Friday, February 08, 2008

Ανάκαμψη

Είμαστε στο σπίτι και είμαστε καλά. Η Λυδία έχει αρχίσει ήδη να κάνει κάποια βήματα μόνη της. Η αποκατάσταση σε σωματικό/κινητικό επίπεδο πάει ανέλπιστα καλά. Στην ομιλία επίσης πάμε καλά. Η ίδια φαίνεται να αισθάνεται αρκετά καλά και το δείχνει όντας γενικά χαρούμενη, κάνοντας αστεία και προσπαθώντας να επικοινωνήσει με όλους μας στο σπίτι όσο μπορεί περισσότερο, κυρίως με τα αδελφάκια της. Οι πρώτες μέρες ήταν κάπως δύσκολες γιατί και η ίδια στεναχωριόταν που όντας στον χώρο της δεν μπορούσε να κινηθεί όπως πριν, αλλά και τα αδελφάκια της ήταν μεταξύ της μεγάλης χαράς που έβλεπαν πάλι τη μαμά τους (κακά τα ψέμματα, αυτή τους είχε κυρίως λείψει) και των περιορισμών που επιβάλλει η εύθραυστη κατάσταση της Λυδίας. Εντωμεταξύ η Λυδία είναι απολύτως προσκολημένη στην μαμά της, ακόμα και η απομάκρυνση μέχρι το διπλανό δωμάτιο προκαλεί τρομαγμένα κλάμματα.

Γενικώς είμαστε σε αποκλεισμό ώστε να αποφύγουμε λοιμώξεις. Την Δευτέρα είναι η πρώτη επίσκεψη στους ακτινοθεραπευτές ώστε να καθοριστεί το πλάνο και το πεδίο ακτινοβόλησης και να γίνει μια δοκιμή εάν η Λυδία θα κάτσει ακίνητη τα λίγα δευτερόλεπτα που θα απαιτούνται κάθε μέρα για περίπου 30-35 μέρες. Ελπίζω να τα καταφέρει μόνη της για να αποφύγουμε επώδυνες λύσεις (δέσιμο...). 

Τις λίγες αυτές μέρες εκτός νοσοκομείου το κυρίαρχο αίσθημα είναι (για μια ακόμα φορά και ακόμα πιο έντονα) ο θαυμασμός. Έχει περάσει, από πλευράς υγείας, ήδη περισσότερα από ό,τι πολλοί άνθρωποι θα περάσουν σε ολόκληρη τη ζωή τους. Και τα πιο πρόσφατα σε ηλικία πλέον που έχει εξαιρετικά καλή κατανόηση της κατάστασης. Κι όμως γελάει, παίζει, τσαντίζεται, αγαπάει και κοιτάζει με λαμπερά μάτια γεμάτα στεναχώρια αλλά και ελπίδα και πείσμα την σκάλα της κουκέτας της αδελφής της που πριν την επέμβαση την ανεβοκατέβαινε άνετα και ήταν η τελευταία μεγάλη της κατάκτηση. Επίσης δηλώνει με αυτοπεποίθηση ότι τα μαλιά της μεγαλώνουν και τα πόδια της έχουν πάλι μακρύνει. 

Δεν είναι μόνο η Λυδία που θαυμάζουμε, είναι όλα τα παιδιά που βρίσκονται σε αυτόν το αγώνα. Πού βρίσκουν τη δύναμη, με τα δηλητήρια να τρέχουν στις φλέβες τους, να παίζουν κυνηγητό στον διάδρομο και να κάνουν πλάκες στις νοσοκόμες; (για να δώσω ένα μόνο παράδειγμα...). Δεν γράφω συχνά γενικά για τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο, γιατί δεν θέλω να χάσει αυτός εδώ ο χώρος τον χαρακτήρα του ως αναφορά στον προσωπικό αγώνα ενός παιδιού. Όμως αυτή τη στιγμή νοιώθω την μεγάλη ανάγκη να πω σε όποιον "ακούει" να κάνει μια σκέψη, μια προσευχή για όλα τα παιδιά που αυτή τη στιγμή ξιφομαχούν με τον θάνατο.  

55 comments:

Anonymous said...

diavazo ligo kairo to blog sas alla pote den iksera ti na grapso se kapoio sxolio.apo tote omos pou ksekinisa,kathimerina episkeptomai ti selida sas 6-7 fores tin imera mipos k uparxei kapoio neo.i ludia exei ginei meros stis zoes olon mas.k mou thumizei ti einai simantiko k ti oxi.i skepsi mou panta mazi sas.ola thapane kala!

tk said...

