Wednesday, February 20, 2008

Ακτινοβολίες (4) και Λένια και Γιωργής

Σήμερα κάναμε την "εξομοίωση" - κατασκευή μάσκας και αξονική τομογραφία και άλλα δικά τους. Η νάρκωση έγινε κανονικά και πήγε αρκετά καλά. Της πήρε μιάμιση περίπου ώρα να μεταβολίσει όλο το φάρμακο και να επανέλθει από την ζαλάδα. Η πρώτη δόση θα γίνει την Δευτέρα, αφού πρώτα μπουν πάνω στη μάσκα τα σημάδια για την στόχευση. Είχαμε γενικώς αρκετό κλάμα και όταν της έβαλαν "φλέβα" και για τα λίγα δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν για να δράσει η νάρκωση.

Η πρόοδός της είναι σημαντική καθημερινά. Εξακολουθεί να λέει καινούριες λέξεις και να σχηματίζει όλο και πιο σύνθετες προτάσεις κάθε μέρα. Μας είδε και η διευθύντρια του ογκολογικού και είχε μόνο θετικά πράγματα να παρατηρήσει. Ενάμιση μήνα μετά την επέμβαση, μας έδωσε τα εύσημα για την "γενναία" απόφασή μας που, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι ήταν και η σωστή. Εντάξει, χάρηκα που άκουσα την ικανοποίηση της γιατρού και τα καλά της λόγια.

Τώρα πια η κάθε ώρα και μέρα αυτής της οικογένειας έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία και σημασία. Προκαλέσαμε τον εχθρό να μας δείξει τι παραπάνω όπλα έχει εκείνος και εάν μπορούν να νικήσουν τα δικά μας. Όταν τελειώσει με το καλό και η ακτινοθεραπεία δεν θα μας μένει τίποτε άλλο παρά να περιμένουμε την αντίδρασή του και ... να ζουμε στο φουλ κάθε μέρα.

Προσπαθούμε να κάνουμε τα άλλα δύο να νιώσουν λίγο περισσότερο από αυτή την ευλογία που μας έχει δοθεί. Ιδιαίτερα ο Γιωργής το έχει παραπάνω ανάγκη.

Η Λένια έχει φέρει την Λυδία πολύ κοντά της, παίζουν μαζί και της δείχνει πολύ συχνά και αυθόρμητα την αγάπη της.

Ο Γιωργής εξακολουθεί να κρατάει μέσα του αρκετά από τα τραύματα όλης της προηγούμενης περιόδου ("απώλεια" μαμάς, προνομιακή μεταχείριση Λυδίας, περιορισμός κάποιων δραστηριοτήτων κ.λπ.), εκδηλώνει έντονη αντίδραση προς τη Λυδία, της λέει συχνά όταν τον πλησιάζει ότι δεν θέλει να παίξει μαζί της, παίρνει τα παιχνίδια του και φεύγει μακρυά της. Είναι εμφανές ότι την αγαπάει και την νοιάζεται, αλλά... Μας έχει προβληματίσει πολύ αυτόν τον καιρό η συμπεριφορά αυτή. Ο Γιωργής είναι ένα ευφυέστατο και ζωηρότατο παιδί και τόσο γλύκας που μια μέρα θα τον "φάω" δεν μου τη γλυτώνει. Ελπίζω να τα καταφέρει κι εκείνος κι εμείς μαζί του να περάσουμε από αυτά τα στενά. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να δώσουμε στα δύο άλλα παιδιά αυτά που θα θέλαμε/θα μπορούσαμε υπό κανονικές συνθήκες, και δεν μιλάω μόνο για μικρά πράγματα αλλά και για πράγματα σημαντικά στη ζωή τους (ψυχολογικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά, οικονομικά ...). Ελπίζω στο μέλλον να μας συγχωρήσουν και να μας κατανοήσουν. Ελπίζω ποτέ να μην εκλάβουν την ιδιαίτερη φροντίδα μας για την Λυδία ως λιγότερη αγάπη για εκείνα.

Κάπως χύμα τα 'γραψα σήμερα εδώ μέσα...

55 comments:

Anonymous said...

ΝΑΥΤΙΛΕ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ(ΓΙΑ ΒΡΑΔΥΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ),ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΜΗΠΩΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΕΩΤΕΡΟ
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΗ Η ΓΙΑΤΡΟΣ
ΑΥΤΗ.(ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ).ΣΥΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ
ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟΚΑ ΣΟΥ ,ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ,ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ
ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ.
ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΕΦΟ ΠΟΥ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ,ΟΛΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ,ΘΑ ΔΕΙΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΑΠΛΑ ΑΚΟΜΗ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ
ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΠΛΕΟΝ
ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ,
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ
. ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ,ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΚΟΥΚΛΑ ΜΑΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ,ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.!!
ΔΕ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ!!ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ
ΤΗ ΝΑΖΙΑΡΑ ΜΑΣ
ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

nautilus said...

μαμά μαρίνα, η νονά μας μάς έφερε στολή αποκριάτικη ήδη: ξωτικό barbie fairytopia! και τα μυαλά στα κάγκελα...

χμμμ... να σκάσουμε μύτη τη Δευτέρα για ακτινοβολίες με τη στολή μας;...για να το σκεφτώ λίγο...

θα έρθει και η ώρα των φωτογραφιών...

ellinida said...

Λογικό δεν είναι; Θα καταλάβει όμως κάποια μέρα. Ισως χρειάζεται λίγες παραπάνω αγκαλιές ε;

Anonymous said...

