Monday, March 17, 2008

Τσουλήθρα



Ήλιος ωραίος, θερμοκρασία καλή, είπαμε να κάνουμε και καμιά τσουλήθρα. Κάναμε και άλλα ωραία. Παιδί για το ΣΚ, γενναία ινδιάνα από αύριο πάλι.

Η Λένια ήταν τσαντισμένη σήμερα που δεν έβγαζα το καπέλο της Λυδίας. Νόμιζε πως το έκανα για να μην βλέπουν οι άλλοι τις τομές και το λιγοστό μαλλάκι. Της εξήγησα ότι είναι γιατί δεν πρέπει καθόλου να βλέπει το κεφαλάκι της ο ήλιος. Με ψιλοπίστεψε αλλά μια αμφιβολία πρέπει να της έμεινε. Την μικρή της αδελφή την υπερασπίζεται πάντα με σθένος.

Έχουμε αρχίσει φυσικά την αντίστροφη μέτρηση. Περάσαμε το μέσον της ακτινοθεραπείας με ελάχιστα προβλήματα. Ελπίζω έτσι να συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Η αγωνία τώρα μετατοπίζεται στο κατά πόσο έχει επιτευχθεί ο στόχος. Μια πρώτη ένδειξη θα έχουμε σε 3 μήνες περίπου. Η βαλβίδα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά καθώς δεν παρουσιάζεται κανένα σχετικό πρόβλημα. Λίγες "αφαιρέσεις" καθημερινά τις έχουμε.

Ακόμα και στις πιο περίεργες και έντονες στιγμές της ζωής του ο άνθρωπος καταφέρνει να δημιουργεί λυτρωτικές ρουτίνες, βεβαιότητες και κανονικότητες. Έτσι, το πρωί θα πάμε για γενική αίματος, φλέβα, την συνήθη αναφορά στο ογκολογικό και μετά για νάρκωση και ακτινοθεραπεία, ξύπνημα, επιστροφή σπίτι και προσπάθεια να φάει και να πιεί όσο καλύτερα γίνεται. Όλα θα κυλήσουν κατά το αναμενόμενο. Όλα έχουν προγραμματιστεί, όλα έχουν μπει για αυτές τις 26 μέρες στην ρουτίνα τους...

Τώρα, όπως ξέρετε, εγώ δεν βρίζω μέσα στο blog Της, αλλιώς θα έλεγα κάτι και για το πρόγραμμμα και για την κανονικότητα και για το μυαλό μου που σήμερα στροβιλίζεται λιγότερο, με εγωιστική βεβαιότητα ότι δήθεν τα έχει όλα τακτοποιημένα...

61 comments:

Anonymous said...

Αχ ρε Ναύτιλε, δεν θα ξαναπώ τα ίδια, κουράγιο, υπομονή και τα λοιπά.
Θα πω μονάχα, κοίτα τη φωτογραφία που έβαλες στο blog, κοίτα τη κουκλάρα σου και θα καταλάβεις ότι, ότι πρέπει να κάνεις θα το κάνεις....
Μόνος σου είπες ότι περάσατε ήδη τα μισά της θεραπείας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα!
Να είστε αισιόδοξοι!
Έτσι θα πάνε όλα μέχρι το τέλος!
Να πιστεύετε στη δύναμη της μικρής σας νεράιδας και να πιστεύετε στη νίκη!
Ελπίζω και εύχομαι τα αποτελέσματα σας να είναι θετικά και μόνιμα!
Το υπέροχο αυτό πλασματάκι να τα ξεπεράσει όλα και να μην χρειαστεί να τα αντιμετωπίσει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ξανα!
Ναύτιλε, κράτα γερά!
Το ξέρω είναι δύσκολο, όμως είστε όλοι υπέροχοι και πολύ δυνατοί και θα τα καταφέρετε!
Σας στέλνω την αγάπη μου και μια τεράστια αγκαλιά να σας χωράει όλους μέσα!
Στην φιλενάδα μου (μου επιτρέπετε φαντάζομαι) στέλνω πολλά πολλά φιλιά!

