Monday, August 25, 2008

Συνεχίζουμε...

Η θεραπεία με θαλιδομίδη θεωρείται η πιο ήπια αντιαγγειογενετική θεραπεία, όπως μαθαίνω διαβάζοντας. Βρήκα όμως ποια είναι και η πιο ισχυρή αντίστοιχη. Ίσως θα μπορούσα να πείσω τους γιατρούς εδώ να την αρχίσουμε, αλλά χρειάζεται τακτική  νοσηλεία, όπως περίπου και οι χημειοθεραπείες. Τώρα τι κάνουμε; Την ξαναβάζουμε στην διαδικασία αυτή; Και δεν μας παίρνει και ο καιρός, πρέπει να αποφασίσουμε γρήγορα γιατί και οι διαδικασίες έγκρισης, αλλά και οι υπόλοιπες προετοιμασίες αργούν. Και είναι αγώνας δρόμου με αυτόν τον ρημαδοόγκο εκεί μέσα.... Πολλές φορές έχω ευχηθεί να υπήρχε κάτι σαν MRI που να μπορεί όμως να μετράει κάθε ώρα (άντε κάθε μέρα) τον όγκο και ει δυνατόν, πόσα νέα κύτταρα έφτιαξε ή πόσα έχασε. Αυτή η αναμονή 3 μηνών μεταξύ μαγνητικών είναι εξοντωτική... 

Είχα πολύ καιρό να επισκεφτώ άλλες σελίδες που κάνουν αναφορά στην Λυδία. Δεν είχα πολύ χρόνο τελευταία, αν και προσπαθώ να μαζέυω τις σχετικές αναφορές να τις διαβάσει όταν μεγαλώσει, να τις διαβάζουν τα αδέλφια της... Συγνώμη που εδώ δεν μπορώ να κάνω αναφορές σε καταπληκτικά πράγματα που γράφουν πολλοί. Αλλά, εντάξει, δεν μπορώ να μην πω πόσο με ετυπωσιάζει ότι τόσοι άνθρωποι έκατσαν και έγραψαν για την Λυδία και έβαλαν φωτογραφίες και banner και άλλα ωραία. Αλλά και για τα τόσα κεράκια που ανάβουνε και για τον φίλο που έγραψε το όνομα της Λυδίας στην κορυφή του Άθω, τι να πω.... Δηλαδή εμένα δεν μου πέφτει λόγος, η Λυδία ας πει ό,τι θέλει [διότι έχει ξετρίξει η γλώσσα της και πάει ροδάνι]. Για εκείνην γίνονται όλα τα παραπάνω. Απλά, σας κοιτάζω όλους στα μάτια και σας λέω ένα "ευχαριστώ" όσο πιο βαθύ μπορώ.

Στις ΗΠΑ, μετά από πολλά χρόνια αγώνα των γονιών των παιδιών με καρκίνο, πέρασε νόμος που δίνει 150 εκ δολλάρια τα επόμενα 5 χρόνια αποκλειστικά για έρευνα πάνω στον παιδιατρικό καρκίνο. Ο παιδιατρικός καρκίνος είναι από τις πιο υποχρηματοδοτημένες νόσους στην ιατρική έρευνα. Παρόλα τα "δάκρυα" και τις υποσχέσεις, τα παιδιά που ασθενούν από καρκίνο εξακολουθούν να είναι, ευτυχώς, πολύ λίγα για να μπορούν να ασκούν πίεση σε πολιτικούς, ερευνητές, εταιρίες κ.λπ.  Το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων για την σχετική έρευνα προέρχεται από πλούσιους ιδιώτες και από το υστέρημα των πολλών που ευαισθητοποιούνται. 

Τα παραπάνω ασύνδετα έρχονται να καλύψουν την αμηχανία μου μπροστά στην ψυχική και πνευματική μου κατάσταση. Αυτό τον Αύγουστο με πλημμύρησαν οι αναμνήσεις των προηγούμενων τεσσάρων Αυγούστων και οι απελπιστικές σκέψεις του πώς ήμουν εγώ και η οικογένειά μου πριν από όλα αυτά και πώς τώρα. Και η κατάθλιψή μου χειροτέρεψε... Δεν θα γράψω τώρα τις συγκρίσεις αυτές... αύριο ίσως... Προς το παρόν βάζω τον μανδύα που κάνει αόρατα αυτά που δεν θέλω να βλέπω (και που εν γνώσει μου και εν αδυναμία μου με χωρίζει στα δύο) και πάω να φτιάξω βραδυνό στα παιδιά μου.  