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΝΑΥΤΙΛΕ ΜΟΥ
ΣΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΓΑΜΠΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΒΑΓΓΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑΡΘΕΙ Η ΛΥΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ(ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΑ ΚΟΥΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ) ,ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΕΝΤΕΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΩ ΣΠΙΤΙ ΟΤΙ
Η ΛΥΔΙΑ ΘΑ ΝΤΥΘΕΙ ΞΩΤΙΚΟ,ΘΑ ΠΑΡΕΙ
ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΟΥΕΡ ΡΕΙΝΤΖΕΡ (ΠΡΟΚΑΛΩ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ)ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΝΑΡΘΕΙ!!
ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΚΟΥΡΑΖΩ ΑΛΛΟ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟΛΗ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Anonymous said...

Είμαι χαρούμενη με αυτά που γράφεις αλλά και πολύ συγκινημένη. Είστε πολύ σπουδαίοι γονείς. Ο θεός να σας βοηθήσει και να σας δίνει μόνο χαρές από δω και πέρα.

Anonymous said...

Κάποια στιγμή οι καλοί γονείς δικαιώνονται στα μάτια των παιδιών τους. Αυτό μπορεί να καθυστερήσει αλλά όταν θα γίνει θα είναι ένα υπέροχο συναίσθημα για σας. Πολλά παιδιά κατανοούν τους γονείς τους όταν και τα ίδια γίνονται γονείς.
Σας εύχομαι δύναμη και πολύ κουράγιο.

marilia said...

Αγκαλίτσα τεράαααααααααααααααααστια! Και φιλί σβουριχτό! :)

Anonymous said...

Μετά από μια μεγάλη μέρα στη δουλειά ανοίγω τώρα για να δω αν έχεις κάτι καινούργιο, και βλέπω τα καλά νέα της γιατρού! Χαρά και δικαίωση Ναυτίλε, στενοχωριέμαι που διαβάζω για το γιοκαρίνι σου να νοιώθει λίγο συννεφιασμένος, δεν πειράζει γιατί αγάπη βλέπει γύρω του και άρα αγάπη αφομοιώνει, δεν γίνεται αλλιώς... Να είστε καλά και οι πέντε, και μια μεγάλη αγκαλιά στη φίλη μου τη Λυδία. Μαρία-Κρήτη

Anonymous said...

Δόκα σοι ο Θεός! Όπως θέλαμε Ναυτίλε... η κατάσταση της Λυδίας κάθε μέρα βελτιώνεται. Όλα είναι καλύτερα τώρα και θα γίνουνε πολύ καλύτερα πιστεύω.
Με τη θέλησή σας, αγάπη σας, πίστη σας, δύναμή σας, γεναιότητά σας και φυσικά και τη βοήθεια του Θεού, όλα κυλάνε προς το καλύτερο!!!
Χάρηκα πραγματικά πολύ!...
Το αδερφάκι της, πιτεύω πως είναι φυσιολογικό να έχει τέτοιες αντιδράσεις... Παιδάκια είναι, δεν έχουνε τη λογική μας και πιστεύω πως θα αντιδράσει για λίγο ακόμη. Σύντομα θα εκδηλώσει όλη του την αγάπη! Αυτή η ευλογία- όπως είπες κι εσύ- ας έχει ένα ευχάριστο αποτέλεσμα!
Πραγματικά εύχομαι και προσεύχομαι για ότι καλύτερο!
Ο Θεός και η Παναγιά να σας δίνει δύναμη και ότι επιθυμείτε!!!

elekat said...

Είναι λογικό Ναυτίλε να ζηλεύει λίγο ο μικρούλης γιατί εκτός από την φροντίδα της Λυδίας, αποχωρίζεται και την μαμά του! Κάπου καταλαβαίνει, κάπου νοιώθει παραμελημένο λόγω της αναγκαστικής μεγαλύτερης προσοχής στη Λυδία. Εχω γιό 6,5 χρονών και ξέρω ότι τα θέλουν όλα δικά τους..Σύντομα θα έρθει η ώρα που θα καταννοεί περισσότερο γιατί βλέπει τι αγάπη επικρατεί στο σπίτι! Πότε τελειώνουν οι ακτινοβολίες; Χαιρόμαστε όλοι για τη Λυδία που ανακτά δυνάμεις και περιμένουμε κάθε μέρα τα νέα της!

Μαριλένα said...

Σίγουρα τα παιδιά θα καταλάβουν οταν έρθει η ώρα.
τίποτα δεν τους στερείτε: τα λατρεύετε κι αυτο ειναι το μονο σημαντικό.
το νιώθουν κι αυτο φτάνει..

Anonymous said...

Να είστε σίγουροι ότι αυτά που προσφέρετε στα παιδιά σας είναι πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να προσφέρουν άλλοι γονείς υπό ομαλές συνθήκες. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται αν οι γονείς τα "εγκαταλείπουν" , επειδή υπάρχει σοβαρός λόγος, ή απλώς για να κάνουν καριέρα ή να διασκεδάσουν. ια παιδιά σας παίρνουν μαθήματα από σας και κάποτε θα καμαρώνουν για σας και την αδερφούλα τους, έστω κι αν τώρα κάποια πράγματα είναι μπερδεμένα στο μυαλουδάκι τους.

Anonymous said...

Εύχομαι όλα να πάνε καλά από Δευτέρα και πιστεύω ότι είναι ενθαρρυντικά τα καλά σχόλια της γιατρού. Θα είναι τρομερό να σκάσετε μύτη με τη στολή ή ίσως και μόνο με το μαγικό ραβδί και να τους μαγέψετε όλους. Όσο για τα άλλα δύο σας παιδάκια σίγουρα σας νιώθουν και παίρνουν μαθήματα ζωής(λίγο δύσκολα ίσως). Νομίζω ότι οι γονείς ότι και να κάνουμε ανησυχούμε ότι τίποτε δεν είναι αρκετά καλό για τα παιδιά μας.
Φιλιά σε όλους σας
Εύη

butterfly said...

