Sunday, March 02, 2008

Ακτινοβολίες, προς 2η εβδομάδα

Δευτέρα ξεκινάει η δεύτερη εβδομάδα ακτινοβολιών. Το Σ/Κ, μολονότι απέδειξε πόσο ευάλωτοι ψυχολογικά είμαστε (κοινώς τα νεύρα μας κουρέλια), μάς έδωσε μια ευκαιρία ανάπαυλας. Ελπίζω και αυτή η εβδομάδα να κυλήσει χωρίς σημαντικά προβλήματα.

Η Λυδία αρνείται να φορέσει κάποια από τις αποκριάτικες στολές της και έτσι δεν έχω κάποιο σχετικό στιγμιότυπο να "ανεβάσω". Σε κάθε προσπάθειά μας, κατέληγε να ζητάει πάλι τα "'ούχα" της. Μόνο μια μάσκα βάλαμε προ ημερών για να τρομάξουμε τον γιατρό και αυτό ήταν.

Η απόλυτη προσκόληση στην μαμά συνεχίζεται. Αυτό κουράζει ιδιαίτερα την μαμά της και την επηρεάζει, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο αυτή τη στιγμή. Η μαμά της είναι το μοναδικό μόνιμο και ανυποχώρητο στήριγμά της σε αυτήν, την πιο δύσκολη μέχρι σήμερα, φάση της ζωής της. Είναι πραγματικά η μόνη σταθερά της!

Βαθιά ανάσα και προχωράμε.

45 comments:

Unknown said...

Μπαμπά Ναυτίλε,

είναι αλήθεια πως κάποιες αγκαλιές περιέχουν αυτή τη μαγική "σκόνη ξεχασιάς" που σε συνδυασμό με ισχυρή δόση αγάπης μας κάνει να αφήνουμε πίσω μας κάθε τι κακό... Μέσα σε αυτές τις αγκαλιές αισθανόμαστε ασφαλείς και ταξιδεύουμε σε παράλληλους κόσμους, όπου τίποτα δε μπορεί να μας βλάψει. Η Λυδία είναι τυχερή, έχει δύο (αγκαλιά μαμάς + αγκαλιά μπαμπά), απλά έχει παρατείνει προσωρινώς τη διαμονή της σε μια απ'αυτές (η αστρόσκονη της μαμάς φαίνεται μας έχει συνεπάρει τελευταία...). Κρατάμε γερά όμως - όπως κι η συμφωνία της Λυδίας με το σύμπαν.

Εμείς πάντως την καναμε την ευχούλα μας και σήμερα :)

ράγες said...

θα περάσει και αυτή η εβδομάδα, θα περάσει και αυτή η δοκιμασία. Όλοι εμείς ανώνυμοι και μακρινοί, σας σκεφτόμαστε και περιμένουμε την άνοιξη-ίαση της Λυδίας! Καλή δύναμη και σήμερα!

Ιφιγένεια said...

Μάζι με τον χειμώνα που έφυγε εύχομαι να φύγουν μαζί του και όλες οι δυσκολές στιγμές ... και η Άνοιξη να φέρει μαζί της μόνο γέλια , χαρές και καλά νέα !
Καλή ημέρα , καλή εβδομάδα και καλό μήνα !!

Nena said...

Καλημέρα και καλή βδομάδα Ναυτίλε μου. Εύχομαι να πάνε όλα καλλίτερα και με τις αγκαλιές σας άριστα. Ελπίζω ο Γιωργής να είναι καλύτερα απ το κρύωμά του. Καλή δύναμη.

Anonymous said...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑΥΤΙΛΕ ΜΟΥ.ΕΥΧΟΜΑΙ
ΝΑ ΚΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΟΜΑΛΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ,ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ
ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΜΑΣΤΕ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

philos said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σας εύχομαι.
Πες της Λυδίας ότι έχει ένα σωρό φίλους που θέλουν να την δούνε όμορφα ντυμένη με την στολή της και ότι της στέλνουν πολλα πολλά φιλάκια!

joanna said...

Καλή βδομάδα σε όλους
εύχομαι η Άνοιξη να σας φέρει όλα τα καλά του κόσμου και πάνω απ'όλα την υγεία..(είστε πάντα στις προσευχές μας)Πολλά φιλιά στα ζουζουνόπαιδα.