Φίλε μου στο έχω ξαναγράψει, από το κουράγιο το δικό σας και της Λυδίας παίρνουμε κι εμείς κάθε μέρα λίγο. Για να ξεπερνάμε τα δικά μας, πολλές φορές ανούσια, προβλήματα.

Να είσαι καλά, να είσαι περήφανος για την οικογένειά σου, κι εκείνοι για σένα...

moukelis said...

Και για το δικό σας το παιδάκι,και για όλα τα παιδάκια,και για όλους τους ανθρώπους που το παλεύουν με αξιοπρέπεια και θαυμαστό κουράγιο προσευχόμαστε.Αλλά οι προσευχές μας ωχριούν μπροστά στη θέληση και τη γενναιότητά τους.Αυτοί είναι που κάνουν τις ευχές μας πραγματικότητα.
Καλό σας βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο!

ράγες said...

Αυτά τα παιδιά έχουν όλη την αθωότητα μέσα τους, γι αυτό ακόμα και τις δύσκολες ώρες που πονούν, βρίσκουν κουράγιο να κάνουν αστεία και να τρέχουν στους διαδρόμους, νομίζοντας πως και ο ίδιος ο πόνος είναι ένα παιχνίδι που κάποτε θα νικήσουν! Δεν είναι μόνο η μικρή Λυδία, μας συγκινείς και εσύ με τα λόγια σου Ναύτιλε! Το ξέρω πως δεν είναι ώρα να σου αναλύω το συγγραφικό σου ταλέντο- είναι το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί- αλλά τα λόγια σου βγαίνουν τόσο καθαρά και δυνατά και η αξιοπρέπεια σου είναι που με κάνουν ώρες ώρες να συγκινούμαι πάρα πολύ και να σκέφτομαι ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι.
Και τώρα που τελείωσα με τα συγκινητικά, να σου πω πως η Λυδία πάει ανέλπιστα καλά και θα τα καταφέρει. Ήδη κέρδισε τη μεγαλύτερη μάχη! Κάποιοι άλλοι δεν θα τα κατάφερναν!Αυτό πρέπει να σκέφτεσαι και να παίρνεις κουράγιο, για να στηρίζεις όλη την καταπληκτική οικογένεια σου!
Συγνώμη για το μεγάλο σχόλιο...

Anonymous said...

Nαυτίλε μου,να ξέρεις πως είστε στην σκέψη μου σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας,κι ας μην γράφω...
Χαίρομαι για την Λυδιούλα μας και που πάει κάθε μέρα και καλύτερα.
Μικρό μου τιγράκι η ζωή που είναι μπροστά είναι πολύ όμορφη και είμαι σίγουρη πως θα την φτάσεις και όλα τα άσχημα θα σβήσουν...
Κάνε υπομονή και αγωνίσου τώρα και γρήγορα θα βγείς νικήτρια από αυτόν τον αγώνα...Να χαρείτε αυτές τις ώρες ξεγνοιασιάς και
παιχνιδιού...Ευχομαι να
ταλαιπωρηθεί όσο λιγότερο γίνεται από Δευτέρα και να τελιώσουν γρήγορα όλα...Ο Θεός μαζί σας!!!
Στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου και στους πέντε!!!Όσο για τα παιδιά που παλεύουν, κι αυτά είναι στην προσευχή μας και πονάει η ψυχή μας...Ο Θεός να βοηθήσει όλα αυτά τα παιδιά και να μένανε άδεια τα νοσοκομεία...το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου...
ΧΑΡΑ.

Anonymous said...

Όλα πάνε πολύ καλά και χαίρομαι παρα πόλυ!!! Θα τα καταφέρετε, εχετε την βοήθεια όλων μας!!! Είμαστε μαζί σας και σας αγαπάμε!!!
Κράτα Λύδια γερα....

Anonymous said...

η λυδια μας θα καταφερει τα παντα και θα βγει νικητρια στο τελος.καθε βραδυ η προσευχη μου περιλαμβανει και την Λυδια μας..
λενακι

Anonymous said...

