Monday, February 25, 2008

Ακτινοβολίες, τέλος πρώτης

Η πρώτη ημέρα κύλησε ομαλά. Κανένα πρόβλημα με τη νάρκωση. Κράτησε αρκετή ώρα γιατί έπρεπε να γίνουν διάφορες προετοιμασίες. Από όσο μπορώ να καταλάβω, δεν πιστεύω ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα η Λυδία χωρίς νάρκωση γιατί το τραπέζι αλλάζει 2-3 φορές θέση προκειμένου να επιτευχθούν οι κατάλληλες γωνίες ώστε να γίνει η μικρότερη δυνατή ζημιά σε φυσιολογικό ιστό.

Η Λυδία τα πήγε σχετικά καλύτερα στην "φλέβα" και ήταν ο γνωστός γενναίος εαυτός της την ώρα που έδινε το χεράκι της στην γιατρό για να τη πάει στην αίθουσα ακτινοθεραπείας.

Είχε μαζί της το φοβερό τσίγκινο κουτάκι/lunchbox Λόλα και Τσάρλυ (ευχαριστούμε philos!!) και μέσα τα απαραίτητα: μαρκαδόρους και μπλοκάκι ζωγραφικής, τον τουκάνο-γαντομαριονέτα και διάφορα άλλα. Δυστυχώς στην αναμονή εκεί δεν έχει άλλα παιδάκια, αλλά έχει κάνει λιώμα τους υπόλοιπους ενήλικες που περιμένουν κι εκείνοι τη σειρά τους να τους ρίξουν τα ξωτικά τις ακτίνες τους.

Γυρνώντας στο σπίτι δήλωσε ότι "αρρώστησε πάλι" γιατί επιστρέψαμε με την φλέβα στο χέρι. Ήταν αρκετά στεναχωρημένη για αυτό και θα προσπαθήσουμε τις επόμενες ημέρες να την βοηθήσουμε να το ξεπεράσει και να νοιώσει λιγότερο φοβισμένη. 10 λεπτά μετά το ξύπνημα από την νάρκωση μας έριχνε χαμογελάκια και μας μάλωνε χαϊδευτικά.

Από αύριο θα γίνονται μεσημέρι οι θεραπείες. Αυτό σημαίνει όλο το πρωί νηστική! Θα προσπαθήσω να γράφω πώς πηγαίνει η κάθε μέρα. Θα δούμε εάν θα τα καταφέρω.

34 comments:

Anonymous said...

Ας περάσουν οι μέρες πολύ γρήγορα, να τελειώσουν οι θεραπείες όσο το δυνατό λιγότερο επώδυνα για όλους σας. Σας αγκαλιάζουμε με τη σκέψη μας, είμαστε εδώ.

Πολλά φιλιά στην αγωνίστρια!!

Anonymous said...

Θα περάσουνε οι μέρες, θα περάσουν και οι ακτινοβολίες και η Λυδία θα βγεί και πάλι νικήτρια! Κουράγιο.Ολα θα πάνε καλά.

Anonymous said...

Σ'ευχαριστούμε που βρίσκεις τη δύναμη και το χρόνο να μας γράφεις τα νεότερα από τον αγώνα σας. Προσεύχομαι κι εγώ για να νικήσει η ζουζούνα σας!
Φιλάκια κι αγκαλίτσες κι από μένα Λυδιάκι!!

butterfly said...

Τι να πω, η μικρή μας έχει εντυπωσιάσει! Τις έκανε, όλα πήγαν καλά, έδωσε το χεράκι της, σας μάλωνε...Απίστευτο παιδί!:) Και να φανταστεί κανείς ότι "κάθε αρχή και δύσκολη", που λένε. Μόνο στενοχωρήθηκα που σκέφτηκε ότι "αρρώστησε πάλι". Ααχ, το γλυκούτσικο ανθρωπάκι!

Ευχαριστούμε που μας ενημερώνεις πάντοτε, αν δεν έχεις χρόνο να μην πιέζεσαι όμως, πολλά-πολλά φιλιά στην αστεροοικογένεια και ένα γλυκό βράδυ!

Anonymous said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ....ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ.

Anonymous said...

Κι'αυτό θα περάσει ναυτίλε. Είστε πάντα στις σκέψεις μας, όλοι σας μα περισσότερο η Λυδία.

Ιφιγένεια said...

Θα περάσει κι αυτό ! Να σκέφτεστε τις μέρες που θα έρθουν και θα κυνηγάτε το Λυδιάκι στην θάλασσα και τις παιδικές χαρές !! Κουράγιο και τα καλύτερα έπονται !!
Πολλά γλυκά φιλιά σε όλους ! Καλό βράδυ !

Anonymous said...

Τουλάχιστον τώρα γυρίζει σπίτι και είστε όλοι μαζί. Μπράβο στη θαρραλέα Λυδία, είναι αστέρι.Καλή δύναμη σε όλους, εύχομαι οι μέρες να περάσουν γρήγορα και να πάνε όλα καλά
Σας φιλώ

Anonymous said...