[ΟΚ μην φοβάστε και μην μου φωνάζετε! Δεν θα το κάνω το blog το "ημερολόγιο ενός καταθλιπτικού", για την Λυδία πρέπει να μιλάω, αλλά πραγματικά δεν είναι καθόλου η καλή μου φάση αυτό τον καιρό...]
 

47 comments:

Menexenos said...

καλό σας κουράγιο, καλη υπομονή νά 'χετε όλοι σας, κρατείστε όλη τη χαρά από τα λογάκια της και με την ευχή του Θεού.

Anonymous said...

Είσαι άνθρωπος! Μην απολογείσαι. Ξέρουμε γιατί υπάρχει αυτό το blog και καταλαβαίνουμε τη φόρτιση και την ψυχική σου κατάσταση. Μόνο εσύ ξέρεις με πόσο κόπο και πόσες ανασυγκροτήσεις ανεβαίνεις τον ανήφορό σου... Είσαι αξιοθαύμαστος άνθρωπος και υπέροχος πατέρας. Ευχές για ψυχική ανάταση! Φιλιά στο μικρό ξωτικάκι σας και στα άλλα 2 μαμουνάκια!

Raven

Anonymous said...

Σε καταλαβαίνουμε απολύτως. Συνέχισε να είσαι εσύ. Και πού και πού, δίνε μας νεώτερα από αυτό το υπέροχο κοριτσάκι για το οποίο όλοι ευχόμαστε τα καλύτερα. Δύναμη.

Anonymous said...

Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω έστω και ένα εκατοστό από το κουράγιό σας και την υπομονή σας. Μακάρι αυτή η αγάπη και η "υπομονή" να ήταν χάρισμά μου!!
Δεν ξέρω αν πραγματικά είναι αλήθεια αλλά ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η αγάπή σας είναι το πιο δυνατό όπλο σε αυτήν την καταραμένη αρρώστια.
Δεν ξέρω αν η "κατάθλιψη" σου είναι κολλητική αλλά μόλις που γύρισα (5μέρες όλες κι όλες) και έμαθα ότι μια θεία μου "τελειώνει" απ' αυτό το ()*$%%$)πράγμα.
5 μέρες την είδα λίγο πριν φύγω για διακοπές.......
Γύρω γύρω όλοι.............
(με πήρε από κάτω....)
Χαρούλα

Υ.Γ. Θα σου στείλω φωτό της τσούχτρας και τις μαρίδας στην πισίνα τουλάχιστον να γελάσετε εσείς μαζί μας....

Anonymous said...

Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω έστω και ένα εκατοστό από το κουράγιό σας και την υπομονή σας. Μακάρι αυτή η αγάπη και η "υπομονή" να ήταν χάρισμά μου!!
Δεν ξέρω αν πραγματικά είναι αλήθεια αλλά ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η αγάπή σας είναι το πιο δυνατό όπλο σε αυτήν την καταραμένη αρρώστια.
Δεν ξέρω αν η "κατάθλιψη" σου είναι κολλητική αλλά μόλις που γύρισα (5μέρες όλες κι όλες) και έμαθα ότι μια θεία μου "τελειώνει" απ' αυτό το ()*$%%$)πράγμα.
5 μέρες την είδα λίγο πριν φύγω για διακοπές.......
Γύρω γύρω όλοι.............
(με πήρε από κάτω....)
Χαρούλα

Υ.Γ. Θα σου στείλω φωτό της τσούχτρας και τις μαρίδας στην πισίνα τουλάχιστον να γελάσετε εσείς μαζί μας....

Anonymous said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΣΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΡΕΘΩ ΝΑ ΣΤΟ ΛΕΩ.ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΑΥΤΑ .ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΤΕΡΑ.ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Anonymous said...

Εύχομαι να πάρετε τις καλύτερες αποφάσεις για να γίνει ο όγκος στάκτη και μπούρμπερη και να αφήσει το κοριτσάκι μας ήσυχο και να φύγει αυτό το πλάκωμα στην καρδιά που έχει η οικογένεια της και να χαρούμε πολύ όλοι εδώ μέσα...
Καλή δύναμη!

