Wednesday, June 20, 2018

Νέα Μάχη

Είχα κάποιες αμφιβολίες εάν έπρεπε να γράψω εδώ τις εξελίξεις, αλλά είδα ότι μετά από τόσα χρόνια υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν και ρίχνουν μια κλεφτή ματιά πότε-πότε εδώ μέσα, και σκέφτηκα τελικά ότι έχει κάποιο νόημα.

Πριν λίγες μέρες, νέο εύρημα, όχι στο ίδιο σημείο, αλλά και πάλι στο κεφάλι. Από μαγνητικές κ.λπ. δεν βγαίνει άκρη τι είναι, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι μάλλον είναι καλόηθες, αλλά πρέπει να χειρουργηθεί και να μάθουμε στα σίγουρα από την ιστοπαθολογική.

Πάλι γιατροί, πάλι πολλές διαφορετικές γνώμες, νέες συνθήκες στο ιατρικό περιβάλλον της χώρας, νέα δεδομένα... Μέσα σε λίγες μέρες μάθαμε τουλάχιστον 2 σημαντικά λάθη που έγιναν κατά τις προηγούμενες θεραπευτικές πράξεις....

Αλλά η Λυδία τώρα είναι 14! Και τα ξέρει και τα αντιλαμβάνεται όλα και είναι μέσα μαζί μας στους γιατρούς. Αυτή την εμπειρία δεν την είχαμε... Και η διαχείριση ταυτόχρονα του ιατρικού μέρους και της δικής Της οργής, της ταραχής και του φόβου Της, έχει δυσκολίες.

Θα επανέλθω με νεώτερα, διατηρώντας αισιοδοξία ότι θα επαληθευτούν οι πιο καθυσηχαστικές από τις ιατρικές εκτιμήσεις.

Παρακολουθώ (προς το παρόν με αμηχανία νομίζω) πώς είναι να έρχεται η ώρα εμφάνισης αυτού που φοβόσουν, αυτού που διάβαζες στη βιβλιογραφία, που σου ανέφεραν ως κίνδυνο στο μακρυνό μέλλον οι γιατροί.... Και τώρα, να το....

Δεν έχει γλυκό χαμόγελο προς το παρόν. Ελπίζω σύντομα να έχουμε παραγωγή. Αλλά η έφηβη Λυδία το έχει πολύ ακριβό το προϊόν, καθώς συγκρούονται πάνω Της το παρελθόν και το μέλλον Της.

Όποιος έχει αγκαλιά να Της "στείλει", ευπρόσδεκτη.

 

84 comments:

Anonymous said...

Κοριιιιτσι μου, αγαπημενη μου οικογενεια οι προσευχες μου, η σκεψη μου, η αγαπη μου και η πιο ζεστη, σφιχτη και μεγαλη αγκαλια μου για εσας!!!!

Anonymous said...

εδω μετα απο χρονια μπηκα τυχαια για να της ξαναστείλω οτι καλύτερο εχω. Τυχαια;

zizugataki said...

Σας στέλνω όλη τη θετική ενέργεια που μπορώ. Εύχομαι και ελπίζω ότι οι φόβοι θα διαψευσθούν και όλα θα είναι καλά και πάλι. Δεν είμαι της αγκαλιάς αλλά για σας θα κάνω εξαίρεση και θα σας στείλω τις πιο θερμές και εγκάρδιες αγκαλιές και στη Λυδία και σε όλους τους υπόλοιπους στην οικογένεια.

Takis said...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Σας έχω πάντα στο μυαλό μου και στην καρδιά μου.

lnaki said...

Σας στέλνω 5 ζεστές αγκαλιές, μια για τον κάθε μέλος της ναυτιλοοικογένειας. Είστε πάντα στη σκέψη και στις προσευχές μου. Εύχομαι να ναι καλά τα νέα.

Anonymous said...

Ολα θα πανε καλα! Ειμαι σιγουρος! Εχετε τις ευχες και τις θετικες μας σκεψεις!

Anonymous said...

Καλή τύχη μικρή Λυδία, οι σκέψεις μου είναι μαζί σου και με την υπέροχη οικογένειά σου.

Sonia said...

Εύχομαι αυτή η περιπέτεια να είναι όσο το δυνατόν πιο αθώα, γρήγορη και ανώδυνη και το κορίτσι μας να επιστρέψει στην καθημερινότητα του και πάλι με γοργούς ρυθμούς! Αγκαλιές για όλους! Καλή επιτυχία, γρήγορη ανάρρωση και περαστικα μέσα από την καρδιά μου!