ράγες said...

Α!! Τι κουκλάρα είναι αυτή η μικρή στην τσουλήθρα; Αχ βρε Λυδιάκι, ποιος μπορεί να φανταστεί ότι έχεις περάσει τόσα; Είσαι γεμάτη ζωή και ομορφιά!
Και η Λένια; Μπράβο δυναμικότητα! Τα έχεις κάνει όλα τιγράκια Ναύτιλε!
Μην απαισιοδοξείς! Λίγο έμεινε ακόμα! Θα το περάσετε! Σκέψου πόσο δυναμικά το περνάει η Λυδία! Πραγματικά το λέω! Αυτό το παιδί είναι παράδειγμα για όλους εμάς που με το παραμικρό μιζεριάζουμε και παραπονιόμαστε!
Καλή δύναμη και σήμερα!

Anonymous said...

Καλή βδομάδα να'χετε και μακάρι σύντομα, που θα ξεμπερδέψετε με τα σούρτα-φέρτα στις κλινικές και θα'χετε πιο πολύ χρόνο, να ανεβάζεις 5 παρόμοιες φωτογραφίες την εβδομάδα και με τα άλλα τα καμάρια σας.
Οσο για τις λυτρωτικές ρουτίνες και τις βεβαιότητες, είναι ο μόνος τρόπος να τα βγάλεις πέρα όρθιος, βήμα το βήμα, μέρα τη μέρα και καλά κάνεις και τις δημιουργείς. Keep walking που λένε :-)

ria said...

επέστρεψα και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να δω πως πάει η λυδία!
τα νέα είναι υπέροχα, ελπίζω το ίδιο να ισχύει για τον Τ και τη νένα!
ναυτίλε, think possitive, κάθε μέρα που περνά με τα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας σας φέρνει και μαζί σας και όλους εμάς στο πολυπόθητο αποτέλεσμα
δυο φιλιά στη λένια και από ένα στην πεισματάρα μας και το έτερο θηριάκι σας
περιμένω εναγωνίως τα νέα της επόμενης εβδομάδας και όποιος έχει νέα για τη νένα να μας ενημερώσει και εμάς! (είμαι σίγουρη ότι για τον Τ θα μας ενημερώσεις ναυτίλε μόλις μάθεις και συ)
καλή εβδομάδα -και δύναμη- σε όλους όσους ζουν στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου!

Rainman said...

kouragio Ludia..pws einai dunaton ena toso mikroskopiko plasmataki na exei toooso terastia psuxh...eimai perhfanos gia auth..

moukelis said...

Έλα μπαμπά,πώς να μην έχεις αυτή την εγωιστική βεβαιότητα,μ'αυτά τα χεράκια να υψώνονται προς τον ουρανό...Καλημέρες σε όλη την οικογένεια,και ελπίζω να τη λιώσουμε την τσουλήθρα σύντομα!

Anonymous said...

Καλό κουράγιο. Όλες οι ευχές μαζί σας.

stalamatia said...

Χέρια ψηλά .Κουράγιο Ναυτίλε αυτά τα πράγματα έτσι είναι,το ξέρεις καλύτερα απ'όλους μας.πολλά φιλιά και πολύ αγάπη σε όλους.

Anonymous said...

Eχει δυναμη η αγαπη.......

Anonymous said...

Καλημέρα,
Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια.
Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι καθημερινά μαζί σας!!!
Φιλιά Χαρούλα

mamma said...

Τώρα, όπως ξέρετε, εγώ δεν βρίζω μέσα στο blog Της, αλλιώς θα έλεγα...
Κουράγιο πατέρα :-*

BUTTERFLY said...

Αντε και κοντευει!!!

tdjm said...

Καλημέρα...

Ε εδώ τώρα πάει το τραγουδάκι...