Υπέροχα τα νέα από τα σχόλια της γιατρού, πιστεύω να αναθαρρήσατε κάπως! Ποιος ξέρει, φαίνεται κιόλας πως είτε η επέμβαση είτε η βαλβίδα (ίσως και τα δύο) έκαναν καλό στο Λυδιάκι.

Η Λένια πρέπει να πω ότι ήταν αδυναμία μου από όταν είχα δει φωτογραφίες, έχει μεγάλα και έξυπνα μάτια, είναι και κοριτσάκι! Και εγώ νομίζω ότι είναι αναμενόμενη η στάση του Γιωργή - είναι μικρότερος και αγοράκι, του είναι επομένως δυσκολότερο να χειριστεί το θέμα.

Έχοντας μεγαλώσει με πρόβλημα υγείας της αδελφής μου (άλλου τύπου), μεγαλώνοντας ποτέ δεν κράτησα κακία στους γονείς μου. Μάλιστα (και είμαι σίγουρη ότι αυτό ισχύει και για εσάς), παρά τα προβλήματα νομίζω ότι έκανα περισσότερα από ό,τι άλλα παιδιά της ηλικίας μου, γιατί οι γονείς μου το κυνηγούσαν. Επίσης νομίζω ότι έγινα πιο "δυνατό" παιδί από ό,τι αν στην οικογένεια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Εάν θα σας έδινα μία συμβουλή είναι αφ'ενός να δώσετε στο Γιωργή να καταλάβει ότι το πρόβλημα υγείας της Λυδίας είναι πολύ σοβαρό και ότι ούτε κατά διάνοια δεν θα άξιζε να το έχει εκείνος στη θέση της (γιατί από τα παιδιά περνούν τέτοιες σκέψεις ξέρετε...) και αφ'ετέρου να περνάτε χρόνο μαζί του (και με τη Λένια) χωρίς τη Λυδία, π.χ. το βράδυ, επειδή "είναι μεγαλύτερος και μπορεί να κοιμάται πιο αργά". Ίσως έτσι αισθανθεί και εκείνος περισσότερο "προνομιούχος" (το αντίθετο από ό,τι τώρα) και ισορροπήσει η σχέση τους, κάτι που θα ανακουφίσει και τον ίδιο.

Μήπως όμως μπορούμε να βοηθήσουμε κάπως εμείς; Δηλαδή υπάρχει κάτι που η Λένια και ο Γιωργής θα ήθελαν να κάνουν, αλλά τώρα δεν υπάρχει ο χρόνος/τα χρήματα να το κάνουν; Θέλετε να ρίξουμε καμιά ιδέα;

alienlover said...

τα παιδιά ξέρουν πως δεν τα αγαπάτε λιγότερο από ότι τη Λυδία, απλά τους λείψατε και οι 3 και κάνουν ναζάκια με τον τρόπο τους..
Θα στρώσουν όμως όλα και είμαι σίγουρη πως έχουν κατανόηση πολλαπλάσια της ηλικίας τους.

Anonymous said...

Με τέτοιους γονείς είμαι σίγουρος πως και τα τρία θα βγουν διαμάντια. Μακάρι το 10%, τι λέω, ακόμα και το 1% των γονιών να ήταν σαν και σας!

Equilibrium said...

Έχετε τρία αγγελούδια, μακάρι γρήγορα να σας συναντήσω πάλι και τους πέντε όσο πιο υγιείς και χαρούμενους γίνεται! Προς το παρόν τα πράγματα βαίνουν καλώς! Μεγάαααλη αγκαλιά να χωρέσει και τους 5 σας!

Anonymous said...

Τα σημερινά νέα της Λυδίας ήταν υπέροχα, όπως και εσείς οι δυο γονείς της που ξεχειλίζετε από προσφορά και αγάπη.
Το βλέπει αυτό και ο Γιώργης σας και το νιώθει βαθιά στην ψυχούλα του, το πιστεύω ειλικρινά.
Να έχετε πάντα δύναμη να αγωνίζεστε και να νικάτε!

anarxaki said...

Δεν είναι τίποτα αυτό που νιώθει ο Γιωργής. Απλά του κακομοίρη του λείπει η μαμά του, θέλει κι αυτός μια παραπάνω αγκαλίτσα, πονάει και ανησυχεί για τη Λυδία και θυμώνει που αντί να σκέφτεται τα παιχνίδια του ζει τέτοιες καταστάσεις.
Το σπίτι του όμως είναι από τα πιο ζεστά που έχω δει. Πριν το καταλάβετε θα έχει ξεχάσει ό,τι σκέψεις έκανε. Έτσι ένιωθα κι εγώ όταν όλη η οικογένεια έπεφτε πάνω στον αδελφό μου. Μην αρρωστήσει, μην παραπατήσει, μην τον μαλώσει κανείς... Και τώρα που τα θυμάμαι νιώθω σαν να μην έγιναν ποτέ. Σαν μια ιστορία που σου είπαν και δε μπορείς να θυμηθείς για ποιο λόγο σου έκανε εντύπωση.

Φιλιά στο Λυδιάκι, φιλιά και στη γιατρό με τα καλά νέα.

stalamatia said...

Μπαμπά και μαμά της Λυδίας χάρηκα πάρα πολύ που η Λυδία μας σύμφωνα και με τη γιατρό πάει καλά .Σίγουρα τα παιδιά μόλις ηρεμήσετε όλοι θα πάρουν από εσας τη προσοχή που τους αξίζει.
Φωτογραφία αποκριάτικη δεν τη συζητάμε ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ .Φιλιά σε όλα τα παιδιά.

Anonymous said...

Ναυτιλε μου,

ο γιωργης ειναι φυσικό ως ο αντρας αναμεσα στις δυο στουπρες να αισθανετε λιγακι πιο κατω. φυσικα η απωλεια της ζωης ολες αυτες τις μερες του εχει στοιχισει. φυσικα και θα καταλαβουνε και θα σας το συχγωρεσουνε μολις μεγαλωσει ο γιωργης μας.

