμε από ένα άλλο πάρτυ... κεφάλι καζάνι :( αλλά μπορώ να πώ ότι μάζεψα τουλάχιστον πολλά βαζάκια με γλυκά χαμόγελα, φιλάκια, πειράγματα και ευχούλες για να σου στείλω..... όλα δικά σας......... (άντε να δω τώρα πως θα είναι τα μαγουλάκια της Λυδίας από τα φιλάκια και τις ευχούλες)
Χαρούλα

Anonymous said...

Θα περιμενω τη μερα που ολα αυτα θα ειναι μια μακρινη αναμνηση για εσας και η Λυδια θα αναρωτιεται αν πραγματι τα εζησε η ηταν μερος μιας ιστοριας που της διαβαζατε καθε βραδυ.

Τα λεμε τοτε.

Fatale said...

Υπομονή, δύναμη, αισιοδοξία να χετε...
μαζί με τις δικές μας ευχές και την αγάπη μας για το κοριτσάκι μας όλα θα ξεπεραστούν...
Η μικρή Λυδία μάχεται και είμαστε όλοι μαζί της στη μάχη αυτή...
Μια αγκαλιά και φιλάκια πολλά στο κοριτσάκι μας..

ria said...

δεν είναι όλα τόσο απαισιόδοξα ναυτίλε.
συγκρατώ ιδιαίτερα το ότι το ζουζούνι ανταποκρίνεται στη θεραπεία και παρουσιάζει ήδη βελτίωση.

κουράγιο και δύναμη και στη μαμά ζωή.
είμαστε όλοι δίπλα σας για ότι χρειαστείτε

φιλιά και στα άλλα παιδιά

sadwolf13 said...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΧΑΖΟΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙς ΑΓΑΠΗΜΕΝΕς ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PREDATOR 2 . ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΜΙΣΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΠΑΤΣΟς ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗς ΑΡΚΟΥΔΑς ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΠΑΡ' ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ PREDATOR ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ . ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ 7 PREDATORS . Ο ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑς ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥς ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ¨"OK WHO'S NEXT ? " ...
ΚΑΠΩς ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΛΥΔΙΑ ΜΑς ...
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΣΕ ... ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙς ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ 3 ΑΘΗΝΕς ... ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ 2 ΤΑΝΚΕΡ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙς ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΕς ...
ΤΟ ΤΑΜΑ ΜΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΕΛΟς ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΟΤΕ ...
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ

Anonymous said...

Εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να πάνε και πάλι όλα καλά.Η Λυδία μας είναι πολύ δυνατή και το έχει αποδείξει ολλές φορές..Αυτό όμως ισχύει και για όλους εσάς που αγωνίζεστε για αυτή την ψυχούλα που λέγεται Λυδία.Κουράγιο..Ο Θεός να σας ευλογεί και από όλους εμάς του blog, γνωστούς και αγνώστους μια μεγάαααααααααααλη αγκαλιά..

Anonymous said...

τώρα διαβάζω τα νέα δεν ξέρω τι να πω δεν ξέρω τι να πω.
Τέλος πάντων είναι κι αργά το βράδυ για ν'αρχίσω να βρίζω τους γιατρούς
Το είχα γράψει και σε σχολιο μου οτι μπορεί να είναι παρενέργεια των ακτινοβολιών χωρίς να είμαι γιατρός χωρίς να ξέρω. Αυτοί οι μ.... δεν ήξεραν τίποτα για να το προλάβουν αυτό?
Δεν είμαι και σε καλή διάθεση τώρα και θα πω κι αλλα χοντρα
Ολα θα πανε καλά 'όμως γιατί η Λυδία ξέρει να πολεμάει πολεμάει και τον νικάει παντα αυτόν......
Σας σκέφτομαι πάντα κι αν χρειαστείτε το οτιδήποτε ειμαι μαζί σας , ειμαστε μαζί σας
Σας φιλώ , την φιλώ νοερά και την σκέφτομαι πάντα

Ευδοκία / eva

nautilus said...

μαμά Μάρθα, ευτυχώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε να νοιώσω ότι οι γιατροί μας έκαναν κάτι χωρίς να έχουν το καλό του παιδιού πρώτα στο μυαλό τους. Το λέω αυτό για να μην αρχίσουμε εδώ να λέμε διάφορα για γιατρούς και γίνει της "Αμαλίας" :-). Απλά και οι ίδιοι μου είπαν ότι ήταν λάθος η συγκεκριμένη επιλογή να μην δώσουν στεροειδή νωρίτερα και αυτό έγραψα κι εγώ.