Δεν ξέρω μάτια μου τι θα πει αγάπη,
όλοι μια λέξη λένε κι είν αρκετή.
Μαζί σου έμαθα να ψάχνω αυτό το κάτι
που κάνει δυο κορμιά να αντέχουνε μαζί.

Χέρια ψηλά κι όλα τα φτάνω,
έλα να πάμε απ'την αγάπη πιο πάνω.
Χέρια ψηλά δως μου να ανέβω.
Σ'ένα θεό,σε σένα τώρα πιστεύω.
Χέρια ψηλά κι όλα τα φτάνω,
έλα να πάμε απ'την αγάπη πιο πάνω.
Χέρια ψηλά κι είμαι μαζί σου,
έτσι κερδίζω στη ζωή τη ζωή σου.

Όλος ο κόσμος γύρω λέει σ'αγαπάω
όμως για μας δε φτάνει μόνο ένα φιλί.
Μαζί σου έμαθα τα ρήματα να σπάω,
δες πόσα σ'αγαπώ φωνάζει η σιωπή.

Για εσάς αυτό το τραγούδι ...τον Μπαμπά ,την Μαμά και τα πιτσιρίκια..

Αντε Λυδιάκι μου ,ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ...

Φιλη απο Κυπρο said...

Τι υπεροχη φωτογραφια. Μια κατα τα αλλα συνηθησμενη φωτογραφια που ομως κλεινη μεσα της τοσα, μα τοσα πολλα. Μια φωτογραφια που εδωσε χαρα σε τοσους πολλους ανθρωπους.
Συντομα να την δουμε και με το μαγιο στην παραλια!!!!
Με ολη μας την αγαπη
Ρομπίνα

butterfly said...

Ναυτίλε, καλημέρα σας! "Παιδί για το ΣΚ, γενναία ινδιάνα από αύριο πάλι". Ελπίζω τόσο η ινδιάνα σας όσο κι εσείς να ευχαριστηθήκατε το διάλειμμα και να ξεκουραστήκατε όσο φαίνεται στη φωτογραφία.

Τη χρειάζεστε όλοι τη ρουτίνα και την κανονικότητα, όλοι από κάπου πρέπει να πιαστούμε, ε; Όλα καλά να πάνε μέχρι το τέλος των ακτινοβολιών.

Μια όμορφη μέρα και πολλά γλυκά φιλάκια σε όλους σας!

Anonymous said...

Kαλημέρα και καλή εβδομαδα σε όλους.Το τιγράκι μας είναι πολύ δυνατό και αυτή η φωτό όλα τα λεφτά.Από εκείνη να παίρνετε κουράγιο όταν το χάνετε και όπως εκείνη παλεύει και είναι όρθια έτσι κι εσείς,πρέπει να παίρνετε θάρρος από το θάρρος της.Δεν είναι τυχαία ινδιάνα και τιγράκι.χαχαχα
Η Λενια πολύ πρώτη,καλα τα παιδιά σου είναι αστέρια και ειναι σίγουρο πως θα γίνουν καλοί και σπουδαίοι άνθρωποι,να τα χαίρεστε. Χαίρομαι που σας γνώρισα γιατί είστε απίθανη και δυνατή οικογένεια.Ετσι να παιρνάτε μερικές μέρες ξεγνοιασίας και όταν τελειώσουν όλα,θα έχετε μόνο ηλιόλουστες μέρες,γεμάτες παιχνίδι και τραγούδια.Υπομονή και θα τελειώσουν τα βάσανα σας γρηγορα.
Να ξέρεις πως είναι γεννημένη νικήτρια η Λυδία μας,κοίτα την φωτό αυτό δείχνει,κοίτα πως τα χεράκια της είναι σηκωμένα ψηλά στον ουρανό,ο Θεός από εκει πάνω που την βλέπει,θα την βοηθήσει και η ζωή της από εδώ και πέρα θα είναι μονο με χαρές...Τόσες προσευχές που στέλνουμε όλοι μαζί δεν θα πάνε χαμένες και θα εισακουστούν γρήγορα.Υπομονή μια καινούργια ζωή σας περιμένει στο τέλος της θεραπείας και θα είναι πιο φωτεινή και γεμάτη από ευτυχία!!!Σας το εύχομαι με όλη μου την ψυχή.Αστεροοικογένεια σας στέλνω τα φιλιά μου και μια μεγάληηηηηη αγκαλιά για να σας χωρέσει όλους. Ο Θεός μαζί σας.Να προσέχετε.Ευχομαι ο Τ. και η νένα να είναι καλά κι αυτοί και να έχουμε ευχάριστα νέα γρήγορα και απο τους δύο.
ΧΑΡΑ