Anonymous said...

Είναι λίγο νευρικό το μικρό μας αλλά θα του περάσει μπαμπά. Έτσι είναι τα παιδιά, δεν αθρίζουν την ταλαιπωρία, δεν μετράν τις κακοτοπιές και ζουν μόνο το σήμερα, ετσι βρίσκουν κουράγιο κέφι και όρεξη και αντιμετωπίζουν κάθε δυσκολία. Με μια βόλτα έξω, με ένα παγωτό, με ένα παιχνίδι και κυρίως με την ΜΟΝΑΔΙΚΗ αγάπη που τις τρέφετε, η λυδία θα τα ξεχνάει κάθε φορά όλα, και θα παραμείνει βράχος ακλόνητος στον αγώνα για ζωή.
Και μια μέρα θα σας τα ανταποδώσει στο ακέραιο όλα αυτά, να είστε σίγουροι, το πιστεύω...
Καλη εβδομάδα και απο μενα..

silentscream

Anonymous said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σας εύχομαι.

Δεν ακούγεσαι και πολύ καλά μπαμπά, και πως να είσαι καλά στα αλήθεια, μέσα από τη δοκιμασία αυτή που περνάτε.

Φαντάζομαι ότι έχετε βάλει τη ζωή σας ...on hold και περιμένετε το πέρας των ακτινοβολιών. Και εμείς είμαστε τόσο μακρινοί που δε μπορούμε να συνδράμουμε καθόλου...

Το μόνο που μπορούμε είναι να ευχηθούμε καλή δύναμη, καλή συνέχεια και ψηλά το κεφάλι. Ήδη τα καταφέρνετε.

Όσο για τις στολές που δε τις πολυγουστάρει το κορίτσι, νομίζω πως είναι φυσιολογικό, πολλά παιδάκια αντιδρούν έτσι, ίσως νομίζουν ότι με τις στολές δεν είναι ο εαυτός τους.

Εξάλλου και με τα ρουχάκια της είναι και πάλι η Πριγκίπισσα της Fairytopia της καρδιάς σας...

Anonymous said...

Προσωπικά τα περίμενα χειρότερα τα side effects από αυτά που περιγράφεις, κι έτσι είμαι χαρούμενη, τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Όσο για την προσκόλληση, είναι της ηλικίας. Η μικρή μου που είναι 3,5 δεν με αφήνει ούτε στην τουαλέτα να πάω. (πάμε παρέα :) )Αλλά έτσι και χειρότερα ήταν και η μεγάλη (τώρα 6) και τώρα το ξεπέρασε.
Χαίρομαι για τη βαθιά ανάσα που παίρνεις, παίρνουμε κι εμείς μαζί σου με την ελπίδα ότι κι αυτό λίγο σε ανακουφίζει.

Φιλη απο Κυπρο said...

Ξεκινησα τρεις φορες μεχρι τωρα το σημειωμα αυτο, και τις τρεις σταματησα. Βρισκω τοσο φτωχα τα λογια μου μπροστα στο κουραγιο και την μεγαλοψυχια σας Ναυτιλε....
Θελω να σου ποω κουραγιο, υπομονη, οτι ολα θα περασουν και ντρεπομε. Ντρεπομε γιατι βρισκω οτι παιρνω και μαθαινω πιο πολλα εγω απο εσας αντι το αντιθετο.
Αν ομως, η παρουσια μας εδω στο διαδικτιο μπορει να προσφερει κατι στην οικογενεια..τοτε να εισαι σιγουρος οτι ειμαστε εδω!!! Για ολους σας. Σας αγαπαμε!!!!!

tdjm said...

καλημέρα ,καλή επιτυχία και σήμερα!

Anonymous said...

Καλημέρα,
Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια!
Έλα ρε μπαμπά που "ζηλεύεις"!!! Κάνε λίγη υπομονή και μετά θα θέλει μόνο τον μπαμπά της!!! Έτσι κάνουν όλα τα κορίτσια η αδυναμία τους είναι ο "μπαμπάκας τους"
Τώρα που θα τελειώσει με τα βαβα της και θα τρέχει στις κούνιες θα θέλει μόνο τον μπαμπάκα της!!
Φιλιά και καλό κουράγιο. Χαρούλα

Anonymous said...