Αν ήμουν η σκάλα του σπιτιού σας σίγουρα θα ανυησυχούσα γιατί αργά ή γρήγορα ένα ακόμα βάρος θα προστεθεί στην κουπαστή της και αυτό θα είναι το Λυδιάκι μας που θα την ανεβοκατεβαίνει γεμάτη χαρά! Ναυτίλε μου δεν χρειάζετε να σας ξαναπώ οτι και εσύ και η γυναίκαι σου και τα παιδάκια σου αλλα πάνω απ' όλα το Λυδιάκι είσαστε πραγματικοί ήρωες της ζωής!Μας μαθαίνετε καθημερινά πως είναι να παλεύουμε και πάνω απ' όλα πως είναι να νικάμε.Γιατί πλέον το Λυδιάκι δείχνει καθημερινά τα δόντια του στον εχθρό όλο και περισσότερο!Όλα θα πάνε καλά.Είστε μεσα στο μυαλό μας και στην καρδιά μας!Καλό Σαββατοκύριακο και στους 5 σας.Να μου φιλήσετε την Λυδιούλα :)

Ernesto said...

Φιλιά πολλά στην κολλητούλα και στα άλλα παιδάκια...μην γράφετε τώρα!!Τώρα ζήστε..εμείς δεν παρεξηγούμε!!!


ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!!Η ΚΟΥΠΑΣΤΗ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΗΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΣΑΣ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ!!!ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΥΤΥΧΙΑ ΡΟΥΦΑΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!!ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΑΣ ΕΛΛΕΙΠΕ!!ΖΗΣΤΕ ΤΟ



ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


ΕΡΝΕΣΤΟ!!


ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΗΤΟΥΛΑ ΠΩΣ ΟΙ ΜΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!ΧΑΧΑ

Anonymous said...

NAYTILE ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ
ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ.
ΑΝΤΕ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!!
ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΟ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΙΓΡΑΚΙ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΝΙΚΗΤΡΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ .ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ
ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ,ΝΕΑ ΚΑΛΑ,ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ,ΠΟΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ,ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΔΕΙΛΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ!
ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΕΙΣ

ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

stalamatia said...

Όλη η οικογένεια είστε υπέροχη γιατί αυτό που περνάτε δεν είναι απλά μια δύσκολη φάση.Και όλες οι οικπγένειρς που περνάνε τέτοιες καταστάσεις με παιδιά όλοι πρέπει να είναι στο πλευρό τους και όταν λέω όλοι εννοώ ΟΛΟΙ και όχι μόνο ο άλφα ή ο βήτα που θα γράψουμε δυο λόγια συμπαράστασης στον υπολογιστή.Δεν ξέρω βέβαια τι γίνετε αλλά το κράτος πρέπει σε περιπτώσεις που υπάρχουν παιδιά και νέοι άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας να είναι ΠΑΡΩΝ.

Anonymous said...

ειλικρινα πιο καλα νεα ....δεν εχω ακουσει....ναυτιλε η κορη σου ειναι γεννημενη για να νικησει...γιατι θα νικησει το ξερω....δεν υπαρχει αλλος ανθρωπος στον κοσμο που να κατεχεται απο τοσο θαρρος κ κουραγιο...αληθεια μακραινουν παλι τα μαλλια της?οοοοο.......αυτη ειναι η εννοια της...αχ μικρο μου λυδιακι...ποσα θελω να γραψω...μα δεν μου βγαινουν....

σας αγαπω....ελπιδα...

La Gigi said...

Άντε καλέ που την στεναχωρεί μια σκάλα κουκέτας, εδώ πολεμάει με θάρρος τα θεριά και το σπουδαίο είναι πως αργά και σταθερά κερδίζει μάχες. Σε λίγο καιρό να δείτε όλοι τι θα πάθουν η σκάλα, και οι κούνιες που θα έχει και τέλεια μαλλάκια και μακριά πόδια. Παρότι είναι μικρούλα ακόμα έχει αποδείξει σε όλους ότι έχει υπομονή και επιμονή, όλα θα τα καταφέρει γιατί ΘΕΛΕΙ!!

marilia said...

Ακούμε, μπαμπά της, και μάλλον... ακουγόμαστε κι εμείς με τη σειρά μας!

Μια χάρη, σε παρακαλώ: Δώσε από ένα σβουριχτό φιλί στο αριστερό μάγουλο κάθε πιτσιρικιού και δύο φιλιά στη μαμά της Λυδίας. Σ' εσένα τώρα... χμ... όποιο πρωτοπρολάβει, ας δώσει ένα φιλάκι εκ μέρους μου! ;):):)

Χαμογελαστή καλημέρα! :)

Anonymous said...