Anonymous said...

Είναι φυσιολογικό αυτό που γράφεις. Ο άνθρωπος τη χρειάζεται τη ρουτίνα και την κανονικότητα, σε όλες τις συνθήκες. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι πάντα, ακόμη και όταν όλα είναι "καλά", όλη αυτή η κανονικότητα και η ρουτίνα δεν είναι αισθήσεις, βεβαιότητες, αλλά ψευδαισθήσεις. Ανά πάσα στιγμή με ψευδαισθήσεις ζούμε. Την πεποίθηση ότι είμαστε αιώνιοι. Δεν πειράζει.

Κι εξακολουθώ να επαναλαμβάνω: το τιγράκι δεν μασάει από κάτι τέτοια. Φαίνεται στο βλέμμα της. Όλα θα πάνε καλά.

Anonymous said...

ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ... ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΤΑΝΕΙ... και φτανετε στο τελος Ναυτιλε μου κοντευετε... μη μου χανεις τωρα ουτε πιστη ουτε κουραγια... ξερω εχετε κουραστει και εσεις και πανω απ ολους το Λυδιακι να υπομενει τετοια ταλαιπωρια... αλλα αυτο το τοπ μοντελ γιατι περι κουκλας ζωγραφιστης προκειτε συντομα θα σας λιωνει στις κουνιες. κοντευετε να τελειωσετε με αυτη τη ταλαιπωρια και συντομα ολα θα ειναι στο παρελθον. το καλοκαιρι θα ερθει και η δεσποινις μας θα φοραει παλι τα μαγιο της και τα καπελα της και θα τρεχετε στη παραλια.

σας φιλω σας λατρεουμε και ειμαστε ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ.

καλημερα και καλη εβδομαδα χωρις πονους και ταλαιπωριες
κελλυ

Anonymous said...

Τι κούκλα!! Αυτο το μικρό ειναι η προσωποποίηση της δύναμης και της ζωντανιας!
Θα περασει γρήγορα κι αυτη βδομάδα, αντε και κοντεύουμε!

AFourla said...

metrame anapoda!!!!!!!!!

Anonymous said...

καλημέρα σε όλους
Η βαλβίδα πώς επηρεάζει τη Λυδία, είναι μόνιμο ?
δε θα αφαιρεθεί κάποια στιγμή όταν τελειώσει η θεραπεία και τα αποτελέσματα είναι καλά?
Αντε και μας έμεινε η ουρά του γαϊδάρου....

Anonymous said...

και για να μη ξεχάσω,
δεν είναι εγωϊστική βεβαιότητα,
τα έχεις τακτοποιήσει όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Μόνο αν ήσουν ΘΕΟΣ, θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο.
Aν και δε χρειάζεται να στο λέμε,
εσύ μόνο ξέρεις και αυτό αρκεί...

Anonymous said...

Καλημέρα Ναυτίλε και καλή εβδομάδα σε σένα και όλη την οικογένεια!
Ωραία η φωτογραφία με την τσουλήθρα! Καλά, δεν φοβάται που σηκώνει τα χέρια και τσουλάει χωρίς να πιάνεται από τα πλαϊνά της τσουλήθρας;
Τόπα εγώ, το παιδί μας είναι πολύ θαραλλέο!!

elpi said...