Χριστίνα said...

Η σκέψη μου και οι ευχές μου είναι πάντα κοντά σας.

Ellie said...

Πάντα σας σκεφτόμαστε και πάντα περιμένουμε τα νέα σας. Εύχομαι αυτή η νέα μάχη να είναι μικρής διάρκειας με τη Λυδία πάλι νικήτρια. Μεγάλη αγκαλιά σε όλους σας.

Anonymous said...

Ναυτίλε και υπέροχη Οικογένεια δε σας ξεχνάμε ποτέ, σας αγαπάμε το ίδιο όπως τότε και σας στέλνουμε όλες μας τις ευχές και τη θετική ενέργεια. Με αγωνία περιμένω να ακούσω τα νέα σας.

Εleni said...

Μια τεράστια αγκαλιά και πολυ θετική ενέργεια σε όλη την οικογένεια μα κυρίως στην Λυδία!

Anonymous said...

Δεν σας ξεχνάμε! Πολλές αγκαλιές και πολλές θετικές σκέψεις θα στέλνουμε! Όλα θα πάνε καλά!

Μαρία said...

μία ολόζεστη αγκαλιά κι από μένα....

Ευριδίκη said...

Όλα να πάνε ανέλπιστα καλά εύχομαι! Μια τεράστια αγκαλιά της στέλνω..

Giorgos Varvakis said...

Ευχές μέσα από την ψυχή μας!!!!!!
Όλα να πάνε καλά!!!!!!!!!!!

Meli said...

Κι από μένα μια ζέστη αγκαλιά στην αγαπημένη οικογένεια που γνωρίζω μόνο μέσα από αυτό το Blog. Εύχομαι ολόψυχα στη Λυδία να είναι όλα γρήγορα περαστικά!!!

Betty said...

Εύχομαιμε όλη μου την καρδιά να πανε όλα καλά για όλη την οικογένειά σας και το κορίτσι σας. Ανυπομονούμε να μαθαίνουμε τα νέα σας, έστω και αν δεν σας γνωρίζουμε. Δεν σας ξεχνάμε!!!

Anonymous said...

οι σκέψεις μας και οι προσευχούλες μας μαζί με εσάς και την ΛΥΔΙΑ,καλή δύναμη,καλή υπομονή,καλή και γρήγορη επιστροφη των χαμόγελων! Χρύσα.

alfie said...

μπορει να εχω να σας γραψω χρονια αλλά σας σκεφτομαι παντα και προσευχομαι να περασει και αυτο το δυσκολο σημειο στη ζωη της ομορφης Λυδιας μας.

despoina said...

Ολοψυχα ....οτι καλυτερο για το κοριτσι μας...γιατι ειναι και δικο μας μετα απο τοσα χρονια.πολλες πολλες αγκαλιες και φιλια γλυκα

Anonymous said...

Μπήκα μετά από χρόνια.Εχθές σε κάποιον παιδότοπο ένας άλλος μικρός ήρωας μου θύμησε την Λυδία σας... Την Λυδία μας... Δεν είναι τυχαίο όμως που τόσοι και τόσοι την έχουμε στην σκέψη και την καρδιά μας. Ολο αυτό έχει μεγάλη δύναμη και θα πάνε πάλι όλα καλά! Σας στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά γεμάτη θετική ενέργεια!

Anonymous said...

από όλους μας για όλους σας...

Anonymous said...

Καλημέρα μπήκα ξανά μετά από πολύ καιρό και έμαθα τα νέα σας. Σας στέλνω όλη μου την θετική ενέργεια, την αγάπη και μια τεράστια αγκαλιά που να χωρέσει και τους 5. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά. Ανυπομονώ να μάθω τα καλά σας νέα.

Anonymous said...

Ελπιζω οτι καλυτερο στην (οχι πια και τοσο) μικρη και η καινουργια περιπετεια να τελειωσει οσο γινεται πιο γρηγορα..Θυμαμαι τα πρωτα posts στα αγγλικα ,τοσα χρονια πισω και διαβαζω το blog ακομα ως μια πηγη ελπιδας ακομα και οταν πανε ολα στραβα! Να ειστε καλα.

Anonymous said...

Η ευχές μου και η σκέψη μου σας ακολουθεί

Anonymous said...

Από μια μαμά τεσσάρων παιδιών, μια μεγάλη αγκαλιά γεμάτη με όση αγάπη μπορεί να χωρέσει και με πολλές ευχές για να περάσει και αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κουράγιο!

Βασούλα said...