Με αγάπη από τα Χανιά.

Anonymous said...

Γραφε εσυ και χ... μας εμας.

Εμεις ειμαστε εδω για εσας ειτε μοιραζετε κουταλακια με γλυκο χαμογελο (που νομιζω οτι τελευταια εχεις βαλει προσωπικα ολο σου το χερι μεσα και μας εχεις "γραμμενους" εμας για να μην πω την αλλη λεξη) ειτε μας ριχνεις στα ταρταρα με την καταθεση ψυχης που μας κανεις που ευχομαι να σου αδειαζει το κακο απο μεσα και να σε γεμιζει με ολες τις θετικες μας σκεψεις και προσευχες

Δες λοιπον τι διαβασα χθες στο Κ της καθημερινης και ταιριαζει με την περιπτωση μας

Ο Κωστας Μπαλαφας λοιπον λεει :(φοτωγραφος με 15000 αρνητικα απο το 1939 - 2000 που δεν πουλησε ποτε κανενα και τα χαρισε στο μουσειο Μπενακη)

Ερ. Εσεις λετε οτι δεν εχετε κανει πολλα πραγματα?

Απ. "Ποτε δεν ειναι πολλα. Ξερετε στα στερνα του βιου δεν ειναι το τι εκανα και τι επαινους πηρα, ειναι το τι δεν μπορεσα η δεν προλαβα να κανω. Και το χρωσταω. Ειναι πραγματα που τα αφησα για τη στιγμη, και τα πηρε ο χρονος "

Λοιπον ας ρουφαμε και ας κανουμε οσα περισοτερα μπορουμε στις στιγμες που εχουμε γιατι τις παιρνει ο χρονος

Φιλακια απο Θασο πλεον και οχι απο Θεσσαλονικη
Πετρος

Bleeding Soul said...

Δεν έχεις κ άδικο...Ξέσπα που κ που καλό σου κάνει!

Anonymous said...

Ti mas les re Nautile? Ego nomizo oti eisai ligo kalitera kai afises kai ton eauto sou ligo pio eleuthero. Na idi provlimatizesai gia tin epomeni therapia.

To oti i glossitsa pai rodani einai safis endiksi tis sostis leitourgias tou egkefalou, etsi den einai? Sta prota post meta tin epemvasi tou Ianouariou mas eleges oti vlepete veltiosi kai oti isos o ogkos na tin kratage piso. Na lipon alli mia maxi kerdismeni apo tin agonistria mas.

Kali sezon kai me tis kaliteres ekseliksis! Filakia sto tigraki.

Anonymous said...

"...αν και προσπαθώ να μαζέυω τις σχετικές αναφορές να τις διαβάσει όταν μεγαλώσει..."
Είσαι σε καλό αντικαταθλιπτικό δρόμο. Γιατί έχεις τη δύναμη να ελπίζεις... Γιατί μπορείς ακόμα να βλέπεις το φώς...
Και οφείλεις όταν δεν νιώθεις καλά να μιλάς, γιατί αν δεν τα πεις σε όλους εμάς, που σαν "τρελοί" περιμένουμε τα νέα σας, τότε σε ποιόν;;;;;

ρίτα

stalamatia said...

Ναυτίλε μου κανείς δεν περιμένει να είσαι πάντα αισιόδοξος, εμείς είμαστε εδώ για να σε ακούμε όπως και να νιώθεις .Μακάρι η (παρουσία ) μας να σου δίνει έστω και λίγο κουράγιο.Φιλιά στο Λυδάκι μας.

Anonymous said...

ja

Anonymous said...

Καλησπέρα,
η κατάθλιψη είναι μια φυσιολογική φάση που την περνάς θέλεις δε θέλεις σε τέτοιες περιπτώσεις.
Abnormal θα ήταν να είσαι μέσα στην τρελλή χαρά. Σου εύχομαι να την περάσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα, να επεξεργαστείς τα συναισθήματά σου και να βρεις δύναμη για αργότερα.
Κουράγιο και πολλά φιλιά

Anonymous said...