Καλημέρα και καλή δύναμη. Η Παναγιά και όλοι άγγελοι να είναι μαζί σας.
Μ.

Anonymous said...

Καλημέρα,καλή βδομάδα και καλό μήνα! Είναι λογικό να υπάρχει μια ψυχολογική ένταση απ' όλους σας αλλά λίγο ακόμα υπομονή θα κάνετε για να φθάσετε στο τέλος της ταλαιπωρίας! Αυτό εύχομαι κάθε μέρα για το δικό σας παιδί και για τ'αλλα που δεν τα ξέρουμε και ταλαιπωρούνται εξίσου, να είναι οι νικητές οι άξιοι νικητές κι οι κατακτητές της ζωής τους.

BUTTERFLY said...

Και καθως φαινεται προχωρατε καλα! Καλη εβδομαδα ευχομαι, χωρις απροοπτα. Φιλια σε ολους, στο Γιωργη και στη μαμα μια μεγαλη αγκαλια και περαστικα, στη Λενια και σε σενα, χαμογελα και ενα μεγαλο φιλι στο τιγρακι!

Anonymous said...

καλημέρα και από μένα,
+1 ευχούλα και σήμερα!
και κάτι για το σύμπαν που αναφέρθηκε,
Είπε ο Κοέλο,
οταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνομοτεί για να το πραγματοποιήσεις !
όταν αυτό το κάτι το θέλουν τόσοι πολλοί ,μάλλον αυτό θα συμβεί απλά πιο γρήγορα...
ντινα
(στα δικά μου τα δύσκολα-που δεν είναι δύσκολα- σκέφτομαι εσάς και ντρέπομαι για τη λιγοψυχία μου)

Anonymous said...

Και μόνο ότι πέρασε ήδη η πρώτη εβδομάδα είναι καταπληκτικό!! Αρχίστε να μετράτε ανάποδα. Μόνο τρεις έμειναν ακόμα!

Καλή δύναμη

Anonymous said...

«Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά
Όπως και να σε πω, είσαι εσύ.
Εσύ, που μου μετάγγισες τη ζωή,
Εσύ που μου ζωγράφισες τη ζωή.
Και σ’ ευχαριστώ για κάθε της χρώμα:
Για το πράσινο της ελπίδας και το γαλανό της γαλήνης,
Για το πορφυρό της αγάπης και το κόκκινο της ζεστασιάς,
Για το ροζ των ονείρων και το μοβ της γνώσης,
Για το γκρίζο της θλίψης και για το λευκό της χαράς!»

το ποίημα για την αποκαμωμένη μάνα και για σένα Ναυτίλε.

καλή δύναμη και τούτη τη βδομάδα!

Anonymous said...

κουραγιο αντε και τελειωσαμε αντε και τρωμε το γαιδαρο......

θα λεμε 10 και σημερα..... και θα πεφτουνε οι μερες... και η παλιοαρρωστια της γλυκουλινας μου θα φευγει μακρυα...
κουραγιο...

Κελλυ

Anonymous said...

Δύσκολοι καιροί για την μικρή πριγκίπισσα και για όλη την Οικογένεια. Καλά κάνει και δεν θέλει μασκαρέματα, είναι πανέμορφη, το ξέρει και δεν ρισκάρει με λάθος στυλιστικές επιλογές.
Η μαμά βέβαια θέλει πολύ υπομονή για να αντέξει, αλλά πόσο ευτυχής είναι που μετά από τόσο σοβαρή περιπέτεια έχει το κοριτσάκι της μαζί της.
Μπορούμε κάπως να βοηθήσουμε στο καθημερινό πρόγραμμα εργασιών της Οικογένειας; Μήπως να πηγαίναμε μια βόλτα τα άλλα δύο αδερφάκια να ησυχάσει λίγο το "σπίτι";
Λυδία

Anonymous said...

καλημερα ναυτιλε και Λυδια
ολα καλα θα πανε και θα δεις πως το Λυδιακι θα φορεσει και την στολη του
πολλα φιλια σε ολη την οικογένεια
μια μαμα απο την Αθηνα

Anonymous said...

Ναυτίλε σκέψου: είναι Δευτέρα σήμερα, και μόλις το Σάββατο, σε 4 μερούλες, θα είμαστε κι'όλας στα μισά της θεραπείας! Καλημέρα, καλημέρα! ΝΑ είστε καλά και οι πέντε, με πολλή αγάπη Μαρία-Κρήτη

alfie said...