Καλή δύναμη... Περιμένουμε με αγωνία τα καλά σας νέα.

adomiel said...

Χιλιάδες ευχές να το ξεπεράσετε όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα είναι δυνατόν...

Χαρά said...

Μπηκα ξανα στο blog πιστευοντας οτι πάλι τιποτα δε θα δω γραμμενο, ηρεμη αφου no news good news,οπως τοσο καιρο.
Ναυτιλε, δεν εχετε φυγει ποτέ απο τις προσευχες μας,τωρα ομως θα τις εντεινουμε. Η εφηβη Λυδια θα μετασχηματισει αυτην την οργη σε δημιουργια και ιαση οπως κανει ολα αυτα τα χρονια...
Ειμαστε εδω αν μπορουμε να κανουμε ο,τιδηποτε...

Mamma-Thia said...

Πολύ δύναμη, πολύ αγάπη, πολύ προσευχή και πολλες πολλες αγκαλιές για όλους σας!!!

Unknown said...

Στέλνουμε οικογενειακά την αγαπη μας στην ΛΥΔΙΑ το τιγράκι μας. Δυνατά. Πολλές αγκαλιές. ❤️❤️❤️❤️

Anonymous said...

Πολλές αγκαλιές για όλους σας και την πιο μεγάλη αγκαλιά για τη ΛΥΔΊΑ.
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ!

Κοκκινοσκουφίτσα said...

Ολα θα πάνε καλα.

Anonymous said...

Μεγάλη, τεραστια αγκαλιά! Πιστεύω πως θα ειναι ο,τι πιο κακόηθες υπάρχει!

Annie said...

Ο Άγιος Λουκάς, ο πιο καλός γιατρός εύχομαι να είναι στο πλευρό της και δίπλα στους γιατρούς της...

Μαρια said...

Ναι, ακόμα σας σκεφτόμαστε και μπαίνουμε πότε-πότε για νέα. Εύχομαι την καλύτερη εξέλιξη!

Anonymous said...

Φυσικά και σας σκεφτόμαστε ακόμα. Όλα καλά να πάνε!

Χρήστος Πορλού said...

Γλυκιά μου Λυδία σου στέλνουμε τέσσερεις γλυκές αγκαλιές κι ευχόμαστε να ξανάρθει γρήγορα το χαμόγελο στην καρδούλα σου και στη ναυτιλοοικογένεια σου.
Πολλά φιλιά και καλή τύχη.

Anonymous said...

Μια μεγάλη αγκαλιά & πολλή αγάπη για σας - Χρυσάνθη

Panagiota said...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να επανέρθει το χαμόγελο στο κοριτσάκι σας. Πολλές αγκαλιές και ευχές και από μια συνονόματη της Λυδία που αυτή είναι Λιονταράκι.

Anonymous said...

Πολλές σφιχτές αγκαλιές, προσευχές και θετικές σκέψεις!

Anonymous said...

και απο εμας την αγαπη μας και την αγκαλια μας




Anonymous said...

Γεια σας απο μένα.

Είχα πραγματικά να σας επισκεφτώ πάρα πολύ καιρό. Σας παρακολουθώ απο το 2008, τα τελευταία χρόνια κάτι με τα δικά μου σχεδόν καθημερινά διλλήματα και τα επαγγελματικά σκαμπανευάσματα, δεν ήμουν ποτέ ήρεμος να σας διαβάσω. Ίσως και να το απέφευγα, ποιός ξέρει γιατί. Ποτέ δεν σας έβγαλα απο το μυαλό μου. Στέλνω και εγω μια αγγαλία στην Λυδία μας, μεγάλη για να την χωράει μια και είναι ήδη είναι 14 και σφιχτή να τρομάξει το κακό αυτό και να την απαλάξει.

Μιχάλης

Anonymous said...

Αγκαλιές και ευχές! Σας σκεφτόμαστε πάντα. Αθηνά

Anonymous said...

Πολλές ευχές. Στέλνουμε μια μεγάλη αγκαλιά να σας χωράει και τους πέντε! Πάντα σας θυμόμαστε και η σκέψη μας είναι μαζί σας.

Μερμετούλης said...

Έχουν ΗΔΗ όλα πάει καλά!
Και όλα καλά θα πάνε και τώρα!

Είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που ενδιαφερόμαστε να μάθουμε, που προσευχόμαστε, που χαιρόμαστε...

Καυράγιο και καλή δύναμη, καλό χαμόγελο!

Ήχος Πλάγιος. Μόνος... said...