Αναρωτιέμαι πόσο εγωιστες ειμαστε εμεις που εχουμε μικρα καθημερινα ασημαντα προβληματα...Οταν παιρνω την κατηφορα σκεφτομαι την Λυδια ειναι η μικρη μεγαλη μου ηρωιδα...

euaggelia said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Χάρηκα πάρα πολύ βλέποντας την Λυδιούλα να παίζει ανέμελα...
Αυτό το τρίμηνο μέχρι τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι δύσκολο για όλους μας. Είμαι σίγουρη όμως ότι όλα θα πάνε καλά!
Όσο για την Λένια, θυμάσαι που αγωνιούσες μήπως αισθάνεται αδικημένη από την περαιτέρω προσοχή σας στην Λυδιούλα; Τελικά η ίδια σου δίνει την απάντηση.
Πρέπει να είσαι πολύ περήφανος και για τις δύο. Εμείς είμαστε!

Anonymous said...

Αγαπητέ Ναυτίλε, και να βρίσεις καμιά φορά δεν πειράζει.... Είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο.

Καλή συνέχεια εύχομαι από καρδιάς!

ΥΓ: Η αντίδραση της Λένιας θα έπρεπε να γίνει μάθημα στους ενήλικες εκείνους που φοβούνται ακόμα και να προφέρουν τη λέξη "καρκίνος"...

ELENA said...

Χαίρομαι τόσο πολύ , όταν μπαίνοντας στο Blog Της διαβάζω όλο και ποιο αισιοδοξα πράγματα !Το μικρό ινδιανάκι μας κάνει και νιώθουμε τόσο μα τόσο ασήμαντοι μπροστά της ! Μπράβο Λυδιάκι θα τον νικήσεις τον δράκο ! Μπράβο και στο Λενιώ που υπερασπίζεται με τόσο σθένος την αδερφούλα της. Μπράβο σε όλου σας !

Μαμά-Μάριος

Anonymous said...

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑΣ ΜΑΣ!ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΦΩΛΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΗΣ ΤΙΓΡΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ " ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ" ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ!
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ:ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ.ΜΟΝΟ Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ, ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ "ΚΟΥΤΙ"!ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΤΑΓΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ... ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ & ΜΙΜΑΚΟΣ

Anonymous said...

Σαs θαυμαζω απεριοριστα...ειστε συνεχεια μεσα στο μυαλο μου και ευχομαι ολα να τα ξεπερασει το κοριτσακι μαs και σε λιγο να αποτελουν για ολουs αναμνηση.
Μπροστα σαs τα προβληματα μαs φανταζουν ακομα πιο ασημαντα.
Μανουλα....

marilia said...

Οοοοπ! Με φόρα! Με φόρα στη νέα ζωή! :)

Αγκαλιές και φιλιά

Anonymous said...

Είμαι σίγουρη ότι θα το διαβάσατε αλλά το παραθέτω


+++++++
Λονδίνο




'Ενα ένζυμο που ευθύνεται για την υψηλή μεταβολική δραστηριότητα των καρκινικών κυττάρων αναγνωρίστηκε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Η αναστολή της λειτουργίας του ενζύμου, εκτιμούν οι ερευνητές, θα εμπόδιζε τους όγκους να τραφούν και σταδιακά θα τους «στραγγάλιζε».

Οι γιατροί γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες (από τις έρευνες του Γερμανού νομπελίστα χημικού Ότο Βάρμπουργκ) ότι τα κύτταρα των καρκινικών όγκων καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γλυκόζης και παρουσιάζουν έτσι υψηλό μεταβολικό ρυθμό, μια ιδιαιτερότητα που τους επιτρέπει να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα.

Μέχρι σήμερα, ο μηχανισμός αυτού του φαινομένου δεν ήταν καλά γνωστός. Τώρα, ο καθηγητής Λιούις Κάντλεϊ και οι συνεργάτες του αναφέρουν στο περιοδικό Nature ότι η αυξημένη κατανάλωση γλυκόζης οφείλεται σε μία από τις δύο μορφές ενός μεταβολικού ενζύμου που ονομάζεται κινάση του πυροσταφυλικού οξέος.