η μαμα μαρινα μιλησε για παουερ ραντζερ... χμμμμμμμ εχω λοιπον να αντιπροτεινω λολα και τσαρλι για στολες για τα δυο σου πιτσιρικια και να πατε ολοι μαζι ντυμενη για ακτινοβολια.... θα δωσεις μια αλλη νοτα στην κατασταση.

ολα θα πανε καλα ειμαστε σιγουρη αφου στα εχουμε πει βρε τασο....


ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ!!!!!!'

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΒΑΓΓΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΚΑΝΩ ΓΙΟ ΒΑΛΕ ΜΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ.... και ας ειστε και μεγαλυτερη απο εμας...

εχετε τεραστια προικα!!! ψυχης και καλωσυνης!

σας φιλω γλυκα και περιμενω και εγω φωτο της κουκλας.

Κελλυ

Ιφιγένεια said...

Καλημέρα !!
Τι καλά τα νέα για την μικρη-γλυκιά-πανέξυπνη πριγκίπισσα !!
Όσο για τα αδερφάκια της , και ειδικά για τον γλύκα πιτσιρικά , μάλλον θέλει κι αυτός μια αγκαλίτσα παραπάνω !!
Ναυτίλε παρτον κι έλατε ή ως αντρική παρέα ή μαζι και με την αδερφούλα , την Κυριακή στην Πάτρα !!!!!
Έχει το καρναβάλι των μικρών ! Εμεις (εγω και οι 2 πιτσιρίκες μου ) συμμετέχουμε σε group , και θα χαρούμε πολύ να σας εχουμε παρέα ! Λοιπόν να σας περιμένω ??

euaggelia said...

Καλημέρα!
Χαίρομαι πολύ για την πορεία της Λυδιούλας. Η επιβράβευση από την γιατρό ήταν αναμενόμενη...
Όπως έχω πει ξανά όλα θα πάνε καλά ήταν ένα κακό όνειρο...
Όσο για τους αφανείς δύο υπόλοιπους ήρωες της οικογένειας την Λένια και τον Γιωργή,είμαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή όταν κατανοήσουν σε πόση δύσκολη κατάσταση ήσασταν θα σας ευγνωμονούν για την υποστήριξη και αγάπη που δώσατε τόσο απλόχερα στην αδελφούλα τους.



Υ.Γ Νομίζω ότι ένα ξωτικό barbie σαν την Λυδία χρειάζεται απαραιτήτως έναν δυναμικό κάπτεν Χουκ (βλέπε Χριστόφορος)να την προστατεύει!

Anonymous said...

Εξαιρετικά τα νέα για την πρόοδό της!! Μπράβο! Μόνο τέτοια από εδώ και πέρα.
Όσο για τον Γιωργή το καλό είναι ότι εκφράζει τη "ζήλια" του. Θα τον έβλαπτε εάν την κράταγε μέσα του, είναι γνωστό αυτό. Τώρα βέβαια εσένα αυτό σε σκοτώνει... Κάνετε όμως το σωστό. Είσαστε δίπλα στο παιδί που αυτή τη στιγμή έχει περισσότερο ανάγκη.

Ναυτίλε μας άνοιξες την όρεξη με τη στολή και τώρα θέλουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ φωτογραφία !!!

Anonymous said...

Κάθε μέρα και η ελπίδα μεγαλώνει! Ανυπομονώ και εγώ να δω την Λυδία και τα αδερφάκια με την στολή τους, ετοίμασε γρήγορα φωτογράφιση σε παρακαλώ.
Όσο για το Γιωργή σας το έχω ξαναπεί είναι υπέροχο παιδάκι και δικαιολογημένες απόλυτα οι αντιδράσεις του. Το έχω ζήσει και εγώ στην οικογένεια μου, επειδή έμεινα καιρό όταν ήμουν μικρή στο νοσοκομείο τα άλλα αδερφάκια υπέφεραν χωρίς την φροντίδα της μαμάς και δεν έχαναν ευκαιρία να μου ρίχνουν και σφαλιάρες όποτε δεν τους έβλεπαν οι γονείς αλλά τώρα ζούμε ο ένας για τον άλλον.
Να πάρω εγώ τον Γιωργή λίγες μέρες μαζί μου να τον έχω "άρχοντα"; Όλα τα χατίρια και όλα τα παιχνίδια θα του κάνω, αρκεί να μου δείχνει την άσκηση για τους κοιλιακούς του. Είναι τόσο μα τόσο χαριτωμένα τα παιδιά σας!
Λυδία

Anonymous said...

Δεν έχω τίποτα να προσθέσω σε όσα έχουν πει ήδη οι φίλοι...Μόνο, αν μου επιτρέπετε, να σας παροτρύνω να διασκεδάσετε λίγο οι δυό σας και ΜΟΝΟ!
Μπαμπάς και γιός μπορείτε να κάνετε τόσα πολλά πράγματα..από παγοδρόμιο, μέχρι τους ξυλοπόδαρους. Ίσως αν διασκεδάσετε λίγο οι δυό σας να νοιώσει λίγο πιο ασφαλής στην αγάπη σας. Καλό θα ήταν να διασκέδαζε και λίγο με τη μανούλα αλλά μάλλον είναι λίγο δύσκολο για τη μαμά να αποχωριστεί προς το παρόν το Λυδιάκι...

Μη νοιώθετε τύψεις, προς θεού, τα παιδιά ξέρουν ότι τα αγαπάτε!

Υ.Γ. Μήπως θέλει ο Γιωργής να έρθει μια βόλτα κατά Θεσσαλονίκη μεριά για αλλαγή παραστάσεων; Θα ντυθούμε και καρναβαλάκια για χάρη του!