Ένα τραγουδάκι άκουγα στο ραδιοφωνο που έλεγε
"Θα περάσουν τα δύσκολα, δίπλα μου προχώρα..."

Ετσι θα γίνει και με την Λυδία μας, να είσαι σίγουρος.

Φιλιά σε όλους σας

Κωνσταντίνα

moutsino said...

Λυδακι.ας πουμε τραγουδακι...
για ενα κοριτσακι,γλυκο γλυφιτζουρακι,
που το αγαπαει η Λενια και μια μαμα μελενια...
που το αγαπαει ο Γιωργης και ενας μπαμπας σωστος ιπποτης!!!

τα φιλια μου σε ολους σας!!

Anonymous said...

Εύχομαι να μη χρειαστεί παρά η απόλυτα ελάχιστη δυνατή ακτινοβολία στο κεφαλάκι της Λυδίας. Λίγες ακτίνες ακόμα και τέλος, να φύγει το μαύρο σύννεφο που ταλαιπωρεί το κεφαλάκι αυτό τόσο καιρό και να μην προλάβουν οι ακτίνες να κάνουν τα δικά τους.

φάβα said...

h teliki eytheia Naytile, ypomoni...

Anonymous said...

Καλημέραααααααα!!
Φυσικά και τους έκανε "λιώμα" όλους εκεί!
Ελπίζω να τελειώσει αυτή η "περιπέτεια" σύντομα και να παίζουμε πάλι στις παιδικές χαρές!!!
Καλή δύναμη για την συνέχεια και ευχαριστούμε που μπορείτε και μας ενημερώνετε και εμάς για τον αγώνά σας.
Φιλιά Χαρούλα.

Anonymous said...

καλημερα σας,
μπραβο που πηγαν ολα καλα, πολλα φιλια στο λυδιακι και σε σε εσας ολους
καλο κουραγιο και θα δειτε πως ολα θα πανε καλα
φιλακια πολλα

Anonymous said...

Άντε παιδιά όλοι μαζί να μετράμε μία-μία τις μέρες, να ανέβουμε αυτό το μικρό Γολγοθά ελπίζοντας και πιστεύοντας για το καλύτερο. Άντε όλοι μαζί!!

Φιλη απο Κυπρο said...

Ευχαριστω που βρισκεις ωρα και κουραγιο να μας ενημερωνης. Μπραβο στην μικρουλα! Ολοι ξερουμε οτι καταλαμβαινει πολυ περισσοτερα πραγματα και οτι αντιλαμβανετε απολυτα τι συμβαινει. Το ενστικτο της ειναι αλαθητο. Ξερει ποτε πρεπει να συνεργαστη και ποτε....μπορει να τραβηξη το σκοινι λιγο παρα περα! Σας αγαπω

Anonymous said...

Αμέτρητα, απαλά, γλυκά φιλάκια στο χεράκι που τρυπιέται και στο κεφαλάκι, όπου ρίχνουν ...τα ξωτικά τις ακτίνες τους (πόσο εφευρετικοί είστε..)!

Ψηλά το κεφάλι μπαμπά. Το κοριτσάκι σας ήδη τα καταφέρνει!

Anonymous said...

ο αθλητης γκαζωνει στα τελευταια 100!!!! ετσι και το Λυδιακι μας θα γκαζωσει τωρα που φτανει το τελος της παλιοπεριπετειας να κανει υπομονη και κουραγιο και ας την πονανε μερικοι απαισιοι ανθρωποι (που ειμαι σιγουρη οτι και αυτοι πονανε διπλα και τριδιπλα βλεποντας το Λυδιακι).

ειστε στην τελικη ευθεια καντε κουραγιο και ολα συντομα θα τελειωσουν. θα την κυνηγας μετα στο χω πει θα τρεχεις στις παιδικες χαρες και θα ναι και ο Χριστοφορος και η μαμα Μαρινα και ΟΛΟΙ ΜΑΣ να την καμαρωνουμε!!!!

σας φιλω γλυκα

Κελλυ

υγ. αν δεν εχεις την δυναμη και κουραγιο ας μην ενημερωνεις καθε μερα. γραφε μας μονο τρεις λεξεις. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!!

Μας αρκει!!!

Anonymous said...

Απίστευτο !!! Δεν περίμενα τέτοια αρχή !! Να δεις που κάθε μέρα θα είναι και πιο εύκολη. Οι ακτινοβολίες το έχουν να σε κάνουν να νοιώθεις άρρωστος, είναι όμως πολύ ισχυρή θεραπεία. Στο έχω ξαναγράψει, είναι πολύ δύσκολη φάση. Τα καλά θα τα δεις μετά.
Συνέχισε να κρατάς ψηλά το κεφάλι και να βλέπεις το τέλος.
Σας κρατάω το χέρι :)

Anonymous said...