Εύχομαι όλα να είναι καλά.

Anonymous said...

Όλα να είναι καλά!! Τίποτα άλλο! Πολλές αγκαλιές!

Μαριλένα said...

πάντα είστε στις προσευχές μας! ευχές και μια μεγάλη αγκαλιά για όλους σας!

anazoi said...

Αγκαλιά κι από εμάς! Να το ξεπεράσει γρήγορα και ανώδυνα!

pinelopi t. said...

Σ'ευχαριστουμε που μας σκεφτεσαι κι εμας που σκεφτομαστε τη Λυδια μας... που τη γνωρισαμε παιδι κι εχει γινει κοριτσαρος... τεραστια αγκαλια, αμετρητα φιλια.. μα πανω απ'ολα μεσα απο την καρδια μου η ευχη συντομα να ζωγραφισει ενα χαμογελο στο προσωπο της (απο τα ευχαριστα νεα) που θα μεινει για παντα φωτεινο και στη θεση του!
Τις σκεψεις μου σε ολη την οικογενεια!

Anonymous said...

Μια μεγάλη αγκαλιά και ευχές να πάνε όλα καλά. Ο Θεός είναι μεγάλος και θα βοηθήσει να ξεπεράσετε και αυτή τη δοκιμασία. Η σκέψη μας κοντά σας. Κουράγιο και δύναμη.

Anonymous said...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

exoaptonkyklo said...

Oλα καλα να πανε. Ειστε στη σκεψη μας.

ΕΕΕΣΜΑ said...

μπήκα γιατί ήθελα να μάθω για τη Λυδία... τη Λυδία μας! τόσα χρόνια ακουμπάμε ό,τι αγάπη έχουμε πάνω σας και πάνω Της. και παίρνουμε θάρρος. η ζωή είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσα. πολύ περίεργη. πολύ αναπάντεχη. η Λυδία μας γεμίζει θάρρος γιατί ΈΧΕΙ θάρρος, όπως κι εσείς. σας στέλνω αγάπη και προσευχή για τη Λυδία, ο δρόμος της δεν ήταν ποτέ εύκολος, αλλά η Λυδία είναι ένας άνθρωπος μεγάλος για μας όλους. τη νιώθω κι εγώ σα μάνα ενός νέου ανθρώπου 24 χρόνων με αβέβαιο μέλλον, μερικές φορές δύσκολο και τραγικό παρόν. μα η ζωή έχει τόσο μεγαλείο... στη μάχη αυτή εύχομαι Νίκη. τη χάρη του Θεού κοντά σας. ελένη κονδύλη

Ολυμπία said...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά για το κορίτσι μας! Είσαστε στις προσευχές μας και από αγκαλιές σφιχτές και μεγάλες!

Anonymous said...

Όχι μια, αλλά πολλές αγκαλιές για την Λυδία ❤❤❤
ΙΚ

Οι αγωνίες μου said...

Πως είναι το Λυδιάκι; Σήμερα πήγα πρόσφορο στην Παναγιά και με το όνομα της Λυδίας, ελπίζω να είναι όλα καλά.

phospholipid said...

Μια αγκαλια και απο την Αμερικη.

Anonymous said...

Μια αγκαλιά πολυ αγάπη πολύ δύναμη

Don Constantino said...

Καλά αποτελέσματα να έχετε και καλό κουράγιο. (10 έτος που σας παρακολουθώ και ελπίζω κάθε μέρα να είσαστε καλύτερα)

tessy!!! said...

Μονο θετικα νεα. Μεγαλωσε το Λυδιακι.ολοκληρη κοπελα. Ολα θα πανε καλα.

Unknown said...

Όλα καλά θα πάνε
Το επόμενο ποστ θα είναι για χαρά.

Anonymous said...

Ολα καλά θα πάνε!

Anonymous said...

και ευχές και αγκαλιές και πολλή πολλή αγάπη για το τιγράκι σας <3

Αθηνά said...

Σας σκέφτομαι όλους. Αν μπορείς, γράψε μας νέα σας. Σας φιλώ.

Anonymous said...

ευχές, προσευχές αγκαλιές, αγάπη και πίστη οτι όλα θα πάνε καλά!
Δύναμη στο τιγράκι!

Anonymous said...

Εύχομαι να πάνε άλα καλά... πολλά φιλιά απο Θάσο

Unknown said...

Μακάρι όλα να έχουν ευχάριστη εκβαση.Το κεφάλι ψηλα για το χατήρι της μικρής Λυδίας.Μην χάνετε την πίστη σας


smaragda said...