Για δείξουν ότι το ένζυμο PKM2 είναι απαραίτητο για τον υψηλό μεταβολισμό, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνικές γενετικής τροποποίησης για να απενεργοποιήσουν το γονίδιο του ενζύμου σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων.

Όταν τα τροποποιημένα καρκινικά κύτταρα μεταφέρθηκαν στον οργανισμό ποντικών, η ικανότητά τους να δημιουργούν νέους όγκους ήταν σημαντικά περιορισμένη, αναφέρει την Κυριακή το BBC.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο ρόλος PKM2 είναι ίδιος σε όλες τις μορφές καρκίνου. «Επειδή το PKM2 εντοπίζεται σε όλα τα είδη καρκινικών κυττάρων που εξετάσαμε, επειδή δεν εντοπίζεται στους περισσότερους φυσιολογικούς ιστούς των ενηλίκωνμ και επειδή είναι κρίσιμης σημασίας για τον σχηματισμό όγκων, αυτή η μορφή της κινάσης του πυροσφαφυλικού είναι πιθανός στόχος για θεραπείες κατά του καρκίνου» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας.
+++++++++++++++

Μέσα από την καρδιά μου όλα να πάνε καλά

Μαμά Εύα

Anonymous said...

μπαμπά Nαυτίλε, πιο πολύ απ όλα στο σημερινό σου κείμενο μού άρεσε το "Tης" στο τέλος

ναι,με κεφαλαίο Τ ...Της Λυδίας!

καλή βδομάδα με δύναμη και κουράγιο!

Anonymous said...

Μια εικόνα όσο χίλιες λέξεις :)

Το τραγουδι Χέρια Ψηλά μου ήρθε κι εμένα στον νου μόλις Την είδα.

Φιλάκια σε όλους !!

Anonymous said...

Δεν υπαρχει καμια αρρωστια.

Μονο η βεβαιοτητα οτι Η λυδια θα ζησει πολλα πολλα χρονια, με υγεια.

Θα το επιτρεψει ο Θεος. Δεν υπαρχει κανενα αλλο ενδεχομενο

Anonymous said...

ψηλη που είναι! μακρια ποδια! να δεις αυτη μια μερα θα καιει καρδιες!
απολαυσε τις τωρα που ειναι μικρες γιατι μετα θα τις κυνηγας! ουρα θα κανουν τ αγορια!
αλλα θα περνανε δυσκολα τα καημενα με τοσο δυναμικες προσωπικοτητες ,που εχουν η λυδια και η λενια
φιλιααα ολα πανε καλα!

Anonymous said...

Πόσο ανέμελη φαίνεται στη φωτογραφία, σαν να μην έχει περάσει καμία δοκιμασία. Εύχομαι σε λίγο καιρό να είναι ένα κακό όνειρο που πέρασε και να μην το θυμόσαστε καν. Πολλά φιλιά στη Λυδία μας.

Anonymous said...

ανίκητη σύμμαχος Λένια!!:) Πολλά φιλιά και στους πέντε, καλή εβδομάδα και λίγη υπομονή ακόμα...

Ιφιγένεια said...

Μπράβο !!! Μπράβο !!! Μπράβο !!!

Anonymous said...

Χαιρόμαστε με τα νέα σας, η σκέψη μας και η προσευχή μας είναι μαζί σας. Πολλές φορές η ιδέα της ρουτίνας είναι κουραστική και ιδιαίτερα όταν δεν είναι για ευχάριστα πράγματα. Όμως η ρουτίνα δημιουργεί και ασφάλεια, με την έννοια ότι δεν δημιουργείται κάτι έκτακτο. Ακόμα και στη δική σας περίπτωση η ρουτίνα σημαίνει ότι όλα πάνε όπως πρέπει, χωρίς κάποιο απρόοπτο.Γι'αυτό , δόξα τω Θεώ για τη ρουτίνα!