Υ.Γ.2 ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι τις ακτινοβολίες θα της κάνετε ως Ξωτικά, όχι μόνο η Λυδία, αλλά και εσείς μαζί. Δε θέλει σκέψη το πράγμα!

Υ.Γ.3. Συγγνώμη αγαπητές μου, αλλά νομίζω ότι ο SPIDERMAN και μόνο είναι ικανός να συνοδεύει μία Fairytopia Ξωτικό! Δε φοβόμαστε ούτε Power Rangers ούτε Captain Hook! Πολύ πολύ να σας εξουδετερώσουμε με τους ιστούς μας, άσε που σκαρφαλώνουμε κιόλας. Μαμά Μαρίνα, απαντάμε στην πρόκληση!

BUTTERFLY said...

Θελει προσπαθει για να καταλαβει ο Γιωργης. Τωρα που θα τελειωσουν οι ακτινοβολιες, θα εχετε ολο το χρονο να τον ξανακερδισετε και να φερετε ξανα την αρμονια στο σπιτι. Να του λετε καθε μερα ποσο τον αγαπατε και με πολλες αγκαλιες και φιλια, ολα θα στρωσουν...και με μια δοση "γλυκο χαμογελο". Οσο για τα οικονομικα και κοινωνικα κτλ, τα παιδια μεγαλωνουν πρωτα και κυρια με αγαπη. Ολες τις αλλες ελλειψεις μπορουν να τις συγχωρησουν, την ελλιψη αγαπης ποτε! Αλλα εσεις δεν κινδυνευετε απο κατι τετοιο, γιατι αγαπη εχετε περισσια!
Οσο για τη Λυδια, μπηκαμε στην τελικη ευθεια! Κουραγιο, λιγο ακομα!

tdjm said...

Μπαμπά καλημέρα...
Χαίρομαι πολύ για το Λυδιάκι μας.
Οσο για τον πιτσιρικά ...θέλει το χρόνο του για να αποδεκτεί την κατάσταση ,δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι..
Μόνο που να ...κάτι σκέφτομαι..μήπως φοβάται ,επειδή σαφώς κατανοεί τα πράγματα και προστατεύει τον εαυτό του, με το να μην θέλει να δεθεί μαζί της.
Συζήτηστε τον..καλό θα ήταν να βρισκατε λίγο χρόνο να ασχοληθεί η μαμά μαζί του..
Αυτό είναι που νομίζω ότι θα τον μαλακώσει..
Να γίνει η μαμά εξολοκλήρου δική του για δυο τρεις ώρες...
Παλέψτε το...

nautilus said...

καλημέρα, απλά επειδή κάποιοι ρώτησαν: οι ακτινοβολίες αναμένεται να διαρκέσουν 5-6 εβδομάδες και θα γίνονται καθημερινά. Την Δευτέρα θα ξέρουμε ακριβώς πόσες "δόσεις" θα χρειαστούν. Σε περίπτωση που τα αιματολογικά πέσουν ή που έχουμε καμιά ιωσούλα, θα υπάρχει διακοπή - κάτι που δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση, γιατί η δράση των ακτινοβολιών είναι σωρευτική και κάθε χαμένη μέρα "ακυρώνει" ένα μικρό μέρος της θεραπείας.

Anonymous said...

ΟΛΟΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΔΙΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ?
ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΖΗΛΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ (ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ), ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ...(ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ)
ΕΞΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ...
(ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ)
ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ.
YOU ARE THE EXPERTS!
Ντινα

Anonymous said...

5-6 εβδομάδες, δηλαδή από τον Μάιο και μετά θα μπορεί το κοριτσάκι να κάνει τις εμφανίσεις του με το μπικίνι/μονοκίνι της στην παραλία.

Ανυπομονώ!

Nena said...

Κάθε πρωί που ανοίγω το πισι μπαινω πρώτα να δω τα νέα σας. Χαίρομαι όλο και περισσότερο με τη βελτίωση της Λυδίας.Ο Γιωργής είναι φυσικό ν αντιδρά έτσι.΄Οπως λες κι εσύ τουχει κλέψει η κατάσταση τη μαμά του και καθώς δε μπορεί να κατανοήσει την κατάσταση, ζηλεύει κάπως.΄Ενα-ένα θα μπουν σε σειρά.Σε παρακαλώ βάλε μας φωτο ξωτικού. Θέλω να βλέπω το ζωηρό της προσωπάκι όλο και πιο ευχαριστημένο. Σας σκέπτομαι.

yoco said...

Aγαπητε μκηκα στο blog σου απο ενα λινκ.αποφευγω γενικα αυτα τα θεματα τις ωρες που δεν με απασχολουν ως αναποσπαστο κομματι της καθημερινοτητας μου μηπως και ετσι τα ξορκισω καπως και καταφερω να ισορροπησω λιγο.οταν εγινε η διαγνωση αυτισμου για τον γιο μου αυτο που μας προταθηκε ηταν εγκλεισμος σε ιδρυμα και κατασταλτικα ψυχοφαρμακα.σημερα κοντα 6 χρονια μετα πηγαινει σε κανονικο σχολειο ειναι αρκετα καλος μαθητης και οταν μας αγκαλιαζει νομιζω πως εχω ολο τον κοσμο στην αγκαλια λου.μονιμη σκεψη μας ειναι τι θα γινει οταν εμεις λειψουμε ποσο θα ειναι σε θεση να ανταπεξερχεται οταν εμεις λειψουμε.καταστραφηκαμε ψυχολογικα,ηθικα ,οικονομικα,κοινωνικα ομως αυτη η αγκαλια τα χωραει ολα και εξαφανιζει ολα τα ασχημα.ειναι απλα ενας σταυρος τοσο προσωπικος που μονο εσυ τον γνωριζεις.ακομα και γω που στα γραφω τωρα μονο τον δικο μου γνωριζω.γνωριζω ομως καλα και κατι αλλο.γνωριζω πως οσες φορες και να γονατισατε βρηκατε και θα βρισκετε το κουραγιο να σταθειτε ξανα στα ποδια σας εσυ και η οικογενεια σου παιρνοντας δυναμη απ την αγκαλια της Λυδιας.καλη δυναμη σ ολους σας και ολα θα πανε κατ ευχην

Anonymous said...