Δόξα το Θεό! Χαίρομαι πραγματικά πάρα πολύ για τα όσα γράφεις Ναυτίλε για το Λυδιάκι. Όλα πάνε και θα πάνε καλύτερα!
Όσον αφορά τα παιδιά που πολεμάνε το καρκίνο... πραγματικά έχουν ανάγκη τη προσευχή όλων μας. Αλλά επειδή είναι αγγελούδια ακόμη, έχουν ίσως περισσότερη δύναμη κι από εμάς! Είναι αθώες ψυχούλες που έχουν κοντά τους το Θεό και έχουν έτσι πιο μεγάλη δύναμη από εμάς.
Ας προσευχόμαστε όλοι για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους, όπως προσευχόμαστε και για εσάς Ναυτίλε.
Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να σας δώσει ότι καλύτερο. Δύναμη, αγάπη, πίστη και όλα θα πάνε καλά!...
Ήρωες γονείς, Λυδιάκι, είστε ένα τεράστιο παράδειγμα για όλους!!!
Ο Θεός και η μητέρα Παναγία μαζί σας!!!

Anonymous said...

Μπράβο το κορίτσι μας το όμορφο! Και γρήγορα έυχομαι να ξαναγυρίσει στους εντελώς κανονικούς της ρυθμούς. ένα μήνα ταλαιπωρία ακόμα, θα περάσει ελπίζω ολόψυχα όσο λιγότερο δύσκολα γίνεται. Λυδιάκι είσαι στη σκέψη όλων μας και έχεις κουράγιο θαυμαστό. Καλή δύναμη και στους πέντε, με πολλή αγάπη Μαρία-Κρήτη

butterfly said...

Αχ, τι σπάνιο παιδί που είναι η Λυδία! Και εσείς σπάνιοι γονείς. Χαίρομαι πολύ που προοδεύει και νιώθει καλύτερα, χώρια που τελικά η επέμβαση φαίνεται πως δεν της προκάλεσε προβλήματα. Τιγράκι η Λυδία!

Πολλά γλυκά φιλιά σε όλους σας, σας σκεφτόμαστε!

Anonymous said...

Αχ ρε Ναύτιλε, σε νιώθω σαν αδερφό μου, σαν τον μολλητό μου! Μπαίνω κάθε μέρα να μάθω νέα σας και χαίρομαι πάρα πολύ που όλα πάνε καλά! Για να πω την αλήθεια από την αρχή ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι όλα θα έχουν αίσιο τέλος! Λίγη υπομονή ακόμα αγαπάκι μου, λίγο ακόμα μικρή μου νεράιδα και μετά θα έχεις μόνο παιχνίδια, κούνιες, σκανδαλιές και γέλια, πολλά πολλά γέλια! Είμαι σίγουρη, μην με ρωτάς γιατί, απλά το νιώθω μέσα μου!

Όσο για τα παιδιά που έχουν γενικότερα σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι πάντα στη σκέψη μας και στις προσευχές μας! Εύχομαι ο Θεός να τα προστατεύει και να γιατρέψει το πόνο τους!
Σας φιλώ γλυκά όλους και να ξέρετε ότι σας σκέφτομαι συνέχεια!

Chrisa said...

Την Δευτέρα που μας πέρασε έκανε και εγώ μια επέμβαση στο κεφάλι. Η επέμβαση ήταν μια πλαστική εγχείρηση για επιδιόρθωση ενός παλιού τράυματος που είχα αποκτήσει απο ένα τροχαίο... Αλλά συνέχεια σκεφτόμουν την Λυδία που έκανε μια τόσο λεπτή επέμβαση στο κεφαλάκι της και απορούσα κάθε στιγμή πως το αντέχει και τα καταφέρνει αυτό το παιδί!! Είναι μια ηρωίδα!!
ναυτίλε... μια φίλη μου που σας διαβάζει ανεληπώς με ειδοποίησε πως βγήκατε απο το νοσοκομείο και ειλικρινά ήταν η πιο ευχάριστη είδηση που άκουσά τον τελευταίο καιρό!!!
Το χαμόγελο της Λυδίας μας δίνει δύναμη σε όλες τις δύσκολες στιγμές! και εσείς είστε πολύ τυχεροι που το έχετε αυτό το πλάσμα μέσα στο σπίτι σας!!!!!

elpi said...

Μονο μια;Καθε βραδυ και πολλες στιγμες την μερα βουβη προσευχη για την Λυδια και για ολα τα παιδια που παλευουν..

iLiAs said...

Ευχάριστα νέα, θετικές εξελίξεις!
Οι σκέψεις, οι ευχές μας δίπλα σας.