Anonymous said...

Υπέροχη και γενναία η μικρή σας Ινδιάνα. Υπέροχη όλη σας η οικογένεια. Η αγάπη και το ενδιαφέρον της Λένιας είναι συγκινητικά. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο, να τελειώσουν όλα καλά.Η φωτογραφία που μου έμεινε είναι εκείνη με τα νεραϊδοφτερά στην αγκαλιά του μπαμπά. Σας φιλώ
Εύη

Anonymous said...

Μπράβο Λυδία.

Anonymous said...

καλημερα σας
ελπιζω ολα να πηγαν καλα χθες οπως πηγαν και στο σ/κ σας!:-) να ειστε καλα και καλο κουραγιο μαμα και μπαμπα της Λυδιας
πολλα φιλια στο τιγρακι και στην Λενιω και στον Γιώργο
μια μαμα απο την Αθηνα

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ .ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΚΑΤΙ ΧΑΖΑ ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ .ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ.....ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕΝΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΣ.

Anonymous said...

Κουράγιο! Εύχομαι να φύγει γρήγορα αυτή η μεγάλη δοκιμασία, ταλαιπορία. Δε σταματώ να προσεύχομαι για τη Λυδία κι εσάς. Εύχομαι και προσεύχομαι για ότι καλύτερο.
Δόξα σοι ο Θεός, φτάσαμε τουλάχιστον ως εδώ!
Ο Θεός κι η Παναγιά μαζί σας!

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΕΛΕΙΠΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΗ ΚΟΠΕΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ
ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ
ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΔΩ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΟΥ ΕΞΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ
"ΕΦΥΓΕ" ΧΤΕΣ ΣΤΑ 28 ΤΟΥ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,ΣΥΓΝΩΜΗ ΝΑΥΤΙΛΕ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΕΝΗ
ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ!!
ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Anonymous said...

Μη βρίσεις Ναυτίλε, εσύ και τα όπλα σου. Αυτά τα όπλα μας έχει δώσει η φύση, της προσαρμογής.

Όσο για την τσουλήθρα, μιλάμε μαιτρ η νεαρά!!!!

Στέλλα

Anonymous said...

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΤΕ . ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΧΑΡΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΙΣΘΕΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ . ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΩΚΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ . ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΛΥΔΙΟΥΛΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟ "ΣΑΣ" . ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΙΨΑΚΙ .
ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΝΑΥΤΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ . ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΕΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΑΖΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ...
ΘΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ...
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ...
ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ . ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ...
ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΑ ΧΑΛΑΡΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ 1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ .
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΦΙΛΕ

ΤΑ ΛΕΜΕ

θΛΙΜΜΕΝΟΣ ΛΥΚΟΣ

Anonymous said...

Κουραγιο, υγεια και πιστη σας ευχομαι. Θα τα καταφερετε, ειμαι βεβαιος!!!

KourtGeo said...

Καλό κουράγιο σε όλους σας!!Μακάρι όλοι μας να μπορουσάμε να βοηθήσουμε κάπως....?κάλη συνέχεια και όλα θα πάν καλά

Anonymous said...

Ευχομαι η Παναγία μας να είναι συνεχώς δίπλα σε όλους σας. Το γλυκούλι θα γίνει σίγουρα καλά.

Anonymous said...

πριν απο λιγο καιρο ειχα γραψει venceremos και το εννοουσα ειχα δικιο!
VENCEREMOS!

Anonymous said...

Η Λυδία από σήμερα θα είναι στις προσευχές μου...

Anonymous said...

Τί κούκλα είναι αυτή;;;

Ναυτίλε, δύναμη και υπομονή για τη συνέχεια. Όλα θα πάνε καλά. Να μας φιλήσεις τη ζουζούνα μας.

Anonymous said...

Καλό κουράγιο. Η Λυδία μας επαναφέρει στη ζωή. Η σκέψη μας μαζί σας. Η αγάπη μας δική σας.

Βερενίκη said...