Κουράγιο παιδιά. Θα τελειώσει κι αυτή η δοκιμασία και θα ηρεμήσετε όσο μπορείτε. Κρίμα που δεν θέλει να ντυθεί μασκαράς. Τουλάχιστον χαρτοπόλεμο παίζει?
Η μανούλα της όπως όλες οι μανούλες του κόσμου έχουν μαγικά χαρίσματα. Το φιλί κι η αγκαλιά τους είναι το ξόρκι που διώχνει το κακό. Κι αν καμιά φορά κουράζεται, είμαι σίγουρη πως με μια αγκαλιά της μικρής της πριγκίπισσας, παίρνει δύναμη να συνεχίσει.
Πολλά φιλάκια από μια άλλη μανούλα.
χχχχχχχ

butterfly said...

Καλή σας ημέρα!:) Ελπίζω οι σημερινές ακτινοβολίες να πήγαν καλά. Πώς να μην είστε ψυχολογικά ευάλωτοι και εξαντλημένοι, κάθε ξεκούραση σας κάνει καλό. Μήπως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Λογικό που και η Λυδία δε θέλει να βάλει στολή, μπορεί να θέλει και το παιδί μια κανονικότητα και καθημερινότητα (και να έχει συνδέσει άλλα ρούχα με νοσοκομεία κτλ). Αχ, τι να πω, μακάρι να είναι αυτά τα δυσκολότερα. Σας φιλούμε γλυκά!

Anonymous said...

καλή εβδομάδα για την Λυδιούλα την μαμά και ολους σας...καλή δυναμη και μην ξεχνάτε καθε μέρα που περνά ειναι μιά μάχη κερδισμένη!!!

σας στέλνω την αγάπη τις ευχές και την σκέψη μας...

Anonymous said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΛΠΙΖΩ(ΘΕΛΩ)ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ "ΚΑΚΟ" ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ.

Anonymous said...

Όλα θα πάνε κατ' ευχήν. Ο Θεός και η Παναγιά να είναι πάντα δίπλα σας. Καλή δύναμη και αυτήν την εβδομάδα. Σας σκεφτόμαστε.

Anonymous said...

Καλησπέρα Ναυτίλε και καλή εβδομάδα
και μην στεναχωριέσαι η πριγκίπισσα μας ειναι πολύ ωραία,
γι'αυτό δεν θέλει να ντυθεί μασκαράς...Τέτοια ομορφιά και θα κρυφτεί πίσω από μάσκες και στολίδια περριτά...δεν θέλει το κορίτσι...Η μαμά μας τι κάνει η υγεία της είναι καλύτερα;και ο Γιωργής μας επέστρεψε από την απομώνωση;Ευχομαι να είστε καλά και να κάνετε λίγη ακόμα υπομονή σε λίγο καιρό θα έχουν όλα αυτά μείνει πίσω.Μακάρι να πήγαν όλα καλά και σήμερα και το μικρό τιγράκι μας να ταλαιπωρήθηκε όσο γίνεται λιγότερο.Το Λενιώ μας τι κάνει;Μπαμπά μας μην στεναχωριέσαι έρχεται ο καιρός που θα παρα ασχοληθούμε μαζί σου και θα γίνουμε ένα με το πετσί σου.χαχαχα
Ο Θεός μαζί σας.Σας στέλνω την αγάπη μου και μια μεγάλη αγκαλιά να σας κλείσει όλους μέσα της...
Σας στέλνω σε όλους και τα φιλιά μου.Υπομονή και θα βγείτε νικητές.
ΧΑΡΑ

Anonymous said...

kalo mina!!!!k i voulgaria mazi sas!!ola tha pane kala!k ta gnwsta....upomoni!filakia sti gkriniaroula!

Anonymous said...

Καλη βδομάδα, καλό μήνα, "καλή άνοιξη" όπως είπε και το δικο μου ζουζουνι!
Αντε, λιγη υπομονή ακόμα και θα τελειωσει η ταλαιπωρία!
Πολλά γλυκα φιλια στο Λυδιάκι - σας σκεφτόμαστε!

moukelis said...