Πραγματικά είναι δύσκολος ο δρόμος και ατελείωτος. Είμαστε Γερμανία και εμείς με τον γυο μου για θεραπεια, έχει ογκο στο εγκεφαλο ΠΝΕΤ- Αστα!!! Εδω είμαστε σαν σε φυλακη και αυτός ετσι νοιώθει, τα μάτια μας που τρέχουν συνέχεια απο φόβο δεν σπάνε τα σίδερα - είναι μόλις 2 χρονών. Μαριάννα

nautilus said...

μαριάννα, εύχομαι δύναμη και κουράγιο σε όλους σας! Και καλή επιτυχία με τις θεραπείες. Μένετε Γερμανία ή έχετε πάει εκεί για την θεραπεία; Εάν δεν σε πειράζει στείλε μου κάποιο email γιατί κάποιοι φίλοι πηγαινοέρχονται Γερμανία για θεραπείες (γλοιοβλάστωμα...) και ίσως να είχατε κάποιες πληροφορίες που να τους είναι χρήσιμες.

Anonymous said...

Aγαπητέ μας Ναυτίλε!!! Μετά τον σταυρό έρχεται πάντα η ανάσταση. Έναν σταυρό που τον κουβαλάτε εσείς οι υπέροχοι γονείς και ιδιαίτερα το μικρό σας (μας). Είδες όμως που όλοι μαζεύτηκαν μικροί Κυρηναίοι να ελαφρώσουν έστω λίγο το βάρος! Η Λυδία δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου. Την σκέφτομαι καθημερινά! Ό,τι μπορούμε πέστε και θα το κάνουμε!!! Μέχρι όμως να μας πείτε, να ξέρετε ότι η Λύδια μας έμαθε πως να προσευχόμαστε. Τι σημαίνει προσευχή και τι σημαίνει να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να προσεύχεσαι από καρδιάς και με θέρμη.
Το ονόμά της μνημονεύεται από μοναχούς στο κομποισχοίνι τους και στις θ. λειτουργίες.

Κάποια φορά, ένα δειλινό, έκλανα περίπατο με ένα φίλο. Περάσαμε από ένα ξωκκλήσι. Δεν είχα ψιλά επάνω μου, ούτε ο φίλος μου. Ψαχτηκε και βρήκε 2 ευρώ. "Ωραία, μονολόγησε, το ρίχνω κασι πέρνουμε δυο κεράκια"! "Όχι, φίλε, τουλέω, πάρε ένα μεγάλο, άναψέ το και καθώς θα το χώνεις στην άμμο στο μανουάλι, πες "για την Λυδία"....Ποια Λυδία, με ρώτησε....Πες του, του ξαναλέω, για την Λυδία και μη ρωτάς πολλά. Η Παναγία θα καταλάβει....

Ο Θεός μαζί σας!!!!

Anonymous said...

Η ΛΥΔΙΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ!!!!
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ.
ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ)
ΕΧΕΙ KAI ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ....
ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!


ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑ!

ΕΙΡΗΝΗ

Anonymous said...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΔΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑΥΤΙΛΕ ΚΑΙ ΖΩΗ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ................

Cacofonix said...

Το blog αυτό είναι το ημερολόγιο ενός ανθρώπου. Τίποτα άλλο.

ria said...

μακάρι να μην υπήρχε ο λόγος για να φτιάξεις αυτόν τον ιστότοπο, αλλά να ξέρεις ότι όλοι είμαστε κοντά σας και προσπαθούμε να σας στηριξουμε γιατί είστε το στήριγμα της λυδίας.

είμαστε όλοι πια μέλη της δικής σας οικογένειας και να είσαι σίγουρος ότι την ίδια ανησυχία, άγχος και φόβους έχουμε για το μικρό ζουζούνι μας...

για πολλοστή φορά σου γράφω ότι είμαστε εδώ όλοι, ΟΛΟΙ, για να σε βοηθήσουμε όπως και όποτε μας το ζητήσεις.

εδώ μπορείς να γράφεις ότι νιώθεις, στη λυδία δεν πρέπει να δείχνεις ότι νιώθεις...

σ' ευχαριστώ που μας κρατάς ενήμερους για το κοριτσάκι μας.

καλημέρα σε όλους και πολλά φιλιά!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ said...