Οι γιατροί μας είναι καλοί, τους εκτιμούμε. Μερικούς τους αγαπάμε κιόλας! Περίεργο, αλλά μετά από τόσα χρόνια "συμφώνου συμβίωσης"... lol

Anonymous said...

...Όπως μέχρι τώρα, θα αντιμετωπίσουμε κάθε μάχη καθώς θα έρχεται.
....
η καλύτερη συνταγή είναι αυτή, το ξέρεις καλύτερα απ΄όλους μας και το κάνεις με τον καλύτερο τρόπο.
Κουράγιο !!!
... δεν είμαι γιατρός, όμως φαντάζομαι ότι και η ιατρική είναι μια επιστήμη εκτιμήσεων και πιθανοτήτων.
... τα παιδιά μας έχουν εκπλήξει πολλές φορές με τις αντοχές και τις ικανότητές τους, η Λυδία θα τα καταφέρει!

euaggelia said...

Καλημέρα! Εύχομαι μέχρι το τέλος της εβδομάδας η Λυδιούλα να είναι καλύτερα...
Περίμενα με πολύ μεγάλη αγωνία να έρθω στο γραφείο Δευτέρα πρωί στο γραφείο - αν και τις μισώ τις Δευτέρες - για να μπορέσω να μάθω τα νέα σας. Έχετε γίνει μέρος της ζωής μας... Μακάρι να μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε περισσότερο.
Ευαγγελία - Χριστοφοράκος

Anonymous said...

Δηλαδή, υπάρχει ένα φούσκωμα μέσα στο κεφαλάκι Της, που δεν είναι ο όγκος, το οποίο δεν μας αφήνει να δούμε τι πραγματικά έγινε με τον όγκο (αλλά μάλλον ούτως ή άλλως δεν θα ξέραμε πριν το τρίμηνο), και το οποίο θα φύγει με την κορτιζόνη. Ήδη βλέπουμε βελτίωση. Αυτά ακούγονται καλά νέα. Άρα κρατάμε ψηλά το κεφάλι και χαμογελάμε :)
(Ναυτίλε να σου πώ ένα μυστικό; Οι γυναίκες συνήθως αντλούμε τη δύναμή μας από τους άντρες μας, χωρίς να το ξέρουν αυτοί... Απλώς τους κοιτάμε στα μάτια, βλέπουμε τη δύναμή τους και τους την παίρνουμε όλη, χι χι... Αλλ,α μάλλον το ξέρεις ήδη, γι αυτό και η Μαμά Της έχει αντέξει τόσα :) )

Αναμένω τα καλά και στέλνω σε όλυς σας φιλιά

Anonymous said...

Καλημέρα και από εμένα!

Ελπίζω σήμερα να είστε αρκετά καλύτερα Ναυτίλε, και η κοπελάρα σας να συνέρχεται..ολοταχώς!

Έχεις όρεξη για λίγη ακόμη αισιοδοξία; Πάρε λοιπόν:
Το οίδημα εφόσον είναι αντιμετωπίσιμο, και προβλέψιμο και λογικό, μόλις βγείτε από το νοσοκομείο δε θα μας νοιάζει κιόλας, ας πάει στην ευχή του θεού, αποτελεί πλέον παρελθόν.

Όσο για τα απομεινάρια όγκου, κρατάμε ότι υπάρχουν σημεία νέκρωσης και ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Φυσικά, το ιδανικό θα ήταν να μην υπήρχε ούτε κύτταρο του όγκου, αλλά εφόσον οι χημειοθεραπείες κάνουν ακόμη τη δουλειά τους, περιμένουμε καλή έκβαση.

Από όσο πρόλαβα να σας καταλάβω, όσο το κορίτσι σας χαμογελάει και παίζει μαζί σας, δεν έχει σημασία ΠΟΥ κόβετε τις τούρτες: σημασία έχει ότι τις κόβετε όλοι μαζί και ας είναι εντός νοσοκομείου.

Και του χρόνου θα είστε στο σπίτι σας, όλοι μαζί πάλι, για όλα τα γενέθλια και όλες τις γιορτές.

Είμαι πάντα κοντά σας.

Anonymous said...