Η σκέψη μας πάντα θετική είναι μαζί σας .... πάντα σας σκέφτομαι και μπαίνω κλεφτά να δω τα νέα σας .....

Anonymous said...

Μια ζεστή ζεστή αγκαλιά για όλους σας!!!! Ολα θα πάνε καλά!!! Σας γνωρίσαμε μέσα από αυτό το blog, σας σκεφτόμαστε πάντα με αγάπη κι ελπίδα! Δύναμη!!!!

Μαμά Γιώτα από Αθήνα

Anonymous said...

Αγκαλιά λεει?!?! Μεγάλη, σφιχτή και ζεστή να χωράει το κοριτσάκι σας και εσάς που δίνετε τη δική σας μάχη στο πλευρό της <3

Τυπος Νυχτερινος said...

Να γράφετε, να μη μας ξεχνάτε, περνάμε πράγματι και ρίχνουμε κλεφτές ματιές.
Όλα τα φιλιά του κόσμου στην (όχι και τόσο μικρή πια) Τιγρία. Άκου 14! Ολόκληρη δεσποινίς!
Να πάνε όλα, μα όλα καλά!

ΜΑΜΑ ΕΙΡΗΝΗ said...

Μπήκα κι εγώ "κλεφτά" στο blog σας, ελπίζω νη μην έχει καμμία ανάρτηστη το 2018! 'Εχω εκπαιδευτεί και γνωρίζω πως no news, good news. Ελπίζω αγαπητέ Ναυτίλε από τον Ιούνιο απλά να μην είχες τίποτε να καταθέσεις τους τελευταίους τρεις μήνες και να "τρέχεις" να καλύψεις απλά τις ανάγκες τις οικογένειάς σου, οπότε γι αυτό δεν είχες πιο πρόσφατη ανάρτηση μετά του Ιουνίου. Για μία ακόμη φορά θα ήθελα να σας μεταφέρω την πεποίθησή μου πως ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. Οι γενναίοι πολεμάνε σαν τη Λυδία! Η Παναγία είναι μαζί σας. Σας αγαπάμε.

Κonstantina said...

Ευχομαι όλα να πάνε καλά για το κορίτσι μας. Σας στέλνω την αγάπη μας και χιλιάδες αγκαλιές .

Unknown said...

Καλημερα απο Ζυριχη. Οταν σας διαβασα πρωτη φορα, το 2007, ημουν 25 χρονων. Τωρα 36 μαμα δυο αγοριων. Παντα εχω την Λυδια στο μυαλο μου, απο τη πρωτη φορα που διαβασα για τη περιπετεια της. Ευχομαι πραγματικα μεσα απο τη καρδια μου, τα νεα να ειναι καλα. Στελνουμε πολλα φιλια οικογενιακως, και αγωνιουμε για τη νεοτερη αναρτηση.

AFourla said...

Παντα η σκέψη μας μαζί σας. Κουράγιο και πάλι

Μαρία said...

Πράγματι δίκιο έχεις, κάθε τόσο κάνω μια επίσκεψη, ελπίζοντας πως θα δω αναρτήσεις από πάρτυ γενεθλίων και διακοπές μόνο... στο μεταξύ, από την πρώτη πρώτη επίσκεψη, έχω αποκτήσει 4 δικά μου παιδιά, και σας θαυμάζω ολοένα και περισσότερο για το μεγαλείο σας... εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου τα νέα σας να είναι καλά... γράψε κάτι όποτε μπορέσεις... σας έχουμε έννοια όλοι μας...
Μαρία

Unknown said...

Όλα θα πάνε καλά! Υπομονή κ κουράγιο..τα νέα σας? :)

Anonymous said...

Κάθε βράδυ η Λυδία που μας έχει μάθει τόσα πολλά είναι στη προσευχή μου.Να χαίρεστε την οικογένεια σας.

Panagiota said...

Πράγματι υπάρχουμε εμείς που τόσα χρόνια, έστω και κλεφτά, μπαίνουμε να μάθουμε νέα για το κορίτσι μας. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και στην επόμενη ανάρτηση να μας πεις περισσότερα για τις όμορφες εφηβικές αντιδράσεις της Λυδίας. Πολλές ευχές σε όλους σας.

Unknown said...

Υπέροχε άνθρωπε, καλή δύναμη!!

Unknown said...

Καιρός να ακούσουμε νέα. Κατά προτίμηση καλά νέα....με πολλή πολλή αγάπη για τη Λυδία και τον αγώνα της καθώς και για τους οικείους της...