Kαλημέρα με χαμόγελο και αισιοδοξία,πως όλα θα πάνε καλά ,γιατί είμαστε πολλοί,μα πάρα πολλοί αυτοί που το θέλουμε.Την αγάπη μου.

philos said...

Είναι από τις στιγμές που δεν θέλω να μιλήσω, αλλά θα ήθελα να σε σφίξω δυνατά σαν να είσαι ο αδερφός μου και να σου απαλύνω το φορτίο που κουβαλάς.
Ελπίζω με όλα αυτά τα σχόλια και τα ποστς να καταφέρνουμε κάτι όλοι εμείς που καθημερινά σας σκεφτόμαστε.

BUTTERFLY said...

Μιλα καλε ελευθερα να τα βγαλεις απο μεσα σου! Ξερω πως θα ειναι πολυ δυσκολο για σενα...δεν μπορεις να εκφραστεις στη γυναικα σου, αφου ειναι κι εκεινη χαλια, πρεπει να εισαι δυνατος για ολους, αλλα ανθρωπος εισαι και λυγας...
Ξεσπασε και σηκω να παλεψεις ξανα!

Anonymous said...

Κουράγιο... Όλα θα πάνε καλά.
Τοση αγάπη, τέτοιος αγώνας, τόση ανθρωπιά... Δεν γίνεται να μη βγει κάτι απ'όλο αυτό!
Να φιλήσετε γλυκά το μικρό τιγράκι :)

Anonymous said...

Ναυτίλε μου ,σε νιώθουμε ολοι
και πονάμε με τον πόνο σου και
θα χαρούμε με την χαρά σου.
πιστεύω πολυ στο Θεό ,και ειλικρινά
πιστεύω οτι τόσες προσευχές θα πιάσουν τόπο.
θέλω να ξημερώσει η μέρα που θα
μπόρεις να απολαύσεις ανέμελα
καλοκαίρια οπως παλιότερα.
χαρούμενα και ανέμελα .
ειλικρινά στο εύχομαι ολόψυχα
μαμα μαρίνα

Anonymous said...

αγαπημενοι μου,

σε 4 μερουλες θα παντρευτω τον καλο μου και πολυ λυπαμαι που το λυδιακη μου δεν θα ναι παρανυφακι. στο χα πει εξαλου βρε τασο μου την ηθελα αλλα δε πειραζει εγω θα τη σκεφτομαι και κεινη τη μερα και που θα παει θα ζησω και θα μαι γρια να τη καμαρωσω νυφουλα!!!! και το λυδιακι και τη λενιο και το γιωργη εδω θα μαστε ολοι θα το δεις.

μαριαννα μου μεσα απο δω να σου πω καλο κουραγιο και δυναμη. θα στειλουμε και σε σας εκει θετικη ενεργεια και ολα θα πανε καλα.

σας φιλω γλυκα

κελλυ

lemon said...

ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ

Αυτό, ναυτίλε, που έγραψε ο φίλος παραπάνω, τα λέει όλα.
Μπορούμε να κάνουμε κάτι για σένα, για σας;

Anonymous said...

Ψηλά το κεφάλι!
Όλοι μαζί σου είμαστε!

alienlover said...

Tην αγαπάμε την Λυδία σαν παιδί δικό μας, και ανησυχούμε και προσευχόμαστε γι'αυτήν. Όλη αυτή η αγάπη, τόσες προσευχές, τόσα κεράκια, έχουν δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας και κάτι καλό θα κάνουν για το παιδί μας, το πιστεύω.
τα φιλιά μου,
Ιωάννα

magsoulini said...

...[διότι έχει ξετρίξει η γλώσσα της και πάει ροδάνι]...που σημαίνει ότι έχεις καθημερινή MRI που δείχνει βελτίωση κι ας παίρνει και θαλιομίδη με τόσες παρενέργειες! Δεν είσαι καταθλιπτικός, οι καταθλιπτικοί είναι αδρανείς και αφήνονται, κουρασμένος είσαι. Λανθασμένα έχεις πιστέψει πως χρησιμοποίησες το τελευταίο σου όπλο την ακτινοθεραπεία και δεν είχες τα μέγιστα αποτελέσματα΄.
Αν πάω σε αναρτήσεις του περασμένου Αυγούστου, απλά διαπιστώνω πως η Λυδία φέτος είναι καλύτερα και χαίρεται και αυτό το καλοκαίρι!
Φιλιά σε όλους σας, τα καταφέρνετε πολύ καλά!