Βάλε στόχο Ναυτίλε: Κάθε μέρα ζωή στο φουλ. Άνοιξη στο φουλ. Αποκριές στο φουλ. Και "χύμα" μπαμπάς. Για να ανοιχτεί πιο εύκολα ο Γιωργής όταν σε δει "χύμα" και χαλαρό. Και εμείς "χύμα" σας αγαπάμε. Δεν μετράμε τόσο τα λόγια μας μπροστά στα διλήματα, την κούραση και την προσπάθειά σας. Και οι στιγμές χαράς μπορεί να κόψουν την ανάσα και να μετρήσουν τη ζωή μας. Σας τις εύχομαι ολόψυχα.
Γιάννης

Anonymous said...

ωΠαρακολουθώ κι εγώ καθημερινά τον αγώνα της Λυδίας μας (γιατί την αισθανόμαστε όλοι και λίγο σαν δικό μας παιδί πιστέψτε με) και των γονιών της. Θα ήθελα να μιλήσω λίγο και σαν "το άλλο παιδί" μια που μεγάλωσα μ΄ένα αδελφό 3 χρόνια μεγαλύτερο, με ειδικές ανάγκες.
Έμαθα να ζω με το πρόβλημα του, χωρίς απαιτήσεις πάντα δεύτερη.
Αισθανόμουνα όμως μόνη και παραμελειμμένη, δεν τολμούσα όμως να το πω γιατί αμέσως έμπαινε στη μέση ο μηχανισμός των ενοχών και των τύψεων. Συγκρίνοντας τη συμπεριφορά των γονιών μου που δεν ήξεραν πολλά πράγματα για ψυχολογία και ούτε κανείς τους συμβούλεψε γι΄αυτό η δική σας είναι εξαιρετική. Να ειστε καλά!

Anonymous said...

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!
Τ'ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ Τ'ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΕΜΕΝΑ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ 5-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ.

Anonymous said...

καταρχας να σου πω οτι χαιρομαι παρα πολυ για την θετικη εξελιξη της μικρης μας.φυσιολογικο ειναι να κλαιει οταν της βαζουν φλεβα...κ εγω θα εκλαιγα....μετα τη ναρκωση ειναι ολα φυσιολογικα?η σας κραταει μουτρα?
συνεχιζοντας θα ηθελα να ρωτησω ποσο ετων ειναι ο γιωργης..αν ειναι σε μια ηλικια που μπορει να καταλαβει εστω κ στο ελαχιστο τη σοβαροτητα της καταστασης της λυδιας....
το λενιω μηπως μπορει να κανει το μεσαζοντα?καποιες φορες...τα μικροτερα αδερφια μιμουνται κ ακουν τις γνωμες των μεγαλυτερων....
μη στεναχωριεσαι για τιποτα ναυτιλε μου...αυτη τη στιγμη πρεπει να μην χασεις λεπτο την προσοχη σου απο τη μαχη.....
εχετε κερδισει πολυτιμους συμμαχους...αλλα καλο ειναι να μην υποτιμαμε τον εχθρο..
σας στελνω την αγαπη μου...
ελπιδα απο πειραια

Anonymous said...

kai o agwnas kala kratei....
Ma 8a nikisete...
Kouragio,xamogela,kai agapi...
Ta alla erxontai....
Nasai panta toso dynatos...

Me sevasmo,

NiKoS

Anonymous said...

Καθόλου χύμα. Αντιθέτως ίσως αυτή να ήταν η πιο ξεκάθαρη - για να μην πω ανθρώπινη - δημοσίευση σου.
Επειδή κάποιοι ίσως να ξεχνούν πως υπάρχουν πίσω και άλλα δυο παιδιά που η όλη κατάσταση έχει και σ' αυτά επιπτώσεις.

Την καλημέρα μου

τo τέρας της «αμάθειας» said...

"Κάπως χύμα τα 'γραψα σήμερα εδώ μέσα..."

Εκφράσου ελεύθερα! :)

Anonymous said...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΕΤΣΙ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΕΙ ΠΟΛΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ.

glam said...

Περισσότερη συνεργασία / επικοινωνία με τον Γιώργη /Λένια ( ίσως η Λένια έχει περισσότερη ανάγκη;;) , συμμετοχή στο πρόβλημα, και στις αποφάσεις- ενέργειες.
Είναι δύσκολο να είσαι γονιός , πόσο μάλλον υπό αυτές τις συνθήκες!!
Κάποια λάθη είναι αναπόφευκτα.

Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και στους δύο.

Θέλουμε ποστ για τα δύο μεγάλα , ξεχωριστά και αποκλειστικά!!!

Gwgw said...

Κάποτε σου είχα αφήσει ένα ανάλογο σχόλιο...δεν ξέρω αν το είχες διαβάσει. Νομίζω μπορώ να τον καταλάβω απόλυτα τον μικρό...όμως είναι μικρός όταν μεγαλώσει θα σας θαυμάζει και θα σας αγαπάει περισσότερο για όλα αυτά. Παιδάκι είναι μωρέ...ζηλεύει, νιώθει παραμελημένος, λογικό είναι η Λυδία να εισπράτει περισσότερο όλα αυτά που έχει μέσα του. Όμως είναι και ανάλογα το παιδί, είδες για παράδειγμα πως συμπεριφέρεται η Λένια;; Πάντως εγώ λέω να μην σε ανήσυχει όλο αυτό γιατί νομίζω ότι παρόλαυτα επικρατεί ένα θετικό κλίμα στο σπίτι σας και μόνο θετικά άτομα μπορούν να βγουν από αυτό! Απλά ο Γιώργης θέλει λίγο περισσότερο χρόνο!