Anonymous said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΠΡΙΝ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΨΩ ΕΝ "ΚΕΡΑΚΙ"(ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΗ ΝΑΖΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ).ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

...απλά, μ'αρέσει να ζω... said...

Όλα να πηγαίνουν καλά..Φιλιά στη ζουζούνα. Στυλιστικά, πείτε της, παίρνει 10 με τόνο..:)

Sophey-Franny said...

Δεν είναι η έκβαση το θέμα. Είναι το παιδί, η μάχη, η ασθένεια. Και μια αγκαλιά να τα χωράει όλα αυτά.
....

αυτο ακριβως Ναυτιλε... τα φιλια μου στο μικρακι σας!

Sophey-Franny said...

Δεν είναι η έκβαση το θέμα. Είναι το παιδί, η μάχη, η ασθένεια. Και μια αγκαλιά να τα χωράει όλα αυτά.
....

αυτο ακριβως Ναυτιλε... τα φιλια μου στο μικρακι σας!

Anonymous said...

Ti na pw???
Sygxarhthria h na pw oti auth th stigmh niwthw to idio amixana me to an ta elega ayta me to stoma...
''Lydia pragmatika eisai megalh dynamh,kai dineis mathimata zwhs''
As afhsoume thn parigoria kai thn sygkinhsh sto pisw meros tou kefaliou mas ki as paroume ena mathima olh apo thn koukla mas,pou me to kouragio ths ektos to oti mas afhnei afonous,mas kanei na doume me allo mati ta mikra provlimata ths zwhs...
An kai ayto pou exei i Lydia den einai provlima...
Einai apla mia dokimasia pou tha thn kseperasei kai ola tha ginoun fysiologika...
As mi to bazoume katw...
Eimai sigouros oti auto skeftete kai i ludia...
Mprabo koukla mou...
Synexise etsi kai se ligo kairo tha eisai entelws kala...!!!

Anonymous said...

Ti na pw???
Sygxarhthria h na pw oti auth th stigmh niwthw to idio amixana me to an ta elega ayta me to stoma...
''Lydia pragmatika eisai megalh dynamh,kai dineis mathimata zwhs''
As afhsoume thn parigoria kai thn sygkinhsh sto pisw meros tou kefaliou mas ki as paroume ena mathima olh apo thn koukla mas,pou me to kouragio ths ektos to oti mas afhnei afonous,mas kanei na doume me allo mati ta mikra provlimata ths zwhs...
An kai ayto pou exei i Lydia den einai provlima...
Einai apla mia dokimasia pou tha thn kseperasei kai ola tha ginoun fysiologika...
As mi to bazoume katw...
Eimai sigouros oti auto skeftete kai i ludia...
Mprabo koukla mou...
Synexise etsi kai se ligo kairo tha eisai entelws kala...!!!ef

τo τέρας της «αμάθειας» said...

Πάντα στο σπίτι σας, πάντα καλά και πάντα αγαπημένοι!!! :) :)

Anonymous said...

και σκαλες θα ανεβει και στις κουνιες θα παει και θα εχει τα τελεια μαλλια και τα δυο μετρα ποδια!!!!! ολα θα γινουν!!! σας θαυμαζω το εχω ξαναπει και ισως να γινομαι κουραστικη! σας νιωθω ολους κοντά μου ειδικά απο τη στιγμή που μου κανατε την τιμή να με δεχτείτε να σας γνωρίσω εστω και για λιγο. τα φιλια μου στη Ζωή στη λενια και στο γιωργή. να μου φιλησεις τη Λυδιουλα που ειμαι σιγουρη πως την αλλη βδομαδα θα τη κυνηγατε μεσα στο σπιτι απο το τρεχαλητο που θα κανει με τα αδερφια της.

οσον αφορα τα αλλα παιδια, ειναι παντα στη σκεψη μου αλλα και στην επικοινωνια μου με τον Θεο ειδικα μετα την επισκεψη μου στη ΜΕΘ.

ολα θα πανε καλα στο χω ξαναπει και σε κουραζω. οι ακτινοβολιες θα πανε καλα και συντομα θα τελειωσει η περιπετια της Πριγκηπισσας.

μετα θα ερθει το παιχνιδι και οι φωνες!!!!!!

σας φιλω και σας αγαπώ
κελλυ

Anonymous said...