Anonymous said...

Μαριάννα καλό κουράγιο και καλή επιτυχία με τη θεραπεία του μικρού.

Με πληγώνει αυτή η αδικία. Εχω δυο παιδιά και διαβάζω τα ποστ εδω καθημερινά και έχω δύο χρόνια τώρα που με βλέπει κόσμος στο γραφείο πότε βουρκωμένη και πότε να χαζογελάω μόνη μου. Είναι πολύ άδικο αυτό να συμβαίνει στα παιδιά.

Βάζω τον εαυτό μου στη θέση σας Μαριάννα, Τάσο και Ζωή "υποθετικά" και ο πόνος βγαίνει αυθόρμητα τόσο δυνατός, που κουνάω δυνατά το κεφάλι μου να διώξω τον εφιάλτη. Δεν ξέρω τι να σας πω, παρά μόνο ότι είσαστε ΗΡΩΕΣ και ΠΡΟΤΥΠΑ.

Anonymous said...

Μαριάννα η σκέψη μας και οι προσευχές μας μαζί σας για ότι είναι καλύτερο για το παιδί.
Χαρούλα

Anonymous said...

Καλή δύναμη Ναυτίλε και Μαριάνα και όσοι την χρειάζονται..

Anonymous said...

Μη φοβηθείς να γκρινιάσεις, μη φοβηθείς να κλάψεις, μη φοβηθείς να αγανακτήσεις..

Από την αγάπη θα είναι..

Δύναμη

Ελένη

giota persis said...

Για να μην σπασει ενα δεντρο απο τον δυνατο ανεμο χρειαζεται μερικες φορες να λυγισει λιγο για να κρατηθει ακεραιο
Δεν μπορω παρα να σταθω απλα διπλα σας με την σκεψη (αν και αυτο δεν κανει πολλα πραγματα πρακικα )
Καλη δυναμη απ οπου μπορειτε να την αντλησετε Και ευχομαι ολοψυχα ο ανεμος να κοπασει και να σας αφησει ολους δυνατους μαζι με την Λυδια

Anonymous said...

Ότι ήθελα να πω, το είπε νωρίτερα ο philos, σα να ήταν μέσα στο μυαλό μου. Γράφω όμως αυτό το σχόλιο, για να ξέρετε ότι είμαι και εγώ εδώ, όπως πάντα!

spyros1000 said...

den xreiazetai na apologeisai,oloi xeroyme ti pernas kai prospathoyme na se katanoisoyme naytile

pinelopi t. said...

Καλησπέρα!ξεκινάει νέος αγώνας για τη μικρή μας και σίγουρα θα βγει και πάλι νικήτρια!
μην απολογείσαι που περιγράφεις και τα δικά σου συναισθήματα.. και πάλι για τη Λυδία μας μιλάς από μια άλλη οπτική..η έρευνα προχωρά, αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο ο αναθεματισμένος καρκίνος.. αν συνεχίσει να τον τρενάρει όμως το αγγελούδι μας.. ίσως και η επιστήμη να τον προφτάσει και να τον αιφνιδιάσει μάλιστα..
Οι αναφορές στα μπλογκς είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει..εσύ μας γράφεις για το πιο καταπληκτικό.. τη θέληση για ζωή και για την πιο όμορφη μορφή της αγάπης.. έχεις πολλούς διαδικτυακούς φίλους στο πλευρό σου και στη διάθεσή σου μόλις τους χρειαστείς.. απλά δώσε μας το σήμα!

Dr_MAD said...

Καλή υπομονή μπαμπάκα. Μπορείς να επικοινωνήσεις να σου στείλω κάτι? Μια κατασκήνωση ζωγράφισε για τη Λυδία και θέλω να στα στείλω

Madame de la Luna said...