Τι άλλο μπορώ να πώ? Μόνο υπομονή και κουράγιο, ειναι δύσκολο αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Όλα θα πανε καλά, όμως, συντομα το παραπονεμένο μουτράκι θα δωσει τη θέση του σε μια χαρούμενη, γελαστη ζουζουνοφατσούλα!
Πολλά φιλιά στο γλυκουλίνι σας!

Nena said...

Αυτό το παιδί, μ έκανε να αναθεωρήσω πολλές απόψεις και θέσεις μου. Να είναι καλά κι όλο και καλύτερα κι εύχομαι πάντα σ εσάς να έχετε τη δύναμη να την βοηθάτε. Εμείς απο εδώ συμπαραστάτες σε διαβεβαιώ μέσα απ την καρδιά μας.

tdjm said...

Καλημέρα
Να είστε καλά όλοι ...
Το Λυδιάκι είναι βράχος .
Λίγο ακόμα ,κάθε μέρα που περνά είναι και μια νίκη...

Anonymous said...

Η Παναγιά μαζί σας...Οι προσευχές μας συντροφιά σας... Η αγάπη μας παρηγοριά

Anonymous said...

Κουράγιο κι όλα σύντομα θα είναι μια κακιά ανάμνηση. Η Λυδία θα είναι και πάλι νικήτρια, είμαι σίγουρη γι'αυτό.
Καλή δύναμη κι όλα κατ'ευχήν.

Only santi said...

Ολα θα πανε καλα!!!

philos said...

Αυτή η Λόλα με έχει κάνει και μένα κάθε φορά που την βλέπω, να στρεφω τις σκέψεις μου στην Λυδία.
Και είναι σκέψεις όμορφες και αισιόδοξες... σαν το κομμάτι των τίτλων! Σαν την μικρή σας αγωνίστρια!
;D

Anonymous said...

Σήμερα ασφαλώς όλα θα πάνε καλά και με τη δεύτερη ακτινοβολία.....Ας περάσει Θεέ μου γρήγορα ο καιρός και η ταλαιπωρία της γλυκιάς Λυδίας. Σας σκέφτομαι έντονα και συνέχεια.
Κουράγιο για τον αγώνα σας και πολλά φιλιά ειδικά στο υπέροχο αυτό κοριτσάκι.
Όλγα

ράγες said...

Χαίρομαι που η Λυδία τα πάει περίφημα! Εύχομαι να περάσουν γρήγορα οι μέρες και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα για όλους σας!
Φιλί στη Λυδία και σε εσάς!
Περιμένουμε φωτογραφίες με χαμόγελα! Καλή δύναμη!

La Gigi said...

Ε όχι δεν κολλάμε στα εύκολα..εξάλλου σε λίγο καιρό όλα θα είναι μια μακρυνή ανάμνηση γιατί έτσι θέλουμε και έτσι θα γίνει ΣΙΓΟΥΡΑ.

Anonymous said...

H ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ
ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΤΙΓΡΑΚΙ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΔΩΣΤΗΣ ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΑΠΟ ΒΑΓΓΟ!!
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ,ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ

ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ

Anonymous said...

Είμαστε σίγουροι τα χειρότερα πέρασαν, αν και σαν γονείς είναι άδύνατον να το δείτε τόσο μα τόσο αισιόδοξα. Ε όχι, δε θα του περάσει, η Λυδία θα τον φάει λάχανο, ήδη του έτριξε τα δόντια της και εκείνος δε δείχνει καν να το ξανασκέφτεται, έχει ήδη γυρίσει την πλάτη και φεύγει ηττημένος...Όλα βαίνουν καλώς, για να μην πούμε ότι όλα φαίνονται καλύτερα από ότι θα περιμέναμε ήδη. Χαιρετισμούς στη Λυδία;)

Anonymous said...

Διαβάζω εδώ και κάνα μήνα περίπου όσα γράφεται και έχω μείνει άφωνη,με την δύναμη της μικρούλας!!Θα πρέπει να είστε πολύ υπερήφανοι που έχετε ένα τόσο γενναίο παιδί...Σας εύχομαι να το ξεπεράσετε γρήγορα και σε λιγο καιρό να το θυμάστε σαν ενα κακό όνειρο!Περαστικά σου μικρούλα....Σιδερένια!Θα τα καταφέρεις είμαι σύγουρη!!!

Τάνια

Anonymous said...

το ανθρωπάκι μας το όμορφο τα κατάφερε πάλι! Λυδία έχεις κουράγια απίστευτα.. Πάει η πρώτη, καλή συνέχεια σήμερα όλα καλά να πάνε, έχεις τόσες ευχές και όλους εμάς δίπλα σου.. πολλά φιλιά, η φίλη σου η Μαρία - Κρήτη

Anonymous said...

Τα καταφέρνετε παιδιά, τα καταφέρνετε. Όλοι μαζί τα καφέρνετε, αυτή είναι σίγουρα μια συλλογική προσπάθεια. Μερικές ορθοπεταλιές ακόμη καιμπροστά είναι το καλοκαίρι...

Στέλλα