Θα περάσει Ναυτίλε! Φαντάζομαι πώς θα σας κάνουν να νιώθετε όλα τα σκαμπαναβέσματα, αλλά τώρα πια η Λυδία έχει αποδείξει περίτρανα τι τιγράκι είναι. Όπως και πριν, έτσι και τώρα. Όλα θα πάνε καλά και στο τρίμηνο πάνω θα έχεις να μας λες καλά νέα :) Δύναμη και αισιοδοξία εύχομαι και όλα περαστικά θα είναι.

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
ΝΑΥΤΙΛΕ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΝΕΚΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΑΝΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Nena said...

Να χαρείτε την ομαδική γιορτή σας, γιατί ως αισιόδοξοι αγωνιστές ξέρετε τι να κάνετε. ΄Ελαχε να πρέπει να ξαναπαλέψετε, αλλά είμαι σίγουρη πως και σ αυτό θα τα καταταφέρετε.Ευχαριστούμε που μας τα λες τόσο αναλυτικά και μπορουμε όταν σας σκεπτόμαστε να μπαίνουμε σε ειδικά χωράφια να βοηθάμε με τη θετική μας ενέργεια.΄Εχουμε μπόλικη όλοι.Φιλιά σ όλους σας.

child in time said...

kalo kouragio..einai diskola to ksero...lipamai eilikrina..na exete elpides auto tha sas voithisei na exete kouragio gia tin sinexeia kai gia ton golgo8a pou apofasisate na aneveite me tosi dinami..eilikrina sas sigxairo

BUTTERFLY said...

Το χαμογελο μας βγηκε φυσικα μολις μαθαμε την βελτιωση της Λυδιας μας! Και μαλιστα αρκετο, τοσο ωστε να στειλουμε και σ' εσας που τωρα το χρειαζεστε! Ετσι ειναι αυτα, δουναι και λαβειν κι αυτη ειναι η ομορφια τους. Ο,τιδηποτε πιστευεις οτι μπορει να βοηθησει, απλα ζητα το!

alfie said...

Χρόνια Πολλά σε όλους σας, σε εορτάζοντες και μη και μακάρι φέτος να είναι η τελευταία φορά που γιορτάζετε στο νοσοκομείο. Θέλω να ελπίζω ότι το κεφαλάκι της Λυδίας θα γίνει τελείως καλά γιατί πιστεύω στα θαύματα της ζωής, στο θαύμα της Λυδίας.
Δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν έχετε φύγει Αμερική ακόμα, ελπίζω όμως να φύγετε σύντομα.
Όπως ίσως έχω αναφέρει στο παρελθόν, το παιδάκι φίλων μου (δεν είναι βέβαια πια παιδάκι) απο την επαρχία ζει και βασιλεύει χάρη στους γιατρούς στο Παρίσι και τώρα πια στην Αμερική. Έχει καρκίνο του δέρματος και όταν το φέρανε στη Γαλλία ήταν 6 χρονών. Στην Ελλάδα τους είχαν πει να μην επιχειρήσουν καν ταξίδι στο εξωτερικό γιατί δεν θα άντεχε και θα το φέρνανε νεκρό πίσω! (πιο ωμά τους το 'χανε πει). Όμως, το Μαράκι μας όχι απλώς έζησε αλλά είναι πλέον φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο!!!!!
Σε κάποια φάση απλά, οι γιατροί στη Γαλλία τους είπαν να φύγουν για Αμερική και τα παιδιά από τότε ζουν με το ένα πόδι στην Αμερική και το άλλο στην Ελλάδα. Με φοβερό οικονομικό κόστος, όπως όλοι καταλαβαίνετε, αλλά η Μαρία ζει και αυτό είναι το σημαντικό. Το ωραίο είναι ότι εκεί συνάντησαν γονείς παιδιών με το ίδιο πρόβλημα, που έχουν ιδρύσει συλλόγους, μέχρι και κατασκηνώσεις έχουν ειδικές για αυτά τα παιδιά που δεν πρέπει να έρχονται σε άμεση επαφή με τον ήλιο, και δεν νιώθουν πια μόνοι. Επειδή έζησα τα του Παρισιού μαζί τους, όταν ζούσα εκεί, είδα γιατρούς ανθρώπους πάνω απ' όλα κι ύστερα επιστήμονες. Να φανταστείτε ότι ο πλαστικός χειρούργος που εγχείριζε τη μικρή και ήταν από τους πλέον διάσημους στη Γαλλία, δεν τους έπαιρνε καν χρήματα! Ότι έπαιρνε το νοσοκομείο μόνο.
Ελπίζω τυχόν προβλήματα που συναντάτε για ενδεχόμενο ταξίδι σας στο εξωτερικό να λυθούν σύντομα και να μπορέσετε να φύγετε. Εχουμε καλούς επιστήμονες στην Ελλάδα, είναι γεγονός, απλά θεωρώ ότι είμαστε πίσω σε κάποια θέματα και στη τελική το κράτος μας δεν είναι και το κράτος πρότυπο στον τομέα της υγείας.
Σε κάθε περίπτωση, είμαστε μαζί σας, σύμμαχοι και φίλοι.
Το Λυδιάκι πάνω απ'όλα.
Φιλάκια σ όλους σας μα πιο πολλά στην πριγκίπισσα Λυδία.
χχχχχχ

tdjm said...