Καλημένα Απίθανοι!(κι αυτοί οικογένεια είναι,αγαπημένοι σαν εσάς)
Η μαμά είναι καλύτερα;Δεν πειράζει,ας γίνει καλά το Λυδιάκι και βάζουμε τη στολή και το Πάσχα!Υπομονή,είναι λογικό μετά από τόση ταλαιπωρία να είστε όλοι κουρασμένοι...Πείτε στη μαμά να σκορπίσει λίγο αστερόσκονη πάνω από τα κεφάλια σας(προσοχή με τα φτερνίσματα) και όλα σύντομα θα είναι καλύτερα!

Μαριλένα said...

Aυτή η μαμά..
μια αγκαλια απο μενα. δεν την ξεχνώ ΠΟΤΕ. μα ποτέ ομως: ειναι παντα στην προσευχή μου, δίπλα ακριβώς απο το Λυδιάκι μας.

Anonymous said...

ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ POST.....
ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ BEST SELLER ,
Η ΓΡΑΦΗ ΣΟΥ (ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ) ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ!
ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α ΔΥΝΑΜΗ ,
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ,
ΝΑΙ, Η ΛΥΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ !

Anonymous said...

geia sas k pali.
kathe empodio gia kalo nautile.
mpikate se kali poreia pistevw.
psila to kefali k exei o theos.

tin agapi mou sti mama tis k sta pedia

maria
bratislava

kwstask said...

Καλησπερα.Για αλλη μια φορα ειμαι γαιδουρι και μαλιστα ξεσαμαρωτο!Χαθηκα και παλι.Αλλα ετρεχα για πολλα και διαφορα.Πατερα Ναυτιλε κουραγιο και ολα θα πανε καλα!Θελω να πω και κατι που ειχα πει στον Οδοντογιατρο οταν πριν καιρο μου εβγαλε εναν"ατακτο"φρονημιτη.Οταν τελειωσε με ρωτησε αν πονεσα και του απαντησα:Δεν εχω το δικαιωμα να λεω οτι πονεσα,οταν υπαρχουν παιδια που πονανε καθημερινα απο καρκινο..... Φυσικα συμφωνησε μαζι μου.... Ασχετο:Θα ηθελα να δω την τρομαρα του γιατρου οταν ειδε την μασκοφορεμενη Λυδια!Χι,χι,χι!

Anonymous said...

περιμενουμε με αγωνια νεοτερα.
εισαι στη σκεψη μας
μαμα μαρινα

Anonymous said...

χωρις λογια....μονο με θετική τη σκέψη στη ΛΥΔΙΑ
Συλβια απο Βρυξέλλες

Anonymous said...

Σας σκεφτόμαστε και σας αγαπάμε !

elias

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΛΕΣ!!!


εκτος απο την ελλαδα ναυτίλε ολη η ευρωπη ειναι μαζι σας... σε λιγο ολος ο κοσμος!!!!


φιλια στη ζωη μας!!! στο γιωργή και στη λενια...αλλα και στο λυδιακη!!!!!!

κελλυ

Anonymous said...

σας σκέφτομαι κάθε μέρα...και είσαστε πάντα στην προσευχή μου...

μια ακόμη μαμά..

Anonymous said...

κανένα νέο?
έχουμε κι εμείς αγωνία.
Ελπίζουμε όλοι να εξελίσσεται ομαλά η θεραπεία με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για το κοριτσάκι μας.
ntina

Anonymous said...

Είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει: μία μέρα δε μας γράφετε μπαμπά, και ξεμυτίζουν αγωνίες σιγά σιγά.

Ελπίζω ΚΑΙ την επόμενη φορά που θα αναρτήσεις post, ο τίτλος να είναι: Άργησα, ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ! και να έχεις καμια 10αριά (μίνιμουμ) χαμογελαστές φωτό.

Καλημέρα σε όλους.

Anonymous said...

Το βεβαιο ειναι οτι ολα αυτα ειναι περαστικα και φευγοντας το μονο που θα αφησουνε σ' εσας και στο μικρο γλυκο αγγελουδακι σας ειναι περισσοτερη δυναμη και ΑΓΑΠΗ.Ας προσευχηθουμε ολοι και σημερα για ατον τον πονεμενο μικρο αγγελο με την γιαγαντια ΨΥΧΗ

Anonymous said...

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ,
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΟΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ,
ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ , ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