Anonymous said...

Να χαιρόσαστε όλα σας τα παιδιά, και την μικρή Λυδία ειδικά, για κάθε βήμα τους, κλάμα τους και λόγο τους. Και την καινούργια άνοιξη που ανοίγει στο σπίτι σας.

Όλοι έχουμε ένα μερίδιο αγάπης σε αυτήν την γή και ο μικρός Γιωργής το διεκδικεί αυτήν την στιγμή. Θάταν και αφύσικο στην ηλικία τυ να μην το διεκδικεί. Πολλά πολλά φιλιά στον μικρό Γιωργή.

Στέλλα

Anonymous said...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ...
ΕΠΕΣΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΑΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΣ.
ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΑ ΓΙΑ ΣΑΣ.
ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΝΙΟ.
ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ..
ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ..
ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ..

Anonymous said...

Χαίρομαι που όλα πάνε καλύτερα...
και θα πάνε ακόμα καλύτερα...Το κορίτσι μας κάνει προόδους...Θα τελιώσει κι αυτό και μετα όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο...Ο μικρός Γιωργής,ζηλεύει λίγο,παιδάκι
είναι και μην ξεχνάς πως τα αγοράκια έχουν αδυναμία στην μαμά και με όλα αυτά δεν παιρνάει όσο χρόνο θα ήθελε με την Ζωή και κάνει
μούτρα...Την αδερφούλα του την αγαπάει και ποιος ξέρει πώς δουλευει το μυαλουδάκι του...πολλά
μπορεί να σκέφτεται και δεν ξέρει
πως να τα δείξει...Είστε απίθανοι γονείς...τυχερά είναι τα μικρούλια
σας,γιατί είστε υπευθυνοι γονείς και τα αγαπάτε και το δείχνετε...
Προσπαθείτε πολύ περισσότερο από άλλους γονείς που δεν παιρνούν και καμία δοκιμασία σαν την δική σας,
για να τα κάνετε ευτυχισμένα...
Μακάρι να τελιώσουν όλα γρήγορα και
το τιγράκι μας να μην ταλαιπωρείται
και να ζείτε όλοι μαζί αγαπημένοι και δυνατοί...Όταν μεγαλώσουν,θα σας ανταποδώσουν στο δεκαπλάσιο όλα αυτά που τους προσφέρεται...Θα
είστε περήφανοι γι'αυτά...έχουν πάρει από εσάς τόσα μαθήματα και θα γίνουν καλοί άνθρωποι...Το αφιέρωμα Γιωργή και Λένια,δεν το είδαμε και φυσικά φωτό μασκαράδες
την περιμένουμε...Να είστε καλά και σας στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά να σας χωράει και τους πέντε...Ο Θεός μαζί σας.Φιλιά σε όλους.
ΧΑΡΑ.

Anonymous said...

agapite nautile,
O Giorgis agapa ti Lydia i opoia tha katexei panta ksexoristi thesi sti zoi tou. I ilikia tou tou epitrepei na ypervainei tis enoxes- pou argotera tha kathorizoun perissotero ti simperifora tou- kai na deixnei ksekathara tin antidrasi tou gia tin apousia antistoixis pronomiakis thesis gia ekeinon. Ostoso kai stin kaliteri katastasi na eisastan einai poli sinithismeno na malonoun aderfakia aftis tis ilikias kai malista, poli sixna, me entonoteres antidraseis apo aftin pou perigrafeis. Eimai sigouri oti sizitatai poli me ta paidia kathos kai gia to gegonos oti tous dixnete tin agapi sas me kathe tropo- i aisthisi oti tous apostereis kapoia simantika pragmata gia to mellon tous einai mono ipokimeniki. Ta paidia xriazontai apodoxi, agapi, gnisiotita, sevasmo, epikoinonia, storgi, katanoisi. Ola afta den eksasfalizontai se kamia periptosi mesa se idiotika sxoleia, panakrives diakopes, frontistiria ksenon glosson,k.,l.p. ilikes- texnites anagkes. Mporoun ta panakriva sxoleia na sigrithoun me tin agapi gia gnosi, to kinitro na diavazo giati mou aresei kai oxi gia na diakritho, tin epithimia na matho gia na ikanopoiiso tin periergeia mou gi afton ton thavmasto kosmo? omos nautile, stin pragmatikotita ola afta mathainontai mesa stin oikogeneia kai i prosfora tous einai politimo efodio gia ta paidia. Pes mou ena plaisio pou na mporei na ta mathei na agonizontai oxi gia na nikisoun alla giati otidipote allo tha itan deilia kai anefthinotita. Iparxei pragmatika kati iliko pou na ta didaskei na noiazontai, na simponoun, na stirizoun, na agapoun? An i apantisi einai arnitiki, vriskesai na agonias gia pragmata pou den tous stereis pragmatika. Tous dinete efodia pou den agorazontai kai malista kikloforoun se periorismeno arithmo stin agora. Tora gia to Giorgi, den einai vevaia oti tou leipei i agapi kai i katanoisi gia tin aderfi tou. Xriazetai isos ligo voitheia gia na eksoterikevei ti disforia tou anoixta- eseis mporeite na vrisete ton ogko kai na ton onomasete exthro, tous giatrous, tous grafeiokrates, kai otidipote allo tha sas voithouse na ektonosete tin entasi sas.Ekeinos den exei aftin ti dinatotita- oi anastoles kai enoxes pou legame, kathos kai i apousia logikis skepsis, einai paidaki- opote to mono pou menei einai na deiksei tin arnisi tou me afton ton tropo. Exete ena post gia ti Lydia, kante tous kai tous allous dio simprotagonistes, toniste poso kala ta katafernoun otan i mama lipei, poso poli sas voithoun me ti Lydia, posa pragmata mathainei apo aftous- kati pou kata tin tapeini mou gnomi einai apolita alithes- provalete kai dikes tous fotografies. Den einai vevaia to zitima tis provolis tous afto pou efthinetai gia tin arnisi tou. Aplos mporei na voithisei ligo stin eksomalinsi tis katastasis pou tha parei kapoio xrono. To simantikotero nomizo oti tha itan na tous entharinete kai na tous epitrepete na ekfrazoun anoixta akoma kai ta pio epodina kai arnitika tous sinaisthimata kai skepseis, xoris na dixnete oti sokareste kai xoris sxolia pou tha afksanoun tin enoxi tous. Peite tous oti theorite logiko na noiothoun etsi, oti isos ki eseis etsi na niothate an pistevate oti agapoun kapoion allo pio poli apo sas. Toniste tous oti den agapate ti Lydia pio poli apo afta, oti tis prosferete alla pragmata (oxi pio polla- aplos diaforetika)mono kai mono giati xriazetai diaforetika pragmata. Episis, oti panta tha sas endiaferei kai tha noiazeste gia to ti xriazontai ekeina kai panta tha eiste konta tous gia na ta akousete kai na ta frontisete. Miliste tous ki eseis gia ta sinaisthimata sas- analoga me tin ilikia tous- oste na ta diefkolinete na ekfrastoun. Exete kali epikoinonia, pistevo olopsixa oti tha ta kataferete poli kala metaksi sas.
signomi gia tin ektasi tou sxoliou...