Μερικές φορές .....θυμώνω αφάνταστα....
Και μου έρχεται να ουρλιάξω!!
Αλλά δεν μου επιτρέπεται...!!

Κάνω υπομονή ,που μπροστά στην δική σας...είναι σταγόνα στον ωκεανό..

Μαζί σας κι εγώ...

Υπομονή
Νύχτα ειναι κι αυτή και θα περάσει!!

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΙ ΓΙ* ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΕΞΟΔΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ.

Anonymous said...

Εύχομαι και προσεύχομαι για το καλύτερο.

Σας παρακολουθώ στενά μέσα από τα κείμενά σου, αλλά δεν γράφω συχνά. Δεν έχω τι να πω...

Οι προσευχές μου κι η σκέψη μου σας συντροφεύουν πάντα.

Ειρήνη

Anonymous said...

ακούγεται μονότονο: οι ευχές μας μαζί σας..

είσαστε έμπειροι θαλασσοπόροι, και τώρα πάλι το τιμόνι γερά

στέλλα

Anonymous said...

Μαμά Μάρθα κι εγώ επίσης σε σχόλιο μου χθεσινό μίλησα "κάπως" για τους γιατρούς. Δεν ξέρω οταν πρόκειται για παιδιά για εξειδικευμένες και σοβαρές περιπτώσεις όπως της Λυδίας μας τα λάθη και οι παραλείψεις κατ' εμέ δεν συγχωρούνται. Γιατί η παράλειψη των στεροειδών δυστυχώς έφερε το Λυδιάκι στο νοσοκομείο να ταλαιπωρείται πάλι να παιδεύεται και να στεναχωριούνται πάνω απ'ολα οι γονείς της κι ολος ο περίγυρος.
Δεν είναι γρίπη, ούτε καποια άλλη ιωση. Τελος πάντων αυτά.......
Καλέ μου Ναυτίλε κι αν μου επιτρέπεις να σε προσφωνώ με τ'ονομα σου που οπως διάβασα είναι Τάσος το σημαντικότερο είναι να είσαστε καλά εσείς οι μεγάλοι της οικογενείας και ψυχολογικά και σωματικά γιατι πρέπει να σταθείτε στα παιδιά σας και στο Λυδιακι που σας έχει μεγάλη ανάγκη. Γι'αυτό να προσέχετε και λίγο τον εαυτό σας κι εσύ και η Ζωίτσα.
Όσον αφορά για τις ευχές μου για τις εορτές σας επανέρχομαι αύριο δριμύτερη.
Φιλάκια σε ολη την καταπληκτικά μαχόμενη οικογένεια και έεεενα
μεγάλο στην Λυδία μας.

Ευδοκία

Anonymous said...

Κουράγιο Ναυτίλε μου... αύριο που γιορτάζει πρέπει όλοι μας να ΤΗΣ στείλουμε ΟΣΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ...θα πολεμήσει τον εχθρό και θα βγει νικήτρια, γιατί γι'αυτόν το λόγο γεννήθηκε αυτή η μικρή ινδιάνα.... για να νικάει ΠΑΝΤΑ!!!!
την απέραντη αγάπη μας σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Χριστίνα

Anonymous said...

Θα το γιορτάσετε δηλαδή Ναυτίλε ως πολεμιστές... Οι ευχές μου να το γιορτάσετε και ως νικητές!
Όπως είπες κι εσύ όμως αντιμετωπίζεται. Ναι, καταλαβαίνω πως είναι πολύ δύσκολα τα όσα συμβαίνουν, αλλά όπως είπες κι εσύ Ναυτίλε, θα περάσει!
Όπως η φλόγα στο κερί καίει και συμβολίζει την αγάπη μας στο Κύριό μας, έτσι καίει και η δική σας αγάπη για τη Λυδία!!! Κι αυτό με κάνει να πιστεύω ότι σίγουρα κι εδώ κάτι καλό θα βγει Ναυτίλε! Με την αγάπη σας διδάσκετε, αλλά και πετύχατε και πετυχένετε!!! Τόση αγάπη, τόση δύναμη, τόσο κουράγιο...
Εγώ λοιπόν... τι άλλο να πω;;;
Ο Θεός και η Παναγιά μαζί σας!!!