Λογικό είναι και να πέφτεις. Και ποιος θα μπορούσε να κρατιέται συνέχεια όρθιος περνώντας κάτι τέτοιο; Αλλά "για λίγο καιρό ξαποσταίνει..." ναι; Και μετά... το γνωστό. Δύναμη! Λύγιζε όσο θες, αλλά μην σπάσεις, γιατί διαβάζοντας σε όλο αυτό το διάστημα, καταλαβαίνω ότι στηρίζεις πολλούς ανθρώπους, που μας γράφεις γι' αυτούς ή δεν μας γράφεις. Και σίγουρα πρώτη απ' όλους η Λυδία και η Μάνα της, σ' έχουν ανάγκη. Ευχές για να επανέλθεις δριμυτερος... σύντομα...

lila said...

Όντως 3 μήνες για την μαγνητική είναι πολλοί.Υπομονή και καλή δύναμη.Φιλιά στην μικρή Λυδία.

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ said...

Διάβαζω εδώ και μερικούς μήνες τις οδυνηρές μάχες που δίνετε όλοι σαν οικογένεια και ειδικά το μικρό μας κοριτσάκι η Λυδία. Με την τεράστια ψυχική δύναμη που έχεις Ναυτίλε και βρίσκεις το κουράγιο και τα λόγια να μας ενημερώνεις έχεις ευαισθητοποιήσει πολλούς ανθρώπους και ειλικρινά όπως είπαν και άλλοι εδώ μέσα μας έχεις φέρει στην θέση σου.
Έχω και εγώ ένα μικρό κοριτσάκι την Κλεοπάτρα που τον Οκτώβριο θα μπει στα 4, πρώτα ο θεός να λέμε. Πριν μερικές μέρες της έδειχνα την φωτογραφία της Λυδίας από το blog και της είπα να προσευχηθεί για το κοριτσάκι να γίνει καλά. Μόνη της με όλη την παιδική αθωότητα μου είπε.
- Μπάμπα έχει κουκλίτσα το κοριτσάκι, της απάντησα δεν ξέρω και τότε μου λέει
- Μπαμπά θα πω τον Χριστούλη να της φέρει μία κουκλίτσα και μετά να γίνει καλά να παίξουμε.
Πιστεύω πως ο Θεός μας ακούει όλους μας αλλά πιο πολύ αυτές τις αθώες ψυχούλες. Για αυτό σου εύχομαι καλό άγχος για τις παννελήνιες εξετάσεις σε καμιά 15 χρόνια που θα λάβουν μέρος τα μικρά μας. Γιατί όπως και τα κορίτσια μας μια ζωή θα υπάρχουν και αυτές.

Να είστε καλά και σας ευχαριστούμε και εύχομαι από καρδιάς όλα τα παιδιά που βασανίζονται τόσο άδικα σε αυτά τα τρυφερά χρόνια να θεραπευτούν. Κουράγιο και σε εσάς Μαριάννα και σύντομα κοντά μας στην πατρίδα.

Υ.Γ Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ για πράγματα και μηνύματα που αξίζουν στην ζωή.

Anonymous said...

Nautilus, se poia alla sites ginetai anafora sti Lydia ? tha ithela polu na mathw an einai eukolo. Na mas ti filiseis :D

nautilus said...

ανώνυμε, σχετικά με τα sites είναι και δύσκολο να συγκεντρώσω την πληροφορία (ακόμα και για μένα), αλλά, το κυριότερο, ειλικρινά δεν θέλω να τα αναφέρω όχι γιατί δεν μου αρέσει ή δεν σέβομαι αυτό που κάνουν συνάνθρωποί μου, αλλά για να μην έχει κανείς την εντύπωση ότι προσπαθώ να προβάλω τον εαυτό μου ή κάποιον άλλον, εκμεταλλευόμενος το ευαίσθητο θέμα της Λυδίας. Γιαυτό και δεν κάνω λινκ σε κανένα άλλο blog περαν αυτού της μαμάς Της. Ακόμα και το site meter που μετράει την κίνηση, έχω εβδομάδες πολλές να το κοιτάξω. Αν κάνεις μια αναζήτηση στο google παντώς θα βρεις κάποια πράγματα...

Evita T. said...

Κι ας μη σας γράφουμε συχνά, σας παρακολουθούμε κι εμείς και παρακαλούμε για το καλύτερο.

Φιλιά και πολλά κουράγια από όλους μας, σε όλους σας..

Stratos Bacalis said...

Εμείς μαζί σας είμαστε και σας σκεφτόμαστε...την αγάπη μας πάντα