Και το βάδισμα θα βελτιωθεί και η ομιλία. Και τα μαλάκια θα μεγαλώσουν. Οι 30 μέρες θα περάσουν. Οι κούνιες σας περιμένουν. Η άνοιξη έρχεται φέρνοντας για όλα τα παιδιά, και ειδικότερα αυτά που παλεύουν για τη ζωή, λιακάδες, λουλούδια και χρώματα. Η ηρωϊδα μάνα - η Ζωή- θα τα καταφέρει και πάλι. Θα μοιράσει δίκαια την αγάπη της στα παιδιά της. Εσύ μπαμπά-Ναυτίλε μάζεψε δυνάμεις για τις κούνιες και τις παιδικές χαρές. "Σπάμε" τον δικαιολογημένο αποκλεισμό σας και σας στέλνουμε την αγάπη μας και την έννοια μας.
Γιάννης

ritsmas said...

Ναστε καλα όλοι εκει μεσα που δινετε τόσο σπουδαία μαθήματα σε μας τους απέξω.Ολοι προσευχόμαστε και το ξέρετε

Giannis123 said...

Η σκέψη μου και οι προσευχές μου για όλα τα παιδιά που αυτή τη στιγμή ξιφομαχούν με τον θάνατο.

Φιλιά στη Λυδία.
Υπομονή σε όλους.

Anonymous said...

Σήμερα φίλε Ναυτίλε μου έχω την εορτή μου,σαν δώρο από τον Θεό ζητώ με όλη την ψυχή μου να σας έχει γερούς και τους πέντε και να
σας προστατεύει!!!Μπήκα να φάω λίγο γλυκό από το πιο ωραίο που μας μοιράζει η γλυκιά μας Λυδία!!!
Μικρό μου τιγράκι όλα θα πάνε καλά,
σε σκέφτομαι και σε φιλώ...καλά παιχνίδια και γρήγορα θα τελιώσουν όλα και θα πάτε και στις κούνιες,
όταν ο καιρός θα φτιάξει...Πήρα το χαμόγελο της μικρούλας μου και είμαι χαρούμενη,ετσι θέλω να είστε κι εσείς!!!Ο Θεός μαζί σας!!!
ΧΑΡΑ.

nautilus said...

Χρόνια πολλά Χαρά! Σε ευχαριστώ για την τόσο τακτική επικοινωνία σου μέσω αυτής της σελίδας. Να 'σαι πάντα καλά!

Anonymous said...

Nαυτίλε,να είσαι περήφανος για το κορίτσι σου ,για την σύντροφο σου,για τα άλλα σας παιδάκια.
κι εύχομαι η ευχή της Χαράς να γινει πραγματικότητα κι ο άγιος Χαραλάμπης να βοηθήσει για να λάμψει, φωτεινή κι ασκίαστη ,η χαρά στο σπιτικό σας.

Anonymous said...

Ναυτίλε, εχω τάξει να παω στην Παναγια την Τσαμπικα μεσα στις επμενες μερες. Θα προσευχηθω για την Λυδια μας και θα της αναψω ενα κερι. Η Λυδια ειναι ενας απο τους λογους που προσευχομαι καθε βραδυ...

Δεσποινα

Feidias said...

Είχα περάσει στην αρχή προτού γίνει η κρίσιμη επέμβαση και από τότε περίμενα,ερχόμουν κοιτούσα κα περίμενα...προσευχήθηκα για το καμάρι σας,γιατί τα έχω δει κι από κοντά αυτά τα παιδιά και...αλλά δεν έχει σημασία και να μην έχεις δει,καταλαβαίνεις την αγωνία,όσο μπορεί κάποιος που είναι έξω απ το χορό!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ που πάνε όλα καλύτερα αγαπητοί μου γονείς της μικρής Λυδίας!Εύχομαι μέσα απ τη καρδιά μου να σας αξιώσει ο Θεός να τη δείτε να μεγαλώνει και να στερεώνεται γερά στα γενναία της πόδια.Πάντως τα παιδιά,έχουν αλήθεια τόσο μα τόσο θάρρος αλλά γιατί?
Γιατί δεν έχουν προλάβει να αποκτήσουν τόσο εγωϊσμό όπως εμείς,δεν λένε "γιατί σε εμένα?" απλά υπομένουν και το κάνουν φυσικά αν έχουν κάποιον απλά να τους αγαπάει και να είναι δίπλα τους,δε χρειάζονται τίποτα άλλο,τους αρκεί αυτό...είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να βγούν νικητές!
Κοίτα τι έχεις κάνει ναυτίλε,κοίτα πόσοι προσεύχονται για τη Λυδία και νοερά είναι δίπλα σου,κοίτα πόσο ο πόνος του παιδιού σου και η αγωνία σου ανέδειξε τόσους Ανθρώπους μέσα σε μια ανώνυμη ιντερνετική μπλοκόσφαιρα.Η ανάρρωση της Λυδίας μαζί με την στέργη των ανθρώπων που σας διαβάζουν είναι και το μεγαλύτερο θαύμα που συμβαίνει εδώ!
Είναι ευλογία τεράστια όσο και η μοναδική και πολύτιμη ζωούλα της μικρής σας νεράϊδας!
Νάστε πάντα καλά κα ενωμένοι και αμήν να είμαστε εδώ γύρω όταν θα ανεβάζεις κάθε χρόνο και καινούργιες φωτογραφίες της μικρής να μεγαλώνει!
Ο Θεός μαζί σας πάντα!