Anonymous said...

euxomai oti kalutero kai na vgeite suntoma apo to nosokomeio.(an kai mexri stigmhs den eixan ginei sxolia peri giatrwn tha ithela me aformh ton/thn alfie na pw pws exei dikio se oti egrapse.den kserw an uparxei skepsh kai dunatothta gia ekswteriko alla AN uparxei tote MHN AKOUSETE KANENAN GIATRO EDW.den prokeitai na sas afhsoun na fygete na eiste sigouroi.twra an den uparxei skepsh kai dunatothta gia ekswteriko apla PSAXTE ti sas lene.den thelw na katonomasw giatrous kai kuriws kapoia giatro sto gnwsto nosokomeio paidwn.kalutera as mhn xalasoume to ufos kai ton skopo tou blog giati an anoixei auth h suzhthsh duskola tha kleisei.apla psaxte ligaki pisw apo thn vitrina kai tous oikonomikous kuriws skopous kapoiwn episthmonwn... )proseuxomaste oloi to ludiaki na vgei apo auton ton polemo nikhtria kai me oso to dunaton ligoteres plhges.

Anonymous said...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΝΑΥΤΙΛΕ ΚΑΙ ΕΥΑ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΓΩ ΕΒΑΖΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 400 ΛΕΥΚΑ. ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ.ΤΟΤΕ ΕΒΡΙΖΑ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ".ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΩΣΤΕ Σ*ΑΥΤΑ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΩΣΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ.ΟΤΑΝ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΑΝΗΨΑΚΙ ΜΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΨΙΛΙΑΣΜΕΝΗ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙ*ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΜΑΣ.
ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ.

Anonymous said...

ΜΑΜΑ ΜΑΡΘΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΔΙΝΑΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΑΣ. ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ...
ΔΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ΑΝ Κ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΑΣ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ 'ΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ? ΑΥΤΟ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΡΥΠΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ Κ ΑΓΩΝΙΩ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗΣΕΙ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ.
ΝΑΥΤΙΛΕ Κ ΖΩΗ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΟΙ...
ΛΙΤΣΑ

Δακανάλη Μαρία said...

Alli mia maxi poy prepei na dothei.. alla as eimaste oloi aisiodoxoi... giati to mikro tigraki.... exei apisteuti dunami..kai to exei apodeiksei..
Niki 8a exei i mikri Ludia, ayto to proaisthanomai.. ta filia moy tis euxes moy kai tis proseuxes moy ... pos ola tha pane kala.
Mia maxi poy tha kerdithei kai pali..me enomenes kardies....tis kardies sas kai olou tou kosmou.

Noname said...

ΠΑΛΕΨΤΕ ΤΟ ΌΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΑΣ.Η ΛΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΜΥΝΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΧΗ.
Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!!

Anonymous said...

κράτα γερά Λυδία!...κράτα γερά οικογένεια!....οι σκέψεις μου και οι ευχές μου είναι μαζί σας κάθε μέρα....κι ας μην καταφέρνω να σας το πω συχνά....ελπίζω και εύχομαι το καλύτερο να ακολουθήσει....και για σας και για τον μικρό Η. που αύριο παίρνει τα αποτελέσματα μιας έκτακτης βιοψίας..........(δεν πρέπει αυτά να συμβαίνουν σε παιδιά...δεν πρέπει...δεν γίνεται..)


μια ακόμη μαμά...

moukelis said...

Τι να κάνουμε βρε Ναυτίλε μου,μακάρι να είχε φύγει όλο το κακό...:@( Αλλά αφού ο γιατρός σας ήταν τόσο αισιόδοξος,σίγουρα ξέρει περισσότερα!Να πεις στη μαμά της ότι είμαστε κοντά σας,με το μυαλό μας και τις ευχές μας.Μην το βάζετε κάτω παιδιά,παραδειγματιστείτε παό το τιγράκι σας και πολεμήστε!

Anonymous said...

καλη δυναμη στο μομολο που ειναι πιο δυνατο απ'ολους μας

Anonymous said...

Το Λυδιάκι είναι δυνατό και πεισματάρικο και θα κερδίσει, είμαι σίγουρη.
Μην απελπίζεστε, να είστε αισιόδοξοι.