Καλημέρα
Διάβασα σήμερα για πρώτη φορά (ή καλύτερα ρούφηξα με μια ανάσα) την ιστορία της Λυδίας σας. Μόνο θαυμασμό έχω για τους γονείς που παλεύουν με κάτι τόσο δυσβάσταχτο και απέραντη αγάπη για το κοριτσάκι που αντιμετωπίζει το σκληρό πρόσωπο της ζωής με τόσο θάρρος. Εύχομαι σύντομα να τα αφήσει όλα πίσω της και να χαρίζει σε όλο τον κόσμο το υπέροχο χαμόγελό της.

Anonymous said...

Μαμα μαρινα κουραγιο σου ευχομαι και σε ολη την οικογενεια...... δε ξερω τι να σου πω.

ναυτιλε μου πως πατε πως πηγανε αυτες οι μερες....

να μου τους φιλησεις ολους...

Κελλυ

Anonymous said...

ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΣ . ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΛΙΓΟ ΜΙΚΡΟΣ ( ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΝΑΜΕ 3,5 ΕΤΩΝ ) ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΕΡΗ ΝΥΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΔΙΑ . ΟΠΟΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ .
ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΘΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΙΜΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ) ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΕΝΤΕΤΕΣ ...
ΑΝΤΕ ΚΑΙ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ ΠΑΛΙ ΚΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑΝΑ ΜΑΣ
Υ.Γ. ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΙΝΔΙΑΝΙΚΑ ΤΡΟΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟ RAPIDSHARE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΑς ΦΙΛΗ

θλιμμενος Λυκος

Anonymous said...

Αγαπητέ Λύκε,

πιάστηκες "αδιάβαστος"! (γελάκια). Για ρίξε μια ματιά στα σχόλια του post 12/3 και θα δεις ότι το κορίτσι είναι καπαρωμένο από τον μικρό T(iger)! Για χάρη του υποχώρησαν ολόκληροι Power Rangers, Batmen, Spidermen με όλη την ανδρική τεστοστερόνη σε πλήρη ανάπτυξη στα ... σχόλια κάποιων posts εν μέσω Τριωδίου...

Αχ βρε Μαρίνα... Λυπάμαι τόσο πολύ για την απώλειά σας αλλά πιο πολύ για το ίδιο το παιδί, που έφυγε τόσο νέος και με αυτόν τον τρόπο. Πιστεύω ότι όλοι εδώ έχουμε προσευχηθεί για τον άγγελο που γύρισε πίσω...

Ναυτίλε, όπως βλέπεις εμείς εδώ στήνουμε ψιλοκουβεντούλα...

Anonymous said...

και μονο για τον tiger κανω πισω ...
αλλα κραταμε την υποψηφιοτητα μας ...
βλεπω απο Λυδια να την λεμε Πηνελοπη σε λιγα χρονια καθως οι γιοι μας θα ¨σφαζονται ¨ στην ποδια της για ενα χαμογελο ή ενα της φιλι
Θλιμμενος Λυκος

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ.
ΝΑΥΤΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΠΑΤΕ?
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ? Η ΚΟΥΚΛΑ ΜΑΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ.
ΜΑΜΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΚΕΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ,ΠΑΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ.
10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΕΛΗΣΗ Ο ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΜΑΣ.ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.
ΚΑΛΟΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΞΑΔΕΡΦΟΥΛΗ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ.
(ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΝΑΥΤΙΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΑΥΤΗ,ΑΠΛΑ ΕΝΙΩΘΑ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΩ.)
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΑΛΑ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΓΡΑΚΙ ΜΑΣ.
ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΙΛΉΣΕΙΣ
ΜΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

KoureaP said...

γεια!!
Τα παιδάκια της Β τάξης συνεχίζουν να σφίγγουν τα χεράκια μπροστά στην εικόνα του Χριστού και να προσεύχονται για σας..Σας χαμογελάμε!!
Από Κύπρο