ellinida said...

Αφήνω ένα ακόμα χαμογελάκι.

Μαριλένα said...

Εδώ και χρόνια κάνουμε Ναυτίλε. καθημερινά.
την ευλογία του Θεού να έχετε. πάντα.

Nena said...

Πράγματι η Λυδία είναι μέρος της ζωής και της δικής μου.Ας είναι πάντα έτσι δυνατή παρακαλώ να τα ξεπεράσει όλα εντελώς. Ξέρω έχετε ακόμα ανηφόρα, αλλά αυτο το παιδί διαφέρει. Θαρρείς και η μονομαχία της κερδίζει πόντους υπέρ της καθημερινά. Μακάρι όλοι σας στην οικογένεια να έχετε κουράγιο τέτοιο.

Anonymous said...

σας στέλνω την αγάπη μου .....

euaggelia said...

Καλημέρα Λυδία!
Θα μου υποσχεθείς ότι η πρώτη βόλτα στις κούνιες θα είναι μαζί μου; Νομίζω ότι προηγούμαι από τους υπόλοιπους υποψήφιους...

Υ.Γ Για μένα είσαι το ίδιο όμορφη με πολλά, λίγα ή καθόλου μαλλιά!


Χριστόφορος

Anonymous said...

Είναι η σιδερένια θέληση της Λυδίας που μας κάνει να "ξεροσταλιάζουμε" στο blog σας, περιμένοντας τα νέα σας.

Αλλά και εσείς αγαπητοί γονείς έχετε έναν τρόπο να μεταδίδετε τα αισθήματά σας μοναδικό, ειδικά εσείς αγαπητέ Ναυτίλε, σίγουρα ξέρετε να επεξεργάζεστε τον λόγο...

Όμως, -νομίζω- πως στα μάτια όλων μας κατά ένα ποσοστό, η Λυδία αντιπροσωπεύει όλα τα παιδάκια που δίνουν τον δικό τους αγώνα, που δε γνωρίζουμε και που δυστυχώς δε μπορούμε να βοηθήσουμε.

Και τέλος, η Λυδία με το απίστευτο κουράγιο της, για μένα τουλάχιστον θα εκπροσωπεί για πάντα την Ελπίδα...

Νομίζω πως όταν με το καλό θα περάσουν όλα αυτά, θα πρέπει να μεταφραστεί όλο το blog στην Αγγλική και να αναρτηθεί σε όλο το σχετικόύς ιστοτόπους, έτσι ώστε να ξέρουν όλοι όσοι παλεύουν με τα δύσκολα, ότι υπάρχει Ελπίδα και ότι είναι και πολύ ...γελαστή.

Σήμερα έχω τα γενέθλιά μου.. το απόγευμα που θα σβήνω το κεράκι μου, η ευχούλα μου θα έρθει να σας βρει...

Μη φοβάστε τίποτα, όλα θα πάνε καλά, και ως γνωστό και .. αποδεδειγμένο, οι μαμάδες ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ!

Anonymous said...

H thinami tis prosefhis metakinei vouna. Kai einai toso spouthaio pou i Lithia dexetai kathimerina megali aktinovolia agapis kai thermis prosefhis apo olous emas,nr gnostous kai agnostous!
O Theos einai mazi sou Lithia. Esy mono palepse me pisti - opos poli kala xereis - kai ton mistho sou tha ton laveis.

Anonymous said...

καλημερα μαμα και μπαμπα της Λυδίας
να ειστε παντα καλα με τα τρια παιδακια σας και θα βγητε ολοι νικητες
φιλια πολλα
μια μαμα απο την Αθηνα

Anonymous said...

Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα η ταλαιπωρία με τη θεραπεία!
Λυδία, σε λίγες μέρες να ανεβαίνεις πάλι τη σκάλα και να κατακτήσεις μεγαλύτερες κορυφές.
Πολλά πολλά γλυκά γλυκά φιλάκια στα μαγουλάκια.