Anonymous said...

Th stigmh auth
thelo na petakso, mou gemizei th kardia san matheno pos iparxei tosi agaph anamesas, auto einai kai onomazo perousia h fortouna i psixi sas ta kserei..
Ludia, glykia mou adelfoula
se euxaristo gia to xamogelo;
ola tha pane opos ta katafernete
dinami, xara kai agaph.
OLES THS KALITERES EUXES, PROSEUXES, KOURAGIO !
me megalh ektimisi
dora

Dr_MAD said...

Και Barbie και νεράιδα? Να τη δω την κούκλα μου θέλω ντυμένη και χαρούμενη, όπως της πρέπει. Ολα καλά θα πάνε και μη φοβάστε για τα άλλα παιδιά. Καταλαβαίνουν. Δε χαθήκατε δα κι από προσώπου γης

Alkmini said...

καλημέρα Ναυτίλε, μαμά, Λυδία και αδελφάκια.
μπαίνοντας σήμερα και διαβάζοντας τα νέα μου ήρθε να γράψω στο μπλογκ μου ένα παραμυθάκι για τη μικρή ηρωίδα Λυδία. Διαβασέ το και αν σου αρέσει διαβασέ της το.
Ο μικρός Χαμομηλάκης της λέει μια ιστοριούλα.

iLiAs said...

..τα παιδιά αναγνωρίζουν την αγάπη των γονιών τους!
φιλιά στα κουκλιά σας

nautilus said...

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ όλους τόσο για τα καλά λόγια όσο και για τις καταπλητκικές συμβουλές.

Φωτογραφίες, αφιερώματα και άλλα τέτοια θα μπουν με τη σειρά τους γιατί ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος αυτές τις ημέρες.

πολλές ευχές σε όλους για καλή εβδομάδα.

Anonymous said...

Καλή εβδομάδα να έχετε κι εσείς Ναυτίλε μου.Καταλαβαίνουμε πως ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και σε ευχαριστούμε που προλαβαίνεις και μας ενημερώνεις...Ευχομαι το Λυδιάκι μας να έχει λίγο περισσότερη υπομονή και να μην κλαίει στην επόμενη ακτινοβολία και
γρήγορα να τελιώσουν όλα...Είναι μικρούλα,αλλά πολύ θαραλέα και μας έχει αποδείξη πολλές φορές την δύναμη της και το πείσμα της...
Είμαι σίγουρη πως διασκεδάσατε
αρκετα το σ/κ σας και είδατε πολύ Λόλα...χεχεΣας εύχομαι το καλύτερο
και να σας σκεπάζει ο Θεός και με τις προσευχές μας να έρθει η μέρα που όλοι περιμένουμε και αυτή που έσεις ποθείτε...το τιγράκι μας γεμάτο υγεία και πείσμα...χιχιχι
Σας στέλνω την αγάπη μου και μια μεγάλη αγκαλιά να σας χωράει όλους.
Να είστε καλά και η Παναγιά μαζί σας.Φιλιά σε όλους σας.
ΧΑΡΑ

MonachusX2 said...

Τώρα που τα πράγματα βαίνουν πολύ καλύτερα, ίσως η ανάπτυξη μιας δικής σου σχέσης με τον γιο σου, να τον βοηθούσε. Ειμαι σίγουρη ότι ήδη υπάρχει, αλλά αν επιχειρούσατε κάποιες δραστηριότητες οι δυο σας, αυτό ίσως να τον έκανε να νιώθει εξίσου σημαντικός. Π.χ. ποδόσφαιρο, μπάσκετ και κάποια "αντρικά" παιχνίδια. Η σχέση του με τη μικρή θα φτιάξει πολύ σύντομα. Καμμιά φορά τα αγόρια είναι πιο συναισθηματικά και είναι πιθανόν η "απομάκρυνση" του να οφείλεται στο ότι φοβάται να μην την χάσει. Νάστε καλά και καλή συνέχεια.

αποκριατικη στολη said...

Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας κάποιες δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούμαι στο νηπιαγωγείο μου.
θα μπω και στο δικό σου μπλογκ.
Χρειάζονται πάντα νέες ιδέες στη δουλειά μας. ¨Ολα ξεκινούν από την αγάπη μας για τα παιδιά, γιατί από χρήματα ας μη μιλήσω καλύτερα...