Σας σκέφτομαι συνέχεια.

Νικόλ

sadwolf13 said...

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΣ ΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑς ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΙς ΑΣΚΟΠΕς ΚΑΙ ΠΡΟς ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΧΡΗΣΤΕς ΣΥΖΗΤΗΣΕΙς ΠΕΡΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΙΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝΕ ΤΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΜΕΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΟΙΔΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΤΙΛΟς ...
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑς ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΛΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗς ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥς ΔΥΟ ΗΡΩΙΚΟΥς ΓΟΝΕΙς ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ . ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ COLLATERAL DAMAGE ΔΗΛ. ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕς ΑΠΩΛΕΙΕς ( ΜΟΝΟ ΑΠΩΛΕΙΕς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΥΣΙΕς ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΤΟΥς ).
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙς ΓΙΑ ΣΤΑΤΗΓΙΚΕς ΓΙΑΤΙ ΣΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡΟ ΤΗς ΑΜΦΙΒΟΛΙΑς ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗς ΕΝΟΧΗς ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ...
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟς ΑΠΟ ΕΜΑς ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΟς ΟΓΚΟΛΟΓΟς 'Η ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟς 'Η ΕΣΤΩ ΤΕΧΝΙΚΟς ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ ΤΟΤΕ Ας ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ .
ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΟΓΚΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕς ΕΞΕΤΑΣΕΙς ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ "ΠΑΚΕΤΟ' καποια διαγνωστικα κεντρα ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΥΦΛΟΣΟΥΡΤΕς ...
ΓΙΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕς ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Ο ΝΤΙΝΟς , Ο ΣΥΝΝΕΦΟΛΥΚΟς ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΕΘΑ ΚΑΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΦΡΩΜΑ ΤΗς ΕΝΤΑΣΗς ΤΗς ΜΑΧΗς . ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ JOY DIVISION (ΤΑΓΜΑΤΑ ΧΑΡΑς) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ...
ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΦΙΛΑΚΙ ΣΤΗ ΛΥΔΙΑ ... Ο ΝΤΙΝΟς ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟς ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΓΟΥΡΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΧΥΡΟ ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙ ....
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Anonymous said...

Να συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον sadwolf και απλά να προσθέσω πως ως αναγνώστρια του blog τους τελευταίους μήνες-και διεθνολόγος, όχι γιατρός στο επάγγελμα-αν ένα πράγμα έχω καταλάβει είναι πως ο Τάσος και η Ζωή δίνουν τα πάντα για τα παιδιά τους και ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ομως, έχουν σκεφτεί, ερευνήσει, μιλήσει για όλες τις εναλλακτικές και έχουν επιλέξει. Ας μην παρασυρόμαστε και νομίζουμε πως υπάρχει περίπτωση να σκεφτούμε κάτι που δεν έχουν σκεφτεί αυτοί. Το μόνο που κάνουμε είναι να κουράζουμε και να αγχώνουμε. Όλη τη θετική μου ενέργεια στη Λυδιοοικογένεια.

Δέσποινα

Anonymous said...

Ελπιζω να πανε ολα καλα.Η ΛΥΔΙΑ σας και μας πια,να γινει καλα.Θελω κ ελπιζω οτι συντομα θα περασουν ολα!!!!και για σς αλλα και για ολους τους ανθρωπους με αυτο το προβλημα.να την χαιρεστε για αυριο και ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ μεσα απο την καρδια μου.ο ΘΕΟΣ ειναι μεγαλος...θα μας βοηθησει ολους...θα βγει νικητρια.ευγενια

alienlover said...

Να την χαίρεστε την κουκλάρα μας, και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλος αυτός ο εφιάλτης να αποτελεί πολύ σύντομα παρελθόν.Θα τα καταφέρει η Λυδία, όλα θα πάνε καλά είμαι σίγουρη. Χρόνια της πολλά!

Anonymous said...

Γλυκό μου, τρυφερό μου, αγαπημένο μου, μονάκριβό μου (συγγνώμη για το θάρρος...) Λυδιάκη
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ... να βγεις πάλι νικήτρια και δυνατή, γεμάτη ζωή!!!

σ'αγαπάω πάρρρααα πολλυυυυύ (και πάλι συγγνώμη για το θάρρος, αγαπημένοι μου γονείς Της!)
γρήγορα περαστικά..
Χριστίνα