Anonymous said...

Κουράγια και ευχές σε όλους σας και στην μαμά ιδιαίτερα. Η Λυδία έχει μέσα της ζωή, και μπροστά της υποκλινόμαστε όλοι.

Στέλλα

Greca said...

Σας ευχομαι καλη εβδομαδα! και καλη δυναμη...και οπως φυσαει τουτος εδω ο μανιασμενος αερας να παρει μακρια καθε δυσκολη στιγμη σας απο εδω και περα... μεσα απο τη μικρη παιρνετε δυναμη εσεις και μεις.. μεσα απο ολα τα παιδια του κοσμου παιρνει δυναμη η ανθρωποτητα.... οπως σωστα ειπες μπαμπα-ναυτιλε το μονο που νιωθουμε ειναι θαυμασμος! αλλα θα συμπληρωνα και πιστη! με αυτα τα δυο πορευομαστε ολοι -θελω να πιστευω- διπλα σας! και σας το εχω ξαναπει-μαμα&μπαμπα&αδερφακια - ειμαστε μονο ενα κλικ διπλα σας.. οποτε και ο,τι θελησετε... οι προσευχες μας παντα μαζι σας! και με ολα τα παιδια του κοσμου... σε μια εποχη που κυριαρχει ο πονος και η καταλυση ιδεων και αξιων ας περισσεψει η πιστη και η ελπιδα... για ολον τον κοσμο!
σας αγαπαμε!
ειρηνη

cinderella said...

Φιλιά στο μωρό μας και σε όλους σας γενικά!!
Σήμερα με τις ακτινοβολίες ελπίζω όλα να πάνε καλά!
Πολλές αγκαλιές και στην ηρωίδα μαμά!!

Anonymous said...

χαίρομαι πραγματικά που είσαστε καλά κι εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε μέρα να είσαστε και καλύτερα. Μπράβο που μέσα στον προσωπικό σας αγώνα αναφέρατε και τον αγώνα τόσων παιδιών (που πάσχουν από διάφορες ασθένειες και που δεν τα ξέρουμε ούτε καν ονομαστικά αλλά προσευχόμαστε γι' αυτά τα παιδιά) να είναι όλα γερά, να είναι δυνατά και τελικά οι νικητές της μάχης για την ζωή!
Το Λυδιάκι είναι ήδη νικήτρια είναι μια μικρή ηρωίδα!!

ΥΓ Είχα να γράψω αρκετό καιρό και θα το εξομολογηθώ ήθελα να αποφορτιστώ συναισθηματικά και μετά να ξαναγράψω.

Anonymous said...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ.ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΠΡΩΣΩΠΙΚΟ.ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΩ ΕΜΠΑΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.
ΑΝΤΕ ΝΑΥΤΙΛΕ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ
ΒΑΣΙΚΑ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΝΙΩΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ
ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ"ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΙ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ .ΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΕΤΕ Π.Χ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,ΚΑΡΑΤΕ,ΜΠΑΛΕΤΟ.
ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΕΙΣ
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Stratos Bacalis said...

Και βέβαια προσευχόμαστε για τη Λυδία και όλα τα παιδιά που ξιφομαχούν με το θάνατο όπως γράφεις... μαζί σας! Φιλακια στη Λυδία.

ΜΥΡΙΑΜ said...

Ειστε ολοι σας ,μπαμπας-μαμα και παιδια πολυ δυνατοι.Ευχομαι και ειμαι σιγουρη οτι θα ξεπεραστη το προβλημα της γλυκιας ΛΥΔΙΑΣ και σε λιγο καιρο ολα αυτα θα ειναι μια αναμνηση.Να εχετε πιστη στον ΧΡΙΣΤΟ και στην ΠΑΝΑΓΙΑ και με την βοηθεια τους ολα θα γιατρευτουν.Φιλακια σε ολους σας και καλη αναρωση.

Anonymous said...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΞΕΡΩ...ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ

Anonymous said...

Γεια σου Ναυτίλε, Λυδία, μαμά και αδερφάκια!!!

Είμαι πολύ πολύ χαρούμενη που είστε σπίτι σας όλοι καλά!!!

Όπως και τόσοι τόσοι πολλοί άνθρωποι που σας σκέφτονται και προσεύχονται για το καλό σας!

Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα και ξέγνοιαστα από δώ και πέρα!!!

Ευχή όλων μας!